Fel på hörlurarna eller ljudkortet?

Permalänk
Medlem

Fel på hörlurarna eller ljudkortet?

Hej, har ett litet problem med hörlurarna (tror jag).

Jag märkte att när jag spelade så hördes bara musiken i spelet, röster och rörelseljud hördes inte. Så jag provade att spela en låt för att se om det var samma där och ja... hörde inte rösten där heller, bara svagt ibland.
Provade att ladda ner senaste drivrutinerna (Kör 32-bitars Vista) och tog ut kontakten till hörlurarna, installerade drivrutinerna och re-bootade och då när jag anslöt kontakten igen så identifierades hörlurarna som Högtalare... märkligt, så ja, har ingen aning om vad som är fel.

För att göra det klart för er: man hör ljud med hörlurarna, fast bl.a röster och andra småljud hörs inte/hörs väldigt dåligt, plus att ljudet ofta är lite "brusigt" eller det låter som om det är dålig kvalitét på de.

Om det är något ni undrar för att kunna besvara/hjälpa så fråga på

Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

citat: "när jag anslöt kontakten igen så identifierades hörlurarna som Högtalare..." Kör du lurar via USB? Isåfall kan det ju vara andra fel i datorn också, möligen i USB-kontakten eller i kommunikationen mellan USB->koderkortet.
Prova med andra lurar. Om problemet kvarstår så är det fel på ljudkortet/moderkortet/usb-kortet(om du körde USB-lurar) eller felkonfigurerat någonstans.