Microsoft gör det svårare för användare att tacka nej till Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015
Skrivet av Icte:

Nej, jag tänker inte uppgradera till Windows 10 ÄN. Det är för buggat, har en massa olösta problem med bl.a. drivrutiner samt program som jag använder och även spel och är helt enkelt ett OS som i mitt tycke ligger i Beta-stadiet fortfarande. Var precis likadant när Windows 8 kom ut, helt enkelt inte värt att uppgradera från Windows 7 just då utan man fick vänta tills 8.1 kom ut och därefter ytterligare en liten period tills man säkert kunde installera det utan att få en massa problem.

Jag är trött på att bli påtvingad av Microsoft att uppgradera när jag inte vill det. Och javisst, jag har testat Windows 10 med en ren installation (har en Windows 10 nyckel) och nej, det fungerade INTE bra för mig.

EDIT: Ang. Linux - Mycket bra alternativ, har det installerat på nästan alla mina datorer förutom just speldatorn! När Linux har lika bra support för spel som Windows 8.1 så blir det en installation för detta, men för närvarande får det va.

Har använt w10 sedan dev-preview. Har inte haft några problem alls. Var något med menyn tidigt i utvecklingen, men har inte träffat på några buggar alls sedan dess. Varken w7 eller w10 är buggiga med uppdateringar, get over it. ***bort/moderator***
Skickades från m.sweclockers.com

§1.1 /screamin-daemon, moderator
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015

W7 är gammalt nu, har använt w7 sedan 2010 vilket har varit en glädje att använda. Men w10 som jag skaffade tidigt 2015 har fungerat perfekt fast snabbare. Inte buggigt, ingen övertäckande startmeny, ingen reklam. Känns som att folk skapar drama för att dem vill känna sig speciella med att vara på w7.

W10 funkar perfa, get over it.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Christley:

säg att ditt favoritprogram som du använder varje dag 4 timmar om dagen släpper en uppdatering som gör att du nu inte kan göra det du tidigare ville göra på ditt vis. programmet gömmer nu vissa saker från användare, funktionalitet tagits bort och det är verkligen inte samma program för dig och du kan inte göra det du vill göra.
finns inget annat program som gör samma sak för ideen är skyddad bakom copyright.

lever du med det och bara går vidare eller försöker du behålla den tidigare versionen?

Frågan var inte hur användare hanterar situationen, utan varför Microsoft gör som de gör. Ser mycket kommentarer här i stil med "är de dumma i huvudet" osv. och jag försökte bara få personen att se det ur ett företags perspektiv.

Jag kan absolut förstå om man vill stanna kvar på en version om man nu har någon specifik funktionalitet som inte finns längre, men när det gäller Windows 10 så är min uppfattning att den stora majoriteten bara inte tycker om förändring. Självklart med vissa undantag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av AxMi-24:

Ozzed om du tror att det är bara konspirationsteori när även MS själva erkänner det så vet jag inte vad. Jag vet att du gillar Win10 och att du är övertygad att inget dåligt händer när du blir övervakad och kanske är det sant med tanke på hur du följer de "rätta" åsikter men du kanske borde tänka att i Sverige har USAs mediabolag väldigt mycket makt över rättsväsendet och politiker och med tanke på dina argument mot upphovsrätten är det inte helt otroligt att någon tycker att här har vi en snubbe med smutsigt mjöl i påsen.

För att inte tala om att vi vet redan att övervakning leder till självcensur och förhindrar att folk organiserar sig politiskt (de flesta rättigheter du har idag har kostat blod och svett att få och hade förmodligen aldrig hänt om övervakningen varit på samma nivå som idag).

Åsikter brukar man lufta på nätet. Och med tanke på alla hatsiter som poppar upp och frodas så är det nog lugnt. Folk vågar absolut uttrycka sig.

Se'n är jag lite nyfiken på vad det är Microsoft har erkänt som är konstigt. Att de samlar in telemetridata för att förbättra sina produkter? Fine by me! Att de samlar in mina surfvaror för att kuna skräddarsy reklamen? Mindre bra, men alla andra gör det redan så varför bara gnälla när det är Microsoft?

Det som inte vore OK var om de sa rakt ut att de sammarbetar med staterna runt om i värden för att skulptera lydiga medborgare. Men det har de ju inte sagt och kommer inte säga heller.

Och vill de nu åt min "anti-upphovsrättspropaganda" så gör de ett kasst jobb. Jag har skrivit säkert miljontalt inlägg genom åren.. Inte ett har "mystiskt försvunnit", inga hot, inga hästhuvuden i sängen. De värsta hoten jag fått i mitt liv är förmodligen här på Sweclockers. Med, undantag möjligen för när jag blev knivhotad av ett fyllo som gapade om att "missfoster" som jag inte hör hemma i ett ariskt Sverige (han syftade förmodligen på min hemipares som gör att jag går lite annorlunda), men hans polare lyckades få tyst på honom så det var ju ingen fara.

Jag känner lite så att den dagen jag måste ta till några som helst "skyddsåtgärder" för att få vara den jag är och tycka vad jag vill så är det lika bra att flytta, för då har staten redan vunnit. OM de verkligen var ute efter mig, eller någon annan, vad hjälper ett futtigt blockeringsprogram? Det kan ju rent av vara statens hantlangare som gjort programmet och byggt in keyloggers som de tvingat antimalware och liknande att ignorera?

Är man konspiratoriskt lagd så kan man ju inte lita på någon, någonsin, och då blir det för jobbigt att leva ett bra liv, så jag chansar hellre på att det är lugnt.

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook. Första inlägget i en tråd är sällan relevant när tid har förflutit. Vänligen svara på mitt senaste inlägg i tråden, inte det första, annars blir det kass.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av fermia:

Det jag menar är att slippa helt med att installera Windows utan bara aktivera nyckeln den till Windows 10direkt utan en massa installationer..
Förstår du nu?

Yes, då är jag med. Jag har inga anledningar att bli kvar i W7 eller W8 så jag tänkte inte på att någon skulle vilja reservera sin uppgradering utan att faktiskt göra den. Det hade varit smidigt om så var fallet!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av xcluzive:

Helt rätt. Förstår inte folk som håller på och stannar på gamla versioner. Gillar man gamla versioners utseende så är det väl bara å modda.. Jag tycker detta är bra så microsoft och även alla andra företag kan specialisera sin mjukvara på endast W10. = bättre mjukvara + billigare = win

Jag har uppgraderat, men jag förstår varför folk inte vill göra det. Man kanske har program eller annat som bara funkar med windows 7 eller 8. Microsoft ska inte tvinga folk att uppgradera bara för att de vill nå sitt mål.

Main: R9 390 Nitro, 4690K @ 4 GHZ, NH-U12P SE2, Corsair 8GB 1600MHz, Gigabyte Z97X Gaming 3, Fractal Design Define S, 1 TB, Fractal Design 650W, samsung 840 evo 120gb, windows 10
Equipment: Benq xl2411t Tesoro durandal ultimate G1NL, steelseries rival, Qpad qh 90.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006

Win10 är ett år gammalt redan?
Och UAC är fortfarande trasigt.
Skamligt.

CPU i9-9900k MB ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING RAM Corsair VENGEANCE RGB 2x8GB DDR4 3200MHz Case Corsair 900D PSU EVGA G3 850W Cooling XSPC D5 RX480+RX360 Monitor Philips 65PUS6262/12 SSD Samsung EVO970 500GB EVO 860 500GB HDD 1x WDC Red 10TB 1x Red 4TB 1x Black 4TB Audio DENON 2313 | DALI Zensor 7,5,1, Vokal, SUB E-12F

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003

värdelös och tungdriven, rekommenderar starkt steve gibson 83kb tool som utför samma sak.

ingen installation, extremt light weight.... bättre lösning

https://www.grc.com/never10.htm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2013

Hur svårt kan det vara?

Microsoft berättar gärna själva hur man gör för att slippa uppgraderingseländet.

Windows registry
Important Follow the steps in this section carefully. Serious problems might occur if you modify the registry incorrectly. Before you modify it, back up the registry for restoration in case problems occur.

For non-Enterprise versions of Windows, the notification icon can be suppressed through the Windows registry. To do this, set the following registry value:

Subkey: HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\Gwx
DWORD value: DisableGwx = 1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Sep 2015
Skrivet av laxan96:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-w...

Sedan om det skulle uppstå problem så kan man ju alltid kontakta MS Support så brukar dom lösa det.

Det var det jag hittade också. Det känns inte 100% officiellt dock. Detta känns som något som MS borde göra stora bulletpoints om i sin reklam för hur generösa det är med sitt erbjudande tycker jag. Men vad vet jag, Microsofts vägar verkar ofta outgrundliga

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Aug 2010

Jag fall offer för detta. Det finns ju anledningar varför man inte vill uppdatera än, och vad hände efter uppdateringen? Jo, FPS:en i alla spel halverades, en blå ruta efter 2 timmars användande, en start meny som är genomskinlig så det är svårt att se vad det står. MEN, efter att ha ominstallerat grafikdrivrutinerna, och pillat på lite andra saker så funkar win10 utmärkt, och jag har nu 10 mer fps i spel :D. Windows 10 är snabbare!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Shimonu:

Är det bara jag som får psycho-flickvän-vibbar? Känner bara mer och mer att Win 7 som jag sitter på nu blir sista OSet med Windows. Behöver jag byta sen blir det helt och hållet Linux. Oavsett hur många spel det finns eller inte till Windows, jag spelar så sällan ändå.

Så du tar hellre fragmentering utan dess like över en påminnelse att uppgradera för att tiden snart går ut?
Lika bra att du kör in Linux nu direkt isåfall eller sitter kvar för alltid på det föråldrade W7.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jul 2005

Jag har precis pratat med en kund som skulle kolla ett annonsoriginal, textil/klädförsäljning i Sjuhärad. Hon var fly förbannat över att inget fungerade på datorn efter att den under morgonen hade uppgraderat sig till Win 10 och det ena med det andra funka inte. Hon skulle kolla ett mail med en PDF men det slutade med att jag fick köra lite support så hon kom så långt. Min tid, kundens tid slösad och mycket frustration för att Microsoft prompt ska tvångsuppdatera när folk inte önskar det.

Folk som nu sitter med Microsofts påle inkörd där solen inte lyser och gillar det behöver inse att tvångsuppdatering av mjukvara hur subjektivt bättre den kanske må vara är fullkomligt idiotiskt. The end! Alla är inte redo för det, alla har inte maskiner nya nog för det, alla har inte kompetensen att fixa problemen som uppstår. Eller ens intresse av att byta datorer i samma takt som geeks för den delen. Att sitta och i princip säga "uppdatera och håll käft" som en del gör här är respektlöst som jag tidigare påpekat. Era ursäkter om vad det beror på hjälper heller inte den som får problem.

Desktop: ASUS P8Z77-V LK, Intel Core i7 3770K, 16GB Corsair XMS3 DDR3,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, HyperX Savage SSD 480GB
Notebook: MSI GE72 2QF-054NE Apache Pro
http://www.blackmesagame.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Ozzed:

För mig är det absolut häpnadsvöckande att folk lägger ner timmar på att undvika en förbättring. Paranojan och konspirationsteorierna har verkligen ett hårt grepp om folk alltså.

Själv uppgraderade jag första dagen det gick, och har inte ångrat mig en sekund.

Det finns säkert specialfall som gör att man som företagsanvändare bör vänta, men hemmanvändare som inte uppgraderar? Jag fattar't inte.

För att jag tycker om windows 7-loggan när datorn startar? Det spelar väl ingen roll vad anledningen är. Frågan man bör ställa sig är varför vill ms man uppgraderar till varje pris.

Är det du som bestämmer win10 är en förbättring över win7 för alla privpersoner? Vad är det för fel att vara kritisk? Det är du ju allt som oftast själv.

Skickades från m.sweclockers.com

9900K, Z390F, 2080Ti, AX850, PG279Q, Vive

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Dem8n:

Så du tar hellre fragmentering utan dess like över en påminnelse att uppgradera för att tiden snart går ut?
Lika bra att du kör in Linux nu direkt isåfall eller sitter kvar för alltid på det föråldrade W7.

Skickades från m.sweclockers.com

Fragmenteringen är inget problem för mig, varför ska det påverka mitt beslut? Jag har inte haft några större problem med påminnelsen heller men när de börjar använda såhär fula taktiker får jag bara dålig känsla över det hela och blir mer emot det. W7 funkar bra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Returtony:

Endel skriver att det bara är att uppgradera till win10 och vara nöjd med det men man borde ju endå ha möjligheten att tack nej om man inte vill uppgradera och inte bli påtvingad att göra det. Sen om win 7 eller 8 eller 10 är bäst är ju en smaksak men man borde ju få välja själv. Det är ju inte som att det kommer någon bilförsäljare och tvingar dig köpa senaste bilen bara för din bil är några år gammal.

Det är ju just det där som är grejen - det är inte en smaksak vilket OS som är "bäst". Windows 10 är bra mycket bättre än de andra på ganska många punkter. Det är däremot det grafiska gränssnittet och "always online"-tänket som man kan ha synpunkter på. Vilket OS som är säkrast, snabbast och mest framtidssäkert råder det inga som helst tvivel eller berättigade subjektiva åsikter om.

CPU: AMD Ryzen 7 1700X + Corsair H110i GT MB: ASUS PRIME X370-PRO Grafik: ASUS STRIX 1070 Ti A8G RAM: Corsair LPX 2x8GB 3000 MT/s SSD: Samsung 960 EVO 500GB PSU: Corsair RM850x NAS: Synology DS212j HMD: Oculus Rift CV1 + Touch

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Arzei:

Det är ju just det där som är grejen - det är inte en smaksak vilket OS som är "bäst". Windows 10 är bra mycket bättre än de andra på ganska många punkter. Det är däremot det grafiska gränssnittet och "always online"-tänket som man kan ha synpunkter på. Vilket OS som är säkrast, snabbast och mest framtidssäkert råder det inga som helst tvivel eller berättigade subjektiva åsikter om.

"Mest framtidssäkert" finns det ingen som kan uttala sig om objektivt, inte ens Microsoft. Windows ME var mest framtidssäkert när det kom, och hur länge höll det, något år eller två? Microsoft är helt enkelt inte pålitliga eller trovärdiga, och i min ögon är de värre än det någonsin varit i det avseendet.

Ett OS som W10 som spyr ut användardata över internet kan aldrig i mina ögon anses säkert, oavsett övriga förbättringar (f ö har jag aldrig haft problem med säkerheten i W7).

Snabbast? Tja, rensar man en BMW 7-serie på all inredning och sätter en planka att sitta på så blir den betydligt snabbare, men fortfarande inget jag personligen skulle vilja använda då jag uppskattar bekvämlighet och estetik före de extra tiondelarna.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyskland
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Kaine_Uro:

Nej, de gjorde det inte själva. Men de klarade det utan Apple's hjälp iallafall.

Det är skillnad på att knäcka en telefon när man har den fysiskt och att kunna knäcka och övervaka varenda telefon på distans. I det första fallet måste myndigheter vara en smula selektiva för de har inte oändligt med resurser medan i det andra får man ett trevligt övervakningssamhälle som DDR Tyskland.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Cheewie:

För att jag tycker om windows 7-loggan när datorn startar? Det spelar väl ingen roll vad anledningen är. Frågan man bör ställa sig är varför vill ms man uppgraderar till varje pris.

Är det du som bestämmer win10 är en förbättring över win7 för alla privpersoner? Vad är det för fel att vara kritisk? Det är du ju allt som oftast själv.

Skickades från m.sweclockers.com

För att det är lättare och billigare att ge support på 1 operativ än 4?

Kritisk kan man vara, men karusellen med Windows 10 liknar mer paranoia eftersom det tydligen handlar om att man inte vill bli "övervakad" av Microsoft.

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook. Första inlägget i en tråd är sällan relevant när tid har förflutit. Vänligen svara på mitt senaste inlägg i tråden, inte det första, annars blir det kass.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariefred
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av GilbertG:

There is no such thing as a free lunch.

Hade just en free lunch

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-GTX1080TI-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av Wellstar:

Har använt w10 sedan dev-preview. Har inte haft några problem alls. Var något med menyn tidigt i utvecklingen, men har inte träffat på några buggar alls sedan dess. Varken w7 eller w10 är buggiga med uppdateringar, get over it.

Skickades från m.sweclockers.com

***bort/moderator*** Väldigt kul att W10 funkat bra för dig ändå sedan release, men det är ingen direkt hemlighet att OS:et inte funkat lika bra för andra (än en gång - läs igenom tråden, men även diverse andra trådar på detta och andra forum).
Tänk på att alla har olika typer av hårdvara och använder sina datorer på olika sätt. ***bort/moderator***

Svar på §1.1 /screamin-daemon, moderator

Main || Intel Core i7 980X @ 4.12GHz || ASUS Rampage III Gene || Corsair Vengeance 6x4GB @ 1800MHz || EVGA GTX 780 Reference || Creative Sound Blaster ZxR || 2x Intel 530 240 GB || Western Digital Blue WD10EZEX 1000 GB || ASUS VG248QE (no G-sync) ||
Laptop || Lenovo Thinkpad X220 4291-37G ||
Project: Pentium Clockbox || Intel Pentium G3258 ||

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Östersund
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av MultiMan:

"Mest framtidssäkert" finns det ingen som kan uttala sig om objektivt, inte ens Microsoft. Windows ME var mest framtidssäkert när det kom, och hur länge höll det, något år eller två? Microsoft är helt enkelt inte pålitliga eller trovärdiga, och i min ögon är de värre än det någonsin varit i det avseendet.

Ett OS som W10 som spyr ut användardata över internet kan aldrig i mina ögon anses säkert, oavsett övriga förbättringar (f ö har jag aldrig haft problem med säkerheten i W7).

Snabbast? Tja, rensar man en BMW 7-serie på all inredning och sätter en planka att sitta på så blir den betydligt snabbare, men fortfarande inget jag personligen skulle vilja använda då jag uppskattar bekvämlighet och estetik före de extra tiondelarna.

Håller med dig fullt ut här. Snart ser väl de stackars Win10-användarna samma ruta fast "Tillåt oss att samla in personliga appdata" och vad de än trycker på så blir svaret ja, precis som på vilket PUP-virus som helst. Men eftersom Windows 10 är nyast och därmed bäst är det ju helt OK att de gör så, det finns väl ingen anledning att vara så inskränkt och bakåtsträvande att klaga lite?

Jag hoppas innerligt att detta är slutet för Microsoft och att en betydande del går över till alternativa operativsystem för att visa att detta integritetskränkande skitstövleri inte är acceptabelt. Jag själv är supernöjd med Windows 7, precis lika nöjd som jag varit med Vista, XP och ME. Har aldrig i mitt liv kunnat tänka mig t.ex Mac OS eller Linux; men tvingar MS på mig Win10-skräpet igen ryker Windows för gott i kombination med uppsägning av övriga MS-tjänster.

Håller också med om att ett modernt operativsystem ska kännas modernt och man ska trivas med att använda det. Windows 7 må sannerligen vara slöare än Windows 10, men det är det alla gånger värt så man slipper ångra förlusten av den anständiga visuella upplevelsen.

"I dagsläget är det inte möjligt att stänga av påminnelserna i operativsystemet, utan det krävs en tredjepartsprogramvara för att göra detta."
Allt som behövs är en registernyckel, om det inte ändrades typ igår.

1997 Libretto 100ct | Pentium 166 @266MHz | Heatsink | 64MB EDO RAM | 2.1GB HD | NeoMagic NM2160A 2MB | Win 95 OSR2.5+ | Och en pixeltäthet som får din HD-skärm att skämmas! ;)

Trädvy Permalänk
Forumledare
Kent
Registrerad
Jan 2005

*Tråd rensad*

Tagit bort off topic och otrevligheter i enlighet med §1 i §1.
/moderator

Synpunkter eller frågor gällande modereringen? Då kan du kontakta mig eller moderatorerna.
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Oslo, Norge
Registrerad
Aug 2008

Lureri altså.

Minner meg om lureriet for å få mennesker til å installere annen og kanskje ukjent programvare i tillegg til programvaren som man faktisk sitter og installerer på datamaskinen, og hvor man kanskje må trykke "avbryte" for å unngå å installere denne ekstra programvaren. Lite intuitivt og forvirrende.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyskland
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Arzei:

Det är ju just det där som är grejen - det är inte en smaksak vilket OS som är "bäst". Windows 10 är bra mycket bättre än de andra på ganska många punkter. Det är däremot det grafiska gränssnittet och "always online"-tänket som man kan ha synpunkter på. Vilket OS som är säkrast, snabbast och mest framtidssäkert råder det inga som helst tvivel eller berättigade subjektiva åsikter om.

Tror inte att man kan klassa ett OS vars huvud "feature" är att spionera på användaren genom att trycka molntjänster, telemetri och annat. Bara för att det är feature betyder det inte att dit privatliv blir exponerat till MS och så klart amerikanska staten.

Windows 10 utan molntjänster och utan telemetri är kanske säker men då skulle MS och NSA förlora sin informations källa och det vill man inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyskland
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Ozzed:

För att det är lättare och billigare att ge support på 1 operativ än 4?

Kritisk kan man vara, men karusellen med Windows 10 liknar mer paranoia eftersom det tydligen handlar om att man inte vill bli "övervakad" av Microsoft.

Man blir övervakad. Till och med du har erkänt det. Bara att du kör med "jag har inget att gömma" och "alla andra gör det med".

Skulle du köra med "alla andra gör det med" om säg IS bombade runt i Sverige med ursäkten att NATO som Sverige stödjer bombar runt i Mellanöstern? Om andra kan bomba varför kan inte IS bomba lite med? Vill ju inte att de ska känna sig utanför eller något.

Sådana argument visar bara på hur bortskämda vi är idag med friheter som andra slogs och dog för. För att inte nämna för lata för att säkra att de fortsätter finnas för framtida generationer. Om du gillar övervakning och har inget att gömma är det bara att flytta till NK och njuta av övervakningen eller så kan du lägga in webcams överallt i dit hem och låta alla titta på. Du har ju inget att gömma så det är helt ok att övervaka allt du gör. Du är väl inte terrorist som inte vill övervakas?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av AxMi-24:

Man blir övervakad. Till och med du har erkänt det. Bara att du kör med "jag har inget att gömma" och "alla andra gör det med".

Skulle du köra med "alla andra gör det med" om säg IS bombade runt i Sverige med ursäkten att NATO som Sverige stödjer bombar runt i Mellanöstern? Om andra kan bomba varför kan inte IS bomba lite med? Vill ju inte att de ska känna sig utanför eller något.

Sådana argument visar bara på hur bortskämda vi är idag med friheter som andra slogs och dog för. För att inte nämna för lata för att säkra att de fortsätter finnas för framtida generationer. Om du gillar övervakning och har inget att gömma är det bara att flytta till NK och njuta av övervakningen eller så kan du lägga in webcams överallt i dit hem och låta alla titta på. Du har ju inget att gömma så det är helt ok att övervaka allt du gör. Du är väl inte terrorist som inte vill övervakas?

Du jämförde just insamling av telemetridata med IS-bombningar. Sedan motargumenterade du som om jag hade påstått at IS-bombningar var OK, eftersom jag sagt att det inte är så farligt med Telemetridata. Värsta strawman-argumentationen jag sett på länge. Skärp dig!

Om det är farligt när Microsoft övervakar, varför har då folk google, facebook osv, som gör samma sak? Eller har du inte facebook och google heller? hujeda mig att våga använda en smartphone alls alltså! Där har de ju tillgång till det du gör på samma sätt.

Skall man kritisera ett fenomen får man faktiskt lov att vara konsekvent i sin kritik, så är man OK med att telemetridata och surfvanor samlas in för att optimera reklamen (vilket jag är), så kan man inte vara "inte OK" med att Microsoft också gör det, för då är det inte övervakningen man har något emot, utan Microsoft... Och då blir det ju en aning, eller nej... Jättemärkligt, att man klamrar sig fast vid Windows 7, som är en produkt från... Microsoft.

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook. Första inlägget i en tråd är sällan relevant när tid har förflutit. Vänligen svara på mitt senaste inlägg i tråden, inte det första, annars blir det kass.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
GBG
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av Ozzed:

För att det är lättare och billigare att ge support på 1 operativ än 4?

Det där är ju ett argument för varför MS vill att folk ska uppgradera, inte ett argument för varför jag som användare ska uppgradera.

Fractal Design R2 | BeQuiet Dark Power Pro 550 | Asus Rampage Formula | 2x Corsair XMS2 DDR2-8500 2048MB | Intel E8600 @ 3,72GHz | Noctua NH-U12P | Palit GTX 1080 Super Jetstream | Samsung EVO 840 Series SSD 250 GB | Intel X25-M 80GB | Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA | WD Red 3TB SATA III | WD10EACS 1TB | NEC ND35-40A | Scythe Ultra Kaze | Noctua NF-P12

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyskland
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Ozzed:

Du jämförde just insamling av telemetridata med IS-bombningar. Sedan motargumenterade du som om jag hade påstått at IS-bombningar var OK, eftersom jag sagt att det inte är så farligt med Telemetridata. Värsta strawman-argumentationen jag sett på länge. Skärp dig!

Om det är farligt när Microsoft övervakar, varför har då folk google, facebook osv, som gör samma sak? Eller har du inte facebook och google heller? hujeda mig att våga använda en smartphone alls alltså! Där har de ju tillgång till det du gör på samma sätt.

Skall man kritisera ett fenomen får man faktiskt lov att vara konsekvent i sin kritik, så är man OK med att telemetridata och surfvanor samlas in för att optimera reklamen (vilket jag är), så kan man inte vara "inte OK" med att Microsoft också gör det, för då är det inte övervakningen man har något emot, utan Microsoft... Och då blir det ju en aning, eller nej... Jättemärkligt, att man klamrar sig fast vid Windows 7, som är en produkt från... Microsoft.

Jag jämför inte MS övervakning med IS. Jag säger att argumentet "om andra gör det så är det ok här också" är idiotiskt. Det finns alltid någon som är ännu värre att peka på men detta är vägen till botten och knappast något att uppmuntra.

Det är inte OK att Google och co övervakar heller men det är en drastisk skillnad på ett OS som spionerar på användaren vilket gör det omöjligt att ha säker kommunikation och google/facebook där du frivilligt måste ge de informationen och där du kan undvika deras övervakning genom kryptering. Komihåg att kryptering bygger på att ändpunkter är säkra vilket knappast gäller om dit eget OS spionerar på dig.

Windows 7 har använts i många år och de tecken på övervakning som finns (mest crash rapporter och MS AV) går att stänga av. Även om man inte stänger av de är INTE default läge att dina filer hamnar i molnet för övervakning av MS/NSA och cortana liknande spionverktyg existerar inte på win7.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
GBG
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av AxMi-24:

Det är inte OK att Google och co övervakar heller men det är en drastisk skillnad på ett OS som spionerar på användaren vilket gör det omöjligt att ha säker kommunikation och google/facebook där du frivilligt måste ge de informationen och där du kan undvika deras övervakning genom kryptering.

Förlåt, men hur kombinerar du facebook och kryptering? Själva anslutningen kanske är krypterad, men hur hindrar du facebook från att läsa dina meddelanden och statusuppdateringar, eller logga vilka sidor du besöker eller länkar du klickar på på facebook?

Men, i övrigt håller jag med. Var ska man lagra känslig information om den inte ens är säker (jo, jag vet att alla datorer kan hackas, men det är en annan diskussion) på ens egen hårddisk?

Fractal Design R2 | BeQuiet Dark Power Pro 550 | Asus Rampage Formula | 2x Corsair XMS2 DDR2-8500 2048MB | Intel E8600 @ 3,72GHz | Noctua NH-U12P | Palit GTX 1080 Super Jetstream | Samsung EVO 840 Series SSD 250 GB | Intel X25-M 80GB | Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA | WD Red 3TB SATA III | WD10EACS 1TB | NEC ND35-40A | Scythe Ultra Kaze | Noctua NF-P12