Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop
Permalänk
Inaktiv

Uppgradering, tips välkomnas!

Hej Allihop!

I dagsläget har jag följande dator

Chassie: Antec Sonata II
Prolle: AMD 64 X2 3800+
Moderkort: Abit KN8 Ultra (Inget stöd för SLI)
Nätagg: Corsair Powersupply 750W
Minne: 2GB Corsair Value 2x1024
Hårddisk 1: Seagate S-ATA 250GB
Hårddisk 2: Seagate IDE 200GB
Grafikkort: XFX Geforce 7800 GT "Extreme" edition 256MB PCI-E
Ljudkort: Creative X-Fi Xtrememusic
Skärm: HP W2207 22" Widescreenskärm

Jag har nyligen investerat i ett begagnat XFX GeForce 8800GTX 575M 768MB grafikkort och när jag har ställt frågan på sweclokers forum om mitt system i övrigt kommer palla ett så kraftigt grafikkort har flera ställt sig frågande till om processorn och minnena kommer hänga med. Jag har börjat snegla på att investera i nytt moderkort och processor och då kanske även minne och se vart jag landar. Jag har ingen vidare ekonomi men fick grafikkortet till ett väldigt bra pris så visst utrymme finns att uppgradera.

Jag är lite sugen på att satsa på en Intenbaserad dator men är helt novis på området. Vilket moderkort, processor och minne ska man satsa på i dagsläget vad gäller mest för pengarna sett till prestanda/pris? Det är väl sällan att det senaste och dyrast är vettigaste köpet?

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Jag ser inte var flaskhalsen finns på det där systemet... Tycker det ser jätte bra ut. Köp till 2GB minne sen har du inget att oroa dig för... Processor kommer i andra hand, men som sagt det ska inte behövas

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Inaktiv

Tack för ditt svar, det uppskattas!

Men det ställer också till det, jag har en annan tråd med en föfrågan om mitt system pallar för grafikkortet och då har man ställt sig frågande till om inte processorn blir systemets flaskhals...alltså visst man har ett fint grafikkort men systemet i övrigt orkar inte leverera den kraft som kortet behöver för att fungera optimalt. Därav tänkte jag kolla vad ett lämpligt system med nytt moderkort och processor skulle kosta.