Permalänk
Medlem

Kombo strike, amd 5800x3d

Uppgraderat nyligen från 3700x till 5800x3d. Noterade att den gick ganska varm i vissa speltitlar upp till 88 grader med AIO vattenkylt fr corsair. Men det sägs ju inte vara ett problem.

Därefter har ja testat via Bios inställningar på MSI(senaste bios uppdatering) att nyttja kombo strike (vet att pbo2 tuner gör liknande), där framförallt setting 1 ger en temp skillnad på 18 grader ner till 70 grader vid full belastning. Min fråga är, är det lämpligt att använda feature som detta på denna processorn, eller kan den skadas av det och rentutav sluta fungera inom en närmre tidsperiod?

Blir det ett försämrat livstidsspann på processorn eller är det som annan överklockning, relativt försumbart?

Permalänk

hade ingen koll på vad det där var för något men verkar vara *MSI´s egen variant av Curve Optimizer i princip fast neddummat till 3 fasta lägen -10, -20, -30

medan curve optimizer är mer öppen för att fippla med inställningarna efter eget behag (vad jag förstod det som iaf) och ev fintuna mer exakt vad din cpus kisel klarar och lät på andra som att curve optimizer var att föredra.

aldrig använt något av dem så kan inte säga något utan hänvisar helt till vad annat folk i forum på nätet sa som svar på den frågan

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Som tidigare sagts, det är samma som curve optimizer fast mindre granulärt.
Värsta som kan hända är att det blir för lite spänning och instabilt, kanske när du jobbar med något och förlorar sista timmens arbete, annars är det slumpmässiga omstarter när PC:n står utan belastning som är risken.
Steg 1 är sparsam, ingen fara på taket.
70C fullt belastad är suveränt. Temperaturen går ner lite till med nästa steg men du vinner ingen prestanda på att gå vidare till steg 2 eller 3. Kanske får du kylaren helt ljudlös på samma temperatur som du har nu med lite justeringar, upp till dig om det är något lägga tiden vidare på.