Tillsammans med Windows 3.0 introducerade Microsoft nu ikoniska Blue Screen of Death, oftast benämnd kort som BSOD. Genom att efter en krasch presentera en felkod är BSOD ett av många verktyg för datoranvändare att diagnostisera fel. Efter 31 års trogen tjänst når klassikern vägs ände och återuppstår till ett svart dito med samma förkortning.

Windows-11-BSOD.PNG

Först att rapporterar om BSOD:s bortgång och återuppståndelse är The Verge, som skriver att den exakta orsaken inte är känd. Sajtens Windows-kännare Tom Warren spekulerar dock i att det är ännu ett steg i att göra design och formspråk i Windows 11 mer enhetligt. Både inloggning och avstängning av datorn medför att operativsystemet visar just en svart skärm.

Förutom att blå blir svart tillkommer i övrigt inga andra förändringar. Den renare designen med ledsen gubbe och QR-kod som introducerades med Windows 8 är kvar. Det är dock något som kan komma att ändras, då Windows 11 är långtifrån en färdig produkt.

Vad känner du inför att Blue Screen of Death läggs till handlingarna? Brinner du stenhårt för den gamla klassikern eller bryr du dig rimligen inte? Dela med dig i kommentarerna!