Permalänk
Medlem

Uppgradering Asus A8V

Ja då var det dags att se om det går att fynda något på mellandagsrean.
Mitt stystem idag är:
MoBo: Asus A8V-E Deluxe
CPU: AMD Athlon 2200
GPU: Radeon X850 XT
RAM: 1024

I första hand är det grafiken jag vill uppgradera men är osäker på om CPU:n blir en flaskhals om jag sätter in ett 4850, vad tycker ni? Behövs det mer RAM? Kan en uppgradering av CPU:n vara något också och vad kan man maxa med? Jag har ingen prislapp men springer det över 5000kr kan jag lika gärna börja titta på helt nytt system (men det får bli en annan tråd i så fall).

Så kom gärna med litet förslag så jag kan lira COD4, Vegas 2 mm utan lagg.

God fortsättning!

Permalänk
Medlem

antar att det är en 2.2Ghz single dore efterso mdu itne skriver ut exackt va du har. Det är väl en flaskhals med dom felsta grafikkort i dag då spel som nytajr sådana grafikkort ofta förlitar sig på att systemet har mer än en CPU.

Men oavset så får du juen vinst men det kommer bli en klar flaskhals ja om du har en sigelcore CPU.

939 då är det ju svårt å hitta en ny men det fins ju begagnade att jaga ner och det går ju att hitta helt okej dualcores till 939 beg. AM2 blir ju itne så mycket snabbare med DDR2 på singel eller dualcores. är ju itne först vid quadcores det börjar märkas stor skillnad.

1Gb ram är lite lite också. Så systemet kommer bli ganska obalanserat med bara nytt grafikkort och DDR är dyrt gämfört med DDR2 så billigas är nog tyvär att köpa nytt eller jaga ner be minne och CPU.

Men du kan ju ganska enkelt köpa dig en X2 6000+ 3.Ghz för 800Kr. Ett valfritt mobo och 4Gb ram för 500Kr och ett HD4850 så är du klar och får dig en BRA boost över hela registret. Så för 5000Kr kan du gott och väl uppgradera den.

Permalänk
Medlem

Jag bugar o bockar för dit svar pa1983. Misstänkte att det lutade åt att skaffa sig nytt i stället för att uppgradera.