Under tisdagen meddelade HBO Max användare om en prishöjning, som innebär att tjänsten går från 89 till 99 kronor i månaden. Ändringen kommunicerades bland annat via mail, vilket skapade förvirring hos både vanliga prenumeranter och de som sitter på den "livstidsrabatt" som erbjöds i samband med att tjänsten lanserades.

Roten till förvirringen var att HBO Max till synes skickat ut mail med olika innehåll. I vissa inkluderades information som gör gällande att rabatten är giltig med nya priset, medan andra fick ett mail som endast informerade om att standardpriset ökade. Vid första anblick var det inte helt tydligt huruvida rabatten fortfarande var giltig.

OdRFgjr.png

Vissa fick priset presenterat med rabatt avdragen. Bildkälla: @Masyve

Screenshot_20230613-173652.png

Andra, även med rabatten, fick istället ett mail där prisändringen presenterades i fullpris.

Rätt information om rabatten fanns att läsa på webbsidan under "FAQ"-sektionen och det har sedan dess klargjorts att rabatten fortfarande är giltig. När SweClockers kontaktar HBO Max meddelar de att de för närvarande "undersöker varför det verkar som att vissa kunder mottagit felaktig information". Enligt uppgift handlar det om ett begränsat antal personer och SweClockers informeras om att rättelsemail är på väg ut.

IMG_6888.png

Ett rättelsemail är utskickat till berörda användare.

Avtalet gör gällande att livstidserbjudandet endast gäller vid obruten prenumeration. Huruvida de som avslutat sin prenumeration till följd av missförståndet har möjlighet att återfå rabatten trots det framgår inte och HBO Max har i skrivande stund inte besvarat SweClockers frågor om det.