Fallout 2 hänger sig!

Permalänk

Fallout 2 hänger sig!

Jag har spelat Fallout 2 i massa timmar nu och har precis slaktat hela Slaver's Guild i The Den. Men när jag ska gå till den gröna rutan (exit grid) som ska ta mig till andra sidan staden så kommer denna skit upp:

Instruktionen på "0x00494564" refererade till minnet på 0x00000000. Det gick inte att utföra en minnesåtgärd. Följande fel returneras: The memory could not be "read".
Klicka på OK/Avbryt.. bla bla

Hjälp! Vad ska jag göra. Vill inte vara tvungen att installera om eller köra om typ 6 timmars spelande! Galet frustrerande! :'(

Visa signatur

Sweclockaz!

Permalänk
Medlem

Du har troligtvis problem med en av två saker: Ena är item overload (fler saker än spelet kan hantera laddas upp), för att lösa detta rensar du din inventory, samt uppdaterar zoner där många saker finns (från skivan till din maps-katalog). Eller så har du helt enkelt ett korrupt savegame, ladda ett annat.

Permalänk
Medlem

Testa att installera Seraph's patch.
http://seraph.samods.org/

Permalänk
Medlem

Glöm inte att patcha det heller. Finns några inofficiella patchar som plussar på spelet ytterligare.

Sen finns det några moddar också om du redan har spelat det en gång och vill ha det lite annorlunda (har dock inte provat nåt själv).

Visa signatur

Min hemsida: http://www.srekel.net
Pocket Task Force: http://ptf.srekel.net
Kaka e gott! http://kaka.srekel.net

Permalänk
Medlem

glöm inte att spara spelet emellanåt heller *suck*

Visa signatur

Pirate! YAR HAR HAR!

Permalänk

kan ju tipsa om en bra sida för fallout fans ^^

Där kam man hitta mods osv.
Och patchar för den delen.

www.nma-fallout.com

Visa signatur

| A64 3200+ | 2x Apacer 512 Mb Pc3200 | Powercolor x800 XT |

Permalänk
Medlem

Jag är inte förvånad. Fallout 2 är ett av de bästa spelen som någonsin har gjorts, men rent tekniskt är det en säck med skit. Jag fick börja om från början två gånger i det spelet, ena gången för att alla invånare på en viss plats aggrade en på grund av en bugg, vars patch gjorde savegames inkompatibla, och en gång pga. att det finns ett ställe nära slutet där man kan 'välja fel' så att man inte kan klara spelet.

Visa signatur

(http://rivfader.blogspot.com)
Blank face in the windowpane
Made clear in seconds of light

Permalänk
Avstängd

LÅNAR TRÅDEN: Vart sugen på att installera fallout 2 efter att jag såg denna tråd, synd är det att jag inte kan starta det (cannot load textfile) eller liknande står det, har på rätt kompatibilitetsläge osv, ska kanske testa att installera på en lite mindre install.

EDIT: fixade det genom att installera spelet på OS disken, var tydligen ett tvång :S.

Visa signatur

9800PROAIW bytes mot 6600le/gt

Permalänk

Jag sket i patcharna eftersom att mina sparfiler inte var kompatibla med dem. Nu har jag dock stött på ett nytt problem: När jag ska starta spelet så kommer det upp en ruta med: "Failure initializing input devices". Det började komma upp igår kväll, och jag testade att ominstallera spelet för 10 min sedan (för kanske 6:e gången) och kunde då spela som vanligt - ända tills allt frös. Jag var tvungen att starta om datorn.

Ska jag ställa om till Win98-läge?

Kan tilläggas att stället som hänger upp det för mig är i en grottgång i Mutanternas militärbas där det kommer massa nissar med eldkastare, minigun och plasma rifle.

EDIT: Nu hade jag:
Ställt om upplösningen till 800x600
Ändrat färgerna till 16-bitar
Valt att öppna spelet i Win98-läge
Installerat om allt på disk C:/ istället för D:/

Resultat: "Couldn't find/load text fonts

Gaaaah! Nu ska jag försöka att installera om det för typ 10:e gången och köra från skiva m.m. Snälla hjälp!

EDIT2: Nu har jag ställt tillbaka allt.
Laddade ner en config-fil från en polsk sida och mixtrade lite. Då fungerade allt felfritt och bra - i tio minuter. Sedan frös det till och jag fick stänga ner och starta om. Nu kommer "Failure initializing input devices" upp igen

Visa signatur

Sweclockaz!