Testpiloterna sammanfattar upplevelserna av Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Permalänk
Cylon

Testpiloterna sammanfattar upplevelserna av Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Kamera, 5G-uppkoppling, spel och prestanda är bara några av alla områden som SweClockers testpiloter synat i sömmarna.

Läs hela artikeln här

Permalänk
Medlem

Uppenbart att detta inte är Mobilclockers, men kul test ändå

Permalänk
Medlem

Vi som har haft både amatörradio, 1G ,2G ,3G ,4G och snart 5G mobil mobiltelefoner känner till att ingen att dessa fullkomligt exploderade med stora fördelar för den stora skaran och det får till speciella personer för att verkligen ta nytta av det.
Mer professionella gamers som använder mobilt bredband när de spelar ibland är nog den största konsumentgruppen idag som skulle kunna ha nytta av 5G minskande lattens. Efter dem kommer de jag kallar missbrukarna som använder 5G för bredband i hemmet, då de genom deras val belastar 5G nätet nödigt mycket emot att de hade gjort som oss andra.
Sedan har vi storfiltankarna som har behov att göra det mobilt. Själv kan jag dra hem 10GB datafiler rätt som det är mobilt, men det finns ändå inte 5G täckning där jag gör det så..
En annan grupp som har nytta av 5G är de som ska fjärrstyra olika fordon.

Lite länge i framtiden så kommer konsumenter har mer ha mobilt uppkoppling på fler saker, själv köpte jag gps till katten så min katt nu kommer ha mobilt bredband på sig när han går ut. Om några år är detta självklart att även katter ska ha mobilt bredband och då behövs 5G.

Nå jag skumma igenom bara testerna och jag tyckte mig inte se någon av testpiloterna var en person som verkligen drog megastor nytta av 5G idag. Och det är inte konstigt då de är få, men för varje dag blir andelen större.
Ta steget mellan 1G (NMT) till 2G. Med 2G (gsm) hade man sämre täckning på landet, sms rolig funktion som få använde. Men gsm mobilerna blev allt bättre på alla sätt och vis. 2G till 3G, ja dessa klumpiga och dyra 3G mobilerna ville den stora skaran inte ha. Det var inte före apple lanserade sin som de attraherade en större skara. 4G så blev abonnemangen dyrare, många hade obegränsad datatrafik med 3G och nu fick snålt tilltagen datatrafik för 4G för samma pris. Det dröjde innan någon större skara såg fördel.
Idag är det dock många som märker när deras datatrafik endast är 3G och det är i princip omöjligt att vinna spelmatcher i många spel på högre nivå med denna uppkoppling.

*edit* Angående missbrukare av datatrafik. Trots 5G så är mängden datatrafik som vi kan skicka trådlös begränsat. Om vi har en massa personer som av någon anledning förbrukar en väldigt massa datatrafik trådlös när de superlätt kunde använda trådbundet, så försämrar de för de som använder trådlös. Är detta i en riktigt stor stad och det är många personer, så kan resultatet bli att 5G blir slött. Detta till den grad att t.ex. de som spelar på mer professionell nivå inte längre kan göra det på 5G då de inte har en chans emot de som har fast uppkoppling.

*edit2*
Angående spela så kan man göra det på mobilen. Det är dock inte ovanligt att man delar datatrafik från mobilen till ens laptop. Ska man då spela i de högre ligorna så påverkar ens latens emot servern väldigt mycket.