Hur påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum? Gärna en Flic-liknande lösning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jan 2015

@Release: Borde då inte tråden kanske heta "Hjälp mig programmera min Flic-knapp" i stället? Bara en liten tanke

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sunne
Registrerad
Jun 2006

@Release: Du är säker på att du inte vill ha ett par öppna hörlurar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Release:

Snyggt, jättebra att utgå ifrån (och tack för att du läste hela frågeställningen haha)!

Riktigt så allvarligt är det inte, det är snarare de där tillfällena när hon kommer på något hon vill höra med mig, typ "Vad ska vi göra i helgen" eller "Katla gjorde såhär nyss" eller whatever. Vi har inga barn och katterna är det sällan kris med, spelar gör jag varje kväll efter att vi har umgåtts och ätit middag tillsammans, jag har min hobby och hon har sina egna. Det här är inte ett stort relationsproblem som behöver nya rutiner, jag ville mest sätta upp ett skämtsamt sätt för henne att påkalla min uppmärksamhet när jag är in the zone utan att hon känner att hon stör.

Tillbaka on-topic och riktat till de som inte vill läsa hela trådstarten: frågan var alltså

Hur confar jag min Flic-knapp att skicka upp en bild i helskärm på secondary skärm vid knapptryckning?

Kan knacka ihop lite kod åt dig om du vill för det ändamålet!
Skriv här/PM, har lite för lite att göra för stunden endå

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2005

Med risk för att gå emot dina önskemål om hur man rent tekniskt kan lösa så att en bild på frugan ploppar upp på andra skärmen, så måste jag få dela med mig om hur en bekant löste mer eller mindre exakt det här problemet (som jag antar är väldigt väldigt vanligt).

Lösningen var tämligen enkel för honom: han använder Discord som VoIP för spelande som mer eller mindre alla gör nuförtiden. Han satte sig ner med frun, skapade ett konto åt henne också, lärde hur det fungerade med text- och voice-rum osv. Numera behöver hon inte skrika sig blå i ansiktet för att få önskad uppmärksamhet utan hon går helt enkelt in på Discord och ber om X, frågar om hjälp med Y eller bara ber honom komma när till garaget när spelet är över eller vad det nu gäller.

Inte nog med att det har blivit mindre irritation från båda parter så har frugan hans "börjat förstå" (i brist på andra ord) hur det ofta går till vid spelande online. Nu får han dela bilden till TVn ibland för att hon vill kolla när han kör PUBG tex. Hon har även testat att spela lite själv efter detta. Är inte detta ett simpelt alternativ som kanske till och med hjälper mer än vad du kanske initialt tänkte dig?

Bara för att även bidra med en lösning på att det ska ploppa upp en bild på henne på din sekundära skärm så säger jag såhär - hjälp henne med Discord och lär henna hur hon skickar DM till dig. Så fort hon vill något så skickar hon en bild på sig i DM till dig, alternativt en URL till en bild som då visas. Då gäller det bara för dig att se till att ha en ruta med er chat på Discord uppe så kommer det upp en bild på henne när hon vill något!

Lycka till och glad (väldigt varm) sommar!
//aMpari

PC: Intel i7 8700K @ 4,8GHz 1,244 vcore + Noctua NH-D15 w/ 2x Noctua NF-A15 PWM mounted + 3 extra NF-A15 PWM | Gainward GTX 1080 GLH GS @ 2,114/11,25GHz | 32GB 3000MHz DDR4 SSDs: Samsung NVMe 960 EVO 500GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB SSD + HDD Seagate 10TB, WD Red 3TB | Skärmar: Asus ROG Swift PG279Q 27" 144Hz 1440p IPS + Dell 27" U2711 Foto: Canon EOS 60D, Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM, Canon EF-S 10-22/3,5-4,5 USM, Canon EF 70-200/2,8L IS II USM, Canon EF 100/2,8L IS USM Macro, Canon SpeedLite 430EX II x2, Think Tank Spectral 15

Trädvy Permalänk
Forumledare
Kent
Registrerad
Jan 2005

*Tråd rensad*

Tagit bort urspårning/off topic-inlägg, vänligen håll er till ämnet:

Skrivet av Release:

Läs gärna hela frågeställningen innan du svarar

Min kära hustru störs inte av att jag spelar datorspel, som tur är, men hon är lite trött på att det är svårt att kontakta mig när jag sitter med hörlurar och pangar och inte hör henne ropa eller reagerar stressat för att det inte passar just denna sekund etc. då jag

1. spelar med relativt hög volym i mina öppna lurar för att höra fotsteg och annat i spelet och
2. har en tendens att zona rätt hårt när jag spelar så jag inte märker så mycket vad som händer i rummet runt mig.

Därför skulle jag vilja hitta ett bra sätt för henne att påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum.

Till saken hör att jag fick en sån där Flic-knapp av jobbet för nåt jippo de hade för ett tag sedan, och jag har ännu inte hittat någon användning för den onödiga prylen. Ponera då om man kunde, med Flic-knappen trigga att en närbild på hennes ansikte poppar upp i fullskärm på min sekundära datorskärm med eller utan ljud, bredvid pubg eller vilket spel jag nu spelar för tillfället? Det skulle, på ett komiskt och svårignorerat sätt, göra mig uppmärksam på att hon vill mig något, utan att det direkt avbryter mig mitt i en eldstrid eller något.

Hur kan jag implementera ovan föreslagna lösning?

Alla förslag mottages tacksamt! Förutomförslag om:

  • öppna lurar, som jag redan har (och nämnt ovan)

  • andra uppmärksamhetspåkallare

  • att min fru ska ropa högre

Edit 1 & 2: förtydligade frågeställningen och problembeskrivningen.
Edit 3: Lade till disclaimer och undantag
Edit 4: alltså kom igen nu, läs hela fråga innan ni svarar, jag vill ha hjälp med den tekniska impementationen av min föreslagna lösning, inte förslag på andra lösningar som ni tycker passar in i vad ni skulle vilja ha, och heller inte att ni avfärdar min problematik och frågeställning. Jag ville ha igång en kreativ diskussion och brainstorming kring en ploj-problemlösning såhär lagom till semestern

Synpunkter eller frågor gällande modereringen? Då kan du kontakta mig eller moderatorerna.
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Koppla flic till hennes telefon, programera den till att skriva ett meddelande till dig via valfri chatt-tjänst.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2004

@Release Koppla flic-knappen till en Philips HUE lampa som du ställer i närheten av datorn eller bakom skärmen.
https://flic.io/applications/philips-hue

Ni kan ju själva hitta på någon fiffig färgkod som både syns bra för dig och kanske att olika färger betyder olika saker.

Blir en liten initial investering men philips hue är fantastiskt på så många vis.
Vem vill inte ha ett RGB-jippo i huset eller lägenheten?

edit: HUE-start paket med 3st E27 lampor plus styrbox går loss på ca 1600kr just nu, men det körs kampanjer emellanåt där man kan få detta för kring tusenlappen.
Alternativt håll lite koll på Tradera efter en begagnad hue-styrenhet, det är vanligt att folk (som jag) köper på sig flera startpaket när det är kampanj och säljer de överblivna styrenheterna för kring 200:- (Se till att du får rätt generation av styrboxen bara)
Sen lägger du till en ny eller beggad ensam E27 RGB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Isla de Muerta
Registrerad
Okt 2009

@Release:

Ge din fru tillgång till en Voice chat, Discord mumble skype mm finns på mobilerna och hon kan "ringa" rakt in i lurarna på dig

CPU: 1600x @ 4Ghz
RAM: 16GB
GPU: 1070 TI

Extremt prispressat monster som uppnår mina krav. Allt är köpt på rea

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009

@elklazor: Tack det var snällt att du erbjuder, men jag kom till tals kring detta med en polare över öl och han smsade mig kl två igår natt att han kodat en server för tjänsten och strax ska ge sig på mobilappen.

@ alla andra som svarat: tack för de hjälpsamma tipsen om min relation, mina hörlurar, hustruns röstläge och alternativa lösningar med bland annat nerf-gevär och glödlamps-paket för 1600kr etc.

@ mods: Tack för modererandet och titel-uppdateringen. Jag ska i framtiden inte försöka vara rolig i titeln då det verkar leda till att posten inte läses i sin helhet.

Moderkort: Asus Z97M-Plus PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W CPU: Intel Core i5 4690K 3,5GHz Kylare: Noctua NH-U9B SE2 GPU: Gigabyte NVIDIA GTX 970 G1 Gaming Edition 4GB RAM Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 4x4GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sunne
Registrerad
Jun 2006

@Release: Kul! Iden med att utlösa händelser på en dator med en liten knapp är intressant! För min skull hade varit superkul att se något form av presentation av resultatet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2008
Skrivet av johnlennonx:

Spelar du över steam?
Min sambo har skaffat ett steamkonto och använder helt enkelt chatten från mobilen om hon vill mig något utan att kunna eller vilja gå ända bort dit jag sitter.
Liten diskret ruta som dyker upp som inte stör för mycket.

det där var fan smart, det ska jag framför då jag har liknande problem med min sambo som trådskaparen

i7-2600k 3,4GHz | Asus Geforce GTX1080 | Corsair Vengeance 16GB | Corsair Force GT 120GB | P8P67 Deluxe | Asus PG348Q 34"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Finns fjärrstyrda strömbrytare för 179kr på bland annat kjell och company. Ingen aning hur bra räckvid det är på en enklare modell men finns säkert mer avancerade som kan styras med någon app.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av viktorslow:

@Release: Kul! Iden med att utlösa händelser på en dator med en liten knapp är intressant! För min skull hade varit superkul att se något form av presentation av resultatet

Jag ska se vad jag kan ordna när vi fått igång lösningen!

Skrivet av Timergu:

Finns fjärrstyrda strömbrytare för 179kr på bland annat kjell och company. Ingen aning hur bra räckvid det är på en enklare modell men finns säkert mer avancerade som kan styras med någon app.

Bra att veta, men som det står i startposten, titeln, och i senare uppdateringar i tråden har jag en "Flic"-knapp som är tänkt att öppna en .jpg på min sekundära skärm när min hustru vill mig något. Tjänsten som kommer lyssna efter trigger är kodad och ska testas under veckan, appen som ska skicka triggern när den tar emot signalen från Flic-knappen kommer därefter utvecklas.

Moderkort: Asus Z97M-Plus PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W CPU: Intel Core i5 4690K 3,5GHz Kylare: Noctua NH-U9B SE2 GPU: Gigabyte NVIDIA GTX 970 G1 Gaming Edition 4GB RAM Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 4x4GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

hur dyker knappen upp på datorn när den ansluts via BT?

antar att den kommer upp som en "joypad" eller något liknande? borde ju gå att göra nånting så att den kör en knappkombo från tangentbordet som gör nånting.

du kan ju binda egna snabbkommandon till genvägar så bara bind ett snabbkomando till att starta en genväg du har liggandes på skrivbordet.

Edit kanske ev inte finns några drivare för den till PC fick jag se.

COMPATIBILITY
Compatible with: Android 4.4+, iOS 9+ and macOS Sierra

verkar ju i mina ögon mest vara någon plojgrej för mobiltelefoner.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009

@Rouge of Darkness: Det är precis vad det är, jag fick en knapp av jobbet på något jippo, och jag har förgäves försökt hitta en användning för den tills jag kom på det här.

Så den lösning vi kom fram till är att knappen kommer, routat via flic-appen på min mobil (eller en annan app, det har vi inte bestämt än) skicka en trigger till en servertjänst på min dator som kommer lyssna på en viss port efter triggern. Triggern kör ett script som öppnar ovan nämnda bild på sekundär skärm.

Moderkort: Asus Z97M-Plus PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W CPU: Intel Core i5 4690K 3,5GHz Kylare: Noctua NH-U9B SE2 GPU: Gigabyte NVIDIA GTX 970 G1 Gaming Edition 4GB RAM Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 4x4GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

https://www.amazon.com/Embrava-Blynclight-Standard-light-offi...

En sån har jag på min skärm så när någon skriver till mig på skype lyser den upp. Kanske inte optimalt men sitter jag och spelar så är det najs att den lyser upp när någon skriver till mig. Jag vet inte om den går att programmera så att den funkar med andra appar dock. Jag har fått den från jobbet, annars är en femhunka kanske lite mycket för en glorifierad led-lampa.

Fractal Design Define C, EVGA Supernova G2 650W, Asus ROG Strix Z370-F, Intel i7 8700K (OC 5Ghz), Noctua NH-D15, Corsair Vengeance LPX 32GB (3000Mhz), Asus ROG STRIX GeForce GTX 1080

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
gbg
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Release:

@Rouge of Darkness: Det är precis vad det är, jag fick en knapp av jobbet på något jippo, och jag har förgäves försökt hitta en användning för den tills jag kom på det här.

Så den lösning vi kom fram till är att knappen kommer, routat via flic-appen på min mobil (eller en annan app, det har vi inte bestämt än) skicka en trigger till en servertjänst på min dator som kommer lyssna på en viss port efter triggern. Triggern kör ett script som öppnar ovan nämnda bild på sekundär skärm.

Denna tråden är ju klockren! -Och lösningen låter som hämtat från ett BBT avsnitt!

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 16.04 LTS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009

@krigelkorren: kul att du gillar den

Moderkort: Asus Z97M-Plus PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W CPU: Intel Core i5 4690K 3,5GHz Kylare: Noctua NH-U9B SE2 GPU: Gigabyte NVIDIA GTX 970 G1 Gaming Edition 4GB RAM Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 4x4GB