Önskar bygga en Hackintosh med bra prestanda.

Permalänk
Medlem

Önskar bygga en Hackintosh med bra prestanda.

Tänkte bygga ihop en maskin åt farsan, men jag är så trött på att han alltid får virus och andra grejer i datorn så tänkte att jag skulle bygga en Hackintosh istället åt honom.

Men eftersom han sitter på datorer som är över 10 år gamla så är det bäst att jag bygger en ganska kraftfull maskin från början så han har något som iaf funkar dom första 5-6 kommande åren.

Det jag nu letar efter är en bra setup som fungerar med osX

Vet någon en URL till en bra setup eller har någon en lista på hårdvara som passar mitt bygge?

Jag vill använad minst en i7'a 950.
Minst 6gb ram, gärna 6 minnsplatser med 3 egna slots så det blir bra bandbredd till CPU (3st 2gb's minnen, en i varje minnesbank 4,7gb*3).

Jag vill att datorn ska ha en SSD för operativet, gärna revodrive men antar det inte funkar så en vanlig Intel SSD får duga, samt såklart en Sata2 1-2tb hd.

Ett bra men ej överdrivet grafikkort, kommer i huvudsak bara visa full HD som värst men ska såklart klara lite mer för framtiden.

chassi ska inte vara märkvärdigt, kan gärna ha inbyggt kraftagg, men det ska såklart vara lite bättre än det enklaste som finns.

Budget kring 10.000kr exkl skärm och tangentbord och sådant för det finns redan. Får såklart vara billigare sålänge det är bra tryck i maskinen.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Med tanke på att du typ redan beskrivit hela maskinen och exakt hur du vill ha den så är jag tyst.