Testpiloterna sammanfattar upplevelserna av Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Permalänk
Melding Plague

Testpiloterna sammanfattar upplevelserna av Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Kamera, 5G-uppkoppling, spel och prestanda är bara några av alla områden som SweClockers testpiloter synat i sömmarna.

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Uppenbart att detta inte är Mobilclockers, men kul test ändå

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk

Vi som har haft både amatörradio, 1G ,2G ,3G ,4G och snart 5G mobil mobiltelefoner känner till att ingen att dessa fullkomligt exploderade med stora fördelar för den stora skaran och det får till speciella personer för att verkligen ta nytta av det.
Mer professionella gamers som använder mobilt bredband när de spelar ibland är nog den största konsumentgruppen idag som skulle kunna ha nytta av 5G minskande lattens. Efter dem kommer de jag kallar missbrukarna som använder 5G för bredband i hemmet, då de genom deras val belastar 5G nätet nödigt mycket emot att de hade gjort som oss andra.
Sedan har vi storfiltankarna som har behov att göra det mobilt. Själv kan jag dra hem 10GB datafiler rätt som det är mobilt, men det finns ändå inte 5G täckning där jag gör det så..
En annan grupp som har nytta av 5G är de som ska fjärrstyra olika fordon.

Lite länge i framtiden så kommer konsumenter har mer ha mobilt uppkoppling på fler saker, själv köpte jag gps till katten så min katt nu kommer ha mobilt bredband på sig när han går ut. Om några år är detta självklart att även katter ska ha mobilt bredband och då behövs 5G.

Nå jag skumma igenom bara testerna och jag tyckte mig inte se någon av testpiloterna var en person som verkligen drog megastor nytta av 5G idag. Och det är inte konstigt då de är få, men för varje dag blir andelen större.
Ta steget mellan 1G (NMT) till 2G. Med 2G (gsm) hade man sämre täckning på landet, sms rolig funktion som få använde. Men gsm mobilerna blev allt bättre på alla sätt och vis. 2G till 3G, ja dessa klumpiga och dyra 3G mobilerna ville den stora skaran inte ha. Det var inte före apple lanserade sin som de attraherade en större skara. 4G så blev abonnemangen dyrare, många hade obegränsad datatrafik med 3G och nu fick snålt tilltagen datatrafik för 4G för samma pris. Det dröjde innan någon större skara såg fördel.
Idag är det dock många som märker när deras datatrafik endast är 3G och det är i princip omöjligt att vinna spelmatcher i många spel på högre nivå med denna uppkoppling.

*edit* Angående missbrukare av datatrafik. Trots 5G så är mängden datatrafik som vi kan skicka trådlös begränsat. Om vi har en massa personer som av någon anledning förbrukar en väldigt massa datatrafik trådlös när de superlätt kunde använda trådbundet, så försämrar de för de som använder trådlös. Är detta i en riktigt stor stad och det är många personer, så kan resultatet bli att 5G blir slött. Detta till den grad att t.ex. de som spelar på mer professionell nivå inte längre kan göra det på 5G då de inte har en chans emot de som har fast uppkoppling.

*edit2*
Angående spela så kan man göra det på mobilen. Det är dock inte ovanligt att man delar datatrafik från mobilen till ens laptop. Ska man då spela i de högre ligorna så påverkar ens latens emot servern väldigt mycket.