Permalänk

32" 4k-skärm. Köp eller vänta?

Hejsan!

Sitter och bygger en monstermaskin för spel och arbete och skall köpa 4k-monitorer till. På toppen av "önskelistan" står en 32"-skärm med G-Sync, smala ramar för surround samt IPS-panel med övrigt goda bildegenskaper. Asus Swiftserie har fallit mig i smaken men tyvärr erbjuds den endast i 27".

Vad jag vet så är det bara Acer Predator XB321 som möter mina önskemål, men då skärmen gått ur systemet hos i princip alla svenska återförsäljare så undrar jag om det är några nyheter på gång in för att ersätta den. Det känns lite trist att slå till på den dyra jäkeln för att om nån månad upptäcka att ersättaren dykt upp i butik.

Frågan är därför om det är någon som vet om något är på gång in under 4k – 32" – G-sync – IPS-flaggen, eller om någon har tidigare erfarenhet av produktcykler likt denna (brukar nya modeller exempelvis nå marknaden före julhandeln?).

Hilfe! :I

Permalänk
Bildexpert 📺

@larsalarsa: CES i januari brukar visa upp mycket nytt. Annars smyger datorskärmar ut lite när de vill.

Permalänk
Medlem

XB321HK kommer in till komplett den 7:e nov. Detta är på både gott och ont då det finns dom på acers forum som haft problem med skärmen och förseningen kan man tyda som att man inte släpper nya innan det är åtgärdat OM man vill tolka det positivt.
Har själv väntat drygt 2 veckor redan så 2v till gör varken till eller från då jag inte hittat nåt bättre med g-sync och fungerar bra för spel då dubbla 1080 ger mig problem även med v-sync på en gammal PQ321. Hade 40"+ funnits med g-sync alt. nåt 32"+ med g-sync och 120hz+ hade jag inte väntat.

Permalänk

@Laxpudding: Just det! Men då brukar det väl ändå vara en hel del fördröjning till lansering av skärmarna i fråga.

Permalänk
Skrivet av Gamers:

Hade 40"+ funnits med g-sync alt. nåt 32"+ med g-sync och 120hz+ hade jag inte väntat.

Vad jag har hört så kommer nya DP-formfaktorn kunna leverera 4K i högre Hz. Sägs nå marknaden under våren. Innan dess kommer du inte se 4K i 120Hz tyvärr. Om det nu var det du var sugen på och inte bara en 32". Då finns ju UW 34:orna i 1440p.

Permalänk
Medlem

Nja 1440p är inte av intresse(möjligen som ersättare till min gamla 24" 1200p som sidoskärm) då jag kört 4K i drygt 4 år och jag inte byter ner mig då 60hz räcker för mig om g-sync hjälper till. Räknar inte seriöst med 4k120 innan 2018 om ens då, Då kan man lika gärna köra på och invänta vettigt pris på OLED 40"+ med 120hz och tills dess "lida" med 4K60 med g-sync.
Tar ju sin lilla tid att uppdatera med den nya standarden på skärmar också som du påpekar vilket inte sker per omgående direkt om ens innan modellen går ur produktion.

Permalänk
Medlem

Hej!

Har en fråga angående Philips 43" 4K LED BDM4350UC?
Är det någon som har denna skärm och spelar strategispel som t:ex total war? Hur det flyter osv? Är inte intresserad av FPS spel då ja misstänker att denna skärm är rätt så kass för de typ av spelen.
Har läst en del recensioner och många har gett tummen upp men vill gärna ha ett utlåtande angående test av just strategispel

Skickades från m.sweclockers.com