Under det senaste året har efterfrågan på minnen ökat markant, vilket lett ökade priser för både grafikkort, SSD-enheter och primärminnen. Samsung, som idag är världens största kretstillverkare, har lovat bättre tillgång under 2018 och företaget har gjort rekordstora investeringar i sin minnesverksamhet.

Den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap rapporterar nu att Samsungs ledning godkänt investeringar för att bygga en ny fabrik i Pyeongtaek i Sydkorea för minnestillverkning. Detta är även samma plats där företagets nuvarande tillverkningsanläggning är belägen och för Reuters berättar Samsung att expansionen görs för att förbereda sig för ökad efterfrågan i framtiden.

Det är ännu okänt när bygget av den nya fabriken ska påbörjas, men enligt analytiker kan Samsung börja massproducera kretsar i denna år 2020. Bolaget uppges investera 30 biljoner won, motsvarande 222 miljarder kronor, och fabriken blir den största i världen när det kommer till minnestillverkning.

Efterfrågan på minnen av olika slag väntas öka under 2018, vilket i sin tur leder till fortsatt stigande priser. Ökningen förutspås ligga på mellan 20 och 25 procent till följd av växande områden såsom artificiell intelligens (AI) och datacenter.