Strax innan CES-mässan i Las Vegas öppnar upp sina portar passar Corsair på att visa nya produkter, där fokus ligger på trådlös spelutrustning. Bland dessa produkter syns en familjär produkt från fjolårets Computex, som då gick under namnet Project Zeus.

Produkten är nu redo för marknaden och döps om till Corsair Dark Core RGB, vilken blir bolagets första trådlösa spelmus. Under huven hittas Pixart PMW 3367 som utvecklats ihop med Corsair och såg dagens ljus för första gången i Glaive RGB. Upplösningen går från 100 till 16 000 och kan justeras i steg av 1.

Som tidigare nämnt är musen trådlös och kan användas i tre olika utföranden, antingen över 2,4 Ghz-bandet med medföljande adapter, Bluetooth eller med traditionell kabel. Bolaget trycker hårt på att musen har så lågt som 1 ms responstid över 2,4 Ghz-bandet, och runt 7 ms för Bluetooth om det skulle användas.

Corsair Dark Core RGB kommer säljas i två olika versioner där toppmodellen med suffixet SE även utrustas med Qi-laddning. För dem som inte är intresserad av trådlös laddning kommer även en enklare modell utan stöd för Qi-laddning säljas, vilken saknar suffixet SE.

För att kunna använda detta visar bolaget även upp musmattan MM1000, vilken då har en inbyggd Qi-spole för att ge stöd för musen. Tekniken som används är vanliga Qi-standarden, vilket innebär att det även finns möjlighet att ladda bland annat mobiltelefoner.

Batteritiden på musen specificeras till 24 timmar vid vanligt användande, inklusive RGB-belysning. Siffran kan givetvis ökas efter lite justeringar i mjukvaran, såsom att stänga av belysning och möjligen sänka rapporteringsfrekvensen.

Corsair skickar även med en separat Qi-spole med en Micro-USB-kontakt, för att kunna kopplas in i en telefon som saknar inbyggd trådlös laddning. För att ge ytterligare stöd till övriga telefoner medföljer även adapter för USB Type-C samt Lightning-kontakt.

På högra sidan av spelmusen hittas en borttagbar panel, vilken kan bytas ut mot en av två möjliga i dagsläget. Den ena är en enkel och platt panel för en något smalare konstruktion, medan den andra bygger ut extra på bredden och samtidigt ger bättre stöd för lillfingret.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Priset för Corsair Dark Core RGB och Dark Core RGB SE hamnar runt 80 respektive 90 USD, motsvarande 800 respektive 900 kronor inklusive moms. Musmattan MM1000 har ett rekommenderat pris på 60 USD och samtliga produkter väntas att nå handeln någon gång i slutet av januari.