Spray 2mbit adsl funkar i *nix men inte i windows.

Permalänk
Medlem

Spray 2mbit adsl funkar i *nix men inte i windows.

Hej.
Jag har ett väldigt mystiskt problem.
Jag har sprays 2mbit adsl. Modemet jag använder är sprays egna Zyxell 645MP. Modemet har inbyggt stöd för "uppringning" med PPPoE.

När jag fick igång adsl anslutningen för ett par veckor sedan hade jag en gentoo installation på datorn. Gentoo identifierade båda mina nic och jag kopplade in sladden från modemet till ett av dom och aktiverade dhcpcd. Allt funkade perfekt, skrev in användaruppgifter i modemet och det skötte inloggning medan jag skötte surfningen.

För ett par dagar sedan bestämde jag mig för att lägga in win2k av diverse olika anledningar. Sagt och gjort. Nu börjar det skumma.
Efter installationen var klar startade jag webbläsaren och skrev in www.google.com. Sidan laddades in, men när jag skulle gå in på någon annan sida stod det bara att söksidan gick inte att hitta. Jag märkte också att precis när det slutade fungerare så började lampan som indikerar aktivitet mellan Nic:et och modemet blinka febrilt och slutade inte. Bytte till det andra nic:et i datorn, funkade inte. Köpte ett nytt, funkade inte, samma fel. Bytte till WinXP funkade inte heller, samma fel. Startade knoppix linux från en cdskiva, funkade direkt!

Jag förstår ingenting. Allt tyder på att hårdvaran fungerar eftersom internet fungerar i linux. Men direkt när jag ska använda internet i win2k/XP så börjar nätverkskortet och modemet och flippa och skicka massa information eftersom lamporna blinkar kontinuerligt. Det går att komma åt modemetkonfigurationssida men längre än så går det inte.

Har någon någon aning om vad detta kan bero på?

/Fredrik

Visa signatur

Fellan

Permalänk
Medlem

Har du installerat nödvändiga drivrutiner/klient för PPPoE i Windows?

Visa signatur

Fractal Design Define R3 | Asus Z170 Pro Gaming | Intel Core i7 6700K | 32 GB Corsair Vengaeance LPX DDR4 2666 MHz | Asus Radeon RX 580 | EVGA SuperNova 850 G2 | Kingston A400 480 GB SSD | 2 x WD Caviar Black 1TB | 2 x Crucial MX500 500 GB SSD

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bergling
Har du installerat nödvändiga drivrutiner/klient för PPPoE i Windows?

Eftersom modemet sköter all PPPoE inloggning behövs inte det. Jag har också testat att brygga modemet och använda PPPoE klienten i windows, effekten blir att det går att få det att fungera men lamporna på nätverkskortet fortsätter att blinka på ett helt galet sätt. Plus att det inte är säkert att det fungerar, helt plötsligt kan man inte komma ut på internet igen.

Mystiskt. Tack för visat intresse dock.

Visa signatur

Fellan

Permalänk
Medlem

Hade själv problem för ett tag sedan med min zyxel router också. Jag till och med formaterade om mitt windows xp. Tillslut, när jag har testat allt annat, kör jag wizarden på router och Internet poppar igång igen. Nu har du ett modem men den har PPPoE inställningar, så kanske den också har någon wizard du kan köra inne i den.

Jag rekommenderar också att alla som har något zyxel modem/router, att stänga av alla loggnings funktioner. Det löste i alla fall mitt problem med att min anslutning gick ner lite då och då, pågrund av överhättning. Det hjälper också med att ställa modemet/routern upprätt.

Tycker zyxel är lite ostabilt.....

Lycka till !