FEAR , skrämmande eller inte?

Permalänk
Medlem

FEAR , skrämmande eller inte?

Många verkar säga det är det mest skrämmande spel dom kört.

I stora förhoppningar om att skita på mig installerade jag spelet och började spela det:P

Först hoppade jag runt i ett tomt rum å sparkade på saker å väggar med melee,sen helt plötsligt lyser det till min reaktion är (wtf?) sen ser jag nån skepnad gå förbi dörröppningen, jag börjar springa mott dörröppningen tänkades "BANZAI".

Eller när kakel ramlar ner från väggar och ett blodigt ansikte flashar på skärmen...blir folk rädd för det? jag tycker det bara e störande att nått blockar view'en; )

eller när den där tjejen sveper förbi lite då och då,första gången sköt jag av reflex på hon hoppandes att få mig en liten freefrag (;)) men dom andra gångerna blire typ: aha hon igen,hon har då inte mkt å göra.

Så jag undrar,äre bara jag som inte kommit tillräckligt långt in i gamet eller är det inte så skrämmande som det sägs?

Permalänk

Spelet är så hela tiden ungefär, blir lite värre mot slutet men det är samma upplägg du kan förvänta dig senare in i spelet också.

Visa signatur

Rebelution Stick Figure
Q9300 | 9800GTX 512MB | Corsair Dominator 4096MB

Permalänk
Medlem

Blir inte mer skrämmande än man gör det. Sitter man och tänker: "Det där kan ju aldrig hända på riktigt" och tycker att allt är jättelöjligt så blir det ju inte speciellt skrämmande.

Precis som med skräckfilmer måste man leva sig in i rollen för att det ska bli kul

Permalänk
Medlem

Som sagts flera gånger i forumet
Det är inget skräckspel, det är en actionspel med lite skräckinslag!

*säger jag som aldrig spelat det*

Visa signatur

Ryzen5 3600XT - Asus PRIME B450-plus - MSI 1080 Armor 8GB OC - Corsair Vengeance 16 GB 3000Mhz - WD Black NVMe 1TB

Permalänk
Medlem

Det som jag tycker gör det läskigt är just att det inte bara är skräck.

När man spelat ett tag och det inte har hänt något läskigt så glömmer man det och man bara springer unt och skjuter, och då helt plötsligt kommer något och jag skiter nästan ner mig.

Men jag antar att jag är ganska lättskrämd.

Visa signatur

http://latenightgamers.com/index.php
[MSI K8N NEO4 Ultra]-[x64 X-2 4600+]-[2x1024 PC3200]-[MSI 7800GTO 512MB]-[HIPER 580W]-[Western Digital Raptor 36GB 10k]-[Maxtor 250GB SATA]-[Maxtor 120GB SATA]-[Western Digital 250GB]

Permalänk
Inaktiv

halvspoiler

Jag blev så jääävla rädd när hon stod utanför ett fönster vid hissarna i något hus när man ska trycka på någon knapp *suck*. Stod och tittade på henne lite och sen täntke jag, jaja, hon försvinner när jag går ut så jag drog till springknappen och svänger runt hörnet och då går hon mot mig? fy fan vad jag skrek ^^ Det var liksom oväntat.

Nu tycker jag itne vi ska klaga på om det är skrämmande eller ej, det är ett skräckaction-spel med filminslag. Tänk er filmen Resident Evil. Den är ju itne tänkt att vara en skräck till vilken man sitter som på nålar utan mer någon som är lite kuslig och innehåller en massa action.

Jaja slutar nu men ni fattar

Permalänk

skulle inte förvåna mig om du sitter på ljusa dagen och spelar

det ska ju vara stämming när man lirar sånt.

1. Släck ner alla lampor
2. Dra på 5.1 ljudet i hemmabio
3. Dra på dushen så det droppar lite vatten så du hör det.
4. Sitt själv ffs och inte macho man med flera polare brevid dig.
5. NATT!
Och om du vill ha lite extra kick så kan du käka några svampar så du blir extra nojjig.

Varsegod Mindhunters guide to fucking afraid.

Permalänk
Medlem

1.var på kvällen utan nå lampor tända.
2.har inge hemmabio system;D
3.dra på duschen? haha
4.satt själv; )
5.VAR NATT!
6.nån spec svamp du rekommenderar?=P

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av enG
Som sagts flera gånger i forumet
Det är inget skräckspel, det är en actionspel med lite skräckinslag!

*säger jag som aldrig spelat det*

Jag tycker det var grymt läskigt måste jag erkänna....

huu. men jag är iofs inte så van vid skräckspel.

Visa signatur

Nätverk i Idol 2005 - "Operation Rädda Jens" - Gör idoljurryn till åtlöje.
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=52466...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KAO
Jag tycker det var grymt läskigt måste jag erkänna....

huu. men jag är iofs inte så van vid skräckspel.

Word på den du, blev så rädd i början när ansiktet kom upp...

Permalänk
Medlem

Jag är lite missnöjd... demot var bra mycket läskigare än slutprodukten!

Grejen är ju den att skrämselgrejerna är helt avskärmade från resten av spelet - efter att ha sett den lilla flickan ett par gånger vet man att hon är ofarlig. Då sitter man bara och väntar på att få spela vidare. Flickan var en sjukt läskig idé, men väldigt dåligt implementerad.

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk

stör mig på att man hela tiden skall förvarnas sofort det ska dyka upp något, antar att det är för att man ska få se allt men det tar ju bort överrasknings faktorn och utan den är det inte mycket som kan skrämma folk

Visa signatur

P4 2,8ghz,asus P4SD-LE, 2GB pc3200, 160gb HD, Leadtek A400LE 12/1,6 @ 399/876 128mb 1,4V, SB Audigy 2, 3dmark 03: 10846 3dmark 05: 4206

E6420, Gigabyte GA-965P-S3, 2GB Corsair twinx2 CM2X1024A-6400 , XFX 8800GTS 320mb, Hiper type-R 530W , antec 900

Permalänk

Inte skrämmande.

Permalänk
Medlem

Jag tycker inte det är det minsta skrämmande, visst hoppar jag till ibland när nånting plötsligt hoppar fram samtidigt som ett högt ljud men det är ju en billig skrämseleffekt. Stämningen i spelet är inte skrämmande som man kan tro av namnet.

Visa signatur

HTPC: Gigabyte GA-EP41-UD3L | Intel Dual-Core 2,5Ghz | 2GB RAM | Intel SSD 80GB | WD 1TB | Sapphire Radeon HD 4550 512MB | LG Blu-rayläsare
Reserv: Asus M3A32-MVP Deluxe | AMD Phenom X4 9950 2,61GHz | WD VR 10k RPM 150GB | WD 640GB | 4GB Corsair Dominator | Asus Radeon HD 4870 1GB | LG Blu-raybrännare | Bahnhof 100/100

Permalänk

Äh. Tror nog att det bara är vissa som försöker spela macho här. Men man blir väl rädd för olika saker. Själv tycker jag det är skitäckligt med spel som ska hålla på och skrämmas. Blir inte alls lika rädd när jag kollar på någon skräckfilm. Har bara spelat demon av FEAR men jag tyckte det var redigt läbbigt ibland. (I slutet höll jag på att skita på mig!)

Visa signatur

"Har du glömt bort att Splinter Cell är tråkigt och att Metal Gear Solid piskar det som en läderintresserad tysk från Bayern?"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orcen222
6.nån spec svamp du rekommenderar?=P

P. Cubensis eller Toppslätsskivling såklart

Nej, men det beror på vad man blir rädd av. Jag tycker att de skrämselmoment som fanns gjorde mig ganska skakis ibland medan Doom3 bara var irriterande.

Permalänk
Medlem

Inte spelat spelet men av det jag har sett kan man ju knappast kalla det för ett skräckspel och flickan är ju inte skrämmande för 5 öre. Tycker Doom 3 föll för det me att det va på tok för mycket action och monster som spawnades hej villt runt varge vrå.

Visa signatur

CPU: Intel Core i5 750 2,67GHz
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz
GPU: Asus GeForce GTX 970 Strix
SSD: Samsung SSD 830 128GB

Permalänk
Medlem

Är inte en rädd person men när det gäller sådana här saker vill man ju bli rädd och då gäller det att inte sitta och försöka spela macho som en del säger.
Man får ju koncentrera sig fullt på spelet och känna sig som personen inne i spelet och då höjs skräckfaktorn enormt enligt mig.
Sen är det ju upp till en själv att sitta med tända lampor, låg volym och dålig fantasi. Overkliga saker är inte läskigare än vad du får dem till i ditt huvud.

Visa signatur

Min rigg: XFX 8800GTX, 2gig OCZ PC8500 SLi-rdy edition, Core 2 Duo E6600, Asus Extreme Striker. Systemdisk: 150gig Raptor X. Nätagg: Antec TruePower 850W quattro.

Permalänk
Medlem

hmm när jag spelade det senast var under ett rollspels konvent vi hade, dvs. vi hade hyrt en högstadieskola, natten till söndag så hittade jag och två vänner som satt i kansliet då det inte var så mycket folk som sprang omkring hittat oss en dator med spelet fear på. vi kikade datornsprestanda och insåg att det faktiskt skulle flyta på rätt bra på den bruken, vi startade spelet.

2-3 timmar senare kom det verkligen in massor av folk till kansliet och klagade på att det har hörts skrik som kunde räknas som små-flicks skrik inne ifrån kansliet, vi var 3 macho grabbar som spelade det ... var man peppade den andra med fraser som; " nu kommer hon " och " inte ner i vattnet där är hon ju garanterat ". inte avslöja för mkt alltså. men i faktum, vi hade inte 5.1 surround, vi hade ett par väldigt billiga cosonic lurar.

vi hade däremot kaffe, trötthet, begär och väldigt väldigt mkt fantasi.

jag ger fear 10/10 på att skrämma mig, jag är verkligen inte lätt skrämd. men det spelet skrämmer mig.

personligen så bor jag ute i en villa i ett mörktlagt område belagt på en ön mitt i centrala umeå, hade jag släkt min enda lampa, startat spelet och sedan kört med 5.1 ( har dom dyrare cosonic lurarna ) så hade jag kissat ner mig.

personligen så tycker jag att fear är ett spel som man bör spela igenom fullt, du kommer inte att bli klokare utav det utan bara mer psykiskt mörbultad. och har man som jag och mina andra vänner spelat igenom silent hill spelen ( alla ) så då är man redan det och kan faktiskt inte hitta ro ens i ett litet hörn i ett jätteljust rum.

inget kan hjälpa dig ute på fältet det är du dina vapen, och väldigt många kulor i magasinet som kan få dig därifrån levande!.

10/10p

Robin.

Visa signatur

:::::::::::::::::::::::::::::::

Permalänk

Sket ner mig totalt av FEAR, tyckte däremot inte Doom3 var speciellt läskigt. Man uppfattar saker annorlunda

Cpt. O has left the building.

Permalänk
Medlem

Re: FEAR , skrämmande eller inte?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orcen222
Många verkar säga det är det mest skrämmande spel dom kört.

I stora förhoppningar om att skita på mig installerade jag spelet och började spela det:P

Först hoppade jag runt i ett tomt runt å sparkade på saker å väggar med melee,sen helt plötsligt lyser det till min reaktion är (wtf?) sen ser jag nån skepnad gå förbi dörröppningen, jag börjar springa mott dörröppningen tänkades "BANZAI".

Eller när kakel ramlar ner från väggar och ett blodigt ansikte flashar på skärmen...blir folk rädd för det? jag tycker det bara e störande att nått blockar view'en; )

eller när den där tjejen sveper förbi lite då och då,första gången sköt jag av reflex på hon hoppandes att få mig en liten freefrag (;)) men dom andra gångerna blire typ: aha hon igen,hon har då inte mkt å göra.

Så jag undrar,äre bara jag som inte kommit tillräckligt långt in i gamet eller är det inte så skrämmande som det sägs?

Fan va cool du e asså... Det är nog inte så mycket som bräcker dig.
"Nödvändigt att göra en tråd om detta..." (Igentligen är du skiträdd när du spelar det), FÅNTRATT

Eller när kakel ramlar ner från väggar och ett blodigt ansikte flashar på skärmen...blir folk rädd för det? jag tycker det bara e störande att nått blockar view'en; )

BTW: Ja folk blir rädda för det. Om inte du tycker det är lite läskigt så e du en av få....

Visa signatur

[Intel Quad 9450 @ 3.30] [Asus Rampage Formula] [2x2048 Crossair PC6400]
[Powercolor HD 4870 Crossfire] [Corsair TX750]
[Seagate Barracuda 320 GB]

Permalänk
Medlem

men herregud. ankan saknar ju inlevelse totalt, kanske även fantasi? :S :/

Visa signatur

:::::::::::::::::::::::::::::::

Permalänk
Medlem

F.E.A.R. är enligt mig ett mycket bra spel med dess skräckinslag, skön stämning hela tiden men antalet fiender och styrkan bland dessa kan vara lite enformig men visst, variation händer också.

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Lirade klart det i natt, var väl klar vid två-tiden. Rummet var nedsläckt, körde med lurar och relativt hög volym. Då hade jag lirat konstant i fem timmar. Och jag måste erkänna att jag enbart blev skrämd två gånger under den här sessionen.

Och jag har inget som helst problem med att skrämmas av andra saker. Jag tycker t.ex. att Alien är en fruktansvärt obehaglig film, då man aldrig är helt säker på vad som ska hända. Jag tycker att det fanns fler obehagliga händelser i Doom3 än i FEAR. Jag tycker att boken Dracula är rätt obehaglig. Kort och gott, jag har inga problem med att bli skrämd. Jag tycker att Clive Barker's Undying är skitläskigt.

Men F.E.A.R lyckades inte riktigt. Kan inte förklara varför.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Sverker Olofsson borde bannlysas, som Cato den Äldre sade.

Permalänk
Medlem

tycker att skräckmomenten tynar ut mer och mer ju längre fram i spelet man kommer..

Visa signatur

:::::::::::::::::::::::::::::::

Permalänk
Medlem

låt musiken vara påslagen, lägg av och lek macho och lev dig in i spelet. eller lägg ner och spela skräckspel eftersom du inte klarar av att leva dig in i spelet?

Visa signatur

Ingenting bara fungerar, det går att gräva i precis alla settings.

Permalänk

Det är lite obehagligt när det blir mörkt o lamporna flimrar.
Tycker dom har lyckats bra, men spelet ska avnjutas med ett 7800GTX eller nåt.
Inte ens mitt GTO kan bjuda på den höga FPS jag vill ha med höga grafik inställningar. Men kör med mycket på maximum, men AA osv får man offra.
Det spel som skrämt mig mest var Aliens Vs Predator, 1an när den kom ut. När man lirade som marine.

Visa signatur

Intel Quadcore Q6600 @ 3,2Ghz, Corsair 4Gb Dominator PC8500, 150Gb Raptor, Sapphire HD4890 600w Seasonic Matrox Tripplehead2Go och 3st 23,6" (5040x1050) Acer 5ms LCD skärmar

Permalänk
Medlem

fick en jävla kick av DooM 3 i början av spelet, sen blev man van, och det var inte speciellt läskigt att lira vidare..

FEAR hade jag väntat på ända sen jag såg första trailersen när de kom ut, tyckt hela tiden att själva iden med den lilla flickan, samt att saker man inte förstår händer hela tiden varit skitballt..och läskigt..sen så hade jag aldrig föreställt mig alla chock-tillfällen jag fått nu när jag hållt på o lirat spelet, att det faktiskt kunde vara så skrämmande (men såklart gäller det att verkligen leva sig in i spelet, sitta o lira själv, med hörlurar, på natten osv..vilket var exakt det jag gjorde)

för de som inte har lirat igenom spelet *SPOILERS*!

jag har blivit skitskraj vid vissa ställen, tex när man ska ner i kloakerna nån timma in i spelet, man vet att nånting kommer att hända därnere, väl nere så verkar allting lugnt såklart..och helt plötsligt så springer flickan förbi i mörkret...man stannar till lite, kanske lite skrämd osv, sen fortsätter.....lite längre in ser man en stege där man ska klättra upp, och lite längre ifrån (för att man ska gå förbi stegen, sen vända sig om och gå tillbaks - klättra upp), en låda med armor på..man går fram, tar armorn, och medans hör ett barnfnitter bakom sig, när man vänder sig om överraskad, så springer hon fram, emot en, och sen försvinner runt hörnet.....jävligt skrämd jag vart..kände en jävligt obehaglig känsla också, att hon hela tiden är bakom mig

eller när man ska ner för en trappa, och där man nyss var står hon när man vänder sig om!..liten chock, hon försvinner...man klättrar sakta men säkert nedför stegen, väl nere så precis när man vänder sig om så går nån zombie(?!) eller nåt emot en, och man har ingenstans att ta vägen med en vägg bakom sig, bra skrämselmoment, VÄLDIGT obehagligt..

hursomhelst..jag tycker att spelet är VÄLDIGT läskigt, hoppar till som fan och blir skrämd ibland, sen visst att man efter ett tag förstår att flickan är ofarlig, men hon är fortfarande läskig som fan när hon bara helt plötsligt står bakom en!

aa iaf, jag blir skrämd om jag lever mig in i skräckfilmer också (inte alla såklart, men bra skräckrullar iaf), och annars kan sitta helt lugnt och kolla ifall jag bara ska leka macho med polarna, och samma sak gäller spel, om man inte lever sig in i spelet utan bara springer runt hejvilt (i spelet), och inte har fixat till bra stämning så blir man inte skrämd, men iofs det är olika för alla så..:D

Permalänk
Medlem

Det jag tycker var mest obehaligt var då man vid ett tillfälle ramlade genom marken. En plattorm man stod på gick sönder, och faller handlöst ner genom en gång typ. Ner, till ett förgånget ställe. Det känns verkligen som om ingen har varit där på flera år. Obehaligt tycker jag, i synnerhet då man vet att det "spökar". Inte direkt läskigt kanske, men skön lite obehaglig stämning. Resten av spelet var inte särkillt läskigt, men bra och spännande.

Visa signatur

Fotograf | www.gardsater.se| P5B DLX/WIFI | 800mhz C4 4GB RAM | C2D E6600 @ 3 ghz | XT1950XTX | Seasonic M12 600W |74 GB Raptor | 1 TB HDD | Vista 64

Permalänk
Inaktiv

så jävla kul med eldstriderna i detta spel... flickan var bara patetisk... skulle vilja möta henne i slutet så ja kunde pumpa henne med bly i slow-mo medans hon skriker som den unge hon e