Permalänk
Avstängd

Tips För Gamers

Introduktion

Om man vill bli en seriös gamer, vinna så mycket som möjligt och spöa alla n00bs så att säga, så finns det ett antal saker som man bör tänka på för att få det där lilla extra övertaget! Ditt mål behöver inte vara att du skall bli pro och tjäna pengar på att du spelar, du kanske bara vill bli bättre och tycker om att ta saker på allvar. Om du är relativt ny till denna värld så finns det mycket att lära, men allt inom detta område kommer knappast vara med i denna artikel. Förhoppningsvis så får även den vana spelaren något att tänka på!

Ska mest ta upp saker man ska tänka på när man köper hårdvara.

Hårdvara – Datorn

Det främsta som skiljer en seriös gamer är givetvis vilken typ utav hårdvara man har i datorn, allt beror ju givetvis på budget, så tipsen vänder sig främst till de som inte kan plocka precis vad de vill.

Det som är allra viktigast när du spelar spel är processorn (CPU) och grafikkortet, men du måste (givetvis) ha tillräckligt med RAM minne i datorn. I dessa tider är det väldigt billigt, men det är onödigt att slänga pengar på för mycket RAM ändå! Så jag rekommenderar 4 GB och hastigheten spelar generellt ingen roll alls om du inte skall överklocka din CPU. RAM tillverkaren Corsair har gott rykte och jag har bara bra erfernhet av dem så dem rekommenderar jag.

Idag så finns det processorer med fler än en kärna, dvs det finns mer än en logisk krets som kan utföra logiska operationer ('beräkningar'). De flesta spelen idag utnyttjar detta på ett eller annat sätt och det är då därför fördelaktigt att ha en processor med så många kärnor som möjligt. Man kan högst ha 4 st kärnor i dagsläget (för en vanligt PC) och jag rekommenderar därför Intel Core i5 750 av flera anledningar. Om man jämför den med Core i7 860 eller 870 så är de i princip samma processor, det enda som skiljer dem åt egentligen är standard frekvensen och HT (Hyper Threading). Men denna frekvensen kommer man lätt förbi om man överklockar, vilket jag ser som självklart, man kanske inte når exakt lika högt som med 860 eller 870, men det är oftast inte värt det man vinner på det. Och HT är inget man egentligen inte ska sakna, iaf inte om man är gamer, det kan t.o.m. ge sämre resultat med det på än av i spel!(!!) När man överklockar så är det rekommenderat att man skaffar en bättre kylare än standard för att inte bränna sönder processorn. Se till att hålla dig inom rimliga temperaturer, dvs som tillverkaren specificerar, vanligtvis ca 60 till 70 grader C! För detta så vill jag rekommendera Zalman CNPS-10X Extreme, varför? Jo, jag har själv bra erfarenhet utav Zalmans kylare, de kyler mycket bra och all utrustning man får till är av god kvalité, manual, fläkt reglering m.m.

Det finns mycket att säga om grafikkort, men istället för att gå igenom allt som man ska tänka på när man köper det så ska jag helt enkelt bara säga att ju dyrare ju kraftfullare! Om du har råd så köp ett med två st GPU:er.

Bra ljud är också något som jag tycker är viktigt, creative har bra rykte och det är för att de levererar bra ljud för hyffsat pris. Själv så kör jag med ”X-FI Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Series”. 5.1 ljudsystem hjälper också en bra bit på vägen för att höra exakt var saker och ting sker, att höra vad motståndaren gör kan vara lika avgörande som att se vad han gör. Det finns många olika ljudkort, men de allra flesta från Creative är bra!

Hårdvara – Gear

Det handlar mycket om tycke och smak när det gäller att välja mus, tangentbord och musmatta. Jag skall nämna några allmänna saker som man bör tänka på, men även hur jag har valt efter mitt tycke.

Hårdvara – Gear – Mus & Tangentbord (minst 7 ms att vinna)

Det är många som tror att det enda som är viktigt är hur många DPI en mus klarar av, det må vara ett mått att beskriva hur exakt en mus kan beskriva en rörelse du gör, men eftersom du inte har oändligt med pixlar på skärmen så märker du heller inte någon skillnad vid en viss gräns! DPI är också hastigheten som muspekaren rör sig, som också är beroende på musens känslighet. Själv så känns 2000 DPI, samt 50 % känslighet bra för då slipper jag lyfta musen så mycket och kan mest styra den med fingertopparna! En mus med minst 2000 DPI är att rekommendera!

Det gäller att hitta en mus som har låg respons tid, 1 ms är vanligt för en gamer mus, en vanlig mus har 8 ms. Inte nog med att du vinner tid och kanske skjuter motståndaren i huvudet innan han gör det, du kommer också att sikta bättre eftersom siktet kommer vara närmare synk. med hur du rör handen. När du väljer mus så ska den också klara av att man rör musen snabbt fram och tillbaka, vilket en vanlig mus inte klarar av. Två extra knappar för tummen kan vara behändigt, om man t.ex. vill kasta granater snabbt. En sladd som inte trasslar. Den skall glida lätt (teflon fötter är att föredra) och det ska naturligtvis vara skönt att hålla den. Till denna mus så gäller det att ha en musmatta som både är tillräckligt stor och ger låg friktion till musen. Det är en smakfråga om man ska ha en hård eller mjuk yta, men själv så föredrar jag en hård yta. Baksidan utav musmattan skall dock alltid vara av något material med hög friktion, oftast mjuk då. Själv så använder jag musen Razer Lachesis och musmattan Razer Destructor, de är de bästa som jag testat.

Tangentbordet som musen skall ha låg responstid, men till skillnad från musen så skall den inte glida bra utan tvärt om. Helst så skall det ha ett par gummi-fötter som håller det på plats när du spelar så att du inte trycker på fel knappar i stridens hetta! Om du är en gamer som spelar i mörker så är ett tangentbord där tangenterna lyser att rekommendera. Det kan även vara behändigt att kunna programmera om alla knappar så att du kan stänga av den förbannade ”windows-knappen” eller annat som du tycker är besvärligt. Jag tycker också att det är bra med ett ergonomiskt handledsstöd på tangentbordet av två orsaker. Nr1, först och främst så kan det motverka verk i handleden om man sitter mycket framför datorn. Nr2, om du går på LAN lite då å då så kan det hända att man får sitta vid ett kasst bord med vass kant eller obehaglig yta och om du då har detta handledsstödet så slipper du dessa problem om du gör som jag gjort att jag alltid spelar med tangentbordet precis vid kanten av bordet. Det tangentbordet som jag suktade länge efter innan det kom och det som jag använder nu är Razer Lycosa, vilket uppfyller alla mina krav. Det har även fler karaktärsdrag som inte är så viktiga, som t.ex. ”rubber-coating” dvs tangenterna är täckta av ett tunt lager gummi och så har det en fin liten touchscreen för media spelaren m.m..

Hårdvara – Skärm

Det finns väldigt många olika sorters skärmar idag och det finns lite att tänka på när man ska välja, jag kommer inte att ta upp alla attribut utan de viktigaste för en gamer.

Hårdvara – Skärm – Respons tid

När man pratar om en skärms respons tid så pratar man oftast(!) om hur medelhastigheten för att en pixel kan byta färg från svart till vitt och sedan till svart igen (GTG), 2 ms till 8 ms är väldigt vanligt idag. Det är viktigt att kolla innan du köper skärmen att det är GTG så att de inte mäter på något annat skumt sätt! Detta gör att om du har väldigt hög respons tid så finns det pixlar på skärmen som visar fel färg för länge jämfört med vad de verkligen borde vara enligt spelet. Det kan leda till att du tror att du siktar på någons huvud men det gör du egentligen inte. Man ska alltså försöka hitta en skärm med så låg som möjligt, men stirra dig inte blind på detta attribut för det finns andra som spelar roll också!

Hårdvara – Skärm – Uppdateringsfrekvens

De allra flesta idag har en LCD skärm, tidigare så var det CRT som gällde (vissa hardcore gör fortfarande CRT), skillnaden är i princip att mellan varje bild som visas på skärmen så har en CRT ”avstängd”, helt svart alltså, medans en LCD behåller den gamla bilden tills nästa kommer. Du slipper helt enkelt få epilepsi. Oavsett LCD eller CRT så ju högre frekvens desto bättre! Hädanefter så kommer skärm referera till en LCD skärm.

Med uppdaterings frekvens så menar man hur ofta skärmen hämtar en eventuellt ny bild från grafik kortet och datorn. Jag skriver eventuellt för att om datorn inte hunnit beräkna nästa bild dvs du har för få bilder per sekund (fps) så kommer samma som tidigare att visas på skärmen. Frekvensen på skärmen spelar bara roll om du får lika många eller fler fps i spelet du spelar. En standard skärm har en frekvens på 60 Hz vilket innebär att bilden kan uppdateras 60 ggr per sekund, förutsatt att den gör det så du en fördröjning med 1/60 s (=16.67 ms). Nu finns det även s.k. ”3D-ready” skärmar som ligger på 120 Hz vilken ger en fördröjning på 1/120 s (=8.33 ms).

Jag kan ge ett exempel på en gaming skärm för ett tag sedan och de som säljs nu.

Samsung SyncMaster P2250 60 Hz & 2 ms (GTG) respons tid => total fördröjning = 18.67 ms
Samsung SyncMaster 2233RZ 120 & Hz 3 ms (GTG) => total fördröjning = 11.33 ms

En vinst på 7.33 ms och till er som är skeptiska, det syns bara du rör muspekaren. Allt detta förutsatt att du har tillräckligt hög fps då. Jag har givetvis denna skärmen! Kanske inte får så mycket nytta för den i Crysis men, men...

Diverse – Datorn

En gamer har ett väl ventilerat chassi så att hårdvaran håller och så slipper du å blåskärm när du spelar! Damfilter är att föredra, annars så damsuger man försiktigt och ofta! Antec 902 är ett grymt chassi som jag rekommenderar starkt!

Diverse – Gear

En sak som är väldigt viktig enligt mig är att när man spelar så skall det vara rent både under och ovanpå tangentbord, mus och musmatta. Det skall alltså inte finnas något dam som kan störa mitt i gamet som gör att din gear inte ligger på plats (det är för övrigt bra för hälsan också! [IRL ;)]).

För mig så är det också viktigt att sakerna sitter på samma plats varje gång jag spelar vilket gör att man blir mer å mer ”bekant” med sin gear och man trycker mindre å mindre på fel knappar, vilket är a och o. Det är oftast inte så svårt att trycka på rätt knappar när man spelar på låg nivå eller enkla spel där det inte finns så många knappar att tänka på, men i RTS kan det bli värre där det ska gå fort och det finns massor med olika hotkeys.

Diverse – Sittplatsen

Skaffa dig en skön stol, helst med armstöd, det är bra för axel å stjäl! Ett stadigt skrivbord, mitt sitter t.o.m fast i väggen!

Om du inte flyttat ännu så är det tips nr.1!

Slutsats

Detta "ska" du köpa:
4 GB RAM från Corsair
Intel Core i5 750
Zalman CNPS-10X Extreme
Creative ljudkort
Razer Lachesis
Razer Destructor
Razer Lycosa
Samsung SyncMaster 2233RZ
Antec Ninehundred Two

Mitt sista tips är: SPELA MYCKET!

gl hf

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk

Du tycker inte du fokuserar lite väl mycket hårdvara nu eller?

När jag fortfarande spelade körde jag rätt så seriöst i flera olika globala klaner med riktigt bra placerings, utan att använda någon utav de delarna man "ska" ha...

Slutsats2:

Använd en bra dator och lär dig spela istället för att kolla skärmens Hz med oscilloskop.

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Du tycker inte du fokuserar lite väl mycket hårdvara nu eller?

När jag fortfarande spelade körde jag rätt så seriöst i flera olika globala klaner med riktigt bra placerings, utan att använda någon utav de delarna man "ska" ha...

Slutsats2:

Använd en bra dator och lär dig spela istället för att kolla skärmens Hz med oscilloskop.

Well.. på gott och ont i min mening.
I just spelsammanhang hänger jag inte upp mig för mycket på själva hårdvaran. Men visst, moderna spel vill man ska prestera bra så kylning och eventuell överklockning är ju aldrig fel. Snackar vi däremot mus och tangentbord så är det fortfarande många som hänger upp sig på DPI:n och liknande. Min mus klarar 4000dpi men jag kan inte hantera den i spel med så hög. 1500 passar MIG bäst men viktigaste för min del är komforten.

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Poison
Well.. på gott och ont i min mening.
I just spelsammanhang hänger jag inte upp mig för mycket på själva hårdvaran. Men visst, moderna spel vill man ska prestera bra så kylning och eventuell överklockning är ju aldrig fel. Snackar vi däremot mus och tangentbord så är det fortfarande många som hänger upp sig på DPI:n och liknande. Min mus klarar 4000dpi men jag kan inte hantera den i spel med så hög. 1500 passar MIG bäst men viktigaste för min del är komforten.

Glömde ta upp detta :S lägger till något om det nu

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Du tycker inte du fokuserar lite väl mycket hårdvara nu eller?

När jag fortfarande spelade körde jag rätt så seriöst i flera olika globala klaner med riktigt bra placerings, utan att använda någon utav de delarna man "ska" ha...

Slutsats2:

Använd en bra dator och lär dig spela istället för att kolla skärmens Hz med oscilloskop.

Förlåt.

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk
Medlem

Något som är mycket viktigare än hur många DPI / ms osv. man har på musen är att stänga av musaccelerationen i windows, det gör det mycket lättare att klicka rätt.

Visa signatur

I'm Winston Wolfe. I solve problems.

Permalänk
Hedersmedlem

Kan nog inte riktigt hålla med.
Man blir inte bra pga sin hårdvara, vissa saker hjälper kanske lite.
I grunden är det: träning ger färdighet.

Sen får man inte glömma bort att det finns ett verkligt liv utanför spelet.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Airwolf
Kan nog inte riktigt hålla med.
Man blir inte bra pga sin hårdvara, vissa saker hjälper kanske lite.
I grunden är det: träning ger färdighet.

Sen får man inte glömma bort att det finns ett verkligt liv utanför spelet.

Citat:

Om man vill bli en seriös gamer, vinna så mycket som möjligt och spöa alla n00bs så att säga, så finns det ett antal saker som man bör tänka på för att få det där lilla extra övertaget! Ditt mål behöver inte vara att du skall bli pro och tjäna pengar på att du spelar, du kanske bara vill bli bättre och tycker om att ta saker på allvar. Om du är relativt ny till denna värld så finns det mycket att lära, men allt inom detta område kommer knappast vara med i denna artikel. Förhoppningsvis så får även den vana spelaren något att tänka på!

Citat:

Mitt sista tips är: SPELA MYCKET!

aka träning ger färdighet

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk
Medlem

Ingenting med config? När man spelar Quake gör ju configen jäkligt mycket mer än vilken hårdvara man har.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Ingenting med config? När man spelar Quake gör ju configen jäkligt mycket mer än vilken hårdvara man har.

Jo sådant måste man fixa. Jag körde mycket med en GUI från roccatas klan vet inte hur man får tag på den, enligt vår slovenska lagledare var det direkt från klanen men det finns säkert liknande program. Då kan man fixa hotkeys smidigt så man har hotkeys för allt från flash till gamman.

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Jo sådant måste man fixa. Jag körde mycket med en GUI från roccatas klan vet inte hur man får tag på den, enligt vår slovenska lagledare var det direkt från klanen men det finns säkert liknande program. Då kan man fixa hotkeys smidigt så man har hotkeys för allt från flash till gamman.

Finns rätt många olika men har kört med denna tidigare, dock är inte uppdaterad på ett tag så några kommandon saknas.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Ingenting med config? När man spelar Quake gör ju configen jäkligt mycket mer än vilken hårdvara man har.

Tyvärr så finns det vädligt många titlar och jag har inte tid eller lust att skriva en artikel för varje spel. Och som jag skrev i början så kommer knappast allt att få plats.

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Finns rätt många olika men har kört med denna tidigare, dock är inte uppdaterad på ett tag så några kommandon saknas.

Okey, jag spelade dock CS:S men jag utgår från att det finns ett gäng till det också.

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sweYoda
Tyvärr så finns det vädligt många titlar och jag har inte tid eller lust att skriva en artikel för varje spel. Och som jag skrev i början så kommer knappast allt att få plats.

Menade inte att du ska skriva om varje spel men att säga att en config gör väldigt mycket ifall du vill bli bra men att det gäller att hitta något som fungerar för en själv.

Permalänk

Tips vet jag inte, hårdvarurekommendationer kanske men sen får man ju tänka på att du har glömt grafikkort, psu, moderkort och hårddiskar.

Ljudkort är absolut inte nödvändigt, har själv spelat i ett antal ligor och nått år var det aktuellt med CAL och jag körde med det ljudkortet som fanns inbyggt på mitt gamla P5VDC-X, funkade hur bra som helst. då är headset däremot betydligt viktigare.

Mus och TGB ska man fanemej inte köpa efter några rekommendationer, man bör ju hitta grejer som passar en själv, samma sak med headset.

Ang. skärm så har jag inte provat en 120hzare men jag märkte i princip ingen skillnad då jag gick från CRT till 22" TFT, och då jag gjorde det bytet spelade jag som mest, (cs1.6).

Jag tycker det är synd att du skriver att man "ska" köpa de delar du rekommenderar, om jag köpte en dator med minnen från kingston och processor från amd så skulle jag spela lika bra, köpte jag däremot kringutrustningen som du rekommenderar så skulle jag suga, riktigt hårt.

Visa signatur

7800X3D / 7900XT

R.I.P PALE

Permalänk
Avstängd

Fy fan säger jag bara... alla bara gnäller å gnäller... dra åt helvete! Seriöst!

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sweYoda
Fy fan säger jag bara... alla bara gnäller å gnäller... dra åt helvete! Seriöst!

ja det kanske det görs, men som sagt så har du missat allt det viktiga och hängt upp dig på enbart hårdvara och sammtidigt glömt skriva en väldans massa om den...

Ska man bli bra så är det mkt tränning som gäller sen ser jag hellre en bra Config än en super UBER dator, då jag emd en bra Config kan spara ett par tusen och ha det till något roligare!

GL & HF!

Permalänk
Medlem

Lol vilken tråd beror ju på vad man ska spela är det cs som gäller så kan du ju ta bort platt skärmen direkt om man nu är seriös.

Visa signatur

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4 /8 tb mx500
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Permalänk

Dålig stil att älta så oempatisk kritik mot guidskaparen. Tyckte det var intressant läsning och alla besserwissrar som råkar komma på något som borde vara med utanför den skrivna guiden kan kläcka ur sig sin kritik på ett sätt som inte är kränkande. Have a heart.

Visa signatur

Asus Z87-pro | 4770K @ 4.3ghz | Geforce 570 gtx SLI | 16gb Corsair Vengeance cl10

Permalänk

Have a heart säger du och trådskaparen har bett oss att dra åt helvete. Det känns ju helt rätt. Tråkigt attityd har han och bara det sänker betyget på hela alltet, tyvärr.

Visa signatur

7800X3D / 7900XT

R.I.P PALE

Permalänk

Tror att vid det laget han bad någon dra åt helvete så var det faktiskt berättigat. Synd att du upplever det så.

Visa signatur

Asus Z87-pro | 4770K @ 4.3ghz | Geforce 570 gtx SLI | 16gb Corsair Vengeance cl10

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fragdeath
Tips vet jag inte, hårdvarurekommendationer kanske men sen får man ju tänka på att du har glömt grafikkort, psu, moderkort och hårddiskar.

Ljudkort är absolut inte nödvändigt, har själv spelat i ett antal ligor och nått år var det aktuellt med CAL och jag körde med det ljudkortet som fanns inbyggt på mitt gamla P5VDC-X, funkade hur bra som helst. då är headset däremot betydligt viktigare.

Mus och TGB ska man fanemej inte köpa efter några rekommendationer, man bör ju hitta grejer som passar en själv, samma sak med headset.

Ang. skärm så har jag inte provat en 120hzare men jag märkte i princip ingen skillnad då jag gick från CRT till 22" TFT, och då jag gjorde det bytet spelade jag som mest, (cs1.6).

Jag tycker det är synd att du skriver att man "ska" köpa de delar du rekommenderar, om jag köpte en dator med minnen från kingston och processor från amd så skulle jag spela lika bra, köpte jag däremot kringutrustningen som du rekommenderar så skulle jag suga, riktigt hårt.

Riktig snällt av dig att du skriva så där och han bara rekommenderar den där datornburken, HALLO??? det är så att han inte ta kniven o hota oss att köpa det som han rekommenderar

Permalänk

du kan nog få priset i sämsta guiden

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lerduvan666
Tror att vid det laget han bad någon dra åt helvete så var det faktiskt berättigat. Synd att du upplever det så.

Jag tycker aldrig det är berättigat att be någon dra åt helvete. Vi gav kritik på guiden och det ser jag absolut inte som en anledning att bli förbannad, men vill du se det så så får du gärna för mig

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ven
Riktig snällt av dig att du skriva så där och han bara rekommenderar den där datornburken, HALLO??? det är så att han inte ta kniven o hota oss att köpa det som han rekommenderar

Har inget problem med att han rekommenderar vissa prylar men jag skulle gärna vilja veta varför jag blir bättre på att spela datorspel ifall jag köper de grejerna han rekommenderar, jag spelar betydligt bättre med min Sidewinder än vad jag gör med en Lachesis som TS rekommenderar, då är det ju lustigt att han i slutet skriver att jag "ska" köpa en Lachesis.

I övrigt, sittposition är något jag borde träna på, sitter som kängru.

Visa signatur

7800X3D / 7900XT

R.I.P PALE