Tekniska livskvalite prylar man inte tänker på?

Permalänk
Medlem

Bose Quietcomfort hörlurar till flygresan. Flyger aldrig igen utan dem!

Visa signatur

Citera för svar.

Permalänk

@Elakekocken:
Vill du reducera arseniknivåerna så gott som det går så koka med mycket vatten precis som du skriver OCH blötlägg över natten.

https://www.treehugger.com/green-food/how-cook-rice-remove-mo...

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatsDahlgren:

Bara när jag gör risotto.

Testa då att göra det med ditt vardagliga ris också:) gott

Permalänk
Medlem

@Json_81:
Jo, jag tror inte att jag någonsin kommer att tjäna igen pengarna för E3'an genom energiförbrukningsminskning...
Men den är riktigt smidig om och när man vill ändra temperaturen på den där radiatorn bakom soffan, eller bokhyllan.

Visa signatur

Fractal Define R4 / MSI B550 MPG Gaming+ / Ryzen 5 5600G / 32 GB DDR4 @3600MHz / Crucial RealSSD C300 128 GB / MSI 6800 XT 16 GB@2560x1440 / CM Silent Pro M850W / Lurar: Roccat Elo Air / Mus: Roccat Kone / HTC Vive

Permalänk
Medlem

En sak ingen har i sin dator nu för tiden . En dvd läsare underlättar väldigt mycket

Visa signatur

Ny dator Lexius signatur 2018 edition Ryzen 7 2700X@4.35PBO/Vega 64 Nitro+/16 GB DDR4 Patriot Viper4 2866mhz/ ASUS B450 F-Gaming/ 500GB samsung 970 evo m.2ssd / 2TB SSHD/1TB WD BLUE 7200rpm/WD Black TB/1TB SSHD (AMD StoreMi)PSU Be quiet pure power 730W / Mobo Asus B 450 F-Gaming/Hörlurar Sennhieser 58X Mobil Samsung Galaxy S20FE 5G 256GB/8GB Ram Skärm Asus TUF Gaming 144HZ IPS Async

Permalänk

Jag vill slå ett slag för min e-cigg, ökad hälsa och mer pengar på kontot varje månad.

Sen har jag ganska nyligt bytt ut min traditionella fritös till en "airfryer" model "DeLonghi Multicuisine FH1396", tycker det blir riktigt bra resultat på pommes i den jämfört med kletet och oset från oljan i den gamla.

Mycket förslag på bra prylar i den här tråden, fint att ha i åtanke till kommande julklappsköp.

Visa signatur

Nuvarande dator: 5900x, 3080ti, 64gb ddr4

Permalänk
Medlem

Om jag utgår från det viktigaste i Maslows behovshierarki (mat,luft,sömn, skydd mot köld etc) så får det bli värmepump, spis, kylskåp, frys, säng som underlättar det för mig att nå mina grundläggande mänskliga behov

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk
Medlem

@Ratatosk: Lägg äggen i det kalla vattnet direkt så spricker de inte.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu

Permalänk
Legendary RiceClocker
Skrivet av ziip59:

Ser typ ut som min funkar säkert asbra!

Skrivet av pwntato:

Boil in bag? Just saying

Boil in bag? More like bad in bag. Skämt åsido så har jag inte testat det, men det verkar som man kokar upp vatten, slänger i en påse tar ut den efter ett visst antal minuter och sen käkar riset. Känns som det missar den viktiga "steam" delen av riskokning och som att man måste hålla koll på en timer. Två saker om en riskokare löser. Samt att man är fast med vissa märken av ris som erbjuder boil in bag ris.

Skrivet av MrMacho:

Du frågade vem som inte använder riskokare, jo världens enda (och bästa?) Sushirestaurang med tre michelinstjärnor. Se dokumentären "Jiros dreams of sushi"

Finns några grejer med ris jag inte skulle rekommendera i en riskokare. Sushiris är förmodligen en av dem, men jag har aldrig gjort sushi så det kanske är asnajs i en riskokare men det vet inte jag! Den dokumentären är rätt ball! Men de spenderar ju några år på att lära sig att koka perfekt ris också. Spenderar man några år så kan man nog koka perfekt ris med vattenkylningen till sin dator också Det kanske är nästa nya? Två flugor i en smäll.

Skrivet av Mocka:

Jag antar att du jobbar som säljare för jag blev helt såld! Nästa inköp blir utan tvekan en riskokare.

Jobbade som fiskmånglare fem somrar i rad i min ungdom, kanske där det kommer ifrån? Men jag tror det mer kommer ifrån min stora kärlek till min riskokare, älskar man något så mycket så är det lätt att sälja Hoppas du kommer älska din lika mycket som jag älskar min!

Skrivet av eatme@live:

Har ni testat att steka det okokta riset i smör innan ni kokar det? Det skall bara få en liten tendens till att bli brunt. Blir mycket godare och fastare ris när man sen väl kokar det.

Har gjort fast med olja när jag gjort mexican rice eller pilaf. Men oftast äter jag jasminris eller basmatiris och då gör jag det inte. Slänger i lite kryddor i mitt basmatiris ibland när jag känner att jag vill att det ska vara någon cool färg eller smaka något gött. Jag har sett att folk steker ris och håller på direkt i riskokaren men tycker det verkar lite jobbigt. Ska man göra något ris man behöver arbeta med så känns det bättre att göra det i en kastrull/stekpanna. Jag har gjort rice and beans i riskokaren (kokat riset med krossade tomater, kryddor, bönor och lite annat) men det blev mycket godare ifall man kokade riset för sig och sen blandade det med de andra ingredienserna för sig i en kastrull.

Visa signatur

| Fractal Design Define R5 | Ryzen 3600 | MSI Tomahawk Max b450 | 4x8GB 3200MHz Corsair Vengance LPX | XFX 6950 XT | Intel 660p 1TB | Corsair RM750X 750W v2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lorault:

Limmas den fast på baksidan eller hur funkar det? Såg väldigt jobbigt ut att stoppa ner den där i fickan.

Visa signatur

i7 3770K @4.5 Ghz | MSI Z77-S01 | Radeon HD 6850 | Sandisk 120GB SSD | 8GB 1866Mhz Corsair Vengeance

Permalänk
Medlem

@liljestig: Synd att det är så dyrt med husa i Sverige nuförtiden. Kan tänka mig att det är mer moderata priser i asien.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Afrasbaba:

Vet inte om den är så teknisk, är mer av ett tekniskt tillbehör men som för mig har ökat livskvalitén. Skulle vilja slå ett slag för flytande skärmstativ. Själv använder jag ett http://www.multibrackets.se/7174

Varför? Jag märkte att jag satt väldigt framåtlutad med böjda armar när jag spelade spel som t.ex CSGO och kände att jag blev väldigt stel i nacken. Sen jag skaffade ett flytande skärmstativ kan jag istället luta mig tillbaka i datorstolen och ha armarna raka med tangentbordet liggandes långt under skärmen.

Hur köpte du den? Verkar vara perfekt för vad jag behöver men de verkar inte sälja till privatpersoner (skulle vara guld om de kunde skicka till Tyskland).

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Hur köpte du den? Verkar vara perfekt för vad jag behöver men de verkar inte sälja till privatpersoner (skulle vara guld om de kunde skicka till Tyskland).

inet verkar ha flera olika

https://www.inet.se/produkt/2205314/m-vesa-gas-lift-arm-singl...
https://www.inet.se/produkt/8501507/multibrackets-m-vesa-gas-...
https://www.inet.se/produkt/2210146/m-vesa-gas-lift-arm-singl...

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Mycket bra skrivet.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

FD define r4 vitt// ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) II + Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Vengeance RGB RT Svart// Ryzen 7 5700X 3.4 GHz + Corsair iCUE H100i RGB PRO XT// Sapphire RX5600XT Pulse// AOC 27G2UG4 IPS 144Hz// Win11 på wd_black sn850x 1tb// Corsair RM750x// MATTA: SWECLOCKERS 90cm// Corsair Dark Core RGB PRO Wireless // Google pixel 8 Pro// HyperX Cloud II

Permalänk
Inaktiv

Satan 6 papp för 6 skärmar och genom bordet fot. De kan ta betalt det är säkert.

Permalänk
Medlem

*Rumptvätt*
En sån där mini-dusch som man sätter på handfatet är gudasänd de tillfällen som inte skithuspapper förslår. Bra när man man tvättar toastolen också, samt att man sparar papper.

*Robotdammsugaren* var en stor positiv överraskning när vi köpta en Roomba för en massa år sedan. Trots att den hade sina egenheter, och att den inte städade 100% varje gång, så var det efter några dagar renare än det någonsin varit när vi dammsugit manuellt. Man får jobba lite för att den ska fungera bra dock: tömma/rensa regelbundet och dra ut stolar och sånt från borden så den kommer åt.
*MEN* när jag nu bor i hus på landet med två katter som släpar in diverse små kadaver med jämna mellanrum så går det inte att ha en sådan. Det vore inte kul att tvätta ur sorktarmar ur rullarna, eller få hela golvet insmort med trastblod då den släpat med sig en sådan på städrutten.

*Chromecast*blev snabbt oundgänglig som flera andra skrivit.

Permalänk
Medlem

Hahaha!
Man undrar om detta är en tråd å Swec eller "Hela Sverige Kokar Ris" Fasen va snack om ris.. kan tro att alla här är ristrampande galningar.

Missuppfatta mig rätt, jag är en ristrampare.. lite kines alltså, och självklart står en riskokare på bästa plats i köket... men hey, skulle denna tråd inte handla om teknikprylar för livskvalitet som man inte tänker på...?
- tänker på min riskokare nästan varje dag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av alatan:

Limmas den fast på baksidan eller hur funkar det? Såg väldigt jobbigt ut att stoppa ner den där i fickan.

Exakt. Det finns vass tejp där. Givetvis går den ner i fickan. https://www.smartasaker.se/bilder/artiklar/zoom/11741_2.jpg

Visa signatur

Laptop 4 13.5 - Ryzen 4680U - 16 GB DDR4 - 256 GB SSD

Permalänk
Skrivet av ZecretW:

@liljestig: Synd att det är så dyrt med husa i Sverige nuförtiden. Kan tänka mig att det är mer moderata priser i asien.

Ber om ursäkt för att det blir lite stickspårigt här... Betalar henne $600 Singapore-dollar (c:a 3.500 kr) i handen för i snitt 32 timmar (2 x 4 x 4) per månad. Befriat från skatt, moms, och arbetsgivaravgift får hon ut exakt lika mycket som "min kostnad", dvs. omkring 110 kr/tim. Bortsett från att betala svart, så hade en motsvarande nettolön på 110 kr/tim kostat mig i runda slängar 255 kr/tim, eller knappt 8.200 kr/mån i Sverige...

Visa signatur

Apple MacBook Pro 16-inch | M2 Max with 12C CPU, 38C GPU | 64GB unified memory | 4TB SSD storage | 3x Thunderbolt 4 | HDMI | SDXC | MagSafe 3 | Touch ID | Liquid Retina XDR display | Force Touch Trackpad

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av liljestig:

Ber om ursäkt för att det blir lite stickspårigt här... Betalar henne $600 Singapore-dollar (c:a 3.500 kr) i handen för i snitt 32 timmar (2 x 4 x 4) per månad. Befriat från skatt, moms, och arbetsgivaravgift får hon ut exakt lika mycket som "min kostnad", dvs. omkring 110 kr/tim. Bortsett från att betala svart, så hade en motsvarande nettolön på 110 kr/tim kostat mig i runda slängar 255 kr/tim, eller knappt 8.200 kr/mån i Sverige...

Vad händer med pension, hälsoförsäkring och liknande?

Permalänk
Skrivet av anon127948:

Vad händer med pension, hälsoförsäkring och liknande?

Ej kopplat till lön som räknas som sidoinkomst i detta fall.

Pension utgörs främst av eget "obligatoriskt" sparande, där 20% av lön från "normal" inkomst automatiskt sätts in på ett personligt investeringskonto varje månad. Arbetsgivaren måste också bidra med ytterligare 16% "ovanpå" lön till samma konto.

De flesta vårdinrättningar här drivs i privat regi och debiterar standardiserade belopp för vård via investeringskontot. Skulle kontot hamna på noll så träder en obligatorisk försäkring in och täcker (kostar några tusenlappar per år).

Intressant att tillägga är även att investeringskontot också får användas som handpenning och för avbetalning av bostadsköp.

Visa signatur

Apple MacBook Pro 16-inch | M2 Max with 12C CPU, 38C GPU | 64GB unified memory | 4TB SSD storage | 3x Thunderbolt 4 | HDMI | SDXC | MagSafe 3 | Touch ID | Liquid Retina XDR display | Force Touch Trackpad

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Det här var nog bland det bästa jag läst! Tack för underhållningen

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Fleshlight

Visa signatur

7800X3D - 4090 FE

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Boil in bag? More like bad in bag.

Wait...

Citat:

Jobbade som fiskmånglare

Okej, det här måste röra sig om en...

*Kollar plats*

Yup.

Själv är jag helsåld på min robotdammsugare. Har en iRobot Roomba 876 som jag köpte för 4000 kr i somras och den är helt underbar! Håller rent, är lättskött och ganska gullig. Har blivit lite som ett husdjur här hemma

Håller även med om induktionshäll och diskmaskin, även om jag själv tyvärr inte har något av det längre. Tvättmaskin har jag dock, tack gode gud.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hurtigbullen:

Jag har 3 st hemma. Köpte först en och blev så jäkla nöjd att jag köpte två till.

Bättre luft, känns faktiskt när man andas. Fångar damm, så mindre damm, både i luften och dessutom på ens prylar (längre städintervall). Kanonbra när man är sjuk och hostig, märks direkt att man hostar mindre. För allergiker lär dom vara riktigt bra, men jag är inte allergiker, så det har jag ingen egen erfarenhet av.

Kanske kan vara värt att pröva. Vilka modeller använder du och hur ofta behöver filter bytas i dem?
Såg att priserna snabbt stack iväg om man ville ha jonisering, hepa och kolfilter.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem

Skyddsbyxor till motorsåg,
makita skruvdragare,
Mp3spelare till ljudböcker, orkar inte hålla på att streama.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Lexius:

En sak ingen har i sin dator nu för tiden . En dvd läsare underlättar väldigt mycket

Underlättar när exakt? Har inte haft behov utav min dvd-läsare på minst 5 år?

Skrivet av Xcalibur:

Skyddsbyxor till motorsåg,
makita skruvdragare,
Mp3spelare till ljudböcker, orkar inte hålla på att streama.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns annars Audible? Man laddar ner böckerna lokalt på mobilen

Permalänk
Medlem
Skrivet av cider123:

Finns annars Audible? Man laddar ner böckerna lokalt på mobilen

Och kostar hur mycket/månad? Ja lånar lljudböcker på biiblioteket det brukar finnas en cd med mp3. Sen har jag ingen plats i mobilen, för mycket appar och bilder.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
SpelClockers

@DaveMcGroin: Har länge gått i tankarna om att beställa en Zojirushi. Priset har dock alltid fått mig att vända om. Såg nu att Yum Asia har släppt sin egna riskokare Sakura (http://www.yumasia.co.uk/sakura-multifunction-rice-cooker-wit...) som är inspirerad av just Zojirushis produkter. Efter att läst omdömena så slog jag till på en. Hoppas att den lever upp till mina förväntningar!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Xcalibur:

Och kostar hur mycket/månad? Ja lånar lljudböcker på biiblioteket det brukar finnas en cd med mp3. Sen har jag ingen plats i mobilen, för mycket appar och bilder.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag brukar väl betala 10-50kr per bok Jag gillar att stödja författare jag tycker gör bra böcker - och du brukar kunna få en trial för att kunna se om böckerna är något att ha innan köpet iaf. Men visst, orkar man låna på biblioteket så kanske det är värt att ha en mp3-spelare

Tror dom erbjuder något sorts abbonemang för kanske 100kr/mån (osäker på exakt siffra) då du kan lyssna på obegränsat med böcker, men inte säker. Jag lyssnar inte så ofta att det är värt pengarna iaf.