Youtube får färre men längre reklamavbrott

Permalänk
Medlem
Skrivet av Masyve:

Är det inte kanalen själv som bestämmer vilken sorts reklam som får förekomma och om den ska gå att skippa eller inte, och Youtube bara erbjuder de olika alternativen? Legit fråga, jag vet inte. Det var bara min uppfattning.

Jag får upp reklam som inte går att hoppa över ibland på kanaler som jag vet är de-monetized (gaming content). Det är möjligt att de har inställningar om vilka som ska visas ändå, men nja. Det handlar ju inte om deras val då tror jag.
Preach gaming (Wow, brittisk snubbe) är ett exempel, men ändå ser jag trettiosekundersklipp från Comviq.

Men ja, det kan mycket väl vara som du säger, för jag har begränsad förståelse för situationen i allmänhet. Och har tröttnat.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag kör med adblock på de flesta sidor, reklamen på YouTube blockas effektivt av Magic Actions For YouTube tillägget plus AdBlock Plus (detta i kombination ger nästan 100% skydd). Dock så har jag White Listad sweclockers då jag tycker reklamen här är både relevant och snygg faktiskt samt vill jag stödja Sweclockers. Det råder en allmän forum död på nätet de senaste åren så jag vill stödja Sweclockers genom att visa reklamen.

Angående det här med att i forumet berätta att man blockerar reklam på Sweclockers så har jag för mig detta var mot reglerna förut men ser nu inget om detta i nuvarande regelverket. Intressant att en sådan regel tagits bort!

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version

Permalänk

Tur jag inte ser/har ett enda reklamklipp då någonsin

Visa signatur

8700K@ 5Ghz, Noctua NH-D15, MSI RTX 2080 Ti VENTUS OC, Asus ROG STRIX Z370-F GAMING, Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3000MHZ, Corsair RM850W, AOC C32G1 144Hz

Permalänk
Medlem

det är avblockat hos mig också, och reklamen är mer acceptabelt utformad - den finns där - ungefär som en tidningssidan om någon kommer ihåg sådant och man kan kika om man tycker det är intressant, men inte påträngande, för det är just påträngande som är så oerhört irriterande, lite som att tränga sig före i kön, helt oönskat.

Permalänk
Medlem

Youtube premium har varit en av mina battre investeringar. Och Google Play Music pa kopet ocksa, som jag anda alltid anvander. Bam!

Visa signatur

AMD x399M | TR 1950x | 64GB 3200Mhz | 2 x Zotac 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av pa1983:

Det kan man ju tycka men jag bryr mig inte, har inga moraliska känningar som får mig att tycka på det viset.
Det är väldigt enkelt, tjänsten är offentligt tillgänglig så vad av innehållet jag väljer att se är upp till mig och inte ett företag.
Det är väldigt enkelt att lägga allt bakom ett konto med lösenord och användarnamn om nu google tror att det genererar mer pengar, men så är tydligen inte fallet.
Jag kan välja att blocka reklamen eller titta bort eller spola förbi om jag vill precis som jag blockerar all störande reklam på alla andra sidor med inklusive sweclockers och störande poppuper som ber mig avaktivera addblock gör definitivt inte att jag vill stänga av adblockers utan gör mig mer irriterad på dom bakom sidan, knappas bra sätt att skaffa sig besökare.
Insisterar sidor med att inte visa artiklar, videos etc när adblockern är på så går jag till andra sidor som inte beter sig på det viset sedan kan dom med sina reklam krav dö ut för allt jag bryr mig.
Dör sidor ut som insisterar att ha påtvingad reklam så tjänar vi som användare på det då sidorna som blir kvar är dom utan påtvingad reklam.

För min del är det 100% upp till dom som driver sidor att fixa sin inkomst utan att störa potentiella kunder.
Jag kanske inte köper grejer enligt reklamen men jag kanske köper en produkt som testas i videon då det var orsaken att jag sökte mig dit själv från början eller så köper jag en annons på Swec som jag gjort flera gånger, folk får mina pengar när JAG får nåt också annars kan dom fara och fly helt enkelt.

Vet inte varför folk i dag helt plötsligt tycker att man är SKYLDIG att se reklam? Dagens generation verkar helt böja sig över till företagens vilja och sälja sig.
Bara för man ser reklam betyder inte att det genererar sålda produkter, totalt slöseri med tid som jag ser det så varför ska jag glo på något, kommer inte köpa produkt X som jag inte ens begriper vad det är ändå.

Som andra sagt så kan jag inte titta på dumburks TV för reklamen gör att jag går därifrån asap, fattar inte hur folk orkar, reklamen är ju värkligen gjorda för IQ 60, man skäms ju när den körs.
Man blir ju korkad rent ut sagt av reklam.

Jag behöver varken se reklam på youtube eller betala för deras premium tjänst bara för jag följer en och annan youtuber, jag har inte ingått nåt avtal med någon och har inga skyldigheter och har därmed inga moraliska panik över nåt.

När jag hade en youtube kanal med 2-3K besökare per dag så tog dessutom google alla pengar pga copyright claims på musik under Creative Comons licens specifikt utvald för att inte generera det problemet, men något idiot skulle dra in advokater för dom tyckte deras "Remix" hade copyright över ett CC verk, yep REMIX! Remix är väl just stöld av andras verk.
Tycker du detta är snält mot han som skapade musiken? Jag länkade alltid till han i creditsen och i beskrivnigen av videon men trots detta tjänade youtube, något partner företag och advokater pengar på skiten istället? Är detta MORALISKT rätt tycker du? Ska jag stödja den skiten med att också titta på deras skit reklam?

Nej youtube stjäl så mycket från skaparna att dom kan fara och flyga åt helvete, mer pengar behöver inte Google.

Jag tog ner mina videos och stängde konto på youtube för flera år sedan, dom behöver fan inte pengar över nåt jag och andra skapat som dessutom var helt under CC licens men youtube ändrade snabbt det till en youtube licens.
Skapar jag nåt så är det under GNU eller CC licens eller liknande, oavsett hur tomt mitt bankkonto är så kräver jag inte folk på pengar i alla fall för ettor och nollor.

Jag hade inte heller nån reklam på min kanal, varför reta folk liksom? Jag tackade nej till alla erbjudanden om reklam mot pengar från sponsorer, sedan kommer google och fuckar upp allt och börjar köra sin reklam på mina CC videos efter dom ändra licensen permanent, rövhål är vad dom är.

Men som sagt det finns företag som google med deras youtube som rent ut sagt själ från sina skapare sedan finns det folk som tror att dom äger en sida eller en skapares verk, jupp mycket arga mail får man efter man tar ner en youtube kanal märkte jag.

Tycker Google att youtube går usel och att dom får det korta strået så kan dom stänga ner youtube då det faktiskt är deras val och under deras kontroll. Eller så kanske youtube är rätt lönsamt och den som har mycket vill ha mer?

Så nej officiellt är det inte valen att ser reklam eller att betala för tjänsten, finns inget sådant avtal och det finns massa andra val utöver detta också.
Det är enbart google som vill att du tror att dom är dom två ända rätta valen och att du på något vis är moraliskt skyldig att välja mellan dessa eller ha mardrömmar om nätterna.

Det är igen skyldighet att titta på reklam!

Du verkar inte begripa att människor vill ha betalt för sitt arbete. Att upprätthålla en sån gigantisk plattform i den skalan kräver en hel del människor, tror du dessa vill arbeta gratis eller? Vad får dig att tro att företagen istället ska böja sig över till din egen vilja? Nej, du har ingen skyldighet att se på reklam, mer än att du har skyldighet att äta för att inte svälta. Kryssa ner sidan om det inte passar, eller använd en adblocker. Det är väl inte svårare än så?

Trots att sidan är tillgänglig för allmänheten, så är det inte gratis för Google att lagra dina remix-låtar på deras servrar. Du blir ju inte påtvingad reklam för att utnyttja tjänsten, utan för att hjälpa till och upprätthålla den. Sluta vifta med vad dina rättigheter och skyldigheter är, och tro att Google ska anpassa sig efter dom.

Google får betalt oavsett om du väljer att köpa produkterna som visas på reklamen eller ej. Reklamen anpassas redan efter region, innehåll och andra kriterier. Söker du upp en video på hur man byter bromsskivor, så lär du ju få en reklam på den senaste Nissan Qashqai, eller Autoexperten. Hur mer anpassat vill du ha det? Menar du att de istället bör ha visat reklam för vinterdäck, för att dom själva bör ha listat ut att dina börjar bli slitna på din bil?

Du lär behöva sälja din själ till företaget om du ska ha helt individanpassad reklam utifrån dina personliga behov, önskemål och intressen. Det finns hundratusentals- om inte miljoner, som faktiskt klickat hem en produkt som de fått upp en reklam för. Tro det eller ej, men din upplevelse reflekterar inte alla andras.

Angående hur ofta reklam visas, och längden på dessa, licenskostnader osv. håller jag med om att det är absurt. Men det hör till en annan diskussion.

Permalänk
Medlem

Reklam i videos är enormt störande, blockar all reklam på tuben sen år tillbaks är inget jag kommer ändra på, finns dock rätt många kanaler där man kan skänka en slant till direkt som stöd, mycket bättre, sen finns kanaler som tex Linus Tech Tips där han själv gör någorlunda relevant reklam.

Sen finns det rätt mycket kanaler som youtube samt annonsörer inte riktigt vill ha att göra med, tex vapenkanaler, dessa kör med en del reklam med div produkter inblandat

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orman:

Du lär behöva sälja din själ till företaget om du ska ha helt individanpassad reklam utifrån dina personliga behov, önskemål och intressen. Det finns hundratusentals- om inte miljoner, som faktiskt klickat hem en produkt som de fått upp en reklam för. Tro det eller ej, men din upplevelse reflekterar inte alla andras.

Individanpassad reklam, dvs att man söker efter någonting, nämner någonting i ett mail/FB-meddelande eller whatever och sen ser man bara reklam för någonting inom det området är för mig ett starkt skäl att blocka annonserna. Det är ju sjukt obehagligt.

Visst, problemet kvarstår - att de analyserar användarna så men med en blockering slipper jag iallafall ständigt behöva bli påmind om det.

Permalänk
Medlem

Vem gillar reklam? Inte speciellt många. Men hur mycket innehåll skulle finnas på nätet utan reklamfinansering?
Trist och se den utbredda egoism i tråden, personer som inte inser att det kostar pengar att skapa innehåll eller/och att hålla hemsidor i drift.
Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag kör YouTube Premium sen det lanserades i Sverige, mest för att slippa reklam i mina mobila enheter. Innan körde jag adblock i webbläsaren till datorn. Betalar gärna för något jag använder dagligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i9 10850k | ASUS ROG STRIX Z490-H | Corsair LPX 3000MHz 32GB | Asus RX 6800 XT TUF OC | Asus XG279Q | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Razer Viper Ultimate |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nioreh83:

Jag kör med Premium sedan det släpptes i Sverige. Jag tycker det är jäkligt ohederligt att köra adblocker på en plattform man nyttjar.

Skickades från m.sweclockers.com

Meh. Donera istället en slant till de kanalerna du gillar via patreon eller vad de nu använder. Det är ett betydligt bättre sätt att ge pengar till användare vars innehåll du gillar då YT tar en stor del av kakan, mer än förut - något som på sista åren innebär att användare inte längre kan livnära sig på YouTube.

I överlag så tror jag YT klarar sig med tanke på de X antal miljarder dollar de drar in årligen, allt p.g.a. oss användare som brukar tjänsten. Visst förlorar YT pengar på alla som använder sig av AdBlockers, men även om det är tiotals miljoner dollar så är det fortfarande fickpengar. Det är inget att gråta över.

Du får jättegärna förklara hur du tycker det är ohederligt att blocka reklam på en plattform man använder.

Permalänk
Skrivet av Nima2001:

Jag tyckte mig ha läst i andra artiklar i dagarna att Youtube kommer "dubbla antal reklamvideos".
Men det måste varit missförstånd då, dom halverar alltså antal videos men dubblar dess längd de spelas.

Oavsett så ogillar jag det kraftigt.. Kör skytube på mobilen och ublock i webbläsaren.
Jag ogillar verkligen reklam. Kan inte kolla på "vanlig" TV pga det. Helt omöjligt..

Vet du ifall man kan kasta skytube klippen till en chromecast utan att behöva casta hela skärmen?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Hög standard ;)

Permalänk
Medlem

Det verkar räcka med att använda Ublock origin. Jag får aldrig Youtube reklam när jag kör med det.

Visa signatur

Endeavour OS(arch) - Cassini Nova

Permalänk
Medlem

Jag störs inte av att se reklamen, jag störs utav att den överhuvudtaget finns.

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem

Hehe, YouTube börjar mer och mer likna TV-stuket nu.
För att titta på ett klipp à 30 minuter krävs minst 45 minuter.

Visa signatur

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 20.04 LTS
-Numera titulerad: "dator-hipster" då jag har en AMD GPU och dessutom kör Linux.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Teofil:

Kört med premium sen det släpptes i Sverige, tycker det är värt varenda krona

Glad att du är nöjd.

Jag fick min monetarisation som var ett jävla stohej att få till indragen efter nya vilkor. Hade inte nog med followers plötsligt enligt de nya reglerna.

Närmare 100k views har inte fått en krona utbetald från google, det jag tjänat hitills sitter fast tills dess jag fixat 1000 followers. Kanske inte är jättemycket i förhållande till youtube stjärnor men med tanke på att man lagt en hel del möda bakom det hela känns det jävla surt att de drar mina reklamintäkter samtidigt som de börjar ta betalt från folk som dig för att se på mina klipp utan reklaminslag.

Tror det är dags för mig också att ta ner mina videoklipp tills vidare.. Är främst utbildningsvideos, men varför ska de ligga tillgängliga för youtubes kunder när man själv blir rövpippad av de?

Permalänk

5 sekunder är ok. Inte en sekund längre sän kan dom få ha reklam på varannan video om dom så önskar. Hatar att lyssna på musik på en fest och en 2min reklam film börjar spela.

Permalänk
Inofficiell ambassadör

Att vilja ta del av en tjänst som uttryckligen är reklamfinansierad utan att vilja se reklamen är ett så fruktansvärt typexempel på entitlement-mentaliteten som råder idag. Antingen tittar ni på Youtube och står ut med reklamen alt. betalar för reklamfritt. Eller så tittar ni inte på Youtube. Detta "jag vill ha allt serverat men vill absolut inte behöva ge/göra något för det" är så tröttsamt.

Visa signatur

Mobo Aorus B550 Pro V2 CPU Ryzen 5600X RAM Corsair Vengance 16GB @ 36000 MHZ
GPU MSI GTX 1080 ti Gaming X Skärm Acer X34A

Permalänk
Medlem

Första som hände när efter att jag såg denna nyhet var en reklam på 8:40.. Som tur just då kunna jag skippa den. Men om det är det de menar med längre reklamer och ifall man inte kan skippa den då kommer det inte vara roligt..

Visa signatur

- Dator, Mus, Tangentbord och skärm.

Permalänk
Medlem

@Nima2001: Tyvärr är en raspberry pie inte ens att tänka på då den är alldeles för svag och har för dålig bandbredd för att kunna hantera min trafik. Jag kör dock pfsense nu så jag får titta på lösningar, vill dock ha en lösning som inte kräver en massa manuellt pillande utan bara installera och uppdatera på ett enkelt sätt.

Permalänk

Har haft adblock avstängt på youtube under alla år men satte faktiskt igång den för någon vecka sen då dessa dubbelreklamer var så jävla dryga. Tråkigt att det ska behöva vara så här.

Visa signatur

| Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass SE | Seasonic FOCUS Plus 750W Gold | Crucial MX500 2TB SSD | 2x8GB DDR4 3200MHz CL14 G.Skill Ripjaws V | AMD Ryzen 7 2700X 3,7GHz | AMD Wraith Prism | Asus ROG Strix RTX 2080 8GB OC |

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrpijey:

@Nima2001: Tyvärr är en raspberry pie inte ens att tänka på då den är alldeles för svag och har för dålig bandbredd för att kunna hantera min trafik. Jag kör dock pfsense nu så jag får titta på lösningar, vill dock ha en lösning som inte kräver en massa manuellt pillande utan bara installera och uppdatera på ett enkelt sätt.

Det är dock endast DNS-uppslagen som sker via rpin. Jag körde med en under en period och det fungerade fint. Du kan också installera Pi-hole på andra enheter än just en rpi

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Stationär: Fractal Design Meshify 2 Compact, Ryzen 7 5700x, MSI MAG B550 Tomahawk, Kingston HyperX Fury 32GB 3600Mhz CL18, Sapphire Radeon RX 5700 Pulse, Kingston A2000 1TB (x2), Seasonic Focus GX 650W, Noctua NH-U14S

NAS: Fractal Design Define R5, Ryzen 3 1200AF, Asus Prime B450M-A, 32GB ECC DDR4 @ 2133Mhz, 5x WD Red 4TB (Raidz2), WD Red 2TB (stripe), TrueNAS 12.0

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrpijey:

@Nima2001: Tyvärr är en raspberry pie inte ens att tänka på då den är alldeles för svag och har för dålig bandbredd för att kunna hantera min trafik. Jag kör dock pfsense nu så jag får titta på lösningar, vill dock ha en lösning som inte kräver en massa manuellt pillande utan bara installera och uppdatera på ett enkelt sätt.

precis som någon hann nämna ovan, RPIn hanterar bara DNS/agerar som egen DNS. Inte router eller nåt krävande.. Uppgiften är precis det du skrev att du ville ha, något som blocker reklam på hela nätverket.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

@Peking: Att köra RPIn som en DNS-server blir också problem då jag kör ett komplett AD-system hemma och Windows Server tycker inte om externa DNS:er.... visst, skulle kunna köra dubbla DNSer där RPI:n sitter ytterst, men det känns meh... måste finnas nåt vettigt till pfsense dock med tanke på hur stort och populärt det är. Får undersöka lite och kolla efter blacklisting för det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zin:

Meh. Donera istället en slant till de kanalerna du gillar via patreon eller vad de nu använder. Det är ett betydligt bättre sätt att ge pengar till användare vars innehåll du gillar då YT tar en stor del av kakan, mer än förut - något som på sista åren innebär att användare inte längre kan livnära sig på YouTube.

I överlag så tror jag YT klarar sig med tanke på de X antal miljarder dollar de drar in årligen, allt p.g.a. oss användare som brukar tjänsten. Visst förlorar YT pengar på alla som använder sig av AdBlockers, men även om det är tiotals miljoner dollar så är det fortfarande fickpengar. Det är inget att gråta över.

Du får jättegärna förklara hur du tycker det är ohederligt att blocka reklam på en plattform man använder.

Självklart ska google ha en del av pengarna. Det är ju de som står för all bandbredd och transkodering med mera. Därför har jag inga problem att betala för premium.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Skrivet av Xyborg:

Att vilja ta del av en tjänst som uttryckligen är reklamfinansierad utan att vilja se reklamen är ett så fruktansvärt typexempel på entitlement-mentaliteten som råder idag. Antingen tittar ni på Youtube och står ut med reklamen alt. betalar för reklamfritt. Eller så tittar ni inte på Youtube. Detta "jag vill ha allt serverat men vill absolut inte behöva ge/göra något för det" är så tröttsamt.

Du övertalade mig, jag ska stänga av adblock fr.o.m nu.............gtfoh

Permalänk
Medlem
Skrivet av pa1983:

Det kan man ju tycka men jag bryr mig inte, har inga moraliska känningar som får mig att tycka på det viset.
Det är väldigt enkelt, tjänsten är offentligt tillgänglig så vad av innehållet jag väljer att se är upp till mig och inte ett företag.
Det är väldigt enkelt att lägga allt bakom ett konto med lösenord och användarnamn om nu google tror att det genererar mer pengar, men så är tydligen inte fallet.

Jag kan välja att blocka reklamen eller titta bort eller spola förbi om jag vill precis som jag blockerar all störande reklam på alla andra sidor med inklusive sweclockers och störande poppuper som ber mig avaktivera addblock gör definitivt inte att jag vill stänga av adblockers utan gör mig mer irriterad på dom bakom sidan, knappas bra sätt att skaffa sig besökare.
Insisterar sidor med att inte visa artiklar, videos etc när adblockern är på så går jag till andra sidor som inte beter sig på det viset sedan kan dom med sina reklam krav dö ut för allt jag bryr mig.
Dör sidor ut som insisterar att ha påtvingad reklam så tjänar vi som användare på det då sidorna som blir kvar är dom utan påtvingad reklam.

För min del är det 100% upp till dom som driver sidor att fixa sin inkomst utan att störa potentiella kunder.
Jag kanske inte köper grejer enligt reklamen men jag kanske köper en produkt som testas i videon då det var orsaken att jag sökte mig dit själv från början eller så köper jag en annons på Swec som jag gjort flera gånger, folk får mina pengar när JAG får nåt också annars kan dom fara och fly helt enkelt.

Vet inte varför folk i dag helt plötsligt tycker att man är SKYLDIG att se reklam? Dagens generation verkar helt böja sig över till företagens vilja och sälja sig.
Bara för man ser reklam betyder inte att det genererar sålda produkter, totalt slöseri med tid som jag ser det så varför ska jag glo på något, kommer inte köpa produkt X som jag inte ens begriper vad det är ändå.

Som andra sagt så kan jag inte titta på dumburks TV för reklamen gör att jag går därifrån asap, fattar inte hur folk orkar, reklamen är ju värkligen gjorda för IQ 60, man skäms ju när den körs.
Man blir ju korkad rent ut sagt av reklam.

Jag behöver varken se reklam på youtube eller betala för deras premium tjänst bara för jag följer en och annan youtuber, jag har inte ingått nåt avtal med någon och har inga skyldigheter och har därmed inga moraliska panik över nåt.

När jag hade en youtube kanal med 2-3K besökare per dag så tog dessutom google alla pengar pga copyright claims på musik under Creative Comons licens specifikt utvald för att inte generera det problemet, men något idiot skulle dra in advokater för dom tyckte deras "Remix" hade copyright över ett CC verk, yep REMIX! Remix är väl just stöld av andras verk.
Tycker du detta är snält mot han som skapade musiken? Jag länkade alltid till han i creditsen och i beskrivnigen av videon men trots detta tjänade youtube, något partner företag och advokater pengar på skiten istället? Är detta MORALISKT rätt tycker du? Ska jag stödja den skiten med att också titta på deras skit reklam?

Nej youtube stjäl så mycket från skaparna att dom kan fara och flyga åt helvete, mer pengar behöver inte Google.

Jag tog ner mina videos och stängde konto på youtube för flera år sedan, dom behöver fan inte pengar över nåt jag och andra skapat som dessutom var helt under CC licens men youtube ändrade snabbt det till en youtube licens.
Skapar jag nåt så är det under GNU eller CC licens eller liknande, oavsett hur tomt mitt bankkonto är så kräver jag inte folk på pengar i alla fall för ettor och nollor.

Jag hade inte heller nån reklam på min kanal, varför reta folk liksom? Jag tackade nej till alla erbjudanden om reklam mot pengar från sponsorer, sedan kommer google och fuckar upp allt och börjar köra sin reklam på mina CC videos efter dom ändra licensen permanent, rövhål är vad dom är.

Men som sagt det finns företag som google med deras youtube som rent ut sagt själ från sina skapare sedan finns det folk som tror att dom äger en sida eller en skapares verk, jupp mycket arga mail får man efter man tar ner en youtube kanal märkte jag.

Tycker Google att youtube går usel och att dom får det korta strået så kan dom stänga ner youtube då det faktiskt är deras val och under deras kontroll. Eller så kanske youtube är rätt lönsamt och den som har mycket vill ha mer?

Så nej officiellt är det inte valen att ser reklam eller att betala för tjänsten, finns inget sådant avtal och det finns massa andra val utöver detta också.
Det är enbart google som vill att du tror att dom är dom två ända rätta valen och att du på något vis är moraliskt skyldig att välja mellan dessa eller ha mardrömmar om nätterna.

Det är igen skyldighet att titta på reklam!

Angående fetat i citatet; det är fullt tekniskt möjligt för Youtube (och för all del vilken sajt som helst) att helt slå ut användandet av adblockers, om man tror på det som affärsmodell. Varför gör man det inte om man anser annonsblockerande besökare vara en ren kostnad?

När sajtägarna inte helt stoppar, eller åtminstone gör användandet av adblockers stökigt till oanvändbarhetens gräns, har de kort sagt lämnat över bollen till besökaren. Det är inte heller något irreversibelt, man kan när som helst ta tillbaka beslutsrätten i frågan genom att helt blockera annonsblockerare.

Ser inte heller några större problem med att använda adblockers. I och med att man inte utnyttjar sina tekniska möjligheter att stoppa dem, legitimerar man användandet av dem.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Jag tar gärna emot förslag på alternativ till Youtube.
Barnen uppskattar inte avbrott och klickrutor i sina klick.

Permalänk
Avstängd

Vilka kanaler följer ni som har reklamavbrott?
Dom enda två kanalerna jag sett som har någon reklam alls är linus tech tips och pewdiepie.
Kan inte minnas att det finns någon annan kanal där jag sett reklam.

Visa signatur

Jag stavar som en kratta och jag vet det, jag lovar att jag gör mitt yttersta för att det ska bli rätt varje gång!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Xyborg:

Att vilja ta del av en tjänst som uttryckligen är reklamfinansierad utan att vilja se reklamen är ett så fruktansvärt typexempel på entitlement-mentaliteten som råder idag. Antingen tittar ni på Youtube och står ut med reklamen alt. betalar för reklamfritt. Eller så tittar ni inte på Youtube. Detta "jag vill ha allt serverat men vill absolut inte behöva ge/göra något för det" är så tröttsamt.

Du talar till generationen som har "information wants to be free" skriver på vardagsrumsväggen

Visa signatur

Jag stavar som en kratta och jag vet det, jag lovar att jag gör mitt yttersta för att det ska bli rätt varje gång!