Extern hårddisk kabinett voltage.

Permalänk
Medlem

Extern hårddisk kabinett voltage.

Vet någon hur de fungerar om man tex köper en extern hårddisk kabinett 3,5 med ström adapter? Antar de är på 110v. Kan man enbart byta ut ström apatern om man finner en med rätt volt? Eller måste USB kortet bytas ut för att fungera i Sverige? 10tb diskar kan dom fungera till ett USB kort anpassad för 4tb.

Permalänk
Hedersmedlem

Strömadaptrar brukar acceptera 100-240 volt, så med lite tur behöver du bara en enkel reseadapter.

Annars borde det räcka med en adapter som ger rätt volt/ampere.

Permalänk
Medlem

Många adaptrar som följer med 3.5" diskar brukar ha en uppsättning kontaktstycken för olika marknader som man själv får plugga i, annars duger vilken som helst adapter för externa hårddiskar då den matade 12 Volt [1] är standardiserad - det man får titta på är att den inte är för klen i ström typ (dvs bör vara från 1.5 - 2.5 Ampere området) och förstås polariteten även om jag aldrig råkat på någon med omvänd polaritet på just kraft tänkt för externa snurrdiskar.

[1] Jepp 12.0 Volt tämligen exakt - inte 13.6 - 15 Volt som "12V" batteriladdare för blybatterier - försöker man med en sådan 12V blybatteriladdare som strömkälla eller matar från 12V blybatterier så är det stor risk för förstörd disk.