Tävla och vinn ett Geforce GTX 1080 Ti med bredbandsleverantören Ownit

Permalänk

en massa ideer

Ber om ursäkt om några av mina förslag är dubbletter.
Utan värdering i ordningen:

1.0 Rabatterat eller medföljande medlemskap i exempelvis Spotify, Netflix eller dylik tjänst.

1.1 Kan också vara tillgång till andra sidor som är låsta på grund av medlemskap, exempelvis dn.se, svd.se eller andra sidor med betalvägg. Här skulle ni kunna batchsälja flera begränsade betalväggsmedlemsskap. Kanske 50 låsta artiklar i månaden på Svd, DN, X, XX , XXX, m.m.
-här behöver ni alltså kanske få till något typ av samarbete med dessa "would be partners".

I fallet 1.0 kan detta kanske vara svårt då spotify/netflix säkert är lite kluriga att få till bra avtal med. Men i fall 1.1 tror jag kanske att det är lättare. Väldigt många drar sig för att beställa månadsprenumerationer av tidningar som svd, dn, m.m, jag skulle personligen själv aldrig betala för det. Jag skulle dock möjligtvis betala för att få tillgång till en begränsad andel visningar på en större andel sidor med betalvägg. Jag tänker att detta är en enklare deal att sälja in då svd och dn kommer finna väldigt många nya "del"medlemmar. Om vi tar DN som exempel så tar de 99kr/mån för tillgång till deras digitala tidning. Jag skulle gissa på att det är 100x fler som kan tänka sig att betala 99 kronor i månaden till er för att få tillgång till 20 artiklar i månaden hos 5-10 stycken betalväggssajter. Sen får ni dela de 99 kronorna med betalsajterna såklart, men ni har i alla fall en VAS som jag tror många skulle tycka om.

1.2 Ni kan också profilera er genom att erbjuda appar som har månadskostnader som exempelvis Headspace (stress/relax app), Pappasappar (barnspel), lumosity (hjärnträning). beroende på hur ni vill profilera er kan ni erbjuda paket där dessa appar rabatteras under en viss tid eller fortlöpande beroende på deal med partnern.

1.3 En klassiker är också att göra så som många andra företag gör. Jag är exempelvis med i naturskyddsföreningen. Genom att vara med där har jag bland annat alltid 10% rabatt på SJ och i butiken Grön interiör. Att skylta med 5-10% rabatt för Ownit-medlemar på webhallen eller annat företag som ni skulle vilja profilera er tillsammans med skulle i alla fall jag tycka vara väldigt trevligt =).

2. Enkel men effektiv cloud storage, så man slipper vända sig till någon av jättarna Google/Dropbox m.m.

3. Inbyggd "is it me or is it down" -tjänst.
Om det är tekniskt möjligt så skulle det vara nice om det per automatik dök upp en "it is not you it is down" notice när man gick in på en sida om inte laddar korrekt, alternativt "It is you it is NOT down" om det visar sig att så är fallet.

4. Osäker på hur man löser 4.x bäst rent tekniskt, men jag tror i alla fall att det finns MÅNGA där ute som skulle använda tjänsten om den fanns (jag känner minst 3 barnfamiljer och 5+ beroende individer som skulle nyttja den om den var lätt nog).
4.0 FÖRÄLDRAHJÄLPEN - Tillåt mig som IP-ägare att sätta surftidsbegränsningar per dag och per adress. exempel: Jag har två barn (4år & 6år), de vill av förklarliga skäl surfa Youtube 24/7. Vi har dock en överenskommelse om att de youtubar max 1 timme om dagen var. Detta medför konstant uppföljning och kontroll av att det faktiskt följs. Om vi i familjen i stället kunde ha en sida via Ownit vi kan logga in på där vi kan skapa en lista med hemsidor som youtube, svt (deras barnkanal),m.m.) och till hemsidorna koppla en tid allokerad för surf per dag. Om då vårt IP har varit inne och surfat på youtube i 2 timmar så spärras www.youtube.com domänen tills nästa dag. Jag har inga barn själv men hör hur många i min omgivning har detta som en konstant kamp. tänker att många föräldrar skulle hoppa på det.
4.1 BEROENDEHJÄLPEN - Samma som 4.0 men en hårdkodad spärr som man kanske bara kan ändra en gång i månaden. min fästmö försöker just nu avgifta sig från Facebook. Så jag har aktiverat Google authenticator åt henne och har den på min telefon. Så numera måste hon be mig om en kod för att logga in på Facebook XD. Hon har bett mig se till att hon max surfar in där 1 h i veckan. Någon som tidigare varit en omöjlighet för henne. Sedan starten av februari har hon inte varit inloggade mer än 1 timme då tröskeln och en Guardian (jag) gör att hon inte loggar in hela tiden eller slösurfar på facebook. Jag känner MÅNGA som försöker dra ned på sitt facebook, twitter och sociala medier beroende (de flesta av dem nyttjar faktiskt inte telefon utan dator för detta, gissar att det är en generationsgrej) men de flesta misslyckas fundamentalt. Jag tror att en enkel tjänst som tillåter en Ownitkund att själv sätta en flaskhals på max antal timmar i veckan/månaden skulle kunna hjälpa denna grupp.

Tidfiltret kan såklart göras mer specialiserat genom att exempelvis tillåta att visa sajter stängs av vissa dagar helt eller har fritt vissa dagar (helger exempelvis om andra "regler" gäller då.

5.0 Variabel Upp/Ned begränsning. Idag har jag 100/10mbit. Jag skulle vilja (på en daglig basis) kunna logga in på min medlemssida och ändra till 10/100, eller 50/50 lite beroende på vad jag ska göra den dagen. Ska jag tanka hem film (lagligt eller ladda upp saker på youtube? beroende på vad så är det så klart olika värde.

Detta skulle kunna göras med att man helt enkelt har en poängpool 110p är vad ett 100/10 är värt, 100/100 är värt 200p. Du kan då portionera ut de poängen hur du vill bara genom att logga in på din medlemssida och dra en slider mellan ned och upp och därmed sätta hastighetsbegränsningen. vet inte hur Ownit ser på detta, men skulle kunna vara att ni har en ratio på 1:2 eller 1:3 på värdet av upp och ned om det är "kostsammare" för er att tillhandahålla "uppdata".

Jag tror också att ni här skulle kunna tjäna lite extra pengar och sälja in extra dataleverans genom att erbjuda en "on demand" service där kunden kan boosta sin upp- eller nedhastighet för en kortare stund (timme/timmar/dag) för en mindre penning.

6.0 Studentrabatt på era abonnemang om ni inte redan har det.

Visa signatur

***K8N ASUS || AMD 64 3200+ || 2st Crucial 512Mb DDR
|| Gainward GeForce 6800LE || Western Digital 200GB S-ATA***

Permalänk

dubblett =/

Visa signatur

***K8N ASUS || AMD 64 3200+ || 2st Crucial 512Mb DDR
|| Gainward GeForce 6800LE || Western Digital 200GB S-ATA***

Permalänk
Medlem

En paketlösning för alla abonnemang man har, tex Netflix, HBO, Viaplay, Cmore, Spotify osv... som man abonnerar på var för sig. I framtiden skulle jag vilja se en tjänst som tex erbjuder; välj 3 få 20% rabatt, välj 4 30% rabatt osv.. och så att man slipper abonnera på flera ställen.

Permalänk
Medlem

Paket för olika kundgrupper

Jag tycker att ni borde erbjuda olika slags paket beroende på vilka typer av kunder ni har.
Exempelvis:

Gamer-paketet
Här blir mycket fokus på snabbhet, redundans, motverkande av paketförlust och låga svarstider. "Gamer-paketet" ska även erbjuda möjlighet att hosta sig egna spelserver (som man kan låna från er).

Webbdesigner-paketet
Till skillnad från Gamer-paketet så fokuserar webbdesigner-paketet främst på möjligheten att kunna hosta sig egna webbsida. Här kan ni erbjuda domäner som kunden kan använda till sin webbsida. Här kan ni också erbjuda en filserver dit all kod och innehåll till webbsidan lagras för att få den att fungera.

Multimedia-paketet
Här kan ni erbjuda multimedia-kunderna fria mjukvaror för exempelvis musik/videoproduktion (FL-studio eller Vegas pro). Här kan också Spotify/Netflix eller HBO nordic (eller liknande tjänster) ingå, så länge man är kund hos er.

Dessa är bara några exempel på paket som skulle kunna fungera tillsammans med 3 olika typer av kundgrupper. I efterhand kan ni exempelvis lägga till ett paket "surfaren" som bara fokuserar på hastighet (som då blir billigare än de övriga paketen).

Visa signatur

Intel Core i5 12600K | ASUS RTX 3060Ti Dual OC 8GB
NZXT H510i Flow White/Black | Corsair Vengeance Pro Led 3200Mhz 16GB DDR4 |
Samsung 980 PRO 500GB | Corsair H100i Elite Capellix |
Corsair RM750 V2 750W

Permalänk
Medlem

Egen domän (antingen Dynamisk DNS-tjänst om ni kör dynamisk IP eller mot fast IP) t.ex kundnummer.ownit.se och en router med egen VPN-server, konfigurerad och klar ur kartong så man på ett säkert sätt kan komma åt sitt eget nät hemma.

Molntjänster i all ära, men att enkelt och säkert kunna komma åt sitt eget nät utan någon större IT-kompetens, och utan behov att köpa domäner och sätta upp port forwards och mixtra skulle vara mycket värt för dom som inte vill lägga ut sitt liv i andras händer, men som ändå vill ha fördelen att alltid kunna komma åt sitt nät. Skulle med fördel kunna levereras med NAS.

Permalänk

Twitch streaming kanal

Man skulle kunna erbjuda tillgång till en Twitch-streaming kanal som ägs av Ownit där man får en slot för att streama, typ 1 timme lite då och då. De som streamar kan du få en del av vinsten från streamingen!

Visa signatur

Moderkort: ASUS ROG MAXIMUS X CODE CPU: i7 8700K @ 4.8 GHz Kylare: Phanteks PH-TC14PE Svart Minnen: Corsair Vengence LPX 4x8 GB GPU: Asus GeForce GTX 980 TI med EVGA Hybrid cooler PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold Lagring: Samsung 960 EVO 500GB M.2 + 2 x 2 TB WD Green RAID0 Chassi: NZXT H2 Svart OS: Windows 10

Permalänk
Medlem

Tre goda VAS tips

1. Billigare/gratis abonnemang ifall man tillåter Ownit köra bincoinmining på kundens dator. Alternativ till detta skulle vara att man tillåter att Ownit får använda en del av lagringsutrymmet på kundens dator som Ownit sedan kan hyra ut eller använda till steamningstjänster/cloudlagring/konkurrerande cloud computing likt aws etc. Pris: 0kr/rabatt

2. Nuförtiden är folk mer rädda för att ens data ska hamna i fel händer, att datorn blir infekterat med virus eller att datorn blir hackad på annat sätt. Inom den sektorn finns det nog mer säkerhetstjänster att erbjuda. Marknadsförning som ett "tryggt" alternativ skulle nog locka. Säkerhetstänsten skulle kanske kunna innefatta trafikkoll och varningar ifall "kända" säkerhetsproblematisk trafik eller IP-adresser kontaktas. Ett sådant system borde också kunna minska risken för spridning av virus. Pris: +50kr på abonnemang kanske?

3. Erbjuda en kundsida är kunden för en slant kan se exakt samma information som lagras iom vissa lagar, så att kunden har koll på vad som görs på hens nät. Detta skulle kanske kunna finansiera en del av de utökade kostnader som lagen påtvingat. Pris: förmodligen eftertraktat i vissa kretsar, +100kr kanske?

Lade till pris
Permalänk
Medlem

Bland abonnenter som betalar säg 10kr extra/mån kunde varje månad (eller vecka) utlottas lite schysst hårdvara, typ som nu då enda sättet att få tag på ett vettigt grafikkort verkar vara att vinna det.

Permalänk
Medlem

Erbjuda en tunn klient med bredbandstjänsten till de som enbart vill ha tillgång till att surfa/streama osv. Detta för att erbjuda en totalt säker bredbandstjänst då allt går via Ownits säkra servrar.

Denna kopplas förslagsvis till TV:n och det medföljer ett trådlöst tangentbord/mus.

Till de som behöver det finns även videoguider under uppstart för att alla ska kunna börja använda internet!

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk

Mitt förslag är att Ownit lägger krutet på en portal där kunden administrerar sina tjänster och underhåller hårdvaran, men OwnIT ska även utöka sin portfölj med Clouding, VPN och virtualisering.

1. VPN
Vi är nog många som är intresserade av en VPN-tjänst.
Pris: 20-30 kr / månaden.

2. Molntjänst
Eget lagringsmoln, gärna med möjlighet till FTP, WebDAV, m.m. Synkroniseringsklient som stödjer de vanligaste operativsystemen är ett måste.
Pris: Ca pris 50-70 SEK / månad per 1 TB.

3. Domänhantering
Möjlighet att koppla sina tjänster till en egen domän.
Pris: 10 kr / månad

Drömscenariot är att hantera hela sin IT-miljö från ett ställe. Som kund ska man efter att ha fått hårdvaran levererat, packa upp och koppla in utrustningen, surfa in på administrationsportalen och därifrån sätta upp miljön med hjälp av en genomtänkt guide. Den genomarbetade installationsguiden ska förenkla konfigureringen av WAN och LANet, ställa in brandväggen (hur trafiken inspekteras, m.m.), hantera domänen och det egna molnet, styra TV-paketet, hantera faktureringen, hantera mailen och hemsidan, VPN-konfigurationen, m.m.
Brandväggen ska därefter konfigureras och öppnar upp portarna som behövs utifrån tjänster som aktiverats, men det ska även gå att modifiera inställningarna manuellt.

Administrationsportalen ska även ha inbyggda verktyg för att analysera och optimera nätverket, men även felsöka vid behov.

Tillägg för företagsabonnenterna. Möjligheten att virtualisera backuplösningar men även servrar.
Pris: Priset beror på tjänst upptiden samt lagringen.

Permalänk
Medlem

Jag tänker direkt wifi!
Mesh APs där man betalar per månad per antal APs och om man avslutar tjänsten så får man som option välja att köpa med sig hårdvaran.

Jag tänker mig L2 utr. Då alla mesh lösningar jag kikat på än så länge är dumma l3 prylar där jag måste ersätta min sjukt kompetenta router mot något halvbestyr som inte klarar port forward och andra bas saker. Dom ska bara hantera wifi men göra det jävligt bra.

En schysst app där man lätt kan se hastighet mellan nod och master, ev. Enheter som slöar ner nätet och tips/trix på hur man kan förbättra det.

Airties 4920(tror jag dom heter) hade varit något men som säljs bara via operatör och idag är det bara telia som säljer dom/har dom i sitt tjänsteutbud och dom har jag inte tänkt sponsra. Dom har misskött sig så många gånger med tjänster jag haft via dom.

Har man det som tjänst bör det ingå utbyte av hw när nya häftiga modeller kommer ut och support på APn så klart

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Server 1: HP DL380 G7 2*xeon med HT, 64GB ram 1TB i raid 10 OS: esxi. (Virtuellt labb för nätverk)
Server 2: HP DL380 G5 2*xeon utan ht 64GB ram, 600GB disk i raid5 OS:esxi (virtuellt labb för Massa olika Linux distar och applikationer)

NAS: (Hemma backup) Synology DS1812+

Permalänk
Medlem

Många bra förslag, gillar särskilt dem om IoT. Något som skulle hjälpa en övergång till IoT är om man kunde få PoE i hemmet på ett enkelt sätt. Vore ju toppen om bredbandsleverantören kunde erbjuda en router med det, eller kanske till och med direkt i vägguttaget. En enklare router skulle väl kunna få kosta 39:- mer i månaden om den hade PoE men mer avancerade kan få kosta lite till. 25W PoE i väggen 29:-

Permalänk

En tjänst/kanal från ISP i samarbete med några olika spelbolag där man får dedikerad kundservice om olika spel/betting möjligheter.
Som det är nu är det lite av en djungel med många olika bolag för den oerfarne spelaren. Värdet kanske skulle vara 30-50 sek/månad och kanske inbakat något rabattsystem i detta.

Visa signatur

Ryzen 7 1700x@Corsair Vengeance, 16 GB(2x8Gb) DDR4, 3200 Mhz, CL16@Corsair h110i@Asus STRIX Radeon RX480 8GB DDR5 Strix gaming OC@Asus Prime X370-Pro@Fractal Design Integra M 550W

Permalänk
Medlem

Routing-alternativ

Vad tros om en tjänst som optimiserar routing?

som jag tänkt det skulle det finnas 3 alternativ:
Ping
Balanserat (standard)
bandvidd

medan balanserat är normal routing så skulle ping vara långsammare (<1mb/s/dator kanske) men mer responsiv (lägre ping).
bandvidd skulle så klart prioritera bandvidd medan ping kan nå kanske 500-750 ms genom att gå genom routers med låg trafik.

skulle kunna tänkta mig 25-75kr/månad beroende på gui och effekt då företagets kostnad för att erbjuda tjänsten enbart borde vara att skapa gui:n då grunden redan finns

Permalänk

Ownit ger bästa service för att låta ditt hem vara uppkopplat med omvärlden, dagens internett operatör är dörren mellan ditt hem och vårt digitala samhälle ownit ger tillbaka kontroller till dig som användare, med ownit appen har du möjlighet att välja utefter dina behov, låter dig synka din mobil med din router för bra överblick och säkerhet. Kom snabbt igång genom att scanna QR koden under routern.

Ownit, hjälper dig prioritera din nätverks trafik, vare sig det är latency eller volym som krävs netflix, HBO vs CS, Dota 2, så får du bästa verktygen för att anpassa utefter dina behov, boost är en tjänst som mäter dina behov, om nätverkstrafiken överstiger ditt abonnemangs kapacitet t.ex. på grund av tillfälligt mycket streamande och spelande under fredagskväll får du automatiskt ett meddelande om detta och valet att använda en temporär speed boost, alla abonnemang får en boost per månad som är en uppgradering från min nuvarande abonnemangs hastighet till nästa nivå, för att ge dig ett smakprov.

Ownit router har intelligens routern känner av om det behöver öppnas dörrar(portforwarding), vara sig det gäller IoT prylar som vill bli uppkopplade eller spel som du och dina vänner vill spela tillsammans, du får ett enkelt meddelande i mobil om hur du vill öppna ditt nätverk mot omvärlden så att du slipper trassel och kan njuta av problemfri vardag.

Permalänk
Medlem

Att äga och hosta sin egen data och inte vara beroende av tex google drive, dropbox osv osv hade var något jag hade kunnat betala varje månad för, jag tror att det kommer komma en mot reaktion till förlita sig på stora företags moln som man inte heller vet riktigt vad de gör med den datan man laddar upp. Man hade kunnat ha t.ex två st inbyggda små ssd i routern för att köra en privat NAS man kom var man än är. Alternativt i en högre prisklass en NAS kabinet man själv satte i vilken storlek på lagringen man ville ha.
Det som knyter samman allt är ett snabbt och smidigt gränssnitt och en app så klart. Det många NAS tillverkar idag inte har är bra UX och användarvänlighet i sina tillhörande gränssnitt. Ett scenarion man kan tänka sig är Automatisk uppbackning i telefonen till NASen istället för apple cloud eller google photo.

Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja köpa externa IPv6 adresser, e.g 10kr/styck. De finns de ju inte ont om. Minns när jag fick 3st ipv4 adresser från min isp för många år sedan på köpet! Det var perfekt, aldrig några problem, behövde inte ens en router, utan körde allt direkt i en switch, och servrar bakom en lokal gateway med port-forward.

Permalänk
Medlem

Avtal med SF att få köpa streaming av de nyaste filmerna

Permalänk
Medlem

Mitt förslag till "Value Added Service" är ett paket med 3st snygga apparatlådor som kombinerar brandvarnare/meshpoints i samma enhet. För att det är tråkigt om kunder brinner upp.

Visa signatur

🖥️:Phanteks Evolv X | Ryzen 7 5800X3D | Noctua nh-d15 chromax.black | 8x Noctua NF-P14s Redux 1500 | Gigabyte x470 Aorus Gaming 7 Wifi | Kingston Renegade 32Gb 3600Mhz | Samsung 990 Pro | ASUS TUF 3080 12Gb | Cougar CM 700W | Acer XB27HU | Mionix Naos QG | CM Storm QuickFire TK MX Blue |

"Bättre bli motbevisad - än förklarad skyldig"

Permalänk
Medlem

Zone of trust bidrag till VAS

Att göra privat distans handel lätt och säkrare.
Det bli mer och mer folk som bli scammat på grund av oseriöst säljare eller köparen.
Min tanke är att skaffa en plattform för distanshandel där folk måste registrera sig med bank ID sen skaper de en temporär köpes kontrakt båda partier signera. Bara swisha o skicka.
Resultat är lite mer trygghet vid köp av privater via nätet.
Man kann till o med blanda in klarna för tex delbetalning eller öker säkerheten en snäpp till.
Då boda ingig ett skriftligt kontrakt och signerade med bank id är ärendet lätt att hantera av inkasso, kronofogden eller tingsrätten.
Ownit erbjuda en möjlighet att skapa temporära kontrakt som bli i krypterad sparad, nyckeln finnas på original kontrakten.
Det behövas ingen konto eller att anmälla sig då alla kontrakt skapas direkt, smidig och temporärt bara en bekräftelse genom elektronisk signatur.

Mvh
Nic

Kompletering
Visa signatur

|i7 6700 | Asus Strix Z270F| G.skill16GB 3200MHz|Bequiet! Dark Rock Pro 3| Asus StrixGTX 1080 | EVGA PowerSupply 1000W Platinum| SSD Kingspec 240GB | WD Intern Hårddisk Caviar Black 1TB + 1TB (+6TB other) | Thermaltake Level 10 GT white | ASUS 24" ROG SWIFT PG248Q 180Hz Logitech G910 Orion Spark | Asus RoG Spatha | Saitek x52 pro |

Permalänk
Medlem

I dagsläget finns redan appar och program och avtal hit och dit till ALLT. Det som saknas kanske är dock en förenklad produkt där man ENKLARE kan finna dessa. "Det finns ju redan; Google!" säger ni säkert....men kan verkligen Google vara lösningen på era problem? Hjälper den er att som några förslag varit...samarbete mellan olika företag/produkter...eller kan Google hjälpa er individuellt att hitta för er/dig vad som är den bästa bilen för dig/er komfortmässigt/kostnadsmässigt......<---på ett enkelt sätt?
Vad som skulle vara en lösning på problemet skulle vara i sådana fall en >förlängning< på Google...en variant där man samarbetar företag/enskild människa/datamekaniskt..."Hur då menar du?"...jo ta SAMTLIGA stora communitys som Facebook...Snapchat....Mötesplatsen...tillsammans med företag som Scania...Swedbank...Ica...Willys...tillsammans med "datamekaniska" produkter så som Swish...Google...BankID...(d.v.s. produkter av mänsklig avkomma men som styrs mer eller mindre nu mera av dators nollor och ettor rakt igenom utan mänsklig kontroll)...dessa skulle kunna göra att om jag t.ex. då söker efter bil vars interiör ska vara likt en Volvo...men exteriören ska vara likt en Ferrari...men priset ska vara en begagnad Saab....snabbt och enkelt ska jag då via -->communitys<-- hitta -->företag<-- som enkelt ska matcha mina drömmar gällande SKAPANDET av fordonet...och detta ska SAMTIDIGT då ske med ett "bakgrunds-samarbete" med -->datamekaniska<-- produkter som söker reda på om det är fullt möjligt att utföra detta på ett lovligt sätt som kontrar min plånbok genom att då "samarbeta" i bakgrunden med banker...och med hjälp då av BankID och Swish enkelt ta reda på VAD för ekonomi vi talar om....
Det kan låta komplicerat men enkelt förklarat:
Du har ett behov....du har drömmar...du har "spärrar" för att uppnå dessa 2....är detta omöjligt?
Tror att det finns en lösning som är enklare än man anar....Bill Gate skulle inte vara rik om HANS drömmar inte gick att uppfylla...likaså skulle Mark Zuckerberg bara vara en i mängden om hans visioner inte kom ut i världen....och vad vore Ikea idag utan en tänkare som Kamprad?
Lösningen finns...och jag tror att Ownit sitter med den lösningen. =O)

Permalänk
Medlem

En VAS som jag tror många, särskilt de på detta forum, skulle uppskatta är någon slags integrerad tor browser-tjänst med VPN samt garanti för att all data som går via Ownit är krypterad och helt anonymiserad

Permalänk
Medlem

Värdefulla VAS-tjänster

Som många varit inne på, ett +speed alternativ. Någon slags "pott" med extra kräm att plocka ifrån när man behöver tanka ned stora spel.

Bättre kontoöversikt: Antingen som en klient eller som ett web interface men med mer detaljer över trafik, användande, statistik över tid o.s.v. Många leverantörer har något liknande men de tillhandahåller sällan den mängd information man kunde önska. Detaljer kring vilken information som lagras, loggar, anslutningar o.s.v. Om detta t.ex. skulle kunna paketeras som en "app", hmmm. Om man hade en app på telefonen som skulle kunna användas för att övervaka sin anslutning hemifrån, det hade varit en extra trygghet i vardagen.

VPN/TOR: Att skydda sin trafik har ju blivit riktigt viktigt, möjligheten att konfigurera sin router på ett enkelt sätt alternativt tillhanda hålla denna tjänst direkt från ISP sidan hade varit mycket värt. Om det gick att ha en säker VPN tunnel direkt från ISP sidan och inte som man som användare behöver konfigurera och säkra hemifrån skulle detta dessutom vara mycket värt.

En "bra" router, gärna med DD-WRT: Många ISP erbjuder ju en router när man köper en tjänst men få av dessa är av den standard man skulle kunna önska sig. Eller varför inte en "mesh" lösning? Detta skulle många som bor i stora gamla hus uppskatta, "vi ser till att du har WiFi i hela huset, inte bara 30%. Hade varit en salespitch om något om jag bodde i hus, har hört många kollegor klaga.

Krypterad "mol-lagring": Om det hade kunnat ingå i priset och vara ett konkurrensmässigt pris med en enkel klient. Det hade varit väldigt trevligt att kunna samla sina online backups hos sin ISP förutsatt att man vet att de är krypterade och säkra.

Samlat streaming paket: Som någon annan också varit inne på, att slippa ha separata tjänster och appar för spotify, netflix, dplay o.s.v.

Det är väldigt lätt och kul att önska men troligtvis är vissa saker svårare än andra att realisera. Hemma står en NAS för media och backup, en Raspberry med Pi-Hole för ad-blocking, två routers, en "ren" och en med openvpn för säker anslutning via WiFi och ethernet, varje browser har ublock och privacy badger, varje enhet har Netflix, Spotify, DPlay o.s.v. Om det gick att samla en eller ett par av dessa lösningar på ett ställe och minska mängden hårdvara som skall huseras och underhållas samt hållas uppdaterat hela tiden hade det varit värt en hel del. Att dessutom vara "trygg" genom kryptering och någon slags översikt via t.ex. telefonen och enkel åtkomst via VPN hade varit värt en hel del.

// Gus

Permalänk
Medlem

Att man kan köpa till ett batteri som man kan koppla in i routern, så att ifall det skulle bli strömavbrott så går det fortfarande att använda wifi och surfa i några timmar tills strömmen kommer tillbaka

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Det har kommit många bra förslag här tidigare. Några tycks dock vara farligt nära att bryta emot nätneutraliteten.

VAS och VAS vet jag inte om allt nedanstående faller inom men här är några saker jag skulle värdera högt:

* Att själv få välja ifall jag vill få med eller avstå modem/router när jag tecknar avtal.

* Att erbjudas heminstallation när jag byter till Ownit. Det vill säga att för en relativt låg summa kan en installatör komma hem till mig och installera alla prylar som behövs för att kunna använda nätet. Det finns oerhört många som är närmast datoranalfabeta och inte har en ärligt chans att ställa in allt på ett smart sätt. Därtill vore det bra med en oerhört lättförståeligt "instruktionsbok" med vad installatören har gjort för inställningar och liknande så att jag kan ställa in allt själv även efter att ha behövt göra fabriksåterställningar eller andra ändringar.

* Att kunna få support via videosamtal. Det vill säga att jag som kund kan filma hårdvaran och visa vad jag gör medan supporten guidar mig (det bör ju kunna ske med mobilen ifall det vanliga nätet strular. Här vore det också bra ifall samtalet inte åt något ur datapotten. Jag tror att det också skulle kunna hjälpa era anställda som försöker hjälpa till.

Visa signatur

# = Brädgård
FD Nano S|Corsair SF450 V2|Asrock B450 ITX|AMD 2400G|Ballistix Sport 2666Mhz CL 16|Samsung 860 EVO 250GB|Dell U2415|Logitech K400+
Kan nån vara snäll och berätta vad åbäket kan vara värt, i den här tråden: #19710305

Permalänk
Medlem

En stabil VPN som man kan välja frivilligt.

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | EKWB 360 Elite | Asus RTX 3080 TUF OC | Asus ROG Strix x470-F | 32GB 3600mhz | 500GB EVO 970 M.2 | 1TB 860 QVO | HX1000v2 | Asus ROG PG279Q | Keychron Q1 moddat | Xtrfy m42 wireless | Logitech G PRO X Wireless |

Permalänk
Medlem

När man beställer abonnemang hos Ownit kan man få välja en router som är förkonfigurerad så att en del av bandbredden går till ett gästnätverk. Alla som har sådant abonnemang skulle sedan kunna ansluta som guest när de är i närheten av sådan router. Sparar på surfen på folks mobilabonnemang.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

1: En bashastighet på kanske 1-3 mbit/s som är gratis och fungerar som "fallskärm" om kund i fråga inte har kunnat betala för sin fulla tjänst.

2: Ett val vid tecknande av tjänst att kunna få med ett simkort med unlimited 4G.
Skall fungera som Net1/Tele2's tjänster.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk

Mitt förslag till tre aspekter som kan vara viktiga när man väljer leverantör (Hårdvara/Information/säkerhet).

• Leasa din hårdvara
Då majoriteten av kunderna förmodligen ej är "data-nördar" som känner till allt om området
så kanske en enklare guidning till lämplig hårdvara kan vara lämplig.
Steg 1-3 av hårdvara beroende på behov samt extra tillbehör som wifi-extender, NAS-lagring, extra säker moln-tjänst eller varför inte ditt nya smarta hem.

• SMS funktion för information gällande avbrott/underhåll
med inställningsmöjlighet på om jag vill ha information och hur mycket information som jag behöver.

• Grundpaket med en enkel brandvägg
+ uppgraderingsmöjlighet för en rimlig summa
*bättre brandvägg
*virus koll
*Anti mining script (man vill förhindra att andra tjänar pengar med min hårdvara)

Visa signatur

Gigabyte Z390 gaming-X, Intel I9 - 9900K, 32Gb DDR4 (3200mhz), Nvidia GTX 1080Ti 11Gb, M.2-SSD:250Gb Samsung 970evo+, SSD 240Gb S-ata, HDD:1 Tb, Nätdel Fraktal Design"Integra" 650W
(CPU+GPU vattekylt, customloop 5x120rad. ca 3L vätska)
Skärm:AOC 32" 100hz (1440)

Permalänk

Erbjud kunderna ett mobilt bredband kopplat till det fasta bredbandet / fibret. Där en "dongel" skickas med ett simkort kopplat till ett mobilt nät. Låt abonemanget för det mobila bredbandet vara aktivt jämnt alternativt att kunderna ringer/smsar för att aktivera och avaktivera mobila bredbandet när det ska användas. Uppkoppling och mängd data bör spegla det fasta bredband man har hemma.

Fördelarna för era kunder blir att det blir en trygghet att det alltid kommer finnas en uppkoppling om t.ex. det fasta bredbandet av någon anledning skulle strula. Det blir också ett smidigt sätt för kunderna att ta med sig sin uppkoppling under semestern.

Tjänsten skulle innebära att många kunder har alternativet men kanske inte utnyttjar det dagligen. Vilket leder till en ökat inkomst som delvis inte utnyttjas av era kunder. Tryggheten att ha en uppkoppling oavsett vad som händer gör även att ni får nöjdare och trognare kunder.

Hade min leverantör av internet erbjudit detta hade jag utan problem betalat 179-199kr extra i månaden för det.

Tack för mig.