Permalänk

mcp vs. mcp-t, mer info tack.

JO, jag har ett epox EP-8RDA+ hemma som jag ska skicka tillbaka till datorbutiken om nån dag (Bootar inte). Men jag ser på deras sida att de ersatt 8RDA+ med 8RDA3+, och det senare kortet har bara mcp-chipset, vilket jag inte vet hur mycket det påverkar ljudmöjligheterna.

En av anledningarna att jag köpte 8RDA+ var just mcp-t, men jag kanske inte behöver det utan klarar mig lika bra med MCP?

Det jag ska göra är detta:
Köra "bitstream"(digitala orörda ljudsignalen) via spdif till en DTS,DD-receiver, framförallt till DVD-film, men även en del mp3-or osv.
Blir det någon skillnad om jag har ett moderkort med MCP el. MCP-T?

Som jag har förstått det så klarar MCP-T att koda om digital-signalen till 6 analoga kanaler om man inte har någon DD-processor i receivern. Eller om man vill köra dvd-audio. Eller om man vill få DD i spel.
Är det något annat som MCP-T gör som inte MCP klarar?

Tacksam för svar från någon som med säkerhet vet!

Permalänk
Medlem

Hittade följande på Hardocp:

"The MCP-T's strong point is certainly the integrated sound. The MCP-T boasts a certified Dolby Digital stamp of approval. It's certainly not something you find on every 5 or 6 channel sound chip out there. For all you audiophiles out there, included are 4 BOPs and a multi DSP audio engine with 192 2D and 64 3D Voices with a real-time encoded Dolby Digital AC-3 stream.

For all you non-audiophiles, the MCP-T delivers 5.1 stereo surround sound and does all the decoding in hardware, making it super-fast and doesn't leave the CPU to do the load of the work. In fact, this is "just like" the XBox!"

Om jag tolkar det rätt så betyder det att i MCP har du inget inbyggt ljud utan måste lita på en yttre, separat krets.

Visa signatur

Happy Face!

Permalänk

Hmm, som jag förstår det så sitter det en annan D/A-omvandlare i(eller i anslutning till) MCP-T som kan omvandla signaler till DD5.1 i realtid (bra om man spelar spel). Medans D/A-omvandlaren till MCP inte klarar att leverera DD5.1 i realtid.
Men som jag förstår det hela kan båda skicka en obearbetad digitalsignal via spdif om man t ex kör en dvd-film? Alltså en signal som en DD-receiver kan omvandla till 5.1.

Mera kommentarer, gärna av någon som vet, gissa är jag så bra på själv.

Permalänk
Medlem

Du kan ju alltid be snällt och fråga om du kan få ett Abit NF7-S istället. Säg att ljudet är viktigt för dig.

Visa signatur

Ryzen 7 7700
Gigabyte B650 Eagle ax
2x16 GB RAM
Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE

Permalänk
Medlem

Skulle aldrig byte MCP-T till ett MCP.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara