Min dator känner inte av min externa hårdisk - hjälp?

Permalänk
Medlem

Min dator känner inte av min externa hårdisk - hjälp?

Kan väl börja med att säga att jag är en nybörjare, så har vi det överstökat. Men jag fick en LaCie Network Space 2 i julklapp, dvs. en NAS-server som även ska gå att använda som en extern hårddisk, om jag förstår det hela rätt.

Nu är det så att jag bor i studentbostad och får internet från universitetet och har har en sladd från väggen till datorn där jag får internet. Jag äger alltså ingen router, jag antog att om jag vill använda den som en NAS-server så måste jag skaffa en router? Eller?

Men då tänkte jag att jag kan ju använda den som extern hårddisk tills jag skaffar en router. Problemet är att jag pluggat in den och startat - ingenting händer, datorn verkar inte känna av hårddisken på samma sätt som min andra externa hårddisk.

Vad kan problemet vara? Tips?

All hjälp uppskattas.

Permalänk
Medlem

Kan väl lägga till lite information, den dyker inte alls upp i den här datorn. Den finns inte heller i diskhanteringen osv.

Funderar på om jag kan ha kopplat ihop den fel eller om jag saknar drivrutin? Fullt möjligt att jag kan ha kopplat ihop den fel...

Jag använder Windows XP för övrigt.

Edit:
Tror jag hittat lösningen nu:

IMPORTANT INFO: You must successfully connect to the network
and run the Setup Wizard before connecting the Network Space 2 to
your computer via USB. Follow the steps in chapter 2. Connecting
to a Home Network before continuing.


Tråden kan låsas.

Permalänk
Medlem

Nu har jag köpt en router och fått den att funka utmärkt som NAS. Däremot har jag fortfarande problem med att få den att funka som extern hårddisk via USB.

Den dyker inte upp i den här datorn, däremot hittar jag den i diskhanteraren.

Diskhanteraren

Enhetshanteraren

En sak jag direkt reagerade på är att den helt saknar enhetsbokstav? Det går inte heller att lägga till detta när man högerklickar på hårdisken, som man kan göra med de andra.

Förslag?

Permalänk
Medlem

Aha, anledningen till att den inte hittas i "Den här datorn" men i enhetshanteraren och diskhanteraren verkar vara för att den inte är tilldelad någon volym (eller hur man nu ska säga). Kolla vilka olika alternativ det finns om du högerklickar på det oallokerade utrymmet, borde finnas något alternativ för att formatera och tilldela enhetsbeteckning där (skapa volym?). Var ett tag sen jag höll på där inne så kommer inte riktigt ihåg vad alternativen heter men du fattar säkert

EDIT:
Frågan är bara vad som händer om du nu redan har konfigurerat den via routern...

EDIT 2:
Läste för fort, märkte nu att du redan har testat med att högerklicka...