Hur gör man än web video kanal?

Permalänk
Medlem

Hur gör man än web video kanal?

Tjena,
Jag har en liten fråga: hur gör man en video kanal på webben?
Det jag skulle vilja göra att är att streama videos som jag har gjort själv / program 24/7 och lägga upp det på en hemsida.
Är det någon som har erfarenhet inom detta och vill dela med sig?
tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ingen som vet någon bra lösning?

Permalänk
Medlem

Tänker du på lösningar som http://www.ustream.tv eller http://www.justin.tv eller http://www.blip.tv ? Annars har du väl youtube.

Visa signatur

Fractal Design Define Mini C | Fractal Design Edison M 750W | MSI Z390M MPG GAMING EDGE AC | Intel 9700K@3.6GHz | Ballistix 16GB 2666MHz CL16 | ASUS GeForce GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC | Samsung 860 EVO 500GB | Windows 10 | Citera för svar

Permalänk
Medlem

justin.tv är populär lösning. youtube.com/live finns ju sedan en tid tillbaka oxå. Men jag vet inte hur man fåt tillgång att streama där.

Permalänk
Medlem

Hmm tack för era svar men jag söker nog mer en sydd lösning, tex bygga en egen web app i Visual studio eller liknande

Permalänk
Medlem

Är du seriös? Du skulle ju inte klara av mer än typ en person som titta på den samtidigt då. Eller hur har du tänkt hosta den?

De krävs SJUKT mycket bandbredd för videostreaming.

Permalänk
Medlem

Microsoft har sina tools för streama av video, notera dock att det krävs ca en burk per 5-10 användare för dessa tools. De är inte gjorda för stort antal massor av användare utan snarare mindre folk och att den anpassar video streama till klientens bandbred.

För att använda sig av detta behövs typ IIS så inget speciellt. Utöver så behöver du ju göra en hemsida som länkar till dem men det är ju en annan femma.

http://learn.iis.net/page.aspx/620/getting-started-with-iis-l...

Edit:

Sendan kan du ju använda typ opensource varianten, med att låta VideoLan Streama åt dig.
http://wiki.videolan.org/Flash_Video

krävs fortfarande att du gör någon random sida.

Oavsett lösning så krävs minst en 100mbit dedikerad lina för 10-15 användare ska du ha mer behövs rejäl fet bandbred. Dessutom krävs det ganska så kraftfulla servrar.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem

Det är så att jag sitter just nu på 100/10 med två kraftfulla bukrar, jag vill mer veta om det finns några schyssta lösningar. Om det blir ett lyckat koncept kan jag nog få tag på resurser för en uppgradering. Just nu leker jag bara med tanken! Jag känner folk med hyffsade kunskaper inom C# tror ni man kan bygga något liknande med c#?

Permalänk
Medlem

10 megabit räcker väll till 2-3 tittare om du kör hd.