Problem vid uppdatering av Vista Home Premium (OEM svenska 64) till Windows 7 Ultimate (svenska 64).

Permalänk

Problem vid uppdatering av Vista Home Premium (OEM svenska 64) till Windows 7 Ultimate (svenska 64).

Prolog: Detta är en omväg jag tar för att kunna uppdatera min dator till Windows 10.

Innan jag börja uppdatera så kollade jag med Windows 7 Upgrade Advisor som sa att det inte skall vara några problem att uppdatera. Bortsett ifrån Unreal Tournament 2007, men det kan jag klara mig utan.
När jag stoppar in en Windows 7-skiva i min Vista-dator för att uppdatera så stoppas jag dock av ett kompatibilitetsproblem.

Skrivet av Windows-kompatibilitetsrapport:

Det går inte att uppgradera Windows på grund av följande problem. Avbryt uppgraderingen, slutför alla åtgärder och fortsätt sedan genom att starta om uppgraderingen.

  • 64-bitars Windows kan inte uppgraderas till en 32-bitarsversion av Windows. Om du vill uppgradera måste du skaffa en 64-bitarsversion av installationsskivan eller ansluta till Internet om du vill se hur du installerar Windows 7 och behåller dina filer och inställningar.

  • 32-bitars Windows kan inte uppgraderas till en 64-bitarsversion av Windows. Om du vill uppgradera måste du skaffa en 32-bitarsversion av Windows-installationsskivan.

Någon som stött på något liknande tidigare?

Permalänk
Medlem

Den verka tro att DVD/USB minnet eller datorn är 32 bit. Båda måste vara 64 bit eller 32 bit. Annars får du starta datorn från DVD/USB minnet och göra en ren installation.

Permalänk

@panpo98: Både DVD:n och datorn är 64-bitars. Det är det som förbryllar mig.
DVD:n är en AIO (All-In-One), men jag väljer Ultimate 64-bitars när jag ska uppdatera.