De senaste åren har det lanserats fler och fler streamingtjänster. Många av SweClockers medlemmar har uttryckt hur de flesta streamingtjänster har blivit för dyra och att det inte finns mycket att titta på.

Marknadstrenden började med att konsumenten fick tillgång till mer innehåll för en billigare peng. Nu har det blivit att vi betalar mer för media än vad vi någonsin gjort tidigare och ändå räcker det inte. Denna marknad är helt trasig. – BrottOchStraff på SweClockers forum

För att du ska kunna ta det bästa beslutet för din underhållning - och din plånbok - har SweClockers tagit reda på vad varje streamingtjänst kan erbjuda, både när det gäller pris och innehåll.

freestocks-org-618080-unsplash.jpg

Netflix är fortfarande störst på streamingfronten.

Netflix är den första och mest etablerade av streamingtjänsterna, men som varit i hetluften det senaste året på grund av den nya inställningen till lösenordsdelning. I nuläget erbjuder tjänsten tre abonnemang; Basic, Standard och Premium. Netlix har börjat fasa ut basic-abonnemanget i utvalda länder för att bana väg för ett reklamfinansierat abonnemang. När det kan ske i Sverige är inte känt.

Prislista för Netflix:

Abonnemang

Basic

Standard

Premium

Pris

99 SEK

129 SEK

179 SEK

Upplösning

HD 720p

Full HD 1080p

Ultra HD 4K

Antal enheter

1

2

4

2021-10-25 15_16_42-nordic-hbo-max-hero-desktop_0.webp (2559×1054).png

HBO Max är hem till en rad kritikerrosade tv-serier - och en del superhjältar.

HBO Max har endast ett abonnemang, i Full HD, reklamfritt och som kostar 99 kronor i månaden. Det finns även en årsprenumeration som kostar 699, vilket blir 40 procent billigare än att betala månadsvis. Till skillnad från konkurrenten Netflix finns det ingen gräns på hur många personer som kan dela på ett konto. HBO Max ska gå ihop med Discovery Plus för att bli tjänsten 'Max', när det sker i Sverige är inte känt.

Discovery Plus erbjuder det största antalet abonnemang - hela sex varianter. Alla, utom Underhållning reklam, erbjuder tolv kanaler från både Discovery och SVT.

Prislista för Discovery Plus:

Abonnemang

Underhållning reklam

Underhållning

Sport

Sport Premium

Underhållning +

Sport Premium + TV4 Sport

Pris

59 SEK

109 SEK

179 SEK

349 SEK

149 SEK

549 SEk

Antal Enheter

2

2

2

2

2

2

amazon-prime-catalogo.png

The Boys, Jack Ryan och andra actionspäckade serier kan man se på Prime Video.

Amazon Prime Video erbjuder ett abonnemang och kontot kan delas med valfritt antal användare, till ett pris på 59 kronor i månaden.

Disney Plus ska börja förbjuda lösenordsdelning i USA, i hopp om att öka antalet betalkonton. Till skillnad från Netflix har Disney Plus redan ett reklamabonnemang som sitt billigaste alternativt, följt av Standard och Premium. När lösenordsdelning blir förbjudet i Sverige står inte klart.

Prislista för Disney Plus:

Abonnemang

Standard Reklam

Standard

Premium

Pris

59 SEK

99 SEK

119 SEK

Upplösning

Full HD 1080p

Full HD 1080p

Ultra HD 4K, samt stöd för Dolby Atmos

Antal enheter

2

2

4

viaplay.jpg

Viaplay är en av de få mer lokala streamingtjänsterna.

Inhemska Viaplay har haft ett turbulent år bakom sig. I förra veckan meddelade Viaplay att de återigen höjer priserna på sina tre abonnemang. Film & Serier, för 169 kronor i månaden, blir det dyraste grundpaketet av alla streamingtjänster, medan Viaplay Total, som erbjuder all live-sport, inklusive Premier League, är det dyraste abonnemanget på av alla .

Prislista för Viaplay:

Abonnemang

Film & Serier

Medium

Total

Pris

169 SEK

399 SEK

699 SEK

Upplösning

Full HD 1080p för serier och film, 720p för live-tv

Full HD 1080p för serier och film, 720p för live-tv och sport

Full HD 1080p för serier och film, Ultra HD 4K för utvald sport

Antal enheter

5

5

5

Sky Showtime har bara ett abonnemang för 79 kronor i månaden. Det går dessutom att betala för ett år eller för sex månader för 629 respektive 314 kronor vilket blir billigare än månadsbetalning. Just nu går det att streama i Full HD, men Sky Showtime har meddelat att de ska erbjuda 4K-upplösning i framtiden.

apple-tvplus-now-available-11119.jpg.og.jpg

Apple TV+ är jämsides med HBO Max och kostar 99 kronor i månaden. .

Apple TV Plus erbjuder bara ett betalningsalternativ för 99 kronor i månaden. Videomaterial kan ses med 4K och HDR via flera olika uppspelningsenheter som Apple TV samt TV-apparater från Samsung och LG.

TV4 Play har fem abonnemang, varav en är helt gratis. Det billigaste är delvis reklamfinansierat och går på 59 kronor. De två dyraste abonnemangen erbjuder livesänd sport.

Prislista för TV4 Plus:

Abonnemang

TV4 Play

TV4 Play +

TV4 Play + Utan reklam

TV4 Play + Sport

TV4 Play + Sport Total

Pris

0

59 SEK

149 SEK

399 SEK

549 SEK

Avslutningsvis finns även SVT Play och UR Play som ingår i public service som finansierar sina respektive tjänster via skattsedeln. Tjänsterna är dessutom tillgängliga över hela världen, men på grund av rättighetsskäl är vissa program endast tillgängliga inom Sverige.

Vilken streamingtjänst är din favorit?