Permalänk
Medlem

Ström från Antec Sonata II

Efter att ha haft ett Chieftec fulltower i x antal år ville jag byta till ett mindre chassi och köpte ett antec sonata II.
jag flyttade över allt och koppla in allt men när jag skulle starta så startade datorn bara i några sekunder och sen dog allt igen. jag kolla igenom alla sladdar och upptäckte en annan 4-polig kabel som ser ut som en strömkabel till moderkort och kopplade in den istället men sedan dess så har den inte velat starta alls.

så jag la moderkortet på en kartong bredvid gamla chassit och koppla in allt och då snurrade alla fläktar och sånt som de skulle tills jag stängde av men hade ingen skärm inkopplad för att se i bios.

så min egentliga fråga är hur man ska koppla strömmen från antec sonata II 450W nätagget till moderkortet om man har ett asus p4p800 som har en p20 kontakt och så en 4-polig kontakt för 12v, jag har ju 2st 4-poliga kontakter? ska man använda den som sitter ihop med den 20-poliga strömkabeln fastän den inte har någon likadan kläm på sidan som den gamla 4-poliga 12v strömkabeln i andra chassit har eller ska man använda den lösa 4-poliga 12v som har en kläm på sidan och ser ut som den i gamla chassit.
har i princip testat med båda men verkar ju inte vilja gå igång, men sannolikheten att nätagget/chassit skulle vara kasst redan när man fick det är väl inte så stor?
fast å andra sidan verkar det ju funka med gamla chassit på 340~ W

Permalänk

den som är till 20 pin plus 4 ska du inte använda risken finns att du har haftsönder ditt modekort.. den löst hängade p4a kontakten är den du ska använda..

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem

men om jag har haft sönder mitt moderkort så borde det väl inte funka med andra chassit? det ska ju vara samma kablar så förstår inte varför det inte händer något alls med antec-nätdelen medans det snurrar på som det ska med chieftec-nätdelen
får väl koppla in hårddiskar och dylikt i gamla chassit och se om det bootar upp som det ska men borde det ju när fläktarna snurrar och det låter om den

Permalänk
Medlem

Jag har råkat ut för något liknande med Sonata 2. Fläktarna snurrar upp en liten stund och sen går det inte att starta den efter det.
Löste det genom att koppla ur den blå belysningen på fronten.