Serviceärende med tveksamt kundbemötande

Permalänk
Medlem

Serviceärende med tveksamt kundbemötande

Ok, det här kommer bli långt, jag kommer försöka ge en så objektiv och detaljerad bild av ärendet som jag bara kan, men självklart så kan jag inte garantera att den är 100% neutral eftersom jag är den som råkat ut för det här.

TL;DR / Abstract

1. LG Skärm köpt på Inet går sönder inom garantitid.
2. Inet hänvisar till LG, LG hänvisar till verkstad, verkstad hänvisar till Elgiganten för transport till dem.
3. Skärm blir inte reparerad på 5+ veckor.
4. LG rycker på axlarna, Elgiganten har inte sålt produkten så de känner inget ansvar, Inet vill inte ta ansvar eftersom Elgiganten tog ansvar för transporten.

Jag köpte i slutet av 2019 en 34" LG skärm för ~10' hos @inet eftersom jag var på jakt efter en ordentlig uppgradering till arbetsplatsen/primära datorn hemma. Under perioden med COVID och dess restriktioner så har det varit väldigt värdefullt att ha tillgång till en bra arbetsstation hemma.

I början på juli (6:e) så får jag helt plötsligt under ett teamsmöte tydliga svarta linjer vågrätt över hela skärmen, klart tydligare på ena sidan men synliga även i andra änden. Jag gör lite snabba efterforskningar och det är tydligen ett inte alls okänt problem just för de här skärmarna. Jag fotade/filmade skärmen när jag testade den med olika datorer och kablar utan någon skillnad och stal en skärm från barnens dator, ordentlig skillnad på att försöka arbeta med en 24" skärm med 1080p upplösning när jag normalt sitter med ultrawide.

Min första respons blir ju så klart att ringa till återförsäljaren jag köpt skärmen av, @inet, för att få hjälp med det här. Personen på Inets kundtjänst som jag får tala med säger att jag istället bör kontakta LG direkt då det blir lättare och snabbare hantering av mitt garantiärende. Jag frågar om de inte kan ta emot skärmen hos Inet och får beskrivet att absolut, det kan de göra, men den enda skillnaden är att den då kommer behöva transporteras till dem för att de istället skickar den vidare och att jag då behöver vara ifrån den längre. Jag ber ändå om att få fraktsedel skickad till mig ifall jag skulle behöva använda det, vilket jag också får.

På Inets inrådan ringer jag alltså därefter till LG's kundsupport, medarbetaren där säger först att jag ska ta kontakt med återförsäljaren, när jag beskriver vad Inet sagt till mig så suckar han djupt och säger att jag kan ta kontakt med deras servicepartner direkt, Elcare, samt ger mig numret till dessa.

Härligt tänker jag, precis vad jag vill lägga min tid på, att bli bollad mellan olika aktörer. Men samtidigt vill jag ju att det här ska gå så snabbt som möjligt så jag gör som jag blivit rekommenderad, jag ringer Elcare. Medarbetaren där blir även han lite förvånad över bollningen från Inet men säger att det snabbaste sättet jag kan få min service är att lämna in skärm i @Elgiganten 's (?!?) butik som ligger nära min bostad. Jag kollar med honom flera gånger om han verkligen menar att Elgiganten är ok med att ta emot ärenden på saker som är sålda av annan återförsäljare, vilket han är helt säker på, det ska funka fint. Jag frågar också Elcares representant om han vet ifall de normalt sett reparerar den här typen av skärmar (curved, 34"), det säger han att de inte gör, konstaterar de garanti så byts de ut eller så hävs köpet.

Eftersom EG's butiker inte går att nå på telefon så väljer jag att chansa och åka dit med min fint nedpackade skärm (i originalkartong, med samma packmaterial som den levererades med samt fot och alla kablar etc). Deras personal på plats blir riktigt förvånad över mitt ärende men är schyssta nog att ta emot servicen och registrera den i sina system (så här långt, snyggt av Elgiganten).

Allt det här var alltså den 6:e juli, då lämnade jag in skärmen och får ett inlämningskvitto.

Efter att det gått strax över en vecka så börjar jag fundera på vad som händer i mitt ärende. Jag kollar in på Elcares hemsida där jag ser att man kan logga in om man har ett ärendenummer och en säkerhetskod, något som jag inte fått av Elgiganten. Så jag knallar in hos Elgiganten igen för att fråga personen i kassan, den första representanten hävdar att allt "ser bra ut" och att de inte kan ge mer information. Jag frågar om de möjligen har något ärendenummer eller liknande som jag kan hänvisa till om jag tar kontakt med verkstaden, eftersom jag inte vill ge dem mer arbete då de redan (i min upplevelse) har gjort mig en tjänst med att ta emot servicen. Första representanten hävdar att de bara har tillgång till sitt eget nummer och att de inte kan hjälpa mig med något annat. Till slut lyckas jag få tala med någon mer senior som säger att verkstaden brukar kunna söka ärenden via mitt telefonnummer om jag kontaktar dem.

Så jag ringer Elcare och de lyckas via mitt telefonnummer hitta ärendet, där visar det sig att skärmen har legat orörd hos Elgiganten i 10 dagar innan de såg till att ordna så att den började transporteras. Inget som skapar någon direkt feststämning hos mig. Här får jag åtminstone tillgång till ärendenummer och säkerhetskod så jag själv kan logga in på deras sida för att se status på ärendet.

19:e juli så påbörjas så till slut transporten till verkstaden, 22:a registrerar de den som mottagen. När jag den 29:e fortfarande inte kan se någon uppdatering efter "Tekniker tilldelad" så ringer jag återigen Elcare för att höra efter vad som händer i ärendet. Det här skulle ju vara ett enkelt konstaterande av garanti och sedan utbyte/hävt köp? Deras kundtjänst sitter i Norge och verkstaden ligger i Linköping, så de har inte riktigt koll på ärenden. Men de lovar att kolla med verkstaden och återkomma. Senare samma dag sker det uppdateringar på hemsidan:

Citat:

2 2021-07-29 15:47 Reservdel beställd
3 2021-07-29 15:45 Reparation påbörjad

Det fanns även en bild uppladdad på skärmen med de tydliga linjerna samt en text om att "LCD-modul beställd, förväntad leveransdag 2021-07-30". Den texten är numera borta på sidan.

Skönt tänker jag, nu är det snart klart. Jag ringer även till LG igen för att se om de kan hjälpa till lite med att snabba på ett eventuellt utbyte eller reklamationsärende, de ber att få återkomma. Jag får efter det ett mail:

Citat:

Vi har tryckt på verkstaden ännu en gång i hopp om att de tar kontakt med dig snarast.

Hoppas att detta var till hjälp, annars är du välkommen att kontakta oss igen.

Ha en fin dag!

2/8 så är statusen istället "LCD-modul beställd, förväntad leveransdag okänd" samt att de lagt till en till bild med foto på klistermärket med modell- samt serienr etc. Beställdes kanske fel del?

4/8 ringer jag igen till Elcare, de ska återigen kolla med verkstaden och återkoppla. I det här läget är jag rejält sur på att det nästan gått en månad utan att det verkar bli någon lösning, rimlig tid är väl ändå 2-3v? Jag upplever inte att LG alls bryr sig om en enskild privatkund som ringer och Elgiganten har knappast något intresse av att driva mitt ärende åt mig. Så jag bestämmer mig för att ringa @Inet för att få hjälp med att ligga på LG och föra mitt ärende framåt eftersom jag köpt skärmen av dem och det var på deras inrådan som jag först kontaktade LG och hamnade i den här cirkusen.

Kundtjänstmedarbetaren hos Inet som jag får tala med denna gång har svårt att ta in alla turer i ärendet, han försöker hävda att det är Elgiganten som jag borde tala med och de som borde driva mitt ärende (varför skulle de göra det?) eftersom jag lämnat in den där. Jag förklarar att det var efter Inets inrådan som den till slut hamnade hos Elgiganten och att det var Inet som jag försökt kontaktade för att få hjälp. Jag behöver i det här läget stå på mig lite eftersom han fortsatt hävdar att; "de kan inte göra något". När jag igen förklarar att det jag vill är att de hjälper mig driva ärendet, inte att de ska häva köpet direkt eller skicka mig en ny, så uttrycker han att "de kan inte lova att det blir någon skillnad" vilket jag beskriver att jag fullt ut förstår. Jag är inte ute efter löften, jag behöver Inets tyngd för att driva mitt ärende framåt. Han lovar att ta ärendet vidare för att se hur de kan hjälpa mig.

Senare samma dag får jag detta mail:

Citat:

Inet Kundservice <info@inet.se>

Hejsan Yorg,

Tack för att ni tagit kontakt med oss på inet,

Vi har dessvärre ingen möjlighet att jaga LG om ett ärende som inte vi har skapat utan du har ju i detta fallet lämnat in skärmen till Elgiganten och därmed är det dem som får uppdatera dig om hur det går i ärendet.

Tveka inte att höra av dig till oss om det finns något annat vi kan hjälpa dig med.

Vänligen,

Förnamn Efternamn
Kundservice

Dagen efter dök det upp en förväntad leveransdag på "reservdelen" vilket var 9/8.

9/8 registrerade Elcare att de tagit emot reservdelen och uppdaterade status till "Väntar på tillgänglig tekniker".

10/8 ringde jag för att höra om de kunde ge mer besked om när jag kunde förväntas få ärendet uppklarat, de kunde inte ge någon tidsram, inte ens att jag kan räkna med att få den inom 2v. De lovade att återkomma, vilket de ännu inte gjort. Jag ringde även LG igen, den medarbetaren hävdade helt plötsligt att han såg något datum 17:e juli där något helt annat företagsnamn skulle ha registrerat nån service. Han lovade dock att "ta det till våra tekniker", jag bad om att få återkoppling, vilket han skulle "försöka" med.

11/8, idag, ingen uppdatering från något håll. Skärmen har nu varit borta i över 5v och jag ser inte att det finns ett ljus i slutet på tunneln.

Jag har svårt att se att jag skulle välja LG igen efter deras "hjälp" i ärendet, jag känner mig också rejält besviken på Inet som inte vill hjälpa mig driva ärendet eftersom den skickades från Elgiganten, trots att det var de som hänvisade mig vidare.

Jag kan absolut starta ett ARN-ärende och försöka driva det, men det känns så orimligt att Inet inte vill ens göra mig den tjänsten att lyfta på luren och driva mitt ärende mot LG eller deras grossist när de har sluppit allt annat jobb i ärendet som de egentligen hade skyldighet att göra.

Eller var det för länge sen jag arbetade i branschen? Är det fullt rimligt att jag ska vänta 6+ veckor på en garantiservice?

Typo
Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Hedersmedlem

Du har helt korrekt vänt dig till Inet för reklamation. Inet har hänvisat dig vidare, och därmed får de också acceptera vad den parten väljer för åtgärder. Du har följt instruktionerna. Konsumentköplagen gäller dock fortfarande. Reklamation ska hanteras inom skälig tid, vilket enligt flera beslut av ARN i de flesta fall ska vara tre veckor. Jag kan inte se varför detta fall skulle rättfärdiga en längre tid.

Det du bör göra är att höra av dig till Inet. Berätta att du reklamerade skärmen till dem datum x, avlämnade skärmen datum y enligt deras instruktion via LG. Vidare konstaterar du att ARN anser att skälig tid för åtgärd är tre veckor och att denna tid passerat med råge. Avsluta med att kräva att de levererar reparerad eller ny vara inom tre dagar, alternativt att köpet annars hävs varvid du har rätt till täckningsbidrag för köp av ny motsvarande skärm om så krävs.

Börjar de tjabba om att de inte skött ärendet så konstaterar du att de sålt varan och att du har följt deras instruktion vid reklamation, "Kontakta LG".

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Medlem
Skrivet av giplet:

Du har helt korrekt vänt dig till Inet för reklamation. Inet har hänvisat dig vidare, och därmed får de också acceptera vad den parten väljer för åtgärder. Du har följt instruktionerna. Konsumentköplagen gäller dock fortfarande. Reklamation ska hanteras inom skälig tid, vilket enligt flera beslut av ARN i de flesta fall ska vara tre veckor. Jag kan inte se varför detta fall skulle rättfärdiga en längre tid.

Det du bör göra är att höra av dig till Inet. Berätta att du reklamerade skärmen till dem datum x, avlämnade skärmen datum y enligt deras instruktion via LG. Vidare konstaterar du att ARN anser att skälig tid för åtgärd är tre veckor och att denna tid passerat med råge. Avsluta med att kräva att de levererar reparerad eller ny vara inom tre dagar, alternativt att köpet annars hävs varvid du har rätt till täckningsbidrag för köp av ny motsvarande skärm om så krävs.

Börjar de tjabba om att de inte skött ärendet så konstaterar du att de sålt varan och att du har följt deras instruktion vid reklamation, "Kontakta LG".

Mmm, så skulle man kunna tänka att det borde fungera.

Lade precis på efter samtal med Inets kundtjänst igen, första personen jag talade med hävdade bara samma sak igen; "vi kan inte göra något eftersom du skickat in den hos Elgiganten". Jag stod på mig och förklarade att jag inte såg hur det spelar någon roll, det var ju utifrån deras rekommendationer. Då försvann han en lång stund för att tala med kollega innan han kom tillbaka och upprepade samma sak. Jag förklarade att det inte är acceptabelt för min del, jag som kund kan inte vända mig till någon annan för att reklamera skärmen eftersom det är hos Inet jag köpt den och till dem jag vände mig när den gick sönder.

Då hamnade jag utan förvarning på pausmusik...

Sen kom "kollegan" in och förklarade att headsetet hade gått sönder (åh, typiskt), var artig och trevlig, ville höra mig berätta om ärendet för att sedan komma till slutsatsen att de inte kan hjälpa mig, för den är ju inskickad hos Elgiganten...

Jag försökte återigen förklara att jag som kunde måste vända mig till ÅF jag köpt den av för att få ordning på reklamation, då menade han att det var; "på eget bevåg" som jag skickat in den nån annanstans. Märkligt, eftersom han också tydligt menade på att det var vanligt att de hänvisade vidare till tillverkaren/LG.

Han hävdade också att de "jättegärna hade hjälpt till, om de hade haft produkten hos sig". Vilket också är extremt märkligt eftersom de själva hävdat att de skulle ha skickat den till precis samma verkstad, så de hade knappast haft produkten hos sig om jag hade stått på mig i första läget och skickat den till dem. Jag frågade vad skillnaden var, då menade han på att de skulle ha haft kontakt med verkstaden, ha tillgång till information i ärendet och ett RMA nummer hos LG. Jag blev då lite fundersam till varför de inte skapat en RMA när jag tog kontakt med dem i första läget, men det fick jag aldrig något svar på. Jag beskrev också att det enda de behövde göra för att få all information om ärendet var att lyfta luren och ringa verkstaden, inte heller det var tydligen intressant.

Men han kände sig väldigt säker på att de agerade korrekt när de nekar mig hjälp i ärendet, för att jag följt deras rekommendation och ringt till LG istället. Så jag bad honom att få det i skrift via mail, att de trots att jag gjort alla steg jag tycker mig kunna förväntas göra (och mycket mer) inte tänker hjälpa mig.

Vi får väl se om det dyker upp nåt mail från "Årets datorbutik" @inet..

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Hedersmedlem

Ringa är meningslöst. Alldeles för lätt att slingra sig undan.
Skriv ett mail. Var tydlig med vad du vill och varför. Hänvisa till lagen och ARN. Ställa frågor eller ha en dialog är meningslöst. Reagerar de inte på mailet så skriver du ett mail igen efter tre dagar och häver köpet på grund av dröjsmål.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Inet
Skrivet av Yorg:

Ok, det här kommer bli långt, jag kommer försöka ge en så objektiv och detaljerad bild av ärendet som jag bara kan, men självklart så kan jag inte garantera att den är 100% neutral eftersom jag är den som råkat ut för det här.

TL;DR / Abstract

1. LG Skärm köpt på Inet går sönder inom garantitid.
2. Inet hänvisar till LG, LG hänvisar till verkstad, verkstad hänvisar till Elgiganten för transport till dem.
3. Skärm blir inte reparerad på 5+ veckor.
4. LG rycker på axlarna, Elgiganten har inte sålt produkten så de känner inget ansvar, Inet vill inte ta ansvar eftersom Elgiganten tog ansvar för transporten.

Jag köpte i slutet av 2019 en 34" LG skärm för ~10' hos @inet eftersom jag var på jakt efter en ordentlig uppgradering till arbetsplatsen/primära datorn hemma. Under perioden med COVID och dess restriktioner så har det varit väldigt värdefullt att ha tillgång till en bra arbetsstation hemma.

I början på juli (6:e) så får jag helt plötsligt under ett teamsmöte tydliga svarta linjer vågrätt över hela skärmen, klart tydligare på ena sidan men synliga även i andra änden. Jag gör lite snabba efterforskningar och det är tydligen ett inte alls okänt problem just för de här skärmarna. Jag fotade/filmade skärmen när jag testade den med olika datorer och kablar utan någon skillnad och stal en skärm från barnens dator, ordentlig skillnad på att försöka arbeta med en 24" skärm med 1080p upplösning när jag normalt sitter med ultrawide.

Min första respons blir ju så klart att ringa till återförsäljaren jag köpt skärmen av, @inet, för att få hjälp med det här. Personen på Inets kundtjänst som jag får tala med säger att jag istället bör kontakta LG direkt då det blir lättare och snabbare hantering av mitt garantiärende. Jag frågar om de inte kan ta emot skärmen hos Inet och får beskrivet att absolut, det kan de göra, men den enda skillnaden är att den då kommer behöva transporteras till dem för att de istället skickar den vidare och att jag då behöver vara ifrån den längre. Jag ber ändå om att få fraktsedel skickad till mig ifall jag skulle behöva använda det, vilket jag också får.

På Inets inrådan ringer jag alltså därefter till LG's kundsupport, medarbetaren där säger först att jag ska ta kontakt med återförsäljaren, när jag beskriver vad Inet sagt till mig så suckar han djupt och säger att jag kan ta kontakt med deras servicepartner direkt, Elcare, samt ger mig numret till dessa.

Härligt tänker jag, precis vad jag vill lägga min tid på, att bli bollad mellan olika aktörer. Men samtidigt vill jag ju att det här ska gå så snabbt som möjligt så jag gör som jag blivit rekommenderad, jag ringer Elcare. Medarbetaren där blir även han lite förvånad över bollningen från Inet men säger att det snabbaste sättet jag kan få min service är att lämna in skärm i @Elgiganten 's (?!?) butik som ligger nära min bostad. Jag kollar med honom flera gånger om han verkligen menar att Elgiganten är ok med att ta emot ärenden på saker som är sålda av annan återförsäljare, vilket han är helt säker på, det ska funka fint. Jag frågar också Elcares representant om han vet ifall de normalt sett reparerar den här typen av skärmar (curved, 34"), det säger han att de inte gör, konstaterar de garanti så byts de ut eller så hävs köpet.

Eftersom EG's butiker inte går att nå på telefon så väljer jag att chansa och åka dit med min fint nedpackade skärm (i originalkartong, med samma packmaterial som den levererades med samt fot och alla kablar etc). Deras personal på plats blir riktigt förvånad över mitt ärende men är schyssta nog att ta emot servicen och registrera den i sina system (så här långt, snyggt av Elgiganten).

Allt det här var alltså den 6:e juli, då lämnade jag in skärmen och får ett inlämningskvitto.

Efter att det gått strax över en vecka så börjar jag fundera på vad som händer i mitt ärende. Jag kollar in på Elcares hemsida där jag ser att man kan logga in om man har ett ärendenummer och en säkerhetskod, något som jag inte fått av Elgiganten. Så jag knallar in hos Elgiganten igen för att fråga personen i kassan, den första representanten hävdar att allt "ser bra ut" och att de inte kan ge mer information. Jag frågar om de möjligen har något ärendenummer eller liknande som jag kan hänvisa till om jag tar kontakt med verkstaden, eftersom jag inte vill ge dem mer arbete då de redan (i min upplevelse) har gjort mig en tjänst med att ta emot servicen. Första representanten hävdar att de bara har tillgång till sitt eget nummer och att de inte kan hjälpa mig med något annat. Till slut lyckas jag få tala med någon mer senior som säger att verkstaden brukar kunna söka ärenden via mitt telefonnummer om jag kontaktar dem.

Så jag ringer Elcare och de lyckas via mitt telefonnummer hitta ärendet, där visar det sig att skärmen har legat orörd hos Elgiganten i 10 dagar innan de såg till att ordna så att den började transporteras. Inget som skapar någon direkt feststämning hos mig. Här får jag åtminstone tillgång till ärendenummer och säkerhetskod så jag själv kan logga in på deras sida för att se status på ärendet.

19:e juli så påbörjas så till slut transporten till verkstaden, 22:a registrerar de den som mottagen. När jag den 29:e fortfarande inte kan se någon uppdatering efter "Tekniker tilldelad" så ringer jag återigen Elcare för att höra efter vad som händer i ärendet. Det här skulle ju vara ett enkelt konstaterande av garanti och sedan utbyte/hävt köp? Deras kundtjänst sitter i Norge och verkstaden ligger i Linköping, så de har inte riktigt koll på ärenden. Men de lovar att kolla med verkstaden och återkomma. Senare samma dag sker det uppdateringar på hemsidan:

Det fanns även en bild uppladdad på skärmen med de tydliga linjerna samt en text om att "LCD-modul beställd, förväntad leveransdag 2021-07-30". Den texten är numera borta på sidan.

Skönt tänker jag, nu är det snart klart. Jag ringer även till LG igen för att se om de kan hjälpa till lite med att snabba på ett eventuellt utbyte eller reklamationsärende, de ber att få återkomma. Jag får efter det ett mail:

2/8 så är statusen istället "LCD-modul beställd, förväntad leveransdag okänd" samt att de lagt till en till bild med foto på klistermärket med modell- samt serienr etc. Beställdes kanske fel del?

4/8 ringer jag igen till Elcare, de ska återigen kolla med verkstaden och återkoppla. I det här läget är jag rejält sur på att det nästan gått en månad utan att det verkar bli någon lösning, rimlig tid är väl ändå 2-3v? Jag upplever inte att LG alls bryr sig om en enskild privatkund som ringer och Elgiganten har knappast något intresse av att driva mitt ärende åt mig. Så jag bestämmer mig för att ringa @Inet för att få hjälp med att ligga på LG och föra mitt ärende framåt eftersom jag köpt skärmen av dem och det var på deras inrådan som jag först kontaktade LG och hamnade i den här cirkusen.

Kundtjänstmedarbetaren hos Inet som jag får tala med denna gång har svårt att ta in alla turer i ärendet, han försöker hävda att det är Elgiganten som jag borde tala med och de som borde driva mitt ärende (varför skulle de göra det?) eftersom jag lämnat in den där. Jag förklarar att det var efter Inets inrådan som den till slut hamnade hos Elgiganten och att det var Inet som jag försökt kontaktade för att få hjälp. Jag behöver i det här läget stå på mig lite eftersom han fortsatt hävdar att; "de kan inte göra något". När jag igen förklarar att det jag vill är att de hjälper mig driva ärendet, inte att de ska häva köpet direkt eller skicka mig en ny, så uttrycker han att "de kan inte lova att det blir någon skillnad" vilket jag beskriver att jag fullt ut förstår. Jag är inte ute efter löften, jag behöver Inets tyngd för att driva mitt ärende framåt. Han lovar att ta ärendet vidare för att se hur de kan hjälpa mig.

Senare samma dag får jag detta mail:

Dagen efter dök det upp en förväntad leveransdag på "reservdelen" vilket var 9/8.

9/8 registrerade Elcare att de tagit emot reservdelen och uppdaterade status till "Väntar på tillgänglig tekniker".

10/8 ringde jag för att höra om de kunde ge mer besked om när jag kunde förväntas få ärendet uppklarat, de kunde inte ge någon tidsram, inte ens att jag kan räkna med att få den inom 2v. De lovade att återkomma, vilket de ännu inte gjort. Jag ringde även LG igen, den medarbetaren hävdade helt plötsligt att han såg något datum 17:e juli där något helt annat företagsnamn skulle ha registrerat nån service. Han lovade dock att "ta det till våra tekniker", jag bad om att få återkoppling, vilket han skulle "försöka" med.

11/8, idag, ingen uppdatering från något håll. Skärmen har nu varit borta i över 5v och jag ser inte att det finns ett ljus i slutet på tunneln.

Jag har svårt att se att jag skulle välja LG igen efter deras "hjälp" i ärendet, jag känner mig också rejält besviken på Inet som inte vill hjälpa mig driva ärendet eftersom den skickades från Elgiganten, trots att det var de som hänvisade mig vidare.

Jag kan absolut starta ett ARN-ärende och försöka driva det, men det känns så orimligt att Inet inte vill ens göra mig den tjänsten att lyfta på luren och driva mitt ärende mot LG eller deras grossist när de har sluppit allt annat jobb i ärendet som de egentligen hade skyldighet att göra.

Eller var det för länge sen jag arbetade i branschen? Är det fullt rimligt att jag ska vänta 6+ veckor på en garantiservice?

Hej Yorg,

Jag blev uppmärksammad på ditt meddelande, jag får börja med att be om ursäkt för den tråkiga upplevelsen som du har fått. Man blir själv ledsen när man ser sånt här, man är trots allt både människa och kund utöver sin yrkesroll.

Bara för att ge en liten förståelse till varför det är betydligt svårare för oss att hjälpa dig i denna situationen utan att på något sätt legitimera att du inte ska få någon hjälp, så är det inte bara just transportbitren som El-Giganten har tagit på sig denna gång. För att en återförsäljare skall kunna skicka en produkt till en partner verkstad så behöver sändande återförsäljare registrera ärendet och blir då ägare av ärendet, de blir alltså inte en mellanhand för transporten utan även den part som verkstaden svarar till. Problematiken här blir att varken vi eller du får tillgång till ärendet utan att El-Giganten ger tillåtelse och/eller att partnerverkstaden ruckar på sina policys.

Med det sagt, om du av oss blir hänvisad till att ta kontakt direkt med tillverkaren för snabbare hantering återkom alltid till oss om du får orimliga instruktioner så som att ringa partnerverkstaden själv och definitivt om du blir ombedd att lämna in produkten hos en annan återförsäljare. För ingen av instruktionerna som du har fått är korrekta och får vi informationen innan du har gått vidare, så kan vi hjälpa dig på banan igen. Vi har samarbetsavtal med en hel del tillverkare där man som konsument själv kan vända sig direkt till tillverkaren, anledningen är inte att vi vill slippa undan utan för att du som kund ska få en snabbare hantering av ditt ärende då din produkt skickas direkt till verkstaden och du slipper då både transporttiderna mellan oss samt dig och vår hanteringstid som även innefattar väntetid då samtliga inkommande ärenden hanteras i turordning.

Däremot så känner jag att vi absolut kunnat göra mer för att försöka hjälpa dig, och det var det första som jag bad vår serviceavdelning att göra när jag såg inlägget. Så vi kommer kontakta verkstaden och förhoppningsvis så är de villiga att kommunicera med oss även om ärendet inte är registrerat på oss. För det skall verkligen inte ta så lång tid att få just en skärm åtgärdad, det brukar inte ta längre än upp till 3-4 veckor med vissa få undantag.

Vi kontaktar dig direkt via mejl när vi fått tag på verkstaden och förhoppningsvis så har vi fått lite mer klarhet i hur det ligger till. Jag ber återigen om ursäkt för det inträffade!

Uppdatering:

Vår serviceavdelning fick tag på verkstaden och tyvärr berodde den längre hanteringstiden på att ärendet registrerades från avsändaren den 19:e vilket är ett bra tag efter den 6:e som du lämnade in din skärm. Det är först efter registrering man får fraktsedel och övriga handlingar för att kunna skicka in skärmen till verkstaden. Nu beskyller vi ingen part, logiskt så prioriterar avsändaren "egna" ärenden först och de kan även haft mycket att göra i kombination med detta men det är anledningen till den längre fördröjningen. De var dock hyggliga som ställde upp även om det inte gällde deras egna kund. Här blev det ju som sagt fel p.g.a. felinformationen som du fick enligt din utsago när du kontaktade LG-och verkstaden.

Reservdelen är mottagen, och normalt påbörjar verkstaden ärendena inom 3 arbetsdagar efter de mottagit reservdel förutsatt att inget oförutsett sker så som lägre bemanning vilket inte är allt för ovanligt med tanke på strikta Covid-19 policys som de flesta bolag har för att minska smittspridningen.

Med vänlig hälsning,

Shahin, Kundservicechef

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Med det sagt, om du av oss blir hänvisad till att ta kontakt direkt med tillverkaren för snabbare hantering återkom alltid till oss om du får orimliga instruktioner så som att ringa partnerverkstaden själv och definitivt om du blir ombedd att lämna in produkten hos en annan återförsäljare. För ingen av instruktionerna som du har fått är korrekta och får vi informationen innan du har gått vidare, så kan vi hjälpa dig på banan igen. Vi har samarbetsavtal med en hel del tillverkare där man som konsument själv kan vända sig direkt till tillverkaren, anledningen är inte att vi vill slippa undan utan för att du som kund ska få en snabbare hantering av ditt ärende då din produkt skickas direkt till verkstaden och du slipper då både transporttiderna mellan oss samt dig och vår hanteringstid som även innefattar väntetid då samtliga inkommande ärenden hanteras i turordning.

Hur ska man som kund veta vad som är orimliga instruktioner? Förväntar ni er att 70-åriga Agda som har köpt en smartphone ska kunna göra den bedömningen själv?

Vad jag kan se har @Yorg följt era instruktioner till punkt och pricka och det är allt han borde förväntas göra för att få tillbaka sin reparerade (eller nya) skärm inom skälig tid, dvs ca 3 veckor

Permalänk
Medlem

Ska faktiskt säga att jag avskyr när en ÅF hänvisar till tillverkaren för att utreda ett garantiärende. Ja, i vissa fall får man kanske snabbare hantering, men oftast vill man ha smidigare hantering dvs, in med produkten hos ÅF så får dem lösa alla frågor.

Visa signatur

RTX 3060ti | Intel i7 5820k | DDR4 64GB | Asus X99-S | Corsair 1000W Gold | Intel P600 512GB
9TB lagring | be quiet! Dark Rock Pro 3 | Logtech G710+ | Logitech G604 | Steelseries Arctic Pro Wireless
Asus Rog Swift | NZXT H440
Citera!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av PatrickP:

Hur ska man som kund veta vad som är orimliga instruktioner? Förväntar ni er att 70-åriga Agda som har köpt en smartphone ska kunna göra den bedömningen själv?

Är väl så idag att man får lära sig själv då skolan inte lär ut "smarta tips i vardagen" och företagen gör allt för att inte serva sina kunder.

Finns ett enkelt tips för reklamationer, oavsett vad som sägs så vägra ha kontakt med något annat ställe än dit inköpsställe. Hade ett liknande ärende för ~10 år sedan så inget som ändrats på Inet under den tiden så fick också lära mig "den hårda vägen".

Permalänk
Medlem

Oavsett vilken återförsäljare det gäller så bör du aldrig acceptera att själv driva vidare ditt ärende till tillverkare. Det leder alltid till mer arbete och mindre säkerhet för dig, och det är något som återförsäljare gör bara för att slipa utföra det arbete de bör göra. Svenska återförsäljare verkar tro att deras del av ett köp enbart är att göra en bokning till någon tredjepartslogistik och skicka fakturor. Det är återförsäljarens ansvar att ta hand om sådana här ärenden då det är en stor del av deras existensberättigande.

Vad tror de att deras roll är? Om vi ändå måste vända oss till tillverkare för att fullfölja garantier och reklamationer så hade vi lika väl kunnat beställa direkt från dem.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kare:

Ska faktiskt säga att jag avskyr när en ÅF hänvisar till tillverkaren för att utreda ett garantiärende. Ja, i vissa fall får man kanske snabbare hantering, men oftast vill man ha smidigare hantering dvs, in med produkten hos ÅF så får dem lösa alla frågor.

Håller med. Personligen brukar jag inte nappa på dessa alternativa förslag utan lämnar tillbaka varan till butiken varan är köpt hos, även om de "rekommenderar" något annat.
Om inte annat så är det ju då väldigt tydligt att det är samma part som faktiskt har ansvaret rent rättsligt som även "har bollen" rent praktiskt, så det finns inget att diskutera kring detta om det skulle uppstå något problem.

Den alternativa lösningen kan säkert vara smidig även för kunden när ärendet flyter på bra, men det blir ju lätt klart värre om något problem uppstår och det plötsligt finns flera parter som kan peka på varandra (den part som faktiskt har ett ansvar är inte inblandad i processen, den part som är inblandad har inget formellt ansvar, osv).

Så på det hela taget är min känsla angående det upplägget att den stora vinnaren är butiken, och den som får ta risken som "betalar" för den vinsten är köparen. Så jag tackar helt enkelt i regel nej till det förslaget.

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem

Jag är helt med er gällande att vända sig till ÅF snarare än tillverkare, detaljerade det inte i texten men i det första samtalet så bad jag medarbetaren (som verkade lite ny och osäker) på Inets kundtjänst att specifikt dubbelkolla så att det inte skulle kunna medföra någon risk för att skapa strul med eventuell reklamation i senare skede (jag har själv suttit som serviceansvarig på elektronik och behövt driva ärenden mot tillverkare och grossister, men det var över 10 år sen). Han återkom flera gånger efter konsultation med andra och lovade att det skulle vara precis samma sak, att den enda skillnaden var att det skulle gå snabbare om jag istället tog kontakt med LG.

Och eftersom tid är extremt dyrbar så valde jag att lita på det.

Jag uppskattar att Shahin svarat här i tråden och via mail nu eftersom återkoppling är något jag verkligen saknat i tidigare steg, så vi får se om vi lyckas hitta nån lösning. För min del så känns det mest som att jag vill slippa det här och hitta en annan skärm nu, förtroendet för LG har fått sig en ordentlig smäll.

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Medlem

Kan man inte konstatera att om @Inet hade haft en policy att alltid ombesörja reklamationer själva så hade man besparat sig onödig badwill för dåligt hantering och att man "tvingar" kunderna att förödmjuka sig i media (inte alla som är bekväma med att fläka ut sina privata problem i onödan).

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Inet

Jag uppskattar samtliga kommentarer som har kommit in här i tråden, jag vill ogärna inte skapa en debatt utan främst hjälpa Yorg vars ärende hamnade på fel spår vidare i ärendet. Men jag bemöter gärna några påståenden som ett sista svar i tråden för att skapa lite klarhet kring hur vi på Inet resonerar.

1. Hur ska en kund veta om något är orimligt? Det är såklart inget vi kräver av kunderna, den meningen handlade mer om att OM man upplever något som orimligt/olustigt så är det både bra och välkommet att återkomma till oss innan man går vidare. Nu beskyller jag såklart inte Yorg utan det var mer en uppmaning till att inte dra sig för att återkomma om man "ångrat" sig och vill ha hjälp av oss istället.

2. Man hänvisar kunderna till andra för att slippa ta tag i det själv! Det stämmer inte, vi jobbar otroligt mycket för att det mesta ska kunna bytas ut på plats direkt utav oss. För de fåtal produktgrupper där den möjligheten inte finns försöker vi göra allt tillsammans med tillverkarna för att minimera hanteringstiden, och då är alternativet att skicka in det direkt till tillverkarens betrodda verkstad det snabbaste sättet i dagsläget. Man kan spara upp till 1-2 veckors hanteringstid på det alternativet.

3. Man sparar in pengar på att hänvisa kunden vidare! Det enda vi skulle spara in på är frakt till och från kund, i sammanhanget är det en otrolig liten kostnad för oss att spara in på. Vi kommer fortfarande att ha bemanning på plats för att hantera samtliga inkommande ärenden och vår serviceverkstad är inte snålt dimensionerad så det vore tråkigt att se den stå tom nu när vi har nya och större lokaler, så det handlar enbart om att minimera hanteringstiden för kund och inte kostnadsbesparingar för just vår del.

Med det sagt så kan vi givetvis alltid hjälpa dig som kund från start till mål, men för snabbare hantering har man i en del fall möjlighet att upprätta ärendet direkt till tillverkaren. Just detta case är väldigt unikt och här gick det mesta som kan gå fel, fel. Det tillhör med andra ord inte vanligheterna, det finns såklart en del som haft negativa upplevelser med förfarandet precis som en del haft negativa erfarenheter med specifika fraktbolag. Det man får tänka på är att det normalt sett är en minoritet av ärendena som stöter på patrull, och är det omvänt så är det såklart något som inte fungerar i rutinen och som behöver ses över.

Vi får ta med oss erfarenheten och bemöta det klart bättre nästa gång, nu får vi fokusera på att hjälpa Yorg!

Tack för kommentarerna, hoppas ni alla får en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Shahin

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Administrativ avgift
Skrivet av Inet:

Jag uppskattar samtliga kommentarer som har kommit in här i tråden, jag vill ogärna inte skapa en debatt utan främst hjälpa Yorg vars ärende hamnade på fel spår vidare i ärendet. Men jag bemöter gärna några påståenden som ett sista svar i tråden för att skapa lite klarhet kring hur vi på Inet resonerar.

1. Hur ska en kund veta om något är orimligt? Det är såklart inget vi kräver av kunderna, den meningen handlade mer om att OM man upplever något som orimligt/olustigt så är det både bra och välkommet att återkomma till oss innan man går vidare. Nu beskyller jag såklart inte Yorg utan det var mer en uppmaning till att inte dra sig för att återkomma om man "ångrat" sig och vill ha hjälp av oss istället.

2. Man hänvisar kunderna till andra för att slippa ta tag i det själv! Det stämmer inte, vi jobbar otroligt mycket för att det mesta ska kunna bytas ut på plats direkt utav oss. För de fåtal produktgrupper där den möjligheten inte finns försöker vi göra allt tillsammans med tillverkarna för att minimera hanteringstiden, och då är alternativet att skicka in det direkt till tillverkarens betrodda verkstad det snabbaste sättet i dagsläget. Man kan spara upp till 1-2 veckors hanteringstid på det alternativet.

3. Man sparar in pengar på att hänvisa kunden vidare! Det enda vi skulle spara in på är frakt till och från kund, i sammanhanget är det en otrolig liten kostnad för oss att spara in på. Vi kommer fortfarande att ha bemanning på plats för att hantera samtliga inkommande ärenden och vår serviceverkstad är inte snålt dimensionerad så det vore tråkigt att se den stå tom nu när vi har nya och större lokaler, så det handlar enbart om att minimera hanteringstiden för kund och inte kostnadsbesparingar för just vår del.

Med det sagt så kan vi givetvis alltid hjälpa dig som kund från start till mål, men för snabbare hantering har man i en del fall möjlighet att upprätta ärendet direkt till tillverkaren. Just detta case är väldigt unikt och här gick det mesta som kan gå fel, fel. Det tillhör med andra ord inte vanligheterna, det finns såklart en del som haft negativa upplevelser med förfarandet precis som en del haft negativa erfarenheter med specifika fraktbolag. Det man får tänka på är att det normalt sett är en minoritet av ärendena som stöter på patrull, och är det omvänt så är det såklart något som inte fungerar i rutinen och som behöver ses över.

Vi får ta med oss erfarenheten och bemöta det klart bättre nästa gång, nu får vi fokusera på att hjälpa Yorg!

Tack för kommentarerna, hoppas ni alla får en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Shahin

Detta kan skötas på ett snabbare sätt genom att

1) Kund kontaktar er som att ni sedan har något e-formulär eller dyl till verkstaden där ni fyller i alla uppgifter alternativt ni kontaktar verkstaden och skapar ett ärende.

2) Ni skickar VERKSTADENS fraktsedel till kund så att den går direkt till verkstaden dvs den enda tiden som slösats är ett telefonsamtal/formulär och inget frakt behov egentligen.

3) Ni slipper såna här tråkiga historier

4) försök innovera lite med era retursedlar år 2021 har inte alla en skrivare utan prata med posten eller annan leverantör om att kunna få en QR kod på samma sätt som när man bokar onlinefrakt som privatperson.

5) Bortförklara er inte så mycket i telefon utan ta in dessa och eskalera vidare internt och ge ovan svar direkt till kund istället för en forumtråd? Så många gånger man hör dessa historier om kundtjänster som gör absolut allt för att inte eskalera ett ärende. Får man ett krångligt ärende som första lina/andra lina då eskalerar man till ansvarige som kan ge ett utförligt svar.

Bra hanterat såhär i efterhand med info men att personen behövde göra en forumtråd för detta ger allting ett stort fet minus istället för att personen bara fick infon vid första kontakt.

Visa signatur

Loque Raw s1| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | Samsung G9 49 | Vive Focus 3

Permalänk
Medlem

Efter att min tv gick sönder kontaktade jag tillverkaren direkt. Jag fick en ny tv av senaste modellen som kostade 34 000 ( jag hade betalat 18 000 ett år innan för förra årets modell) Kommer fortsättningsvis alltid gå via tillverkaren!

Visa signatur

MAG B550 TOMAHAWK MAX WIFI, Ryzen 7 3800X, Cooler Master MasterLiquid ML240L, Kingston Fury 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz CL 17 Beast, Sapphire rx580 4gb, Samsung 990 Pro 1TB + Seagate FireCuda 520 SSD 2TB, Corsair RM750e, Fractal Design Define C, LG UltraGear 27GP850

Permalänk
Medlem

Skulle jag varit kundservicechef hade jag omedelbart skickat en ny skärm till kunden och därefter sett över rutinerna för att kunder inte skall komma i kläm.
Det är sånt här som gör att jag _aldrig_ sköter ärende med 3:e part utan säljaren får sköta ärendet på egen hand.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bosse78:

Efter att min tv gick sönder kontaktade jag tillverkaren direkt. Jag fick en ny tv av senaste modellen som kostade 34 000 ( jag hade betalat 18 000 ett år innan för förra årets modell) Kommer fortsättningsvis alltid gå via tillverkaren!

Gör du det men var bered på att det är inte bara TV apparater som diskuteras här och att som konsument hamnar du i en sämre position i händelse av borttappade eller skadade försändelser samt att du kan få stå för frakten själv. Inte alla tillverkare som uppgraderar utan frågor eller protester.

En gång är ingen gång.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bosse78:

Efter att min tv gick sönder kontaktade jag tillverkaren direkt. Jag fick en ny tv av senaste modellen som kostade 34 000 ( jag hade betalat 18 000 ett år innan för förra årets modell) Kommer fortsättningsvis alltid gå via tillverkaren!

well.. när jag kontaktade tillverkaren (TV köpt på nätbutik på andra sidan landet) så bokade de en servicetekniker och bytte panel på TVn. Detta gällde en 42" LG-tv som kostade ~5000:-

Visa signatur

Hette något annat förut, men kom fram till att det är dumt att ha samma namn på 78 miljoner sidor...
citera, svara osv. osv...
hot tip - ctrl + shift T öppnar senast stängda flik i vissa webbläsare

Permalänk
Medlem

En liten uppdatering.

Jag började morgonen med ett nytt samtal med LG's kundtjänst, fick den här gången tala med en riktigt bra representant som direkt började försöka fundera på vad de kunde göra från LG's sida för att lösa ärendet. Han registrerade ett "klagomål" som eskalerades intern. Samma representant ringde faktiskt tillbaka ett par gånger under dagen för att få in kvitto och komplettera information, det väckte lite hopp.

Efter det har Inet som synes både skrivit här och skickat ett par mail om att de eskalerat ärendet internt för att se vad de kan göra.

Blev nyss löjligt sur när jag insåg att en konsekvens av hela ärendet är att jag var helt bestämd gällande att köpa en av LG's OLED när det finns möjlighet att uppgradera TV'n, men nu känns det som att jag behöver göra om all research för att veta vad jag ska sikta på istället. Dagens i-landsproblem!

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Medlem

Du har ingått ett avtal med Inet, jag förstår inte varför man krånglar till detta. Inet har som säljare skyldigheter och det har gått långt över tre veckor. Ny skärm eller pengarna tillbaka är väl det enda rimliga? Du har ju gjort det du ska och mycket mer.

Vad skärmen har för status just nu bör inte va ditt problem utan Inets. LG och Inet kan ju roa sig med detta fall så länge dom nu har lust med det men det är ju väldigt enkelt för Inet att få ett bra slut på detta för dig då dom bara behöver sköta sin del och uppfylla sina åtaganden eller tänker jag fel?

Permalänk
Medlem
Skrivet av andra94:

Detta kan skötas på ett snabbare sätt genom att

1) Kund kontaktar er som att ni sedan har något e-formulär eller dyl till verkstaden där ni fyller i alla uppgifter alternativt ni kontaktar verkstaden och skapar ett ärende.

2) Ni skickar VERKSTADENS fraktsedel till kund så att den går direkt till verkstaden dvs den enda tiden som slösats är ett telefonsamtal/formulär och inget frakt behov egentligen.

3) Ni slipper såna här tråkiga historier

4) försök innovera lite med era retursedlar år 2021 har inte alla en skrivare utan prata med posten eller annan leverantör om att kunna få en QR kod på samma sätt som när man bokar onlinefrakt som privatperson.

5) Bortförklara er inte så mycket i telefon utan ta in dessa och eskalera vidare internt och ge ovan svar direkt till kund istället för en forumtråd? Så många gånger man hör dessa historier om kundtjänster som gör absolut allt för att inte eskalera ett ärende. Får man ett krångligt ärende som första lina/andra lina då eskalerar man till ansvarige som kan ge ett utförligt svar.

Bra hanterat såhär i efterhand med info men att personen behövde göra en forumtråd för detta ger allting ett stort fet minus istället för att personen bara fick infon vid första kontakt.

Det hade ju varit en dröm om reklamationer/garantiärenden var så enkla för alla inblandade Tror problemet med frakt ligger i att tillverkare kan ha olika serviceverkstäder. Därför krävs det att kunden först skickar till återförsäljare som i sin tur skickar till respektive verkstad. Det blir ganska snabbt minst en extra vecka i hantering.

Nu har jag visserligen aldrig sålt just tv/datorskärmar/annat, men med vitvaror och hushållsmaskiner så är det ofta tillverkarnas krångliga system som förlänger hanteringen. Speciellt under semestern

Permalänk
Quizmästare Gävle 2022
Skrivet av SUMITOMO:

Skulle jag varit kundservicechef hade jag omedelbart skickat en ny skärm till kunden och därefter sett över rutinerna för att kunder inte skall komma i kläm.
Det är sånt här som gör att jag _aldrig_ sköter ärende med 3:e part utan säljaren får sköta ärendet på egen hand.

Kan lägga till ett + på den. Nu jobbar jag inte mot privata konsumenter utan B2B och är van vid att lösa problemet i första hand. Ibland kontaktar kunder leverantören direkt men det brukar alltid sluta med att det läggs mer tid och arbete för oss för att få ordning på saker och ting än om vi sköter allt från början.

Lös det praktiska mot kund (ny skärm eller annan ök) och ta tjafset internt med ”vems fel” det är efter det. Är ju uppenbart att kunden gått på Inets rekommendation. Dom bör helt enkelt ta ansvar för det tycker jag. Kanske är det värt för dom att fortsätta rekommendera samma tillvägagångssätt för att spara på deras hantering men självklart kommer sånt här oönskat dyka upp emellanåt. Som vanlig, ju fler kockar….

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av evirob:

Det hade ju varit en dröm om reklamationer/garantiärenden var så enkla för alla inblandade Tror problemet med frakt ligger i att tillverkare kan ha olika serviceverkstäder. Därför krävs det att kunden först skickar till återförsäljare som i sin tur skickar till respektive verkstad. Det blir ganska snabbt minst en extra vecka i hantering.

Nu har jag visserligen aldrig sålt just tv/datorskärmar/annat, men med vitvaror och hushållsmaskiner så är det ofta tillverkarnas krångliga system som förlänger hanteringen. Speciellt under semestern

En vecka extra bara för att det mellanlandar hos återförsäljaren är orimligt. Om det nu är ett sånt problem så får väl återförsäljaren boka och skicka fraktsedlar.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Hej Yorg,

Jag blev uppmärksammad på ditt meddelande, jag får börja med att be om ursäkt för den tråkiga upplevelsen som du har fått. Man blir själv ledsen när man ser sånt här, man är trots allt både människa och kund utöver sin yrkesroll.

Bara för att ge en liten förståelse till varför det är betydligt svårare för oss att hjälpa dig i denna situationen utan att på något sätt legitimera att du inte ska få någon hjälp, så är det inte bara just transportbitren som El-Giganten har tagit på sig denna gång. För att en återförsäljare skall kunna skicka en produkt till en partner verkstad så behöver sändande återförsäljare registrera ärendet och blir då ägare av ärendet, de blir alltså inte en mellanhand för transporten utan även den part som verkstaden svarar till. Problematiken här blir att varken vi eller du får tillgång till ärendet utan att El-Giganten ger tillåtelse och/eller att partnerverkstaden ruckar på sina policys.

Med det sagt, om du av oss blir hänvisad till att ta kontakt direkt med tillverkaren för snabbare hantering återkom alltid till oss om du får orimliga instruktioner så som att ringa partnerverkstaden själv och definitivt om du blir ombedd att lämna in produkten hos en annan återförsäljare. För ingen av instruktionerna som du har fått är korrekta och får vi informationen innan du har gått vidare, så kan vi hjälpa dig på banan igen. Vi har samarbetsavtal med en hel del tillverkare där man som konsument själv kan vända sig direkt till tillverkaren, anledningen är inte att vi vill slippa undan utan för att du som kund ska få en snabbare hantering av ditt ärende då din produkt skickas direkt till verkstaden och du slipper då både transporttiderna mellan oss samt dig och vår hanteringstid som även innefattar väntetid då samtliga inkommande ärenden hanteras i turordning.

Däremot så känner jag att vi absolut kunnat göra mer för att försöka hjälpa dig, och det var det första som jag bad vår serviceavdelning att göra när jag såg inlägget. Så vi kommer kontakta verkstaden och förhoppningsvis så är de villiga att kommunicera med oss även om ärendet inte är registrerat på oss. För det skall verkligen inte ta så lång tid att få just en skärm åtgärdad, det brukar inte ta längre än upp till 3-4 veckor med vissa få undantag.

Vi kontaktar dig direkt via mejl när vi fått tag på verkstaden och förhoppningsvis så har vi fått lite mer klarhet i hur det ligger till. Jag ber återigen om ursäkt för det inträffade!

Uppdatering:

Vår serviceavdelning fick tag på verkstaden och tyvärr berodde den längre hanteringstiden på att ärendet registrerades från avsändaren den 19:e vilket är ett bra tag efter den 6:e som du lämnade in din skärm. Det är först efter registrering man får fraktsedel och övriga handlingar för att kunna skicka in skärmen till verkstaden. Nu beskyller vi ingen part, logiskt så prioriterar avsändaren "egna" ärenden först och de kan även haft mycket att göra i kombination med detta men det är anledningen till den längre fördröjningen. De var dock hyggliga som ställde upp även om det inte gällde deras egna kund. Här blev det ju som sagt fel p.g.a. felinformationen som du fick enligt din utsago när du kontaktade LG-och verkstaden.

Reservdelen är mottagen, och normalt påbörjar verkstaden ärendena inom 3 arbetsdagar efter de mottagit reservdel förutsatt att inget oförutsett sker så som lägre bemanning vilket inte är allt för ovanligt med tanke på strikta Covid-19 policys som de flesta bolag har för att minska smittspridningen.

Med vänlig hälsning,

Shahin, Kundservicechef

Ni borde väl kunna betala tillbaka pengarna till kunden eller leverera en ny skärm när det har gått så lång tid. Jag tror vi alla förstår att det är rimligt att ni inte kan hjälpa till med själva reparationsärendet då det ägs av elgiganten, men er kund följde ju ändå era instruktioner och då borde det ju rimligtvis vara ert ansvar att lösa det när det går såhär fel.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av johanandersson:

En vecka extra bara för att det mellanlandar hos återförsäljaren är orimligt. Om det nu är ett sånt problem så får väl återförsäljaren boka och skicka fraktsedlar.

Nu tänkte jag iofs på att det ska skickas till butik -> verkstad -> butik ->. Det blir ju lätt en vecka bara i transport!