Tyska Cherry är en av de stora jättarna när det kommer till mekaniska brytare för tangentbord, som på senare år åter seglat upp på radarn bland entusiaster världen över. Nu går bolaget ut med en bland många efterlängtad nyhet – att de krympt sin design för att bättre passa bärbara speldatorer och tangentbord i lågprofil.

Nykomlingen heter Cherry MX Low Profile RGB, där ett transparent hölje och LED-lampor ger stöd för 16,8 miljoner färger. Själva brytaren är i första versionen den mest populära, nämligen Cherry MX Low Profile RGB Red, och delar enligt bolaget liknande egenskaper som välbeprövade fullstora varianten.

Precis som ordinarie Cherry MX Red krävs ett tryck med kraft motsvarande 45 gram för att aktivera brytaren och livslängden anges till över 50 miljoner nedtryckningar. Skillnaden konnässörer kan märka är att slaglängden är kortare, från vanliga 4,0 till 3,2 millimeter.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Hela brytaren mäter in på 11,9 millimeter och är enligt Cherry ungefär 35 procent grundare än standardvarianten. När Cherry MX Low Profile RGB Red hittar ut i färdiga produkter och när fler färger med andra egenskaper kan tänkas tillkomma framgår inte.