Finalen i Dreamhack Casemod Championship närmar sig och SweClockers passar på att titta närmare på ett av bidragen i Master Class. Det handlar om Wilhelm "Khezan//Husky Bongs" Bäckmans maffiga bygge Mahogny Desk, som transporterats från Åland till Jönköping med hjälp av lyftkran och bärhjälp.

Mahogany-9.jpg
Mahogany-3.jpg
Mahogany-4.jpg
Mahogany-5.jpg
Mahogany-6.jpg
Mahogany-8.jpg

Datorbordet Mahogny Desk har figurerat på forumet i snart fyra år, och består av en stålram klädd i mahogny och björk. De vattenkylda komponenterna syns genom den tonade glasskivan som pryder toppen, och sällskapas av kromade ståldetaljer som monterats vid ventilationsöppningarna.

Internt handlar det om den sexkärniga Sandy Bridge E-processorn Core i7-3930K och dubbla Geforce GTX 980, som sällskapas av transparenta vattenblock. Som kronan på verket har en välvd ultrabred skärm från Samsung monterats på ett specialgjort fäste.

Med en vikt på ungefär 150 kg är det ingen liten uppgift att flytta runt bygget. Med största sannolikhet blir Mahogny Desk den i särklass största pjäsen att äntra scenen under årets upplaga av Casemod Championship, som inleds på aktivitetsscenen klockan 20:00 måndag 18 juni.