Permalänk
Medlem

trådlöst modem BBB!?

hej jag fick ett trådlöst-modem från telenor/bredbandsbolaget, om jag ska köra nätverk, måste jag ha en till trådlös router för att dela internet med andra datorer,eller kan jag använda det trådlösa modemet och dela?

Permalänk
Medlem

Du kan använda det trådlösa modemet, kom ihåg att du endast har 5 IP-adresser, alltså 5 stycken aktiva enheter kan vara inkopplade och använda Internetuppkopplingen samtidigt.
Skaffar du en router så kan du ansluta fler enheter.
WPA2-nyckeln står på undersidan av den.

Permalänk
Avstängd

rättelse , WEP nyckeln står på undersidan av den...

Permalänk
Medlem

Rättelse, om han fått ett Xavi 5258 så står WPA nyckeln på undersidan av modemet.

Permalänk
Avstängd

Jasså, fick ett nytt 5258 av bbb för 2 veckor sedan (pga åskskada) och då va det fortfarande WEP som gällde...

Permalänk
Medlem

WPA (WPA2) är det som gäller hemma hos föräldrarna, såg inte vilken modell de fick men det var en trådlös VOIP gateway.

Permalänk
Medlem

jag har samma modem, vet ngn här om man kan skapa ett nätverk via modemet, så jag kan komma åt saker på den andra datorn? Vi är 2 datorer på modemet, en med sladd och en trådlöst.

Permalänk
Medlem

jag är inte så duktig när det gäller trådlöst nätverk. vart använder jag WEP nyckeln och hur ? =P

Permalänk
Medlem

När du ska ansluta till nätverket så bör du få fram en ruta som kräver att du knappar in nyckeln, annars kan den inte ansluta.

Permalänk
Medlem

så att det kommer kräva en säkerhets nyckel som stanard när jag ska ansluta, och den WEP-nyckeln står på undersidan, om jag fattat det rätt?

Permalänk
Medlem

Hejsan!

Jag har BBB som internetleverantör, har ett modem (vet inte vilken modell) men det är trådlöst och har en antenn inbyggt, jag har haft internet genom nätverkskabel till min stationära dator ett längre tag, men har införskaffat mig en laptop nu nyligen och vill gärna få trådlöst internet till den via modemet, jag försöker söka in nätverk men den hittar ingenting.

Måste man aktivera något på bärbara eller modemet för att det ska gå att köra trådlöst överhuvudtaget eller vad kan vara felet? Måste man installera via den medföljande skivan från BBB på bärbara?

Är helt desperat

Permalänk
Avstängd

Kör skivan