Till er med Bredbandsbolaget! gratis internet...

Permalänk
Medlem
Skrivet av synapz:

Fungera alldeles utmärkt hos mig att komma åt sidan med 8.8.8.8. som DNS...fortfarande (1/3 kl 13:23)

Eh? Okej, det var ju lustigt.

Permalänk
Medlem

Mer rimligt hade varit att du hade fått säga upp ditt bredband direkt trots att bindningstiden inte gått ut så att du kunde skaffa någon annan operatör som uppfyller dina krav. Samtidigt så stänger de av ditt internet eftersom du inte vill ha det längre. Finns ingen anledning att de ska fortsätta leverera något du inte vill ha och inte vill betala för.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaeger90:

Gratis sålänge de inte kan leverera den tjänst ni skrivit avtal om

Så du har i ditt avtal fått en specifik paragraf där det står att du alltid ska ha åtkomst till hemsidor som dömts illegala?

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem

Trams!

Med det argumentet hade ju vem som helst kunnat kräva detta med motivationen att man vill nå någon av de sidor som finns på rikspolisstyrelsens spärrlista. Undrar dessutom vad det är för speciellt avtal du har som specifierar att du skall kunna nå dessa sidor genom deras DNS?

Permalänk
Medlem

Det hela luktar mycket BS. Så då skulle man kunna göra så på sidor som USA tar ner för alla?

Deras villkor:
5. Användning av Tjänst
5.1 Kunden är skyldig att iaktta Bredbandsbolagets
anvisningar och gällande lagar och regler vid användning
av Tjänst.
-------
Står inget att de är skyldig att kunna ta dig till alla sidor på Internet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaeger90:

Tanten i telefonen var sur å jävlig och ville inte acceptera detta, så jag drog två jämförelser för henne.
1. Om jag köper en tv tjänst med 5 tv kanaler, sen tar ni bort 4 av dom. Ska jag fortfarande betala det pris vi kommit överens om?

Självklart inte. Förutsatt att kontraktet uttryckligen specificerar att de fem kanalerna är vad du betalar för.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Medlem

Om det är sant så..

Lysande. I förlängning skulle ju Breda Banderoll Bolaget kunna kräva staten på penger för inkomst bortfall, det hade väl satt fyr på dom.

Många inlägg här är bra, men folk glömmer att det inte är detta som avtalats. Det fanns ju redan ett kontrakt och inget nytt har skrivits. L ite märkligt när företag tom använder tankning och högre farter för att sälja mer och snabbare och dyrare, kan man tycka.

Visa signatur

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Permalänk
Medlem

jag har 3 års bindningstid kvar :), man kan väl bara använda en vpn inget bekymmer, inte precis som man besöker piratebay dagligen.

Permalänk
Medlem

Håller delvis med båda delarna här. Bryr man sig så mycket om TPB, så ska man väl har rätt till åtminstone något. Men BBB har heller inte gjort något fel. Det man borde få är att kunna säga upp avtalet direkt utan någon bindnings-/uppsägningstid. Men gratis internet ska BBB inte behöva ge.

Bor i Finland nuförtiden, och här är TPB blockad sedan länge. Dock så testade jag nu Googles DNS, som någon tipsade om, och plötsligt fungerar TPB, haha =). Fick köra /flushdns samt avaktivera/aktivera nätverksanslutningen för att det skulle ta effekt.

Permalänk
Medlem

Känns mer som dom har sagt upp ditt internet och du slipper betala för tiden tills uppsägningen.
Tror inte du kommer få gratis internet direkt framöver, men lycka till

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JimmieSan:

Känns mer som dom har sagt upp ditt internet och du slipper betala för tiden tills uppsägningen.
Tror inte du kommer få gratis internet direkt framöver, men lycka till

Det är inte mitt, kopierade texten har själv Telia, men min bekanta har från och med igår gratis internet via BBB fram tills bindingstiden tar slut om ca 18 månader.

Visa signatur

Kittlee

||||| >>>>>CITERA<<<<< ||||||

Permalänk
Medlem

Detta skrev en vän, kan intyga att det är sant också!

Dagens sanning!

Dock så finns det vissa tvingande regler i svensk rätt som alltid måste beaktas och som sedermera
inte kan kringgås. Faller en dom och den inte kan överklagas så är det som gäller. Så enkelt är det!

Sedan kan man läsa i de allmänna villkoren hos BBB

8.3
Bredbandsbolaget är befriat från ansvar för brott mot
Avtalet som orsakats av händelser utanför Bredbandsbo-
lagets kontroll, vars följder Bredbandsbolaget rimligen inte
kunnat råda över, t.ex. krig, krigshandling, explosion, hårt
väder, allmän brist på energi, strömavbrott, myndighets-
åtgärd eller myndighets underlåtenhet, nytillkommen
eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden och
därmed jämställda omständigheter

http://www.bredbandsbolaget.se/published_images/allmanna-vill...

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Medlem

Det kan ju också vara en chef som tagit ett märkligt/fegt beslut. Uppsägning av abonnemanget, dvs att de kickar ut TS som kund vore såklart mycket rimligare OM man helt bortser från risken för ett internetdrev som skapar en massa badwill.

Ibland har kunden rätt även när kunden har fel...

Permalänk
Skrivet av moire:

testa ifconfig /flushdns

Tack!

ipconfig /flushdns gjorde så att jag kommer åt sidan igen.
Bytte DNS-server i routern för en vecka sedan men nu när jag testade gå in på piratebay så var den blockerad, tills jag flushade dns cachen.

Permalänk
Medlem

Alla som jobbat med detta och alla jävla pengar som gått åt till att "blocka" TPB.

Tog 30sek så funkar det igen...

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Nu funkar det för mig också, stängde ju av datorn när jag åkte till jobbet så det kanske bara var (ännu en) omstart som krävdes. Haha, vilket mäktigt slag i luften av Patent- och marknadsöverdomstolen...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaeger90:

Det är inte mitt, kopierade texten har själv Telia, men min bekanta har från och med igår gratis internet via BBB fram tills bindingstiden tar slut om ca 18 månader.

Nej det har han/hon inte, jag förstår att du vill tro på din bekanta och personen ifråga kanske tror på det själv men det stämmer inte..

Langa bevis.

Permalänk
Medlem

Det sjuka är väl att folk vill använda thepiratebay överhuvudtaget?

Visa signatur

Har en matta som musen bara sviiiiscchar runt på...en svart....som svänger lite i underkant......// MER CO-OP ÅT FOLKET!

Permalänk
Medlem

Det är ju lite tråkigt att ännu några miljoner gått till spillo med denna typ av akt. Bättre att, som nämts, att man satsar pengarna på att utveckla en platform som kan erbjuda allt. Netflix US på steorider...Det har nog betalats sig par ggr redan i tid/pengar. Känns som att många av de som använder tpb vet hur man byter dns. Medans Agda 70 inte vet hur man gör det. Men som också inte är en av de som använder tpb.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Faktum är att vissa domäner är redan blockerade genom polisens spärrlista.
tpb hamnar nu enligt domstolsbeslutet på en liknande lista.
Ett fritt och öppet internet är en ganska härlig vision, men att det enda sättet för att få folk att låta bli kriminellt beteende är detta är väl också tragiskt om man ser det ifrån andra sidan.
Personerna bakom tpd har ju trots allt blivit dömda enligt lag, och dom har blivit dömda pågrund av just den hemsidan.
Film och serier har blivit så "viktigt" i dagens sämhälle att folk anser det helt ok att illegalt se på vad dom känner för, och skyller sen på priserna och dåligt utbud osv.
Det är inte en mänsklig rättighet att titta på någon annans verk i nuvarande lagstiftning, och alla som fildelar upphovsrättsskyddat material är enligt lag kriminella, men jag tycker med att det är lite löjligt.
Men det löjligaste ur min synvinkel är hur mycket folk orkar gnälla, hur lätt som helst att kringgå om man vill fortsätta ladda ner illegalt, ännu mer löjligt: att inte ens på något sätt behöva skydda sig i dagens läge när man begår en kriminell handling, för ingen är rädd för konsekvenserna. (precis samma som i alla dom där andra brotten som alla gnäller om stup i kvarten i sociala media, misshandel, rån, våldtäkt)

Hade vi blivit såpass skrämda att vi inte vågar fildela så hade vi inte kunnat se på lika mycket jävla serier och då kanske det skulle kunna komma nån ordentlig lösning tillslut.

Permalänk
Medlem

@xedoz1:
Gällande de andra sidorna som är spärrade pga olagligheter kommer man runt lika lätt också. Då det spärras på samma sätt. Skillnaden mot detta är att alla ISP/DNS-ägare går med på att blockera dessa sidor. Det skulle funka om så vore fallet för tpb också. Det är just tragiskt att de inte inser hur mycket onödigt med tid och pengar de lägger på detta. När det tar mindre än 1 minut att åtgärda det. Det är det som stör mig mest. Att de går igenom allt utan att egentligen ha koll på vad de pysslar med. Man blir ibland mörkrädd när man läser om hur liknande fall går till och hur inkompetenta (mer efter i tekniken är väl rätt) polisen är. Man tycker att det nu borde finnas mycket tekniskt kunnande personal på polisen som vet vad de gör. Fast allt är väl inte deras fel heller med lagar å dylikt som hindrar dem, lite moment 22.

Visa signatur

.

Permalänk

Att dom ens försöker.. Lite roligt dock att datorfolket i stora drag är lydiga bra medborgare, men om något försöker sätta stopp för något dom inte ens använder så jävlar ska det hittas maskhål och motställa sej storebror

Visa signatur

STULET: 1600x | 980Ti | Ceslius S24| Prime B350 PLUS | 16gb Vengeance LPX 3000MHz | 850 EVO 250gb | 750gb HDD | RM550X | Carbide 600Q | HD598SE | E10K
Kylpasta på bilden...
Tagg/citat öker risken att jag ser ditt inlägg med upp till 97%!

Permalänk
Medlem

@fragwolf: Det är precis min poäng, så lätt är det att komma runt det.
Inkompetenta eller inte, de gör fortfarande va dom kan göra för att hindra kriminellt beteende, det stora problemet är att folk är såpass beroende av film och serier att de utan att ens blinka begår kriminella handlingar för att komma åt det.
Alternativen existerar inte på grund av att såna här sidor finns, och tvärtom med, såna här sidor finns för att alternativen inte existerar.
Det är helt omöjligt att ta bort alla såna här sidor i dagens läge, och jag tror att polisen vet det med, de flesta inblandade vet det nog, men på grund av att någon gör denna typ av anmälan så måste det bli ett domstolsbeslut.
Ta bort alla såna här sidor och folk kommer betala för det som idag finns "gratis", alternativt sluta titta lika mycket på serier, båda skulle enligt mig vara win situationer.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av scienta:

Så du har i ditt avtal fått en specifik paragraf där det står att du alltid ska ha åtkomst till hemsidor som dömts illegala?

Är ju dock inget illegalt med att ha en tracker sida?

Annars är ju Google illegalt, med tanke på att du hittar precis -allt- med google.

Visa signatur

ASUS Z97-A | 4790K 4.4GHz | 16GB DDR3 2400MHz | MSI GTX 980Ti 6GB Twin Frozr V | Samsung Evo 850 250GB | Asus PG279Q | Dell U2412M

Permalänk
Medlem

@xedoz1:
Då är vi överrens
Nja, jag har svårt att tro att folk skulle fortsätta använda tpb om det funnits ett alternativ som netflix, som f ö är väldigt bra och stabilt, enda problemet är ju utbudet. Som begränsas med licenser å skit. Jag är övertygad om att många (+20 år vuxna) skulle använda netflix istället för att tanka från tpb. Det kommer väl alltid finnas folk som vill använda det. Om man bortser ifrån att det finns så mycket annat än filmer/serier på tpb.
Med de pengar och resurser bolagen bakom denna typ av aktivitet så skulle det inte vara några problem att skapa något nytt och bra som är anpassat för fiberanslutningar och 2017...vi är inte på 90-talet längre.

Och som @Lothbrok: skrev här ovan. Pga deras inkompetens så inser de inte skillnaden på tpb och ex google. De skulle ju isf spärra alla sidor som går att söka på. Vill dock minnas att google skulle hjälpa till att spärra torrent-filer? Kan ha fel dock

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Det är ju en sådan här strejk andra problem i landet skulle behöva absolut.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Inaktiv

Tycker det var bra gjort! Även om det inte var bredbandsbolagets fel så måste man agera och visa att detta inte är OK. Det finns två alternativ. 1. Man protesterar så mycket man kan och byter leveratör så kanske myndigheterna inser vad fan de håller på med. 2. Man gör samma sak och alla leveratörer blockeras, då har man iaf tagit striden.

Permalänk
Medlem

@Lothbrok: Hårklyverier. Majoriteten av materialet på TPB är illegalt och sidan ska dessutom blockeras enligt svensk domstol. Att dra upp det rent etiska är meningslöst i det här fallet och poängen står fast.

Och jag kan nämna flertalet saker du inte hittar med google, så jag vet inte vad det är du fiskar efter med det.

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hugligan:

Tycker det var bra gjort! Även om det inte var bredbandsbolagets fel så måste man agera och visa att detta inte är OK. Det finns två alternativ. 1. Man protesterar så mycket man kan och byter leveratör så kanske myndigheterna inser vad fan de håller på med. 2. Man gör samma sak och alla leveratörer blockeras, då har man iaf tagit striden.

Varför skulle myndigheterna bry sig om du byter leverantör?, Ska man protestera så hjälper du ju knappast att man bråkar med BBB.

Permalänk
Medlem

Det finns så mycket som är snurrigt här och jag tycker mig se att mycket fokus ligger på vad "jag" inte längre kan göra när det egentligen är en konsekvens av något annat. Faktum är att det första steget mot ett censurerat internet är taget och mig veterligen har det inte blivit så stor uppståndelse kring detta. Det handlar inte om att inte längre ha åtkomst till tpb utan att en del av internet är censurerad. Och för vad? Hur gick det till? Vad är nästa steg?