Microsoft visar nyheterna i Windows 8.1

Permalänk
Medlem

Hur tänker folk som ser fram emot det här? Är det verkligen så att gamla funktioner faktiskt tilltalar er? Eller visste ni bara inte om det?
Det enda bra med denna video var att karln hade en trevlig röst.

Permalänk
Medlem

Tvivlar på att detta kommer få folk att använda mera av deras appar. You can have large tiles now *fail palm*

Visa signatur

CPU: 3570K |Minne: 8GB Corsair Vengence|GPU: GTX 650|Chassi: Nano 304|PSU: Corsair 600W M|Kylning: Batterisyra|Mus: MX150|Tangentbord: JP|Platta: Nexus 7(2013)

Permalänk
Medlem

Jag tycker Microsoft skulle fått visa all demo även med stationär dator (utan touch) för att visa alla heta drag-å-dropp, dubbla program igång samtidigt och tom 80-talsmultitasking. På det viset skulle de bli tvingade att tänka mer på användbarhet för avancerade användare och visa intressant funktionalitet för oss.

Att alltid starta direkt till desktop och att alla program är förvalda att köra där. Innan avinstallation blev jag grymt störd på att man kom till fullskärmsapp bara man dubbelklickade en bild, fullskärm vid visning av PDF etc. Visst att det går att ställa om alla till andra desktopprogram men det ska vara standard på en stationär. Battlefield 3 åt dessutom 100% minne efter en kvart (och gick då inte ens i 1 fps) vilket var ett stort fail (kanske från AMD drivare). Sen att man kommer till Modern UI när man ska söka ett program stör mig inte det minsta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FribBe:

http://store.steampowered.com/search/?term=#os=linux&advanced...

Det är bara att kolla här. Stödet börjar växa och det kommer bara fortsätta.

70% av alla spelen är ju bara från Valve.

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cooling23:

70% av alla spelen är ju bara från Valve.

Half-Life + moddar är från Valve resterande är från andra utvecklare... Hur får du detta till 70%?

Permalänk
Medlem

Det var nog det dummaste att visa upp det på en tablet och strunta i desktop-läget...

Permalänk
Medlem

Jag vet att man ska vara hipster och tycka om Win8 och dess Metro UI, men hur kan man tycka att detta är bättre än det som varit standard av en anledning i så många år.

Start-menyn tex, en väldigt snabb genväg till allt man vanligen använder och resten av hela datorn.
Den som säger att hela "app-gränssnittet" är bättre än att ha "windows" som man kan ha så många man vill på samma skärm i alla möjliga storlekar och ha ännu fler bakom som man lätt kommer åt genom ett musklick är inte ärlig mot sig själv.

Jag kan förstå att om det enda man gör på sin dator är att läsa Aftonbladet så kanske det är roligare att göra i en ny fräsch look, men för oss som använder en dator till nästan allt som går att göra så kan jag inte se en enda anledning till varför man ska välja W8.

Jag sitter själv på min laptop just nu som kom med Windows 8, men som tur är så är det inte så svårt att göra Metro UI till något som bara tar lite utrymme på HDDn.

Slutargument: Alt-Tab, Aktivitetsfältet och Verktygsfältet.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk
Medlem
Skrivet av dentaku21:

Vista var väl bara en pimpad XP.
Win 8 har ju en helt ny princip. Ungefär som när man gick över från dos till Windows. Första versionerna var väl så där samt en slags blandning av gammalt och nytt.

Nädu

Xp var en pimpad Win2000 (ver 5.1 där 2000 var V5)

Vista är V6 och W7 är 6.1 (w8 är 6.2)

Vista var ett stort kliv från XP där bland annat hela säkerhetsmodellen var omskriven (uac).
W8 har ingenting som är så revolutionerande i sig alls. Den har en ny appmodell som kan jämföras med introduktionen av .NET och sen saknar den ett vettigt gränssnitt.

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Det är inte så konstigt att du inte har sett några förbättringar eftersom att du garanterat inte har tittat på videon. Alla andra som har gjort det har nämligen sett förbättringar.

Så du har frågat precis varenda person som har sett videon?

Du har även frågat oss som inte behövde titta på video utan har sett 8.1 Live eller kört den legalt?

Nä det har du inte utan du försöker få din egna personliga uppfattning att framstå som en sanning. Så är det inte den här gången heller

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av havoc:

Finns givetvis inga garantier med 3:e parts programvaror men det är samtidigt går det inte att bortse från att det inte är Microsofts skyldighet att erbjuda dessa funktioner, man har från Microsofts sida gjort ett strategiskt val att försöka trycka ut modern ui på bred front (på rätt eller fel) och skulle det visa sig att det är fel val så har dom precis som du säger endast sig själva att skylla.

Kan inte uttala mig för hur företag genomför sina utrullningar av Windows (företaget jag jobbar på är förövrigt sedan nån/några månader klar med utrullningen till Windows 7 från XP), men jag har svårt att se att en utebliven klassisk startmeny skall räcka för att sätta stopp för en plattformsuppgradering.
Gissar att man på ett "genomsnittligt" system riktat mot ett företag rör sig med ett begränsat antal applikationer, hos oss handlar det exempelvis i stort sett om Officepaketet samt ca 10-15 företagsspecifika applikationer och till det räcker faktiskt startskärmen utan problem.

Jag jobbar med bland annat utrullning och utrullningssystem så jag pratar en hel del med kollegor som gör samma sak och budskapet är detsamma överallt. Just avsaknaden av en startmeny leder till sådanna kostnader för omutbildning och support att det blir tvärstopp när det gäller kontorsdatorer. Man börjar en förstudie och märker sen hur mycket användarna letar efter sin startmeny och mäter vad det strulet kostar. Sen brukar det bli ett möte som går ungefär enligt följande "vi vill gärna ha det här när ni har lagt tillbaka startmenyn. Går det inte? Nähä, då avstår vi"

Finns det något man är livrädd för i större organisationer så är det just kompabilitestsproblem och då främst med viktiga tredjepartare. Någonting som manipulerar GUI så kraftigt som tex stardock hamnar definitivt i den kategorin. Därmed brukar det inte vara ett alternativ att erbjuda tex stardock för att lösa avsaknaden av startmeny heller

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

För mig är det inte en jättestor deal egentligen bara man slipper se MUI.
Dock så vore ett snabbare/simplare sätt att stänga av datorn på bra, om dom nu inte
fixat det redan.

Personligen så tycker jag att det går ganska snabbt att bara trycka på startknappen på burken eller laptopen, men om du vill ha ett snabbare sätt kan du ju alltid prova att dra ut kontakten eller plocka ur batteriet. Dock har jag ganska svårt att tro att microsoft kan komma med en snabbare lösning

Visa signatur

FD Define R3, svart | MSI P67A-GD55 | i5 2500k @4.6Ghz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2400167 | Antec Kühler H20 620 Noctua NF-F12 PnP | Corsair Vengeance CL9 1600Mhz 2x4Gb | MSI GTX 570 Twin Frozr III OC PE @935mhz | Samsung 840 Pro 256gb (W8.1 Pro) | 1TB Samsung F3 HD103SJ | D-Link DWA-547 RB | Scythe Kaze Master II | Ms Sidewinder X4 | Corsair M60 | Dell U2312hm IPS | Logitech G35 | Sony Z2

Permalänk
Avstängd
Skrivet av mats42:

Nädu

Xp var en pimpad Win2000 (ver 5.1 där 2000 var V5)

Vista är V6 och W7 är 6.1 (w8 är 6.2)

Vista var ett stort kliv från XP där bland annat hela säkerhetsmodellen var omskriven (uac).
W8 har ingenting som är så revolutionerande i sig alls. Den har en ny appmodell som kan jämföras med introduktionen av .NET och sen saknar den ett vettigt gränssnitt.

Jag hoppas att du känner till att versionsnumren inte har något som helst att göra med hur mycket som förändrats i operativsystemet att göra längre. Efter att Vista släpptes med versionsnummer 6.0 och därmed bröt bakåtkompatibiliteten med massor av program eftersom att de ändrat det stora versionsnumret så har man gått tillbaks till att bara ändra det mindre versionsnumret. Som du säger är Vista 6.0, 7an 6.1, 8an 6.2 och 8.1 är 6.3. Ser du mönstret? Oavsett om det är en major release eller en mindre så ändrar man bara den lilla siffran numera.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...