Vatten kylning leakage *statistik/omröstning*

Permalänk
Medlem

Vatten kylning leakage *statistik/omröstning*

Tänkte att det skulle vara skojj och få fram lite statistik över det värsta som kan hända med vatten kylning, alltså leakage.
Så det är att rösta fram hur det har gott för er, samt berätta om ni vill.

Med detta får man kanse en liten inlevelse hur säkert vattenkylning är i en dator.
Vi tar med både AIO och custom loop.

Enda regeln är leakage under leak test räknas inte.

Visa signatur

Gaming: i7 8700k@4.9Ghz | MSI Z370 Tomahawk | 3080 Tuf oc | Gskill 4X4gb@3Ghz | 1.2 TB med ssd's | Evga 1000 P2

Permalänk
Inaktiv

Har använt Corsair H80i i över två år och det har varit tätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

har haft en läcka i min loop. proppen som höll ihop tömningssystemet åkte ut och det började rinna ur. var dock på den undre delen av chassit så inget skadades, var bara lite jobbigt att göra rent.

Permalänk
Medlem

Enda gången jag haft en "läcka" var när jag satte i en temp probe i en X3 res och glömde använda extendern som man ska, så den gick inte att skruva tillräckligt långt för att hålla tätt men det märkte man ju direkt. Så räknar inte direkt det som en riktig läcka.

Dvs köper man kvalitetssaker, är noggrann och gör rätt så läcker det inte.

Edit: kan ju tillägga att jag aldrig använder vinklade fittings, där ber man ju om läckage.

Visa signatur

Intel Core i7-11700K / Asus ROG Strix Z590-F / Asus 1070 Dual OC / G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8) 3200MHz CL14 / Corsair RM750x / Samsung 980 PRO 1TB / Lian Li PC-O11 Dynamic EVO / custom loop 3x360 / Asus ROG Swift PG278Q / Ducky Shine 5 RGB MX Red / Sennheiser HD660S / FiiO E10K / Audio-Technica AT2020USB+

Permalänk
Medlem

har haft tre läckor i mina customloops, två nere i undre delen av chassit där det droppade ner i botten och rann ut på golvet från hål i chassit. Ena läckan kunde dock ha varit mer förödande, en EK 45-graders vinkel började läcka från min topp-radd och det droppade ner och blev en pöl på det översta grafikkortet samt rann ner över de två andra korten, som tur var så upptäcktes läckan i tid innan något hände.

Sen har jag haft en läcka till, men det var 100% min egen klantighet när jag bytte kablar i riggen och slog till en fitting vilket resulterade i läcka där fittingen var vridbar.

Visa signatur

R5 3600 | 5700 xt | XPG SPECTRIX 3200MHz 16GB | B450i Aorus Pro WIFI | Corsair SF750v2 | Evolv Shift Air |
Galleri: Aether | Chandra

-=CITERA FÖR SVAR=-

Permalänk
Hjälpsam

Hade en customloop för många år sedan, inga problem.

Har en H100 sluten nu, inga problem.

Värsta som kan hända är att man får en långsam dropp där ansamlingen påbörjar en korrision som i sin tur joniserar vattnet så att det blir ledande och sedan få en kortslutning. Det tar generellt en stund innan ett långsamt läckage blir farligt. De flesta är rädda för ett kabelbrott eller liknande så att allt vatten rinner ut över komponenterna, oftast märker man det omgående och kan stänga av datorn innan vattnet blir ledande. I sådana fall är det bara att demontera och torka noggrant med rispåsar och lagom temperatur i ugn eller torkskåp.

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk

Röstar nej då jag aldrig haft något ej självförvållat läckage så som att det läckt när man läcktestat eller när man körde på slangarna till de externa radiatorerna med dammsugaren.

Permalänk
Medlem

Har inte haft något läckage på någon av 8 AIO som jag haft.

Visa signatur

Intel Core i7 4770k @ 4.6Ghz | Asus Z87-PRO | MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6G | 4x8GB Kingston Fury Beast 1600Mhz @ 2000Mhz | Fractal Design Define XL R2 Svart | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung 850 Pro 256GB | Western Digital 4TB | Western Digital Red 3TB | 2st AOC 24G2U skärm | EVGA Supernova G2 850W | Windows 10 Pro | Custom EK vattenkylning

Permalänk

Läckte från min x3 res när jag satte ihop min första loop. Tror det var något fel på extendern från ek för det droppade på rätt bra från den. Slutade med att jag tog o-ringen från extendern, satte den på en vanlig fitting (så den då hade 2) och körde direkt med den istället. Inte haft några problem sedan dess.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Har kört med Noctua NH-D15 ett bra tag nu men hade Kraken X61. Hade inget läckage alls där, men pumpen tog slut då det blev ett rysligt gnisslande. Röstade efter Kraken kylaren då.

Permalänk
Avstängd

Har haft så många läckor att jag inte längre håller koll på det.

Nu för tiden ser jag till att allt sitter och då är det bara o-ringarna som kan fela och inget annat

Permalänk
Medlem

Kört custom loop i 3 år nu. Har haft en läcka och det va direkt efter nymontering, hade inte dragit åt en koppling ordentligt så det droppade. Leakage heter förövrigt läckage på svenska.

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk

Min XSPC-res börja läcka helt utan vidare. Akrylet tättades med korrekt lim lite diskret för säkert 2-3 år sen och de har hållt fint.
Skaffade 7/16 slang senast till raka 1/2" fittings, utan fläktar igång under spel blev de varmt "SNAP", och sköljde moderkort med vatten. Inte ett ända clips/buntband nånstans! Elektronikspray och nån form av lugn i kroppen 2v senare så var jag på banan igen Tror nästan allt berott på slarv med egna opåtlitliga moddningar för de mesta.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

Kört vatten sedan 2005 nu. Inga läckage.

Synar oringar innan montage (har varit med om att de varit torra med småsprickor i).
Kör med nipplar med slangklämma eller dubbla (på trycksidan) buntband.