Datorägare kan bli skyldiga att betala tv-avgift

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deterministic
Du skriver att SVT inte är neutralt. Vad är det egentligen som får folk att säga så? Utveckla gärna för det hade varit intressant att höra fler vinklar av det hela.

Den enda anledningen jag hör är att de visar reklam (sponsras av). Är det nyheterna som är vinklade? Jag har aldrig hört att det skulle varit två medier i Sverige som beskrivit en nyhet så pass olika så att man bestämt kan säga att en avsiktligt ljuger.

Inget medium är neutralt, alla är mer eller mindre vinklade efter medarbetarnas politiska uppfattningar. Men för att ta ett av de mer flagranta exemplen (i modern tid, svt på 70-talet ska vi inte ens tala om): http://gudmundson.blogspot.com/2006/11/svt-hjrta-kuba.html

Att googla på svt och olika böjningar av neutralitet ger också lite kul läsning, finns andra diskussioner om det här på forumet också.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk

HA HA HA... så patetiskt!

Dra ballen i gruset vilka j*vla puckon. Sälj bingolotter då om ni e så j*vla fattiga SVT.

Visa signatur

/ CM HAF X / ASRock P67 Extreme6 RB3 / Corsair AX850 GOLD / i5 2500K@4.5Ghz / Corsair Vengeance 1600 Mhz 8Gb / Zotac AMP! GTX580 SLI, Arctic Cooling Accelero Extreme Plus II / Corsair Force 3 120Gb 6Gb/s / Zalman Reserator 1 v2 /

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Detta blir ju som med elen nu ju.

Först betalar man skatt till staten sedan slänger dom på moms (vilket är olagligt man skattar 2 gånger på samma avgift), fan samma jävla princip med den här skiten.

haha, jag tvivlar på att det finns ens 10 personer på hela det här forumet som betalar statsskatt. och i varje fall är garanterat inte mer 9% av dem inblandad i denna här tråden.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Jag tycker att Sveriges Situation förvärras från Dag till Dag-det go halt tillbaka i Tiden.Vad gör Rainfelt (eller vad han heter)med all Vinst som Persson har fixat-vi gick väll med Vinst.Och nu förvärras allt--Virkligen konstigt..Sverige måste so långsam vakna upp!!!!!....Mvh.......Klaus

Visa signatur

Asus Z97-E,Intel I7-4790K,Corsair Ram DDr 3- 16Gb 2x8Gb Pro Serie Vengance 2400MHZ

Permalänk
Sötast

Hoppas aldrig att avgiften blir inbakad i skatten för då kan jag inte fortsätta skita i att betala det jävla möget.

Permalänk
Medlem

WLAN då?

Ska alla tillfälliga besökare på wlan surfspots o liknande betala lite licens också?

Permalänk

Deterministic, jag måste fråga dig, hur tar du emot betalkanalerna? Min mor har Viasat (och då givetvis parabol), en hel del polare har Canal Digital, men några polare har Comhem, någon enstaka har Boxer och någon har via bredbandet. Min bedömning är att via bredband är helt klart sämst utan undantag, Boxer på en 4e plats med bildkvalite jämförbar med analoga utbudet i kabel-TV-nätet. Comhem har just något bättre kvalite, men allt är sönderkomprimerat och suddigt. Canal Digital och Viasat har i det närmaste likvärdig kvalite, nästan helt utan spår av komprimering och annat.
Notera att SVTs kanaler ALLTID får mer bandbredd hos Boxer, Comhem och bredbandsleverantörerna av någon anledning, men hos satelitaktörerna så är det i det närmaste lika.
Sen så om man kollar på gammla klassiker som inte genomgått någon bildförbättring så blir ju givetvis bildkvaliten lidande.

Och det här är egentligen inget nytt, visserligen så finns det kanske ingen svenska kanal som sänder på webben, men t.ex. TV8 går att se live via mobilen. SVTs nyheter går exempelvis att se efter de sänts, men inte sagt hur många dygn senare.

Angående ljudkvalite hos SVT håller jag inte med, de få gånger jag kollat så är myggor felplacerade i kläder, mickar som inte fungerar, headset-mickar som är placerade mitt framför munnar orsakande puffar och blåsljud. Missar i mixning av ljud osv.

Vad gäller hemsidor så är SVTs hemsk att leta på, bara TV4as är värre. Och reklamen ignorerar man ju, Sweclockers har ju också reklam.

Jag har inte sett någon utveckling hos SVT, de är sena att erbjuda sådant som funnits länge.

Och vad gäller reklam, om t.ex. TV3 inte hade all sin reklam så skulle de inte ha råd att visa alla populära serier och filmer som de gör. Det som du inte verkar veta är att populära serier är SVINDYRA att köpa in, varför tror du SVT inte visar Prison Break eller Simpsons? De har inte ens råd att köpa in I en annan del av Köping efter att de vägrade köpa in säsong ett, den blev för populär.
Sen är exempelvis TV6 och TV4 gratis, de ingår alltid i Viasat, och finns med i gratispaketet hos Boxer.

Vilket låter mest prisvärt, notera att alternativ 2 och 3 innebär massa reklamavbrott som ger poppulärare och mer efterfrågade program:
169kr per månad för 4 TV-kanaler (1an, 2an, 24an och Barn-Kunskapskanalen)

179kr per månad för 26 stycken (exklusive SVTs utbud)

189kr per månad för 46 kanaler (exklusive SVT)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deterministic
Nej, det är du som har missuppfattat. Ingenting har ändrats. Ingenting har fastställts. Ingen tvingar någon till nått.

Vad som hänt är att SVT vill utöka sitt utbud till att inkludera strömmande tv över internet. Detta isig gör att man kan börja spekulera i hur tvlicenslagen ska tolkas.

Om det nu kommer att bli ett problem eller ej kan vi inte avgöra förren någon högt uppsatt person berättar för oss hur lagen ska tolkas.

Det är faktiskt inte lönt att jaga upp sig för någon som kanske aldrig kommer att inträffa.

Nu missar du ett ord i Chourou's inlägg, ordet är OM. Och det är något vi ska jaga upp oss över, om vi inte protesterar i tid så hinner beslut fattas och vips står ett par tusen studenter med skuld hos fogden för att det vart för dyrt med mat, bostad, studiematerial och TV-avgift.

Jag var påväg att slänga ut min gamla TV och köpa någon public-display som jag tänkte koppla till HTPC och enbart kolla film och serier. Och i sama veva slippa TV-avgiften. Måste man betala för att SVT visar sitt utbud på nätet, då ska hela världen måsta göra det, inte bara vi som bor i Sverige anser jag. Då är det minst förvriet.

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av gamefreak
Men skulle man inte kunna skapa ett konto på SVT och att man måste vara inloggad för att se på det streamade matrialet. Inloggningskoden kan ju vara att man skriver sitt namn + serie nummer på digitalboxen (som alla har nu när vi har digital TV).
Dom som inte har TV kan då inte se på det streamade matrialet och slipper betala TV-avgift eller datoravgift och alla som har TV (som ska betala TV-avgiften) får då större möjligheter att se på SVTs program.

Och hur går det för de som inte har digitalbox, som bor i Comhem-fastighet och nöjer sig med det analoga gundutbudet, hos mig exempelvis: SVT1, SVT2, 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal5, TV6, TV4+, TV4 Sport, MTV, TV8, Kanal9

Permalänk
Medlem

Just "Allexz" det skulle ingo när man betalar Skatt.Sen är TV Programmet nogot Värd??-det tru jag inte helle.En Mischmasch som pendlar mellan Film,Reklam och Nyheter gespickt med nogra Varnsinnighetar.Ett Barnprogramm som är med up skadligt för just Barn (där pråtas mycket um Bais och Grejor)Skäms ni inte när ni sont visa i TV för Barn.Ja vad har blivid med Hederligheten genom TV .....BÄÄÄÄÄÄÄÄÄ....!!!!!!Mvh........Klaus

Visa signatur

Asus Z97-E,Intel I7-4790K,Corsair Ram DDr 3- 16Gb 2x8Gb Pro Serie Vengance 2400MHZ

Permalänk
Medlem

Själva poängen är väl att ett Tv Bolag som faktiskt SVT är som tidigare gjort konstigheter som att tvinga folk att betala dom när de köper produkter av helt andra företag (Köp en Koreansk tv av Samsung och bli avtvingad pengar av SVT för detta)

Nu försöker tjäna pengar på Internet, som de ingenting har med att göra.
De lägger upp lite skit på nätet, och Voila, så skall vi alla betala avgifter till dom.
Äger de internet, eller vad tror de ?

Detta är är skrämmande likt diverse "försäkringsbolag" ala´HA eller Bandidos som säljer "försäkringar" till krogägare...

Visa signatur

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Permalänk
Medlem

Jag orkar inte läsa igenom alla inlägg och om vad jag här vill nämna redan blivit det så ber jag om ursäkt.

Om internet leverantörer blockerar svt så kan man ju inte se på sk***, ursäkta, på den kanalen.

Enkelt. Eller? Jag betalar gärna ett par tior extra i månaden för den tjänsten.

Minns var ni läste det först bara.

Permalänk
Medlem

vettigare vore om man fick en "internetkod" med fakturan, så slipper de som inte bryr sig om att se på svt:s webbsändningar betala.

edit: hehe vad jag kan minnas så var nog denna mitt första inlägg sen jag reggade mig på sweclockers för 7 år sen

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

det här är ju lika dumt som om man vore tvungen att betala dubbel TV-Avgift om man äger 2 TV apparater i hushållet

//korven

Visa signatur

Lian Li LanCool: PC-K62 Corsair HX: 750W Gigabyte: P55-DS3 Intel Core: i5 750 @ 2.67GHz Corsair XMS3: 4x2GB 1333MHz DHX XFX Radeon HD: 5870 "XXX" 1GB Creative SB: X-Fi Fatality XtremeGamer Western Digital: VelociRaptor, Caviar Green & Caviar Green

Korwish @ TS & NH

Permalänk
Medlem

Tycka vad man vill om tv-licensen men jag gillar idén med demokratiska, politiskt oberoende kanaler som skapar 'smal' tv för alla i samhället. Oerhört viktigt tycker jag. Synd att inte alla inser det.

Förresten är 2000 pix inte så farligt mycket.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korwish
det här är ju lika dumt som om man vore tvungen att betala dubbel TV-Avgift om man äger 2 TV apparater i hushållet

//korven

Blir bara en avgift oavsett antalet apparate och datorer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stryc9
Tycka vad man vill om tv-licensen men jag gillar idén med politiskt oberoende kanaler som skapar 'smal' tv för alla i samhället.

Förresten är 2000 pix inte så farligt mycket.

Politikerna beslutar om TV-avgiften = inte oberoende.
Se min jämförelse tidigare om vad du får för TV-avgiften.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stryc9
Förresten är 2000 pix inte så farligt mycket.

För väldigt många i Sverige så är en extra påtvingad utgift på 2000kr/året väldigt mycket, då pengarna knappt räcker som de gör. Tar vi studenter så handlar det ofta om att låna 2000kr mer om året för något som de inte använder.
Under 6 studieår så blir det ca 12 000kr extra i skuld och så får man som jag kanske inte något arbete ändå.
Det är gött att 12 000kr av ens skuld är tvlicensavgift för kanaler som man inte har sett på.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Vem här betalar inte redan tv-avgift?

Jag tycker de ska baka in de i skatten så folk slipper bri så upprörda.
Inte värre än någon annan utgift staten gör då.
Vet inte något annat land än Sverige som inte har det inbakat i skatten. Måste vi vara sämre?

Visa signatur

ASRock 939DualSATA2 | AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2,75 GHz| Twinmos 1024 MB DRR400 | PowerColor HD 2900 Pro @ 700Mhz | Samsung SATA 400 GB X 2 + Samsung SATAII 300GB | Samsung SyncMaster 940B | Zalman CNPS7000B-Cu | Corsair 520W | Antec Sonata I | ADDA 120mm

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stryc9
Tycka vad man vill om tv-licensen men jag gillar idén med demokratiska, politiskt oberoende kanaler som skapar 'smal' tv för alla i samhället. Oerhört viktigt tycker jag. Synd att inte alla inser det.

Förresten är 2000 pix inte så farligt mycket.

Alla människor tittar inte på TV, och dessa människor lägger nog hellre de 2000 kronorna på något annat än en TV-Licens som aldrig används, man ska egentligen inte ens behöva betala någon licens vid köp av en TV överhuvudtaget då en modern TV kan användas till mer än bara glo på olika kanaler, men på något sätt är dom ju tvugna att kassera in detta. Men att ge sig på internet som inte tillhör deras branch det minsta och kräva slantar av varenda invånare är bara helt idiotiskt, skulle du vilja bli tvingad att köpa en bil på avbetalning som du aldrig använde?

Visa signatur

Spel/Multimediaburk: Antec P182b | Gigabyte EX58-UD5 | Core i7 920 | 3x1GB Kingston HyperX 1600mhz | Asus 9600GT Silent | 3x500gb Spinpoint | Corsair VX450 | XP Pro x86 | iPhone 3GS 16gb

Permalänk
Medlem

"Tyvärr, Jag har ingen dator" ^^

Visa signatur

We are the Microsoft. Resistance is futile. You will be bluescreened!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
Alla människor tittar inte på TV, och dessa människor lägger nog hellre de 2000 kronorna på något annat än en TV-Licens som aldrig används, man ska egentligen inte ens behöva betala någon licens vid köp av en TV överhuvudtaget då en modern TV kan användas till mer än bara glo på olika kanaler, men på något sätt är dom ju tvugna att kassera in detta. Men att ge sig på internet som inte tillhör deras branch det minsta och kräva slantar av varenda invånare är bara helt idiotiskt, skulle du vilja bli tvingad att köpa en bil på avbetalning som du aldrig använde?

För att inte prata om att inte alla vill lägga 2000:- för att någon annan skall få titta på tv.

Visa signatur

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tim19
Vem här betalar inte redan tv-avgift?

Jag tycker de ska baka in de i skatten så folk slipper bri så upprörda.
Inte värre än någon annan utgift staten gör då.
Vet inte något annat land än Sverige som inte har det inbakat i skatten. Måste vi vara sämre?

Att betala för sånt man inte använder är din melodi då?
Dåså, kan inte du vara vänlig att betala min el eller sophämtning?

f.ö så betalar jag bara min tv licens varannan gång, efterssom jag gärna vill ha radio och att jag tycker att det dom gör är bra, vilket SVT inte gör!

Visa signatur

Antingen ska du hålla dig lugn, eller slå så det känns.

Permalänk
Medlem

"Nej du, jag har inte TV"

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II

Permalänk
Medlem

enkelt löst ha en Jävla inloggin på svts skräp program och då kan man betala!! jag vägrar att ha en tv i huset pga denna skatt/avgift! 2000kr som man lika gärna kan bränna!

Visa signatur

Intel i9 13900k delid (4090) (Jobb/Lek)
Vattenkylning från EK på rubbet.

Permalänk
Medlem

Tycker att följande passar bra in angående SVT's tablå "care factor Zero"

När gjorde SVT senast något sevärt? Undantag för Svensson Svensson och sporten.

Citat:

Jag har inte sett någon utveckling hos SVT

Visa signatur

Antec P182 | Intel C2D E6850 | Gigabyte P35 DS4 rev2.0 | Corsair 2GB 800MHz | XFX 8600GT Zalman XT | Xtreme Gamer Low Profile | 3x Samsung Spinpoint

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stryc9
Tycka vad man vill om tv-licensen men jag gillar idén med demokratiska, politiskt oberoende kanaler som skapar 'smal' tv för alla i samhället. Oerhört viktigt tycker jag. Synd att inte alla inser det.

Förresten är 2000 pix inte så farligt mycket.

Har väldigt lite med "inse" någonting och mer att göra med varför man ska betala för att andra ska kunna använda någonting man själv inte har något intresse av? Jag menar, har du lust att pröja mina nästa 15 bio-besök? Mitt nästa par inlines eller kanske en ny cykel åt mig? Jag tror inte det va. Så varför ska jag som inte ens haft en TV på 3 år betala för att du ska kunna glo på antikrundan eller vad de nu sänder för nått...

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Jag ser ingenting i artikeln förutom påhittade spekulationer tagna från luften. Dom påstår ingenstans vart jag kan se att man kommer få betala för att man har en dator.

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk

Det kommer ju inte hända att jag betalar dendär avgiften.
Har TV-kort i datorn, men ändå tänker jag inte betala den avgiften.

TV ska vara gratis, det hör fan till kulturen.
Stoppa in lite reklam istället och tjäna era pengar därifrån.

Så kan personer som jag få tag på sändningarna "från vissa andra källor" utan reklam.

Visa signatur

|| Gigabyte GA-MA790X-UD3P || AMD Phenom II X4 955 @ 3,8 GHz || 2*2 GB Kingston HyperX PC8500 || Asus Radeon HD 5850|| Zalman ZM600-HP600W || Windows 7 64-bit ||

Permalänk

Medans vi ändå håller på kan vi väll börga betala 2000kr om året i licens för att få skriva på forumet här.. och varför inte 2000kr extra om åtret för MSN det är ju många som andvänder det då är det ju klart man ska betala licens oxå även dom som inte andvänder! NeJ fy fan.!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stryc9
Tycka vad man vill om tv-licensen men jag gillar idén med demokratiska, politiskt oberoende kanaler som skapar 'smal' tv för alla i samhället. Oerhört viktigt tycker jag. Synd att inte alla inser det.

Förresten är 2000 pix inte så farligt mycket.

Jag håller med till viss del, samtidigt kan nog 2000:- va en hel del för en student, bättre att enbart låta oss som förvärvsarbetar betala licensen.

När det gäller SVT/SR:s vara eller icke vara så bör man nog tänka efter lite innan man börjar kräva att allt läggs ned.
Även om en del murvlar på SVT/SR verkar luta lite väl mycket åt vänster så tror jag att jag har mera gemensamt med dem än de de intressen som kontrollerar de stora privata mediakoncernerna, VÄLDIGT farligt att låta för mycket kontroll över informationen i samhället hamna i händerna på intressen vi inte har någon som helst insyn i.................

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jasgripen
VÄLDIGT farligt att låta för mycket kontroll över informationen i samhället hamna i händerna på intressen vi inte har någon som helst insyn i.................

Så är det i resten av världen, tycker du att det verkar som om de lider och är utsatta för fara i tex England eller Tyskland ?

Du har köpt den hjärntvätt du blivit matad med däremot.

Visa signatur

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Permalänk
Avstängd

säger en sak LOL!

Visa signatur

>AMD Phenom™ 1055T@3,8Ghz + NH-D14|Gigabyte GTX460 1GB@ 850/2200mhz|Gigabyte 870A|A-Data 4GB Ram|CM HaF 912+|Creative X-Fi Titanium+Z-5500|Kingston SSD| Och lite till.<