LCD-display

LCD-displayen hanteras av Imon-programmet som stöds av fler program än bara Imedian HD. Bland annat Mediaportal och Windows MCE har stöd för fjärrkontrollen, och saknar man något är det bara att lägga till detta via inställningsprogrammet.

På grund av att Multimedia Station Premier har en LCD-display är kontrasten inte särskilt bra. Detta gör att man bara ser en rektangel med ljus om man står på avstånd. Är det hyfsat mörkt i rummet är dock effekterna riktigt tuffa när man har EQ:n igång. Eftersom enhetens LCD-display är kopplad direkt till ATX-strömkontakten är den alltid på förutsatt att nätaggregatet får ström, vilket inte är det bästa i dessa energisnåla dagar. Ett sömnläge med inställbar tid vore en bra funktion men som tyvärr inte finns.

När man använder Imedian HD visar LCD-displayen var man är, exempelvis i någon av kategorierna musik, film och tv. När man bläddrar bland bilder visar displayen vad bilden heter. En lampa som visar vad det är för typ av media som spelas tänds också när man startar något. Är det en mp3-fil står det "mp3" längst ned och så vidare.