CES 2022 lider mot sitt slut. För den hårdvaruintresserade rivstartade mässan med AMD, Intel och Nvidia, som inom loppet av några timmar avtäckte alla nyheter. Skärmar, bärbara datorer och TV-apparater har genomsyrat övriga CES-dagar. Det har däremot varit tunnsått med prototyper, koncept och halvfärdiga produkter, vilka utgör en större del när mässorna primärt hålls på plats.

► Läs alla artiklar från #CES-2022

Razer håller dock traditionen vid liv och visar en konceptprodukt även digitalt. Bolaget brukar visa hårdvaruidéer som sällan omsätts i praktiken och på meritlistan finns den telefondrivna datorn Project Linda och den bärbara treskärmsdatorn Project Valerie. Project Sophia är namnet på årets tillskott – ett modulärt skrivbord som kan bestyckas till tänderna med datorhårdvara och tillbehör.

razer sophia 4.jpg
razer sophia 3.jpg
razer sophia 2.jpg
razer sophia 1.jpg

Den tänkta produkten kretsar kring ett skrivbord med ett rutnät, med plats för 13 olika moduler som hålls på plats av magneter. I centrum finns själva beräkningskraften i ett paket som ser ut som en bärbar dator utan omgivande chassi, medan en tunn OLED-skärm på 65 eller 77 tum är tänkt att stå för bildytan. Bland modulerna syns Thunderbolt-anslutet grafikkort, ritplatta, ljudkontroller, programmerbara knappar och extra skärmar för övervakning.

Bild- och videomaterialet visar en produkt som platsar i valfri futuristisk film och det är tydligt att Razer låter fantasin flöda lite extra när mässan hålls digitalt. Till skillnad från tidigare koncept verkar bolaget inte ha tagit fram någon fysisk prototyp, och så blir sannolikt heller aldrig fallet. Digitalt utförande eller ej – RGB-belysning som följer skrivbordets kant får givetvis en stund i rampljuset.

Skulle du kunna tänka dig att ha dator och tillbehör direkt i skrivbordet? Hur skulle du konfigurera ditt system? Berätta i kommentarstråden!