Problem med X800XL och Shuttle SB61g2v4!

Permalänk
Medlem

Problem med X800XL och Shuttle SB61g2v4!

Hjelp!

Satt på ett lånat 9800pro som funkade klockrent i min Shuttle SB61g2v4 burk, tänkte att det var dags att köpa mig ett eget AGP kort medan de fortfarande går att få tag på. Köpte och fick hem ett ATI X800XL (ja, det står ATI på kartongen, inget annat)

Problem uppstod. Installerade om burken med win xp pro och körde in drivers från shuttle sen in med ATI drivers och reboot. Problem problem, inga grafikfel i POST men när xp börjar laddas blir det ordentliga grafikfel, stora randiga rutor över hela skärmen, jag kommer till desktop och ser reaktioner i grafikfelen när jag rör på musen, men det är omöjligt att se vad man gör.

Okey, ominstallerade xp och körde in bara ATI:s drivers och skippade moderkortsdrivrutinerna, reboot = inga grafikfel. Installerade 3Dmark2001 då det fanns på hårddisken, körde igenom det med ett rätt dålig(?) resultat, ~17000.

Jag har en enhet i enhetshanteraren som heter SM-busstyrenhet som inte har några drivrutiner, AGP porten verkar vara identifierad som 'PCI standard PCI-to-PCI bridge' när jag kikar på 'enheter efter anslutning' i enhetshanteraren

Tips och råd?

Permalänk

SMBus e till ditt moderkort. Så leta upp lite nya drivrutiner till ditt moderkort. Hittar du ingenting på¨ditt moderkorts hemsida om drivisar till chipsetet så kolla på Intels (antar att du har intel). Passa även på att uppdatera ditt BIOS och se till att du har AGP på och inte grafik via PCI i bios.

Permalänk
Medlem

Okey, tack för tipset, ska kolla upp det. Bios är ställt på AGP/onboard.