Installera Seagate Hårddisk

Permalänk
Medlem

Installera Seagate Hårddisk

När jag ska installera windows xp med min nya hårddisk så trycker jag s, för att sen kunna stoppa in en diskett med installationen. När jag gjort det kommer ag baka till samma ruta där man ska stoppa in disketten och trycka på enter.. http://www.seagate.com/cda/products/discsales/marketing/detai... är lite information om hårddisken.. För att göra en diskett med installationen måste man ladda hem http://www.seagate.com/support/disc/drivers/discwiz.html jag tog den längst till vänster.. Det är rätt va? Hur ska jag göra för att installera hårddisken?

Permalänk
Medlem

Är det inte bättre att ha drivrutinen till SATA-kontrollern på disketten?

Visa signatur

Medlem #14

Permalänk
Medlem

hur menar du?

Permalänk
Medlem

Han menar att allt du behöver är SATA drivrutiner på disketten. Det du laddat hem är ett slags service program som du kör separat (bootar med).

Edit- läste lite mer, dom länkar hela tiden till det programmet du laddat hem så det kan vara din lösning. MEN du ska inte köra det i windows installationen utan det ska köras separat.

Lite annan info som kan va bra http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/win_drivers.html

Visa signatur

"/me votes for anarchy"
and WoW for all

Permalänk

Separat? Han ska ju köra den nya disken med OS på

Permalänk
Medlem

Jag förutsätter att det är Abit AV8 moderkortet som ska installeras om, och då är det den här filen som ska tankas från Abit's site.

B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem

Jag har kört den separat, då kommer det upp en installations grej men det står: Mouse not detected.. Jag kan inte fortsätta installation fall inte jag har nån mus!