Permalänk
Medlem

Får ett 9600GT plats i LC17?

Frågan är ju som ovan. Får ett Leadtek GeForce WinFast PX9600 GT 512MB plats i ett Silverstone LC17 chassi?
Sen till min andra fråga, är ovanstående grafikort lämpligt att ha ifall man i första hand ska använda det till att se på film och i andra hand spela spel?
Finns det något bättre kort för ungefär samma pris ni kan rekommendera?

Visa signatur

"Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor; snarare har de grått ludd som har flugit in i huvudet på dem av misstag"
Citat: Nalle Puh

Permalänk
Medlem

Vad är det för spel du ska spela? Är det nyare spel som gäller så är nog ett HD4850 bästa valet, rykten jag hört är också att ATI har lite bättre tv-out än Nvidia men det behöver inte stämma får se vad andra skriver.
Kan tyvär inte svara på om det går in i lådan, finns säkert en och annan som har en sån och kan svara på det dock.

Permalänk
Medlem

Det är väl egentligen inte så mycket spel jag ska spela, men jag vill åtminstone ha möjligheten att vräka på ett rätt krävande spel om lusten faller på.
Du, jag har också fått för mig att ATI har bättre tv-out, undrar varför?
Någon som kan bekräfta eller dementera?

Men sen vette väl fan om prisklassen är densamma på dessa två kort, 9600GT går på ca 1000 kr och 4850 går ju på ca 1500 kr.
Fast iofs så har du en renodlad HDMI utgång på 4850 va?

Visa signatur

"Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor; snarare har de grått ludd som har flugit in i huvudet på dem av misstag"
Citat: Nalle Puh

Permalänk

Fördelen med 9600GT är att det utvecklar rätt så mycket mindre effekt än HD4850 (60W vs 100+W). I ett litet chassi är det ju bra med effektsnåla komponenter, så att man inte värmer upp luften i chassit och andra komponenter. Dock presterar HD4850 rätt mycket bättre. Ett annat alternativ i samma prisklass är HD3870, det har fördelen att det blåser ut den varma luften ut ur chassit. Nackdelen är väl att kylaren tar upp platsen bredvid grafikkortet också, då det är en tvåslotskylare (blockerar ofta en PCI-plats). HD3870 och 9600GT är rätt likvärdiga prestandamässigt. HD3870 är ofta snäppet tystare än 9600GT (lite beroende på vad för kylare som sitter på 9600GT, men om det är referenskylaren på båda är HD3870 det tystare kortet)

När det gäller TV-out på nyare kort frånNvidia och ATI verkar den rätt likvärdig. Det var väl mest på X1900-serien jämfört med 7900-serien som folk märkte skillnad. (även den gamla 9XXX-serien från ATI var populär bland folk som ville få upp bilden på TV, då man med en hemmaknåpad kabel kunde få bättre bild än via SVGA)

Visa signatur

~Pelle~