Permalänk
Medlem

Acer Predator X34

Jag har väntat länge nu på en stor skärm som har typ allt, vad känner ni till angående denna skärm?
Jag såg även Acer XR341CK som verkar intressant.

Vad tycker ni om dessa skärmar och vad vet ni om dom?

Visa signatur

-Star

Permalänk
Medlem

Här har du Linus recension av den : https://www.youtube.com/watch?v=VqsQBeAW8kk

Permalänk
Medlem

Jupp, har sett XR341CK, men inget om Acer Predator X34.

Visa signatur

-Star

Permalänk
Medlem

@SStar:
http://acer.com/predator/en_US/predator_x34.html
Det ska väl vara mer eller mindre samma skärm förutom att den kör G-Sync och "överklockar" till 100Hz. Finns inte så mycket mer info om den än då ingen har fått ett ex att recensera men förhoppningsvis får tftcentral tillgång till den snart. Trist att 100Hz enbart verkar fungera med nvidiakort i gsyncläge.

Visa signatur

R7 1700 @ 3.9, 32GB 2933 | MSI RTX2080 | Enthoo Primo | CM V1000 | AOC CQ32G1

Permalänk
Medlem

Tror ni annars det är värt att köpa den eller ska man vänta på billigare skärmar? Tror ni priset kommer gå ner?

Visa signatur

-Star

Permalänk

Sitter i samma båt. Kommer bara köra en skärm, men har börjat snegla på alla priser.
11k är fortfarande mycket pengar. Finns andra 21:9 böjda skärmar för 3-4k billigare. Det är mycket pengar för 85hz (går att klocka Acern till det).

Jag har helt enkelt skärmångest. Hade bestämt mig för några månader sedan vad man skulle köpa, men nu kommer det bara mer och mer godsaker...

Permalänk
Medlem

Har exakt samma tankar Just nu verkar det komma de man väntat på och håller man bara ut ett litet tag tror jag att priserna och kvalitet kan bli mycket bättre.

Visa signatur

-Star

Permalänk
Medlem

Priserna lär väl gå ner likt alla andra men jag tror inte det kommer vara nån markant skillnad inom några månader precis.. Står och funderar mellan dessa skärmar själv men tänker vänta tills recension på X34 har kommit innan det blir köp.

Visa signatur

R7 1700 @ 3.9, 32GB 2933 | MSI RTX2080 | Enthoo Primo | CM V1000 | AOC CQ32G1

Permalänk
Medlem

Blir något liknande för mig här också.

Visa signatur

-Star

Permalänk

Sönt att jag inte är sälv men skärmångest Men som det ser ut nu så står det mellan de två Acer modellerna.
Kommer behöva köpa nytt grafikkort oavsett. Så det gäller bara att bestämma sig för Freesync eller G-sync.

Sedan har jag läst att G-sync versionen har lite mindre features/anslutningar. (http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xr341ck.htm) hurvida detta är sant eller ej vet jag inte, återstår att se.

Det jag läst dock är att det är i princip samma skärm och att G-sync versionen går att klocka till 100hz. Acern har folk lyckats få upp till 85hz.

Permalänk
Inaktiv

Varianten med GSYNC ser väldigt spännande ut

Permalänk
Medlem

Leveransdatum till återförsäljare för G-sync versionen verkar bli mellan 20 Oktober - 15 November. Förhoppningsvis så ska man kunna köpa hem en innan Fallout 4 släpps. Enligt mig har denna skärm allt och den ersätter själv två skärmar vilket är och föredra om man vill multitaska lite.

Permalänk
Medlem

Står och velar mellan denna skärm eller en 4K skärm. Vad tror sweclockers folket? 100hz eller 4K

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av stn1337:

Står och velar mellan denna skärm eller en 4K skärm. Vad tror sweclockers folket? 100hz eller 4K

Skickades från m.sweclockers.com

Vad har du för grafikkort och vad vill du ha för fps i spel? Personligen vill jag ha X34 skärmen samt kommer jag köpa ett 980 ti med min nya rig. Jag kommer ligga på mellan 50-70 fps i nya spel, kanske högre med lägre inställningar. Kommer ligga strax under 100 med lite äldre spel.

Enligt mig så är inte övrig hårdvara ikapp 4k skärmarna för gaming, plus i kanten att ultra-wide kan ersätta två-skärmar själv. Ska du inte spela gå för 4k och skit i G-sync.

Permalänk
Moderator
Testpilot

Blev också väldigt sugen på den skärmen men orkade inte vänta och köpte denna istället. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2741441

Inge G-sync, inte curved och "enbart" 60Hz men bra mycket billigare men skit vad det är mäktigt att spela i 21:9.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem

För den som är intresserad finns väldigt mycket information om skärmen här:http://www.overclock.net/t/1537403/tftcentral-acer-predator-x...

Det har mest varit spekulationer, men nyligen så började tydligen folk i bland annat Tyskland att få sina skärmar. Initialt så pekade mycket på att skärmen inte riktigt lever upp till hypen, men alldeles nyss kom också flertalet mycket positiva rapporter

En slutsats man skulle kunna dra, även om vi egentligen bör vänta på mer info, är att kvalitén tyvärr verkar variera. Något det varit mycket rabalder om i tråden är överklockningen till 100 Hz som Acer formulerar något i stil med att man använder den funktionen "at the end user's risk". Exakt vad detta innebär är fortfarande oklart, och förhoppningsvis är det bara en konstig formulering.

Förhoppningsvis så kommer det upp en riktig recension from TFT Central snart och förhoppningsvis tycker de att den är lika bra som freesync-varianten men med bättre flyt tack vare G-sync och 100 Hz. Är de nöjda så är det väl bara att besälla och sen skicka tillbaka och byta ut tills man får en som funkar som den ska

Visa signatur

| AMD Phenom II x6 1100T @ 4 GHz || Thermalright ultra 120 eXtreme || Asus Crosshair IV Formula 890FX |
| 8GB Corsair Vengeance LP @ 7-8-8-19 1500 MHz || Asus GTX 560 ti directCUII @ 1000/2300 MHz |
| Adata XPG SX900 512 GB SSD || Corsair HX Series 520W || Antec p182 |

Permalänk
Medlem

Jag har free-sync varianten och ett fury-x kort med nya pump revisionen. Riktigt bra setup så är väldigt nöjd

Även om grundinställnignarna är rätt bra, så rekommenderar jag ändå att man ställer in den efter TFT Central's rekommendation, då blir den riktigt jädra bra.

vet inte om jag haft tur eller om jag är mindre känslig, men känner av väldigt lite glow-effect och relativt lite backbleed som jag sett många klagat på vad det gäller lg panelen i dessa (och lg's 21:9 skärmar).

Är det helt kolsvart i rummet och du "släcker" skärmen med svarta pixlar så syns glow effect, men i ett svagt upplyst-normal upplyst rum med "släckt" skärm så ser jag det knappt alls. (obs det är med TFT centrals inställningar, ser mer "glow" med normal inställnignarna.

Visa signatur

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance
- Terry Pratchett
_____________________________

Permalänk
Medlem

TFTCentral skriver på twitter att man ska hålla i hatten innan man ger slutomdöme på Acer-X34:

"Take with a pinch of salt. Many "bleed" pics are very poor over exposed images showing IPS glow at 100% brightness "

Lite som du sa Cove, att med rätt inställningar så är det nog bättre. Sen ska man ju veta också att det är en IPS-panel man köper. Det kommer ju alltid synas någonting litet.

Permalänk
Medlem

Hänger själv på OC och är väldigt delaktig kring denna skräm.

Det är många spekulationer om garantin, att den leveras i 60Hz och att man själv måste gå in o slå på OC mode 100Hz, som då många tydligen läst är på egen risk. Fortfarande ingenting svart på vitt om det är sant!

O som sagt ska man inte lita på alla BLB bilder, men en del hemska exemplar har man sett! Tydligen är färgen gul väldigt förekommande i nedre vänstra och uppe högra hörnen. Ett exemplar såg hemskt ut, förstår inte hur den kunnat gå igenom QA...

Men allt är inte hugget i sten, min förhandsbokning ligger kvar och den kommer nog ligga kvar också då faktiskt en del positiva saker dykt upp om skärmen -vissa exemplar ser ut att funka utan problem. Verkar vara som natt & dag med dessa.

Tyskarna har ju fått dessa, så det är bara o invänta reviews och bilder när de har spelat klart, kan tycka att något borde ha dykt upp redan nu men de som sitter på skärmarna är inte särskilt generösa med information.

13K kanske anses mycket för vissa, men helt klart värt det om man får vad man betalar för! Denna goding kommer hänga med åtminstone 5 år. Har själv ett EVGA 980 Ti Hydro Copper, men kan hända att det blir en uppgradering i fall vi får se något Fury X2.

I Sverige varierar det just nu mellan 20-30 Oktober, dock förvånansvärt att endast en affär i hela världen, Alternate från Tyskland fått så många exemplar!

Permalänk
Medlem

Har själv "råkat" förbeställa denna skärm också. Ligger lite mer än en månad fram i tiden innan dom finns på lager i Sverige, om nu recensioner skulle visa att den är rent skräp. Men jag tror skärmen är riktigt bra! Blir ett bra byte från min nuvarande Samsung 27" 120hz 1080p med TN-panel.
Då kanske mina dubbla 780Ti får jobba lite

Visa signatur

NZXT Phantom 820 - Asus Rampage IV Black Edition - Intel i7 4930K - 32 GB Corsair Dominator Platinum 2133MHz - 2x EVGA 780 Ti SLI - Corsair AX1200W PSU - 2st Samsung 840 PRO 256GB SSD- Samsung 840 PRO 512GB SSD - 2st WD Caviar Black 4TB - Windows 10 Pro 64-bit - Acer X34 Predator.

Permalänk
Medlem

Jo håll oss uppdaterade på recensioner Så sugen.

Visa signatur

-Star

Permalänk
Permalänk
Hjälpsam

Personligen är jag faktiskt mer sugen på Z35'an. Är inte imponerad av förhållandevis billiga IPS-lösningar, särskilt inte för gaming. Där är jag avsevärt mer förtjust i en bra VA panel

Visst har Z35 något lägre upplösning, men 2560x1080 är pixlar nog för att få de flesta grafikkort att svettas lite. (kör 780 SLI idag). Och man har nog lite mer avstånd till den skärmen än till en ensam 1080p så subjektiva PPI blir ungefär som en vanlig 24" 1080P på vanligt arbetsavstånd, helt OK för gaming mao. Fler pixlar är sexigare men kräver desto mer av hårdvaran för att få det njutbart.

Och så slipper man IPS glow och får en sjudundrandens kontrast istället ~3000:1 istället för IPS ~1000:1 faktiska kontrast. Och just det, 144Hz

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem

Verkar vara en bra skärm! Men varför är exempelvis Dells variant med samma panel så mycket sämre? Jag har kört många Dellskärmar, och varit nöjd. Acers designspråk tilltalar mig dock inte riktigt...

Visa signatur

Intel i9-12900K | Asus STRIX Z690-I | 32 GB DDR5-6400 CL30 | AMD Radeon RX 7900 XTX | WD Black SN850 1 TB
Asus ROG Loki SFX-L 750W | SSUPD Meshlicious | Arctic Cooling Freezer II 280 | Alienware AW3423DWF

Permalänk
Medlem
Skrivet av superapan:

Verkar vara en bra skärm! Men varför är exempelvis Dells variant med samma panel så mycket sämre? Jag har kört många Dellskärmar, och varit nöjd. Acers designspråk tilltalar mig dock inte riktigt...

Dell U3415W? Efter kalibrering är de väl högst jämförbara. Dell-skärmen har ju t.om. bättre fabriksinställd vitbalans och gamma direkt ur lådan, om än sämre färgbalans. X34:ans hela grej är 100 Hz och bättre responstider, i övrigt är den inte bättre än andra skärmar med den här LG-panelen under skalet. Ska du spela i den här upplösningen så är just den skillnaden förstås som natt och dag för slutupplevelsen.

Permalänk
Medlem

Proshop avbeställde just min order...

Med anledning till att produkten utgått och inte finns längre.

HAhaha bra koll där! Skärmen släpptes i USA för 2 veckor sedan och X34 har inte kommit till Europa ännu...

Permalänk
Medlem

@eucalyptus: Tungt besked . Hoppas Komplett inte kör samma sak (haft min bokning hos dem sen 28/7 och står först i deras kö), men enligt min beställning så ska den komma imorgon *väntar*

Permalänk
Medlem

Blir nog att lägga hos Komplett eller Inet istället.

Fick den för 12 500kr hos Proshop då det var utannonseringspriset, de var först ut i Skandinavien, samt en av de första i Europa att ta emot ordrar.

Sen 3 veckor - 1 månad senare annonserades den på den vanliga butikerna och då höjdes priset till 13K...

Permalänk
Medlem
Skrivet av cfwin:

@eucalyptus: Tungt besked . Hoppas Komplett inte kör samma sak (haft min bokning hos dem sen 28/7 och står först i deras kö), men enligt min beställning så ska den komma imorgon *väntar*

20:e november säger Kompletts hemsida just nu. Inet hade 20 oktober fram tills förra veckan, nu 27:e november.

Permalänk
Medlem

@Nigilius: Precis som för Inet så gäller Kompletts november datum den andra leveransen av skärmar då första batchen redan gått åt till förhandsbokningar MEN fortfarande inte spikat att den levereras imorgon naturligtvis (Inet ändrade sin första batch till 5/11).