Nokia kan göra surfplatta med Windows RT

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Att det skulle vara så stor skillnad tror jag inte riktigt på, gjorde en snabb jämförelse och kom fram till att det var mindre än 5% av apparna som är x86 exklusiva.

Appar? Du får nog ta på glasögonen. Jag snacka inte om appar. Jag sa Desktop program gjorda för x86. Enormt utbud av program där, som inte funkar på RT.

Detta ger x86 en stor fördel över ARM, då det kan kompensera sitt lilla app utbud jämfört med Android och IOS, med sitt väldigt enorma utbud av desktop program.

Skulle M$ fokuserat på det istället. Så skulle dom nog kunnat få ut fler Windows 8 tablets på marknaden, Och i sin tur lockat till sig fler utvecklare att utveckla till plattformen. Och i sin tur öka App utbudet.
När det väl nått en vettigare nivå för att bättre matcha Android och iOS, så kan dom åter igen skifta över fokusen till ARM plattor som har den lilla fördelen att vara lite lättare och ström snålare.

Fast sen finns det x86 baserade x86 tablets som är rätt tunna och har bra nog batteri tid.
T.ex Acer W510 som min mamma köpte för nått år sen. Och den kanske är inte den tunnaste plattan. Men tunn nog, och väger knappt något. Inte riktigt helt fattat på hela besattheten av att göra allt så tunt som möjligt? Behöver det verkligen vara så enormt tunt? Räcker inte den tunnheten man har nu? etc etc.
För övrigt tyckte jag den föt på enormt bra, trots den lilla Atom CPUn. Och väldigt händigt att ha tillgången till både metro appar samt äldre desktop program. Speciellt när man kan plugga in keyboard dockan och ha den fungera som en mini-laptop.

Visa signatur

CPU: Ryzen 7 3700X MB: X570 Aorus Ultra Mem: Corsair Vengeance RGB Pro 2x16GB DDR4 @ 3200 MHz CL16 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Corsair Force MP510 960GB Case: FD Meshify C PSU: Corsair RM 750W Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Permalänk

Windows RT?

Stackars Nokia, det här har Microsoft pressat dem till.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem
Skrivet av DevilsDad:

Kan någon förklara för jag har inte så bra koll. Vad skilljer RT från WP8? Finns samma appar till båda? Varför är det två olika OS till två väldigt lika enheter!? Skillnaden är skärmstorleken och telefonfunktionerna.

WP8 är till telefoner.
Windows RT är en ARM variant av Windows 8 (tror jag).

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Anonymous FTW:

Nej då du hade inte alls fel, 2005 fanns en surfplatta från Nokia som hette Nokia 770.

Skrivet av Anonymous FTW:

Nej precis, och Nokia 3310 är ingen mobil för den ser mer ut som en fjärrkontroll man har till TV:n. Bara för att den inte är en kopia på en iPad så kan den ändå som den precis är, vara en surfplatta.

Ja exakt den kommer man ihåg för den spelade man snake på och försökte slå sitt rekord. Ja man kunde iaf ta fel, Jo den va lite konstig i design den plattan men funkade nog säkert bra.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600 | EVGA GeForce GTX 1070 8GB ACX 3.0 FTW | Fractal Design North Black TG | MSI MPG B550 Gaming Plus | Kingston Fury 32GB DDR4 3200MHz CL16 Beast | WD Black SN850X 1TB Gen 4 With Heatsink | EVGA SuperNOVA 750 G2 750W | Noctua NH-D15 | Windows 11 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bananas2thebeat:

Windows RT?

Stackars Nokia, det här har Microsoft pressat dem till.

Ja, detta är dömt på förhand att misslyckas totalt....

Permalänk
Medlem
Skrivet av jakkes:

WP8 är till telefoner.
Windows RT är en ARM variant av Windows 8 (tror jag).

Joo... så mycket vet jag också. Tänkte mest funktionsmässigt. Båda två är för ARM, så förstår inte riktigt poängen med att splitta det i två olika OS.

Permalänk
Avstängd

http://www.sweclockers.com/nyhet/17309-microsoft-tyngs-av-sex-miljoner-osalda-surface-rt
Kanske är det menat att man gör en "re-badge" av de osålda WinRT plattorna som Microsoft tvingats ta på sig.
Man klistrar bara på en Nokia logga på dem och pang har MS löst ett problemet med 6 miljoner osålda WinRT plattor för ett värde på 900 miljoner USD och Nokia-Fanboisen kan glädjas åt fler ljuva Nokia produkter med ett lagg-fritt UserInterface.

I vilket fall som helst, kommer det bara att bli en Nokia logga på en Kina tillverkad produkt, konstruerad av Microsoft, inte mycket Nokia med andra ord.

Visa signatur
Permalänk

Ibland undrar man verkligen vad som går igenom huvudet på diverse slipsgubbar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buio:

Microsoft stark samarbetspartner? På desktopsidan, visst. På mobilsidan, hahaha. Enda orsaken att Nokia arbetar med Microsoft är för att Microsoft var de enda som ville pumpa in pengar i det sjunkande skeppet.

Hur är MS en skrattretande partner på mobilsidan? Hur insatt i samarbetet är du?

Google var också intresserade av att samarbeta med Nokia när det blev känt att Symbian skulle dumpas, men Microsoft gav ett bättre erbjudande.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Skrivet av Oliviro:

Exakt, det ligger något dolt bakom för så dumma är iinte Nokia. Antagligen så får de väldigt mycket pengar av M$ eller så blir de tvingade...

Eller så kanske en kommmande uppdatering gör så att det blir möjligt att köra wp appar på RT? För då finns det helt plötsligt "mycket" appar. (önsketänkande)

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5950x, 64Gb Ram, 2*1Tb Nvme, RX 6700 XT Red Dragon (placeholder)
Server: AMD Ryzen 5 1600 @3,80Ghz, HD7950, 16Gb ddr4, 256Gb NVME M.2 + 2Tb HDD*3, Nexus PSU RX-7000

Permalänk
Medlem

Hoppas dom hittar lite sund förnuft där på Nokia. Ingen vill ha RT! Marknaden har visat det så tydligt att det är omöjligt att missförstå.

Permalänk
Skrivet av bud986:

Nokia har nog tjänat endel på denna deal i början med Microsoft men det verkar som att detta snart är över.
Nokia måste börja betala licensavgifter nu verkar det som
nokia-paying-microsoft-500m-for-using-windows-phone/

http://www.digitaltrends.com/mobile/nokia-1-billion-windows-phone/

Sant, nu när jag läser på lite mer. Desto större anledning att dumpa WP8, även om det aldrig kommer att ske.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tomhas:

Hur satsar de på fel häst? Med MS har de en av de absolut starkaste samarbetspartnerna på marknaden och i dagsläget finns det ingen telefon som kan matcha WP + Lumias enastående byggkvalitet, smidighet i OSet och framtida teknik, finns inget paket som kan matcha det Nokia har på marknaden. Även tecken på att Nokia sålt rekordmånga Lumia telefoner, att iOS tagit enorm inspiration av WP eller varför inte ta en titt på HTCs nya alternativa tile interface. Visst känns allt det bekant?

Problemet är att konsumenter är för insöade på iOS och android och för rädda för att byta. Säg mig en anledning till att varför inte just DU skulle byta till tex WP? åh app utbudet säger du. 48/50 mest nedladdade appar på play och store finns till WP.

RTs vara eller icke vara kan diskuteras. Största anledningen till floppen är marknadsförning och media. RT skulle pressas in i samma kategori som pro vilket är fel. RT ÄR en surfplatta medan Pro är en hybrid. Men för den icke insatte konsumenten såldes båda under samma kategori och media spann vidare på det = fail.

Kör MS WP till ett surfplatte OS och Nokia en surfplatta med Lumia kvalitet+utseende så blir det insta succe.

Jepp, appar är en anledning att klanka ner på valet av WP. Men det finns fler.

Jag vill gärna ha en WP, i huvudsak för att få 1020:ans kamera, och gärna rich recording, offline maps, Nokia Drive, Nokia Here Transit, etc etc. Massor med skäl. Men det är en app som jag BEHÖVER som inte finns för WP, och ingen ersättningsapp för WP finns heller på marknaden. WP8 skulle enligt utsago dela kernel med övriga Windows, vilket skulle göra det enklare för utvecklare att porta till WP, men det visar sig i efterhand att det inte riktigt stämmer.

Microsoft lyfter fram högre säkerhet med WP som ett skäl till att använda det i affärsvärlden, men WP8 kan inte hantera VPN. Elop, som ägde 7% av Microsoft (tredje största privata ägaren i världen) när han klev in genom dörren på Nokia skiftade till WP för att det var ett "ekosystem." Som inte ens klarar av VPN. Det är 2013. Ryktet gör gällande att det kommer 2014.

Nokia lanserade en fantastisk earphone som är trådlös, med aktiv och passiv noise cancellation och högupplöst BT ljudkvalitet via sk APT-X teknologi, som bolaget inhandlat licens för - men denna formidabla attiralj går inte att använda i WP för det stödjer inte APT-X. Bra ekosystem...

Listan kan tyvärr göras lång, och delvis är det en effekt av att WP8 är ett nytt operativsystem så Msft startar också från scratch. Igen. Uppdateringarna går för långsamt. Jag får upplevelsen att MS är fast i sitt eget ekosystem, att de inte satsar tillräckligt på mobilt, eller inte förstår marknaden.

Permalänk
Avstängd

Jag föredrar Android.

Men kul att det kommer alternativ till iPad och Android.
Det lär dessutom vara rätt trevligt att utveckla för Windows RT med Visual Studio, C# och .NET ramverket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av retro123:

Nokia känns så självmordsbenägna att det är otäckt..
Inget hopp kvar för dem..tyvärr satsade ni på fel häst. Kanske Ballmer har en charm som speciellt tilltalar finnländare?
Hade de valt android för ett antal år sedan så kunde de kanske varit lika stora som samsung..:(

Eller gått "all in" med Maemo 2005, tankarna fanns men Symbian var religonen.

Visa signatur

Hata postsorteringen i Ånge.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av reflect:

Jag som är en Nokia fanboy vill inte se dem gå under (mer än de redan gjort).
Varför kan de inte bara satsa på Android på telefonerna och säga upp sig med Microsoft.
Visst, Nokias lumia serie säljer väl helt ok men det är på tok för lite för att ta sig in som en konkurrent på marknaden.

Jolla finns. Resten av Nokia är fast i MS träsket med trojan Elop vid rodret. Tills han är sparkad och stämd för brott mot sina aktieägare kommer Nokia fortsätta neråt.

De kom så nära med N9 och sedan slängde allt i sjön för att satsa på ett OS som avrättat tillverkare efter tillverkare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ParasiteX:

Appar? Du får nog ta på glasögonen. Jag snacka inte om appar. Jag sa Desktop program gjorda för x86. Enormt utbud av program där, som inte funkar på RT.

Detta ger x86 en stor fördel över ARM, då det kan kompensera sitt lilla app utbud jämfört med Android och IOS, med sitt väldigt enorma utbud av desktop program.

Skulle M$ fokuserat på det istället. Så skulle dom nog kunnat få ut fler Windows 8 tablets på marknaden, Och i sin tur lockat till sig fler utvecklare att utveckla till plattformen. Och i sin tur öka App utbudet.
När det väl nått en vettigare nivå för att bättre matcha Android och iOS, så kan dom åter igen skifta över fokusen till ARM plattor som har den lilla fördelen att vara lite lättare och ström snålare.

Fast sen finns det x86 baserade x86 tablets som är rätt tunna och har bra nog batteri tid.
T.ex Acer W510 som min mamma köpte för nått år sen. Och den kanske är inte den tunnaste plattan. Men tunn nog, och väger knappt något. Inte riktigt helt fattat på hela besattheten av att göra allt så tunt som möjligt? Behöver det verkligen vara så enormt tunt? Räcker inte den tunnheten man har nu? etc etc.
För övrigt tyckte jag den föt på enormt bra, trots den lilla Atom CPUn. Och väldigt händigt att ha tillgången till både metro appar samt äldre desktop program. Speciellt när man kan plugga in keyboard dockan och ha den fungera som en mini-laptop.

Sen det faktum att det hade varit möjligt för folk att kompilera sina program för ARM, precis som det finns targets för NT för både MIPS, Italium och en gång i tiden SPARC.

Men nä, Microsoft väljer att inte låta folk köra vad dom vill på plattformen, och endast tillåta Metro, då blir det så här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av reflect:

Jag som är en Nokia fanboy vill inte se dem gå under (mer än de redan gjort).
Varför kan de inte bara satsa på Android på telefonerna och säga upp sig med Microsoft.
Visst, Nokias lumia serie säljer väl helt ok men det är på tok för lite för att ta sig in som en konkurrent på marknaden.

Varför skulle det gå bättre för Nokia om dom satsade på Android istället för Windows Phone? Finns redan en massa andra som gör smartphones med Android.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flostyle:

Varför skulle det gå bättre för Nokia om dom satsade på Android istället för Windows Phone? Finns redan en massa andra som gör smartphones med Android.

Marknaden för androidtelefoner är mycket större, och om Nokia kunde pusha ut sina egna idéer på en androidtelefon så hade de mött en större publik

Visa signatur

Corsair 750D | i5 4670k | ASUS Z87-a | 8GB Corsair Dominator | Asus GTX770-DC2OC | Samsung 840 EVO 250GB | WD 500GB X2

Permalänk
Medlem
Skrivet av reflect:

Marknaden för androidtelefoner är mycket större, och om Nokia kunde pusha ut sina egna idéer på en androidtelefon så hade de mött en större publik

Marknaden för Androidtelefoner domineras redan av Samsung samtidigt som de andra har svårt att hävda sig, t.ex. HTC som det går dåligt för. Finns liksom knappt något utrymme för ytterligare en aktör på Androidmarknaden även om de skulle ha bra idéer.

Denna artikel kan vara läsvärd: http://www.theguardian.com/technology/2013/jul/12/elop-explai...

Permalänk
Avstängd

Skillnaden är den att Sony och LG faktiskt gör vinst på sina Android mobiler.
Tjänar HTC, Samsung, Huawei och Nokia några pengar på Winphone mobiler?

HTC är en historia för sig själv. De hade ett vinnande koncept med Desire-serien men valde att byta bort minneskorts läsaren mot slimmade mobiler ala iphone. Sedan tappade kunder och marknadsandelar...

Blackberry är en annan förlorare liksom Palm (köptes och lades ned av HP). Ericsson var en stor mobiltillverkare men förlorade till slut men lever vidare med Sony son börjar göra vinst på sina mobiler igen.

Alcatel är ett företag i periferin men de strävar på med Android nu för tiden...
Alcatel är längre från nedläggning och konkurs än Nokia och HTC som satsat på WinPhone.

Red: lägger in länk till en Alcatel Surfplatta bara för hålla mig till topic.
Alcatel Surfplatta med Android
http://www.gsmarena.com/alcatel_one_touch_t10-5449.php

Visa signatur
Permalänk

Jag förstår inte vad som är fel på Windows RT. Det verkar ju minst lika bra som ios och Android när det kommer till surfplattor.

Visa signatur

Ryzen 5600X | 16 gb DDR4 | B550 ASUS-bräda | Inno3D RTX 3070 | Samsung 840 250 gb | Corsair RM750 | Fractal Design Arc | Win 10 Pro

Permalänk
Skrivet av soderkvist:

Jag förstår inte vad som är fel på Windows RT. Det verkar ju minst lika bra som ios och Android när det kommer till surfplattor.

Det är ett Windows som inte kan köra Windows-program. Det är nog inte mer komplicerat än så.
De som vill ha Windows på sin padda skaffar en med full-windows.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem
Skrivet av soderkvist:

Jag förstår inte vad som är fel på Windows RT. Det verkar ju minst lika bra som ios och Android när det kommer till surfplattor.

Apparna är både få och i många fall inte skit bra till windows 8/RT ännu, än så länge är det bra om man kan köra sina vanliga x86 program för att säkra upp sig. På IOS och Android finns det appar till det mesta så där behövs det inte på samma sätt.
Sen har de RT plattor jag testat varit ganska sega på att starta program osv, tror båda var tegra 3 baserade surface RT och ASUS något så kan ha med processorn att göra.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Flostyle:

Varför skulle det gå bättre för Nokia om dom satsade på Android istället för Windows Phone? Finns redan en massa andra som gör smartphones med Android.

Många har dock grymt bra erfarenhet av Nokia då dom (nästan) alltid stått för bra kvalite och varit "the thing to get", man skall ta tillvara på ett väl inarbetat varumärke, något dom inte gjort.

Jag hade till exempel skaffat en Nokia direkt om dom droppade MS och började med Android.

Permalänk
Skrivet av Fafne:

http://www.sweclockers.com/nyhet/17309-microsoft-tyngs-av-sex-miljoner-osalda-surface-rt
Kanske är det menat att man gör en "re-badge" av de osålda WinRT plattorna som Microsoft tvingats ta på sig.
Man klistrar bara på en Nokia logga på dem och pang har MS löst ett problemet med 6 miljoner osålda WinRT plattor för ett värde på 900 miljoner USD och Nokia-Fanboisen kan glädjas åt fler ljuva Nokia produkter med ett lagg-fritt UserInterface.

I vilket fall som helst, kommer det bara att bli en Nokia logga på en Kina tillverkad produkt, konstruerad av Microsoft, inte mycket Nokia med andra ord.

Ja för Microsofts plattor hade ju Snapdragon 800 och Nokia låter säkert sina egna ingenjörer och fabriker stå sysslolösa, inte mycket till klockren gissning av dig med andra ord.

Visa signatur

NO MAAM