Permalänk
Medlem

Extreme edition vs 64

Vad tycker ni jag ska köpa av dessa? Intel 3,2ghz extreme edition 2mbcache eller Intel 3,4ghz 64bitars 2 mb cache? har fått erbjudande av en jag känner.. men vilken tror ni ger mest i spel? jag vet ju givetvis att 64bitars prollen är mer framtidssäker men jag är enbart ute efter prestanda i spel.. vad tror ni? svara gärna ni som är kunniga! mvh Johan

ps, här är 64bitars prollen http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307539&view=detailed och extreme edition prollen är socket 478 men båda verkar ha 2mb cache? varför är då extreme edition processorn i affär så mkt dyrare??

Permalänk
Medlem

EE'n är väll baserad på northwood/prestonia core, med extra cache, och som sådan något effektivare / hz. EM64T versionen är ju en Prescott, med den längre piplinen.

Sett ur ett perspektiv på "framtids säker" så tror jag inte att 64'a bitars platformen har tagit över och gör nån ren funktions aspekt förens om 2-3 år, vilket inte bör missförstås som att jag inte tror att det finns för och nakdelar med 64bitars systemen som finns i dag.

Allt beror klart på vad det kostar, man jag är för snål för att hosta upp extra pengar för marginella förbättringar, så kostar EE'n extra, och är utan garantier, hade jag tagit EM64T'n, trots att den sanolikt presterar ett par % sämre.

B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem

Tackar för det svaret mr_B! blir nog EE:an eftersom jag fått ett bra pris på den!