nVIDIA - Möjligt att tillåta dev-out swap during ie. playback?

Permalänk

nVIDIA - Möjligt att tillåta dev-out swap during ie. playback?

Haft ett stenåldrigt Radeon AGP-kort fram till häromdagen. Det kortet orkade inte driva vga och tv simultant, så jag hade hotkey som jag swappade med. Så, häromdagen köpte jag ett simpelt lågbudget 6200LE. Jag spelar aldrig spel eller sånt, att kolla xvid är det mest krävande jag gör typ.

Iaf, det klarade clonemode, fast jag fick erfara ett visst störande (antar "overlay" har en bricka med i spelet) i att videon fick ett slags "wave distortion" bara i TV-rutan särskilt "potentiella makroblock-scener", om ni förstår, fast på dataskärmen var det klockrent utan sånt, bara på teven. Skulle va skönt om jag fick rätsida på det fast jag har slitit mig less med settings provat samtliga renderers osv så jag har gett upp typ.

Iaf, jag är ju ändå såpass van vid att hotkey-växla mellan data/tv så jag fixade det i kontrollpanelen. Smidigt och bra. Bara en sak störde mig rejält.

Jag kan inte växla output device medan jag har "aktiv video" exempelvis en Media Player Classic instance running. * Detta medför att jag måste hotkeya till gamla tjockteven först och sedan slå igång MPC. Ett gissel att se de grumliga menyerna om det nu skulle vara nåt sånt jag vill "post-setta", då såklart. Usch, störande. Mitt gamla Radeon kunde jag växla fritt med och det är säkert sex år gammalt. Borde det inte vara chill nurå? Jag hoppas så mycket att det är nån liten setting jag har förbisett, så jag så att säga kan overrida det där på nåt vänster. Snälla säg att det är så!

Tacksam för alla svar~

* TL;DR-avoider! ^^

Visa signatur

Skriver en bok om hur det är att leva i underjorden..

Permalänk
Medlem

Kan du inte köra dual view istället för att klona och mecka? Då kan du ju köra native på både skärm och TV:n, och använda båda två samtidigt.

Om du har helkass bild på TV:n så du inte ser texten ordentligt så kan du drag 'n droppa filmen i MPC (eller annan spelare) från en skärm till en annan. Dvs du startar MPC, drar över spelaren till TV:n, därefter så drar du över filmen på samma sätt.

Du kan / kunde starta MPC på en skärm och sen byta output under tiden, men det... funkar sådär. Att göra det med DXVA eller i fullscreen ballar alltid ur, men om du kör window mode på MPC så går det oftast. Andra videospelare, typ VLC, är mer förlåtande. Då kan du (om du kör dual view... spanned mode till exempel) starta MPC, ställa in det som ska ställas in, och sen drar du över MPC till TV:n och kör fullscreen där.

Ultramon är ett program som kan köra livet enklare för multi-screen miljö.

Visa signatur

Nej är också service.