SE X10 mini, startar vid laddning men stängs av efter några sekunder,trasigt batteri?

Permalänk
Medlem

SE X10 mini, startar vid laddning men stängs av efter några sekunder,trasigt batteri?

Jag tappade min X10 mini i en blötlagd tallrik när jag diskade, detta var dessutom under ett samtal. Den tvärdog. Har haft den på tork i några dagar sedan dess.
Nu när jag satte i (vägg)laddaren så började skärmen lysa och det står "Sony Ericsson", som det brukar göra när man laddar den. MEN, när ikonen för att batteriet laddas ska komma upp så dör den bara på fläcken (efter totalt 10-15 sekunder) och startar sedan igen, för att bara upprepa detta hela tiden... Jag skymtade faktiskt till ikonen för batteriet samt laddindikatorlampan (röd) i några ynka hundradelssekunder innan den dog en av gångerna.

Att försöka starta telefonen på powerknappen funkar inte alls. Jag testade även att hålla in bakåt-knappen för att försäkra mig om att mobilen inte skulle starta när jag satte i laddaren, och dö efter några sekunder eftersom själva starten tog mer energi än vad den hunnit få av laddningen men inte heller detta gav annat resultat när jag sedan släppte bakåt-knappen.

Är det batteriet tro? Har ni förslag på andra åtgärder att ev. prova innan jag införskaffar nytt batteri?

Det viktigaste för mig är att komma åt mina anteckningar som ligger på telefonen (har använt AK Notepad), går det att starta telefonen helt utan batteri, så den får all energi från USB-laddaren? Eller på annat sätt komma åt mjukvaran trots att laddningen verkar krångla?

Edit: Testade att dra ur laddaren när "Sony Ericsson" visades, och då dör den på stubben. Så jag antar att det är något med batteriet?
Edit2: Testade även att hålla inne "Power"-knappen medan jag satte i laddaren, mobilen skakar till (vilket den gör under start, men inte under batteriladdning) men sen dör den igen efter 10-15 sekunder...

Visa signatur

Intel i5-2500K | Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9, Socket-1155 | ASUS GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX CUDA | Corsair SSD Force Series 3, 120GB | Seagate Barracuda 2TB | Seagate Barracuda 4TB | ASUS P8P67 LE | Windows 10 Pro | BenQ E2400HD.

Permalänk
Sony Xperia Support

Tråkigt att höra om din trasiga telefon!

Låter som att det är batteriet som tagit skada av simskolan. Eftersom X10 Mini har inbyggt batteri kan det även bli lite bökigt att byta det själv.. Tyvärr går det inte heller att köra telefonen "enbart på laddaren"; det måste finnas ett batteri i telefonen för att den ska kunna starta.

Gällande anteckningarna så skulle jag nog försöka höra med ett företag som är specialiserat på att återskapa förlorad data på exempelvis krashade hårddiskar. De borde kanske kunna hjälpa? Det finns en hel del sådana företag om man bara söker lite. Det kan nog kosta en del, men är det väldigt viktiga anteckningar kan det kanske vara värt det.

/Samuel
Sony Mobile