Samsung 870 evo/W10 fryser/laggar efter firmware uppdatering.

Permalänk
Medlem

Samsung 870 evo/W10 fryser/laggar efter firmware uppdatering.

Tjenare alla som är bättre än mig på datorer! Det är så att jag återupplivat mitt gamla "lik" ifrån 10~ år sen.
Har köpt ny SSD och gjort en helt fräsch installation av Windows 10 pro.

Setup från 1800-talet:
Windows 10 pro.
i5 2500k.
GTX770.
Samsung 870 EVO(firmware SVT02B6Q).
8GB Vengeance Ram.
750w nätagg.
Moderkort Gigabyte Z68AP-D3.

Installerade SSD och W10 igår, allt fungerade klockrent. Installera diverse drivrutiner mm och spelade lite csgo för första gången på 7 år. Kul!
Idag tänkte jag ta tag i att rensa min gamla HDD och använda den som lagring. Men först såg jag att det fanns ett program som hette "Samsung Magician" som verkade vara en hit. Laddade ner Magician och spanade in diverse funktioner och såg att det behövdes en "Firmware update" så tog och installerade den.

Datorn frös och det blev diverse färger över skärmen och sedan kraschade. Datorn startades om utan problem, fick vara inne i Windows i 15 sekunder innan nästa krasch och samma problem.
Eftersom att det bara jävlades för mig så installerade jag om windows x antal gånger för att se om det hjälpte.

Sitter och använder den nu men den fryser omvartannat i 15 sekunder men kraschar inte och startar om.
Nån som har någon ide vad som kan vara galet? Kanske bara att lämna tillbaka på garantin om det går?
Har kört "Diagnostic scan" med samsung magician och där verkar det iaf vara frid och fröjd. Står även att det är senaste firmware(SVT02B6Q) på SSDn, trodde jag kunde nollställa det vid omformatering och nyinstallation?

Skulle uppskatta om ni kunde hjälp en människa som är mer bilmekaniker än datatekniker!
MVH

Permalänk
Rekordmedlem

Installerade du bara om eller tömde du ssdn och partitionerade och formaterade innan installationen ? Om inte så prova med det också.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Installerade du bara om eller tömde du ssdn och partitionerade och formaterade innan installationen ? Om inte så prova med det också.

Jag formaterade om och gjorde så "rent" som möjligt! Men goda nyheter är att det självläkte och det började fungera utan lagg. Kollade Samsung magician efter och ssdn har fortfarande nya firmwaren 🤷 men som sagt verkar fungera nu!