Hur påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum? Gärna en Flic-liknande lösning

Permalänk
Medlem

@Release: Borde då inte tråden kanske heta "Hjälp mig programmera min Flic-knapp" i stället? Bara en liten tanke

Permalänk

@Release: Du är säker på att du inte vill ha ett par öppna hörlurar?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Release:

Snyggt, jättebra att utgå ifrån (och tack för att du läste hela frågeställningen haha)!

Riktigt så allvarligt är det inte, det är snarare de där tillfällena när hon kommer på något hon vill höra med mig, typ "Vad ska vi göra i helgen" eller "Katla gjorde såhär nyss" eller whatever. Vi har inga barn och katterna är det sällan kris med, spelar gör jag varje kväll efter att vi har umgåtts och ätit middag tillsammans, jag har min hobby och hon har sina egna. Det här är inte ett stort relationsproblem som behöver nya rutiner, jag ville mest sätta upp ett skämtsamt sätt för henne att påkalla min uppmärksamhet när jag är in the zone utan att hon känner att hon stör.

Tillbaka on-topic och riktat till de som inte vill läsa hela trådstarten: frågan var alltså

Hur confar jag min Flic-knapp att skicka upp en bild i helskärm på secondary skärm vid knapptryckning?

Kan knacka ihop lite kod åt dig om du vill för det ändamålet!
Skriv här/PM, har lite för lite att göra för stunden endå

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Medlem

Med risk för att gå emot dina önskemål om hur man rent tekniskt kan lösa så att en bild på frugan ploppar upp på andra skärmen, så måste jag få dela med mig om hur en bekant löste mer eller mindre exakt det här problemet (som jag antar är väldigt väldigt vanligt).

Lösningen var tämligen enkel för honom: han använder Discord som VoIP för spelande som mer eller mindre alla gör nuförtiden. Han satte sig ner med frun, skapade ett konto åt henne också, lärde hur det fungerade med text- och voice-rum osv. Numera behöver hon inte skrika sig blå i ansiktet för att få önskad uppmärksamhet utan hon går helt enkelt in på Discord och ber om X, frågar om hjälp med Y eller bara ber honom komma när till garaget när spelet är över eller vad det nu gäller.

Inte nog med att det har blivit mindre irritation från båda parter så har frugan hans "börjat förstå" (i brist på andra ord) hur det ofta går till vid spelande online. Nu får han dela bilden till TVn ibland för att hon vill kolla när han kör PUBG tex. Hon har även testat att spela lite själv efter detta. Är inte detta ett simpelt alternativ som kanske till och med hjälper mer än vad du kanske initialt tänkte dig?

Bara för att även bidra med en lösning på att det ska ploppa upp en bild på henne på din sekundära skärm så säger jag såhär - hjälp henne med Discord och lär henna hur hon skickar DM till dig. Så fort hon vill något så skickar hon en bild på sig i DM till dig, alternativt en URL till en bild som då visas. Då gäller det bara för dig att se till att ha en ruta med er chat på Discord uppe så kommer det upp en bild på henne när hon vill något!

Lycka till och glad (väldigt varm) sommar!
//aMpari

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 3080 12GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB | Seagate IronWolf 10TB HDD intern HDD
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto
: Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Tagit bort urspårning/off topic-inlägg, vänligen håll er till ämnet:

Skrivet av Release:

Läs gärna hela frågeställningen innan du svarar

Min kära hustru störs inte av att jag spelar datorspel, som tur är, men hon är lite trött på att det är svårt att kontakta mig när jag sitter med hörlurar och pangar och inte hör henne ropa eller reagerar stressat för att det inte passar just denna sekund etc. då jag

1. spelar med relativt hög volym i mina öppna lurar för att höra fotsteg och annat i spelet och
2. har en tendens att zona rätt hårt när jag spelar så jag inte märker så mycket vad som händer i rummet runt mig.

Därför skulle jag vilja hitta ett bra sätt för henne att påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum.

Till saken hör att jag fick en sån där Flic-knapp av jobbet för nåt jippo de hade för ett tag sedan, och jag har ännu inte hittat någon användning för den onödiga prylen. Ponera då om man kunde, med Flic-knappen trigga att en närbild på hennes ansikte poppar upp i fullskärm på min sekundära datorskärm med eller utan ljud, bredvid pubg eller vilket spel jag nu spelar för tillfället? Det skulle, på ett komiskt och svårignorerat sätt, göra mig uppmärksam på att hon vill mig något, utan att det direkt avbryter mig mitt i en eldstrid eller något.

Hur kan jag implementera ovan föreslagna lösning?

Alla förslag mottages tacksamt! Förutomförslag om:

  • öppna lurar, som jag redan har (och nämnt ovan)

  • andra uppmärksamhetspåkallare

  • att min fru ska ropa högre

Edit 1 & 2: förtydligade frågeställningen och problembeskrivningen.
Edit 3: Lade till disclaimer och undantag
Edit 4: alltså kom igen nu, läs hela fråga innan ni svarar, jag vill ha hjälp med den tekniska impementationen av min föreslagna lösning, inte förslag på andra lösningar som ni tycker passar in i vad ni skulle vilja ha, och heller inte att ni avfärdar min problematik och frågeställning. Jag ville ha igång en kreativ diskussion och brainstorming kring en ploj-problemlösning såhär lagom till semestern

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Koppla flic till hennes telefon, programera den till att skriva ett meddelande till dig via valfri chatt-tjänst.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Release Koppla flic-knappen till en Philips HUE lampa som du ställer i närheten av datorn eller bakom skärmen.
https://flic.io/applications/philips-hue

Ni kan ju själva hitta på någon fiffig färgkod som både syns bra för dig och kanske att olika färger betyder olika saker.

Blir en liten initial investering men philips hue är fantastiskt på så många vis.
Vem vill inte ha ett RGB-jippo i huset eller lägenheten?

edit: HUE-start paket med 3st E27 lampor plus styrbox går loss på ca 1600kr just nu, men det körs kampanjer emellanåt där man kan få detta för kring tusenlappen.
Alternativt håll lite koll på Tradera efter en begagnad hue-styrenhet, det är vanligt att folk (som jag) köper på sig flera startpaket när det är kampanj och säljer de överblivna styrenheterna för kring 200:- (Se till att du får rätt generation av styrboxen bara)
Sen lägger du till en ny eller beggad ensam E27 RGB.

Permalänk
Medlem

@Release:

Ge din fru tillgång till en Voice chat, Discord mumble skype mm finns på mobilerna och hon kan "ringa" rakt in i lurarna på dig

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem

@elklazor: Tack det var snällt att du erbjuder, men jag kom till tals kring detta med en polare över öl och han smsade mig kl två igår natt att han kodat en server för tjänsten och strax ska ge sig på mobilappen.

@ alla andra som svarat: tack för de hjälpsamma tipsen om min relation, mina hörlurar, hustruns röstläge och alternativa lösningar med bland annat nerf-gevär och glödlamps-paket för 1600kr etc.

@ mods: Tack för modererandet och titel-uppdateringen. Jag ska i framtiden inte försöka vara rolig i titeln då det verkar leda till att posten inte läses i sin helhet.

Visa signatur

Moderkort: GIGABYTE B550 AORUS PRO V2 PSU: Corsair RM850X CPU: AMD Ryzen 5 5600X Kylare: NZXT Kraken Z53 GPU: MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO 10G LHR RAM: G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) DDR4 / CL16 / 3200 MHz

Permalänk

@Release: Kul! Iden med att utlösa händelser på en dator med en liten knapp är intressant! För min skull hade varit superkul att se något form av presentation av resultatet

Permalänk
Medlem
Skrivet av johnlennonx:

Spelar du över steam?
Min sambo har skaffat ett steamkonto och använder helt enkelt chatten från mobilen om hon vill mig något utan att kunna eller vilja gå ända bort dit jag sitter.
Liten diskret ruta som dyker upp som inte stör för mycket.

det där var fan smart, det ska jag framför då jag har liknande problem med min sambo som trådskaparen

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

Finns fjärrstyrda strömbrytare för 179kr på bland annat kjell och company. Ingen aning hur bra räckvid det är på en enklare modell men finns säkert mer avancerade som kan styras med någon app.

Permalänk
Medlem
Skrivet av viktorslow:

@Release: Kul! Iden med att utlösa händelser på en dator med en liten knapp är intressant! För min skull hade varit superkul att se något form av presentation av resultatet

Jag ska se vad jag kan ordna när vi fått igång lösningen!

Skrivet av Timergu:

Finns fjärrstyrda strömbrytare för 179kr på bland annat kjell och company. Ingen aning hur bra räckvid det är på en enklare modell men finns säkert mer avancerade som kan styras med någon app.

Bra att veta, men som det står i startposten, titeln, och i senare uppdateringar i tråden har jag en "Flic"-knapp som är tänkt att öppna en .jpg på min sekundära skärm när min hustru vill mig något. Tjänsten som kommer lyssna efter trigger är kodad och ska testas under veckan, appen som ska skicka triggern när den tar emot signalen från Flic-knappen kommer därefter utvecklas.

Visa signatur

Moderkort: GIGABYTE B550 AORUS PRO V2 PSU: Corsair RM850X CPU: AMD Ryzen 5 5600X Kylare: NZXT Kraken Z53 GPU: MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO 10G LHR RAM: G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) DDR4 / CL16 / 3200 MHz

Permalänk

hur dyker knappen upp på datorn när den ansluts via BT?

antar att den kommer upp som en "joypad" eller något liknande? borde ju gå att göra nånting så att den kör en knappkombo från tangentbordet som gör nånting.

du kan ju binda egna snabbkommandon till genvägar så bara bind ett snabbkomando till att starta en genväg du har liggandes på skrivbordet.

Edit kanske ev inte finns några drivare för den till PC fick jag se.

COMPATIBILITY
Compatible with: Android 4.4+, iOS 9+ and macOS Sierra

verkar ju i mina ögon mest vara någon plojgrej för mobiltelefoner.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

@Rouge of Darkness: Det är precis vad det är, jag fick en knapp av jobbet på något jippo, och jag har förgäves försökt hitta en användning för den tills jag kom på det här.

Så den lösning vi kom fram till är att knappen kommer, routat via flic-appen på min mobil (eller en annan app, det har vi inte bestämt än) skicka en trigger till en servertjänst på min dator som kommer lyssna på en viss port efter triggern. Triggern kör ett script som öppnar ovan nämnda bild på sekundär skärm.

Visa signatur

Moderkort: GIGABYTE B550 AORUS PRO V2 PSU: Corsair RM850X CPU: AMD Ryzen 5 5600X Kylare: NZXT Kraken Z53 GPU: MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO 10G LHR RAM: G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) DDR4 / CL16 / 3200 MHz

Permalänk

https://www.amazon.com/Embrava-Blynclight-Standard-light-offi...

En sån har jag på min skärm så när någon skriver till mig på skype lyser den upp. Kanske inte optimalt men sitter jag och spelar så är det najs att den lyser upp när någon skriver till mig. Jag vet inte om den går att programmera så att den funkar med andra appar dock. Jag har fått den från jobbet, annars är en femhunka kanske lite mycket för en glorifierad led-lampa.

Visa signatur

Lian Li O11 Dynamic EVO, Seasonic Focus GX 850 W , Asus ROG Strix Z370-F, Intel i9 9900K, custom vattenkylning med distroplate, Team Group Xtreme ARGB 32 GB (4000 Mhz), Gainward Geforce RTX 3080 Phantom

Permalänk
Medlem
Skrivet av Release:

@Rouge of Darkness: Det är precis vad det är, jag fick en knapp av jobbet på något jippo, och jag har förgäves försökt hitta en användning för den tills jag kom på det här.

Så den lösning vi kom fram till är att knappen kommer, routat via flic-appen på min mobil (eller en annan app, det har vi inte bestämt än) skicka en trigger till en servertjänst på min dator som kommer lyssna på en viss port efter triggern. Triggern kör ett script som öppnar ovan nämnda bild på sekundär skärm.

Denna tråden är ju klockren! -Och lösningen låter som hämtat från ett BBT avsnitt!

Visa signatur

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 20.04 LTS
-Numera titulerad: "dator-hipster" då jag har en AMD GPU och dessutom kör Linux.

Permalänk
Medlem

@krigelkorren: kul att du gillar den

Visa signatur

Moderkort: GIGABYTE B550 AORUS PRO V2 PSU: Corsair RM850X CPU: AMD Ryzen 5 5600X Kylare: NZXT Kraken Z53 GPU: MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO 10G LHR RAM: G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) DDR4 / CL16 / 3200 MHz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Release:

Läs gärna hela frågeställningen innan du svarar

Min kära hustru störs inte av att jag spelar datorspel, som tur är, men hon är lite trött på att det är svårt att kontakta mig när jag sitter med hörlurar och pangar och inte hör henne ropa eller reagerar stressat för att det inte passar just denna sekund etc. då jag

1. spelar med relativt hög volym i mina öppna lurar för att höra fotsteg och annat i spelet och
2. har en tendens att zona rätt hårt när jag spelar så jag inte märker så mycket vad som händer i rummet runt mig.

Därför skulle jag vilja hitta ett bra sätt för henne att påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum.

Till saken hör att jag fick en sån där Flic-knapp av jobbet för nåt jippo de hade för ett tag sedan, och jag har ännu inte hittat någon användning för den onödiga prylen. Ponera då om man kunde, med Flic-knappen trigga att en närbild på hennes ansikte poppar upp i fullskärm på min sekundära datorskärm med eller utan ljud, bredvid pubg eller vilket spel jag nu spelar för tillfället? Det skulle, på ett komiskt och svårignorerat sätt, göra mig uppmärksam på att hon vill mig något, utan att det direkt avbryter mig mitt i en eldstrid eller något.

Hur kan jag implementera ovan föreslagna lösning?

Alla förslag mottages tacksamt! Förutomförslag om:

  • öppna lurar, som jag redan har (och nämnt ovan)

  • andra uppmärksamhetspåkallare

  • att min fru ska ropa högre

Edit 1 & 2: förtydligade frågeställningen och problembeskrivningen.
Edit 3: Lade till disclaimer och undantag
Edit 4: alltså kom igen nu, läs hela fråga innan ni svarar, jag vill ha hjälp med den tekniska impementationen av min föreslagna lösning, inte förslag på andra lösningar som ni tycker passar in i vad ni skulle vilja ha, och heller inte att ni avfärdar min problematik och frågeställning. Jag ville ha igång en kreativ diskussion och brainstorming kring en ploj-problemlösning såhär lagom till semestern

Vi blev föräldrar här nyss. När min tjej var fast första månaderna i sängen och ammade dottern så satte jag en sån flic knapp bredvid henne. Tryckte hon på den så blinkade mina philips hue lampor i kontoret (där jag satt) i rött. Löste det med IFTTT. Så när hon klickade på flicen så fick jag ett sms som sa YALLA. när jag får ett sms som säger YALLA så ska hue lamporna blinka i givet rum.

Funka utmärkt!

Visa signatur

Citera för svar!