Permalänk

Windows på Macbook med Retina

Hej!

De nya macbookarna med Retinadisplay verkar fantastiska. Upplösningen är t ex mycket hög och det tycker jag är viktigt.

Men, jag måste hursomhelst kunna köra Windows i hyfsat många situationer (dagligen) då jag pysslar mycket med systemutveckling på Windowsplattformen. Det rör sig framförallt Visual Studio och SQL Server Management Studio (utvecklingsverktyg). Om jag kör Windows (dualboot eller virtuellt) på macbook så har jag hört att det kan bli problem då Windows-grafiken är bitmapsbaserad och inte vektoriserad. Framförallt gäller detta äldtre program.

Är det någon här som har praktisk erfarenhet av att köra windows på en macbook med retinadisplay? Funkar det öht? Vilka (av de vanligaste programmen) är det som strular?

Permalänk
Medlem

Jag har börjat använda W8 på min mac med retina och det fungerar väl bra. Dock har jag inte använt mig av utvecklingsprogram ännu utan det är mer till spel när jag inte har tillgång till min stationära dator.

Men jag tycker det fungerar väldigt bra och inte direkt märkt av några större problem ännu (mer än att få touchpad och mac specifika saker att fungera ordentligt).

Gav nog inte så mycket hjälp men ville bara säga att det fungerar att köra alla fall.

Permalänk
Medlem

så här gick det när de testade:
http://www.engadget.com/2012/08/03/macbook-pro-retina-display...
http://blog.laptopmag.com/windows-7-tested-on-retina-display-...

Kör du ned upplösningen borde det nog fungera eftersom det inte reagerar som i osx att det skalas automatiskt utan du väljer upplösning som vanligt.

Permalänk

Tack för bra svar, det ser ju ganska lovande ut...