[Guide] Bitcoin: Använd ditt grafikkort för att tjäna pengar

Permalänk
Medlem

bara för att jag råkade titta förbi, snappa upp ett visst intresse och ville tillägga lite mer perspektiv till det hela. (orkar dock inte utveckla de allt för extremt då jag ska upp tidigt imorrn och helt enkelt inte har ett gigantiskt intresse i de hela mer än att den här typen av diskutions ämnen är ett intresse)
och ursäktar i förväg ifall de kanske är svårläsbart, jag använder () istället för massa * som förvirrar mig, o jag orkar inte renskriva.

jag har faktiskt sett en liknande sak tidigare, fast då var det Nvidia som hade idén, för ganska många år sen till och med om jag inte minns fel (nån gång runt Nvidia 7-8k serierna tror jag). och dem hade även en praktisk tillämpning, fast utan någon slags reward för det. vilket var just ett socialt experiment, med praktiskt syfte "låna ut din GPU kraft" tror jag va slogan för de. går säkert o läsa om de i nån slags arkiv nånstanns, men då va de faktiskt själva Nvidia som körde de hela, o inte nån anonym.

nr1
det vissa jag sett fatalt missat, är att det finns redan "påhittade valutor" med ett tekniskt faktiskt värde.
de absolut bästa exemplet är "SecondLife Linden", en valuta som kom från ingenstanns alls, satts i rullians och helt plödsligt fungerade. går visserligen inte ut på en helt extremt meningslös uppgift, då de i alla fall ger lite underhållning för spenderad tid, lite socialt umgänge, inte stressar din dator lika mycke, och kan arbeta passivt medans man har datorn avstängd. MEN låtsas-valuta oavsett.

nr2
exempelvis WoW pengar har av någon anledning fått ett visst "värde" trotts att de grovt bryter mot spelets regler, i detta fall nån som sitter o nöter ihop ex 10k guld o säljer för riktiga pengar, eller skapar ett maxat konto o säljer för riktiga pengar.

nr3
för den som intresserar sig av vad gällande värdet på "riktiga" pengar, kan dem som orkar ta sig tiden (vilket uppenbart många på den här tråden orkar efter som dem tillägnar flera timmar åt att köra dragkamp fram o tillbaks med en oändlig cirkel av diskutioner), så kan dem lika gärna tillägna iaf 1 till 2 timmar åt http://www.zeitgeistaddendum.com/
gäller även för dem som vill få hela de här alltet förklarat för sig i film-form istället för forum-text, vilket de faktiskt gör, om man sorterar ut massa övrigt i videon som inte tillhör den här tråden, om än kanske fångar intresset för alla ändå.
(vissa må skrika "konspirationsteorier", men faktum är att enbart exemplet av bitcoin, skulle kunna bevisa de hela, oavsett vad för typ av "social study" eller "scam" eller "spel" de här är, så skulle de fortfarande kunna funka).
för min del i de här fallet skulle jag hellre rösta på att det är en slags marknads studie (dock kan de jue fortfarande i allra högsta grad vara nån slags pyramid spel, vilket ingen vet förän man lyckas arbeta upp ett system som i alla fall tar fram och räknar ihop, och bevisar att ingen enskilld individ innehar mer än uträkningsbart belopp, vilket borde kunna tas fram då alla induviduella datorer faktiskt har kontakt med varandra, och i alla fall borde ta fram en summa i rangordning i anonym individ har si o så mycke på sitt konto), då det faktiskt sker sånna här saker i verkligheten också (för dem som läst mediekunskap, mediekommunikation, ekonomi och handel, har mest troligen läst om det).
ett väldigt stort företag, låt leka med tanken om att google ville göra en egen valuta, skulle dem inte ha några direkta problem alls med att avsätta låt säga 250miljoner dollar, som bara är en väldigt liten del av deras vinstintäkter, på att helt enkelt göra den här typen av experiment, och basicly även om dem är anonyma till 100%, så kan dem fortfarande lägga ett faktiskt värde bakom valutan, då det är dom i slutändan som återköper alla coins när experimentet är avslutat, inkluderande mest troligt ta ganska bra vinst från de pengar som skapas genom rent allmänt intresse och användning av valutan, som åter igen tar upp guld som en "ju mer intresse ju mer värde" sak.

nr4 (område som jag inte kan mycket om, förvirrar mig, men i alla fall är ett förslag).
så skulle man faktiskt kunna använda systemet för att göra exempelvis folding, men de skulle kräva lite mer invecklad kodning (kan ingenting om programmering), men basicly så måste man använda en höggradig kryptering, och köra en extra payload brevid de krypterade streckkods systemet som redan används.
de kräver 1 central som håller koll på de hela vilket kan va svårt?
men möjligt, då man kan skicka ut en faktiskt äkta beräkning med vissa random intervaller med äkta folding och tomma pings, som gör förfalskning ännu svårare, men man får tillbaks resultat när man öppnar de besvarade dekrypteringarna av "folding" eller vad som tidigare sas. de tar upp en aning mer bandbredd, men borde inte ta upp mer arbetskapacitet än vad som redan används. men man använder varje "hash?" som en "ZIP" (fil som innehåller mer än 1 sak iaf) fil som datorn går igenom, räknar ut, o skickar tillbaks med svaret? och därigenom faktiskt kan göra lite nytta.
ni får skicka förslaget vidare efter att ha gjort de lite mer förståbart till han som ville ha förslaget. men det är de enda sättet som jag skulle kunna tänka mig att en sån här tillämning skulle kunna ske på ett pålitligt sätt och samtidigt fungera på samma sätt.

o där skrev jag nått så långt så de överraskade mig själv igen.... sry^^
får edita mig själv imorrn kväll, då jag inte har tid nu. ska upp senast 7 imorrn bitti.... yippie....

Permalänk
Medlem

Nu är jag trött. Har suttit frenetiskt och druckit kaffe och googlat om bitcoin ur ett mer "jag söker negativa svar"-perspektiv. Fascinerande men nu måste lägga mig och sova Men innan måste jag bara säga detta till de vars ståndpunkt jag argumenterat mot:

Jag har till viss del ändrat åsikt. Det finns helt klart vissa brister i detta. Den största eller kanske t.om. den enda: Den extremt stora fördel detta ger de som ger sig in först. Och handen mot hjärtat: det är väl en av de första reglerna vid pyramidbygge.

Jag vill inte säga det, jag vill inte tro det - Inte för att jag investerat pengar i det (Jag har köpt ett grafikkort för 1900 (av vilket nästa hälften jag har minat till mig) har nästan allt på det mer vedertagna paypal - ironi? och grafikkortet hade jag ändå köpt, detta blev bara kicken i ändan att göra det. (och ja, jag har räknat med energiförlusten)), utan för att jag verkligen vill att ett sådant här "system" skall finnas och frodas.

Som det är idag så har personen som utvecklat detta... Jag vet inte hur många bitcoins. För många för vårt eget bästa. Det spottas just nu ut 45.000SEK/dag till "random miners" och det har gjort det kontinuerligt sedan två år tillbaka (När det började så var dessa bitcoins inte värda ett smack, sedan blev de värda 1 cent USD (vilket ändå är nästan 500SEK/dag). Jag vet inte hur många bitcoins man vågar spekulera i att "skaparen" har. Men jävligt mycket i alla fall..

Han kan ju inte sälja det i ett svep, för det finns ingen som vill köpa 0.5m bitcoins för 0.5mUSD. Han kan sälja lite då och då, och för varje gång det görs desto billigare kommer det bli att köpa en bitcoin, right? Vilket inte kommer ge personen mer än några.. miljoner SEK i vinst?

Jag älskar iden, jag vill att detta ska finnas ,men Jag gillar inte mining-momentet (ström mot bitcoins) och framförallt anser jag att fördelen av att vara bland de först tar bort lite av hela den här "detta är 100% seriöst stämpeln". Jag kommer inte överge projektet, men kommer nog inta se på det på annat sätt än som en hobbyverksamhet. Jag vill som sagt att det ska fungera och jag tror på det mesta - men det är nog tyvärr fel implementerat med den här "resursfördelningsmodellen".

Så biggles och FANTEN, jag ber om ursäkt för att jag var uppkäftig. Jag tror på större delar av bitcoin-konceptet, men framförallt så vill jag tro på det.
Men denna implementation kanske bara är ett steg i bättre rikning. Läs: man måste (våga) misslyckas för att vinna. Att vara en del i ett "planerat" misslyckande är inget för gemene man eller någon som man bör rekommendera till andra. Jag är mer än gärna med och misslyckas för jag tror på grundtanken (Och med grundtanke menar jag inte eventuell scammingverksamhet från de som var först. Även om jag fortfarande inte vill kalla det scamming.)

Hmm, mitt huvud har gått in i overload mode Sleep is needed, hörs imorn
Sista tanke och fråga till er: Hur ska pengarna fördelas i en sk. "p2p-styrd decentraliserad valuta". Finns det ens något sätt? Är själva grundideen löjlig? (att något utan något värde helt plötsligt är värt något?)

Permalänk

Jag har nu testat köra mining med datorn/GPUn i sign i en kvart nu.

Verkar som att bara GPUn belastas; processorn idlar på 900 MHz under tiden. Idlar mellan ca 1 - 14 %.
Har Firefox, MSI Afterb uppe med. Har dubbelcheckat med CPU-Z.

GPUn throttlar då och då mellan 855 - 890 Mhz, (0-läget i PowerTune), så jag klockar ned till 850 MHz.

Det jobbigaste är oljudet från fläkten

Visa signatur

i7 8700k - 32 GB - Z370 - RTX 2080 Ti - 4 GB Nvme SSD

Permalänk
Medlem

Gissningslek - Fakta och antaganden:
Det finns nästan 6 miljoner bitcoin i omlopp.
Den största flytten av pengar som skett i blockkedjan är 400 000 bitcoins. (man får anta att det inte var personen som har flest som gjorde detta, då h*n troligen är smartare än att "exponera" sitt innehav på det sättet.)

Det betyder att personen som skapade bitcoin och troligen var först med att börja generera bitcoins, minst har 400 000 stycken. Och att de personer som kom efter honom har någonstans runt 400 000. Och där under, beroende på hur många de var och när de "kom med".

En bitcoin handlas för typ 1 USD idag.

Detta säger mig att det reela värdet av en bitcoin är någonstans runt... 0,01-0,03USD?

Ett annat faktabaserat exempel: Den 20 Mars detta år fanns det 5,7 miljoner bitcoins i omlopp. Baserat på de "adresser" (ej konoton, ett konto kan ha flera adresser. Bitcoins knyts till adresser, som i sin tur bara kan ägas av ett konto) som har flest antal bitcoins (http://bitcoinreport.blogspot.com/2011/03/bitcoin-top-100-ric...), så kan man se att 100 adresser (ett konto, eller hundra stycken. Ingen kan veta.) äger 1,7 miljoner bitcoins (Eller 30% av det totala antalet).

De som hyllar och hoppar på bitcoin tåget i tron att valutan kommer att behålla sitt värde och/eller öka i värde kommer att känna sig lurade den dagen folk med en sjuhelevetes massa bitcoins börjar sälja av. Flooda marknade, som jag tror det talades om här ovan. De som hoppar på nu hinner (högst troligen) inte få sitt nyinvesterade grafikkort att betala av sig.

Värdet av en bitcoin är vad folk är villiga att betala för den, Ja. Men ingen är villig att köpa en halv miljon bitcoin idag, för en halv miljon dollar. Därför kommer värdet på den att sjunka drastiskt den dagen det sker. Och sker det inte, så är den blotta risken att det KAN ske helt förödande för bitcoins ur ett långsiktigt perspektiv.

Jag ser fortfarane potential med detta "fria och anonyma system", men ur helt andra ögon än för ett dygn sedan. Tack biggles och FANTEN för lite verklighetsförankring.

Permalänk
Medlem

busharmy: Stort att läsa på och kunna anpassa sin åsikt! Du har ett stort plus i min bok!

BTW: Jag tror också att bitcoin skulle kunan bli en valuta. Dock tror jag det behövs något mycket, mycket större bakom för att det inte ska bara bli en låtsasvaluta (typ Paypal, eller Amex...)

Permalänk
Medlem

Man måste alltså köra sitt 6970 i 600 dagar för att ha råd till en till (3000kr plus efter elräkningen). Att köra sitt kort i två år utan uppehåll lär slita ut den om inte ta sönder det.

Det lär inte vara värt att köra med bitcoins om man nu inte sitter på ett extremt moderkort med flera PCI-E platser och många 6970 eller liknande. Då kanske man kan tjäna pengar på det hela, men lär fortfarande ta MÅNGA år innan man betalat tillbaka insatsen för sitt första system.

och vem vet hur det ligger till med bitcoins om 3 år. Det kanske inte är värt att hålla på med det här. Men tanken bakom det hela är bra.

Skrivet av FANTEN:

Det sägs sen att bitcoin ska fungerar som avgiftsfria transaktioner men har folk verkligen funderat på ur detta skulle fungera?

Istället för att tjäna kronor tjänar du bitcoins. Istället för växla mellan kronor och bitcoins använder du bitcoins som valuta. Du lägger in bitcoins på din kompis konto utan att behöva gå till banken.
Ditt exempel på vad du gjorde bygger på Kronan som en riktig valuta och bitcoins som låtsas. Finns det ett intresse för bitcoins precis som guld eller annat skit så skulle man kunna använda det som valuta.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem

t.ex en gång i tiden var ju ekorrskinn valuta

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Medlem
Skrivet av nick-li:

t.ex en gång i tiden var ju ekorrskinn valuta

Hade jag funnits på den tiden och förespråkat ekorrskinn och samtidigt kontrollerat 30% av ekorrskinnen så hoppas jag att människor dragit örona åt sig. Iaf vad gäller värdet på ekorrskinnen kontra mer vedertagna valutor, ex. guld.

Jag vill så att det ska fungera detta ; ) Men hur? suck.

Permalänk
Medlem
Skrivet av busharmy:

Hade jag funnits på den tiden och förespråkat ekorrskinn och samtidigt kontrollerat 30% av ekorrskinnen så hoppas jag att människor dragit örona åt sig. Iaf vad gäller värdet på ekorrskinnen kontra mer vedertagna valutor, ex. guld.

Jag vill så att det ska fungera detta ; ) Men hur? suck.

Den rikaste procenten äger 43% av alla dollar, liknande gäller i euro. Varför skulle det vara annorlunda i bitcoins?

Källa: http://martinsdiagram.wordpress.com/category/formogenheter/

En liknelse till bitcoins tycker jag är Liberty Dollars. De förhindrade inflation med hjälp av att backa upp valutan med guld, bitcoin gör det med kryptering istället. LD hade en fin framtid men tyvärr en kraftig nackdel (den var centraliserad) vilket ledde till att när de amerikanska myndigheterna tröttnade så stängde de helt enkelt ner valutan. Bitcoins är utformat för att inte ha denna nackdel, faktum är att varje bitcoinklient idag har en kopia över hela bitcoinnätverket. Detta kommer säkerligen att ändras när nätverket bli större men decentrialiseringen kommer bestå.

Visa signatur

PGP key hos pgp.mit.edu är 0xC58E03DA

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pimpim666:

Istället för att tjäna kronor tjänar du bitcoins. Istället för växla mellan kronor och bitcoins använder du bitcoins som valuta. Du lägger in bitcoins på din kompis konto utan att behöva gå till banken.
Ditt exempel på vad du gjorde bygger på Kronan som en riktig valuta och bitcoins som låtsas. Finns det ett intresse för bitcoins precis som guld eller annat skit så skulle man kunna använda det som valuta.

Men det innebär att jag måste skaffa en dator som står på och tuffar 24/7 för att få in lite bitcoins och hur många vill göra det? Många kanske folk svarar men dessa många är ändå bara ca 0,07% av Sveriges befolkning eller liknande. Majoriteten av Sveriges befolkning är inte datorintresserade som vi här på Sweclockers och vill inte ha en dator hemma som står på 24/7 för att i bästa fall tjäna in nån krona. Själv kan jag spara in det dubbla bara genom att duscha en kortare tid på mornarna.
Det är just det som gör att valutan aldrig kommer få nåt genomslag och därför aldrig bli galet mycket värd 2030. På sin höjd kommer den funka till byteshandel inom en väldigt liten snäv krets datorintresserade. Alla andra kommer, precis som i mitt exempel, att vara tvugna att betala för sina bitcoins och det är ju helt galet när det är så mycket enklare att skicka pengarna i SEK direkt. Folk kommer aldrig få sin lön i bitcoins. Ska Volvo ställa upp en serverpark för att generera bitcoins till löner? Det kommer aldrig att hända. Men låt oss säga att dom faktistk gör det då kommer pappa staten att säga ajja bajja och kräva in skatten i SEK i vilket fall som helst. Staten vill inte ha några bitcoins inbetalda som skatt lika lite som dom vill ha skatten inbetalt i guld eller amerikanska dollar. Folk kommer få gå och sälja sina bitcoins mot SEK för att kunna betala sin skatt och då åker dom på transaktionsavgift iaf.
Pantbanken vill däremot ha guld och där vet vi ju att det är inte gratis att växla in det. Pantbanken funkar som ett exempel för transaktionsställena på nätet som växlar bitcoins mot riktiga pengar du faktiskt kan handla med.
Det finns för många fallgropar för att bitcoins kommer kunna slå ens i teorin. Men det är helt klart ett intressant experiment ska jag erkänna men hur jag än försökt så kan jag inte se att det skulle fungera. Bortsett då från en väldigt liten krets väldigt datorintresserade personer där dom första som gick med har potential att tjäna pengar.

Permalänk

För den som undrar så fick jag med mitt HD6970 en hastighet på runt 320Mhash/s.

Jag tror att någon eller några oroar sig lite för mycket så här långt. Det här med mining tror jag än så länge är som hobby/försök/test bland vissa av oss här inne på Sweclockers. Det är väl ingen här som har kört 24/7 antar jag. Jag har totalt kört kanske runt 4 timmar hittills.

Å andra sidan bör man nog ta sig en FUNDERARE om man har tankar på att lägga ut tusentals kronor på att köpa Bitcoins. Det är som en chansning, man måste vara beredd på att man kanske har kastat pengarna i sjön. Har man bestämt sig för att köpa Bitcoins så skall man inte ångra sig tycker jag. Man har iaf gett sig själv en chans.

Jag tycker inte vi skall lovorda eller förkasta det systemet än. Låt det utvecklas ett tag till. Vi lär oss alltid någonting av det. Själv kommer jag att fortsätta köra mining då och då för att följa den här utvecklingen(alltså för att se ifall det kommer att gå åt skogen eller blomstra) för jag tycker också att det är intressant.

Visa signatur

i7 8700k - 32 GB - Z370 - RTX 2080 Ti - 4 GB Nvme SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av FANTEN:

Men det innebär att jag måste skaffa en dator som står på och tuffar 24/7 för att få in lite bitcoins och hur många vill göra det?

Nej. Bitcoins vill bli en egen valuta alltså du behöver bara växla dina pengar till bitcoins och efter det betalar din arbetsgivare dig bitcoins i lön.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem

Hmm... Nu har jag inte aktivt engagerat mig åt att varken gräva guld eller mina coins men..

Är det bara jag som ser mining konceptet som en slags kompensation för driftkostnader för systemet aka "billig arbetskraft" till skillnad mot att ha bankkontor osv. Alla pratar om att "tjäna pengar" och pyramidspel när det i mina öron låter mer som att systemet bjuder på en struntsumma som dessutom är självreglerande för att hålla nätverket lagom stort - om för många vill ha kakan blir den mindre värd - jfr biologi harar & rävar.

Att sedan skaparna/tidiga investerare skulle tjäna en engångssumma på att utveckla ett vinnande koncept vore ju ändå helt fel när man istället borde se på microsoft/google och håva in storslantar i allt växande takt.

Om vi dessutom ser på det hela som ett experiment, precis som vi vid uträkningen av mining tvingas dra av elkostnaden samt bortsett från risken med att ha en valuta lika tillförlitlig som VirtuellaSnigelfabrikenAB:
Hur pass mycket mer tror vi att vi blir snuvade av skaparna av bitcoins jämfört med dagens banker med ständiga rubriker om svältande bankchefer världen över? Största skillnaden är väl att bankerna lärt sig att sno lite i taget

Permalänk
Avstängd

Ja mycket idiotiska saker har man ju sett... men det här tar dagens pris.

Visa signatur

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av phuonganh:

För den som undrar så fick jag med mitt HD6970 en hastighet på runt 320Mhash/s.

Jag tror att någon eller några oroar sig lite för mycket så här långt. Det här med mining tror jag än så länge är som hobby/försök/test bland vissa av oss här inne på Sweclockers. Det är väl ingen här som har kört 24/7 antar jag. Jag har totalt kört kanske runt 4 timmar hittills.

Å andra sidan bör man nog ta sig en FUNDERARE om man har tankar på att lägga ut tusentals kronor på att köpa Bitcoins. Det är som en chansning, man måste vara beredd på att man kanske har kastat pengarna i sjön. Har man bestämt sig för att köpa Bitcoins så skall man inte ångra sig tycker jag. Man har iaf gett sig själv en chans.

Jag tycker inte vi skall lovorda eller förkasta det systemet än. Låt det utvecklas ett tag till. Vi lär oss alltid någonting av det. Själv kommer jag att fortsätta köra mining då och då för att följa den här utvecklingen(alltså för att se ifall det kommer att gå åt skogen eller blomstra) för jag tycker också att det är intressant.

Såg att den var postad i tråden redan, men jag postar den igen. Han har verkligen tagit mining på allvar:
http://www.youtube.com/watch?v=FThX1cDg-tg

Om bitcoin skulle rasa i pris så kan man väl alltid döpa om sin "mining rig" till speldator och sälja på blocket?

Visa signatur

PGP key hos pgp.mit.edu är 0xC58E03DA

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pimpim666:

Nej. Bitcoins vill bli en egen valuta alltså du behöver bara växla dina pengar till bitcoins och efter det betalar din arbetsgivare dig bitcoins i lön.

Men om jag växlar pengar till bitcoins så kommer jag antingen förlora pengar på växelkursen eller på transaktionsavgiften. Precis som med vilken annan valuta som helst. Varför skulle jag då vilja växla till bitcoins? En skillnaden av stor betydelse mellan bitcoins och tex SEK är att bitcoins skulle göra livet så mycket jobbigare.
Tex varför skulle min arbetsgivare vilja betala ut pengar till mig i bitcoins? Det skulle i sin tur göra deras liv jobbigare. Då måste ju dom i sin tur först köpa bitcoins och betala ut till mig och då åker dom på transaktionsavgift eller förlorar på växelkursen och sen ska jag i min tur när jag ska gå och handla så måste jag växla dom till SEK. Detta blir ju megaomständigt t.o.m. i teorin. I praktiken så blir det ännu värre för jag betalar (nästan) alltid med kort i affären. Dom andra gångerna använder jag kontanter. Ska jag nu komma med en fil på ett USB minne till kassörskan? Jag kommer ju bli utslängd långt innan jag ens förklarat för henne att mina bitcoins kommer bli galet mycket värda 2030.
Precis som jag skrev innan i tråden så kommer folk vilja ha lönen utbetald i bitcoins lika lite som dom vill ha lönen i guld, morötter eller annat av motsvarande värde. Bitcoins kommer bara fungera till byteshandel inom en väldigt liten krets väldigt datorintresserade. Ingefär som hockeybilderna eller spelkulorna man tradade med som liten. Dom var hårdvaluta på den tiden.

Edit: skriver som en kratta

Permalänk
Skrivet av Eriik:

Såg att den var postad i tråden redan, men jag postar den igen. Han har verkligen tagit mining på allvar:
http://www.youtube.com/watch?v=FThX1cDg-tg

Om bitcoin skulle rasa i pris så kan man väl alltid döpa om sin "mining rig" till speldator och sälja på blocket?

Ja, verkligen! Vet du vad? Sån setup för mining skulle jag också vilja ha.
Jag syftade i mitt tidigare inlägg på oss Sweclockare, men du kanske visste det.
Är det någon medlem här inne som kör mining >20 h/dygn?

Förresten, det verkar som att bitcoinpool är nere sen igåreftermiddag så jag försökte köra Slush's pool men vet inte hur jag skall gå tillväga för att ansluta till den pool; och hur gör man om man skall köra själv då? Jag använder win7 64-bit. Får väl googla lite under tiden. Hjälp uppskattas annars.

satte "flags" lite fel. Nu kör jag mot BTCmine
Visa signatur

i7 8700k - 32 GB - Z370 - RTX 2080 Ti - 4 GB Nvme SSD

Permalänk

Jag minar så ofta jag kan (oftast 24 timmar om dygnet)! Använder Deepbit som pool. Kör dubbla Ati 5770 och ett Nvidia G210 för tillfället. Blir nog nån peng per dag

Visa signatur

| Ryzen 5900X | 32GB DDR4-3200 | Asus RTX3080 OC | Samsung M2 1TB | 750W 80+Platinum

Permalänk
Medlem
Skrivet av FANTEN:

Men om jag växlar pengar till bitcoins så kommer jag antingen förlora pengar på växelkursen eller på transaktionsavgiften. Precis som med vilken annan valuta som helst. Varför skulle jag då vilja växla till bitcoins? En skillnaden av stor betydelse mellan bitcoins och tex SEK är att bitcoins skulle göra livet så mycket jobbigare.

Ja för att det är en ny valuta utan riktigt värde idag. Vi vet inte om det kommer bli något men om man tittar på planerna bakom det hela så ska det bli en egen valuta som folk handlar med. Om det nu blir scenariot kommer du använda Bitcoins för att handla och ersätta skr/Euron precis som man letar alternativ mot den amerikanska dollarn i handlen idag.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem
Skrivet av nick-li:

t.ex en gång i tiden var ju ekorrskinn valuta

Nja men skinnen fanns det ju efterfrågan på, jag minns att min farsa berättade att han jagade ekorre som tonåring för att sedan sälja skinnen för 2:- st!

Permalänk

Jag ger ett exempel:

Om man skall använda bitcoins för att säga, handla mat: Vad är det som säger att man inte kan logga in på en dator vid kassan i framtiden? Eller skaffa s.k. Bitcoinskort kopplat till sitt Bitcoinkonto som betalkort som idag? Det är ju knappt någon skillnad jämfört med idag för att prata om omständighet.

Svårigheten kan snarare ligga på andra plan och dem vågar jag inte gissa på.

Visa signatur

i7 8700k - 32 GB - Z370 - RTX 2080 Ti - 4 GB Nvme SSD

Permalänk
Antielefant
Skrivet av phuonganh:

Jag ger ett exempel:

Om man skall använda bitcoins för att säga, handla mat: Vad är det som säger att man inte kan logga in på en dator vid kassan i framtiden? Eller skaffa s.k. Bitcoinskort kopplat till sitt Bitcoinkonto som betalkort som idag? Det är ju knappt någon skillnad jämfört med idag för att prata om omständighet.

Svårigheten kan snarare ligga på andra plan och dem vågar jag inte gissa på.

Umm... varför? Jag gör redan detta på vilken pizzeria eller kvarterskiosk som helst genom att stoppa in en dongel i ett USB-uttag och slå in mitt lösenord.

Betalkort heter det, och fungerar redan med en redan erkänd och stabil valuta.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zcenicx:

Umm... varför? Jag gör redan detta på vilken pizzeria eller kvarterskiosk som helst genom att stoppa in en dongel i ett USB-uttag och slå in mitt lösenord.

Betalkort heter det, och fungerar redan med en redan erkänd och stabil valuta.

Är man redan nöjd med svenska kronor så ska man naturligtvis inte byta, bitcoin är väldigt nytt och har en del barnsjukdomar kvar. Att bitcoin baseras på öppen källkod är en stor fördel, det innebär att koden är väldigt granskad och därmed väldigt säker. Vi kommer med stor sannolikhet se bitcoinkort lanseras i framtiden, det förekommer redan snack om det i dev-chatten.

En vid namn ArtForz har byggt en bitcoinminer av custom ASICs (En asic är en microprocessor specialgjord för ett ändamål, ex. GPU) som minar 20GHash/s (lika mycket som hela bitcoinpool.com) och förbrukar endast 1kW. Att specialbeställa microprocessorer är dock självfallet inte gratis, han betalade runt 75 000$, men han tror att investeringen kommer att gå ihop sig senare i år. Ett alternativ för miljövänner kanske? lägger man till några tusen dollar får man ett vindkraftverk man kan driva den med också

Edit: Btw, bitcoin valutan har gått upp en del sedan jag lade mitt första inlägg. Uppdaterar FAQen.

Visa signatur

PGP key hos pgp.mit.edu är 0xC58E03DA

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pimpim666:

Ja för att det är en ny valuta utan riktigt värde idag. Vi vet inte om det kommer bli något men om man tittar på planerna bakom det hela så ska det bli en egen valuta som folk handlar med. Om det nu blir scenariot kommer du använda Bitcoins för att handla och ersätta skr/Euron precis som man letar alternativ mot den amerikanska dollarn i handlen idag.

Men det jag försökt få fram är varför gemene man skulle göra detta? Min morsa kommer inte använda bitcoin för att det tex är baserat på open source, som någon skrivit. Hon kommer inte hålla på och mina och hon kommer inte springa och växla till bitcoin fram och tillbaka för olika ändamål.
Folk har tex skrivit att jag kan slippa växla till bitcoins om jag får lönen utbetald i bitcoins. Men då måste min arbetsgivare växla till bitcoins istället. Och vad får dom ut av det? Absolut ingenting utan bara mer administrationsjobb för arbetsgivaren. Bitcoins löser inte nåt problem utan gör livet bara omständigare.

Vad menar du med att handeln letar alternativ mot den amerikanska dollarn idag? Vad jag vet så gör den inte det. Vilka inom handeln gör det och varför?

Permalänk
Medlem
Skrivet av FANTEN:

Men det jag försökt få fram är varför gemene man skulle göra detta? Min morsa kommer inte använda bitcoin för att det tex är baserat på open source, som någon skrivit. Hon kommer inte hålla på och mina och hon kommer inte springa och växla till bitcoin fram och tillbaka för olika ändamål.
Folk har tex skrivit att jag kan slippa växla till bitcoins om jag får lönen utbetald i bitcoins. Men då måste min arbetsgivare växla till bitcoins istället. Och vad får dom ut av det? Absolut ingenting utan bara mer administrationsjobb för arbetsgivaren. Bitcoins löser inte nåt problem utan gör livet bara omständigare.

Vad menar du med att handeln letar alternativ mot den amerikanska dollarn idag? Vad jag vet så gör den inte det. Vilka inom handeln gör det och varför?

Lönen betald i bitcoins är lite dåligt exempel
men den kan användas för internationell handel av varor och tjänster etc.
Men själv tycker jag det är lite tidigt att spekulera i vad vi ska använda det till.
Måste ju se först hur pass stor genomslags kraft det kommer att ha.

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Medlem

Jag tycker de flesta riktiga valutor baseras på Open Source. Det är inget dolt/stängt/låst i dem överhuvudtaget. Värdet på 1 SEK/USD/EUR baseras på vad marknaden anser att 1SEK/USD/EUR är värd, dvs hur villiga är man att betala ca 6 SEK för att köpa 1 USD. Bakgrunden till att jag vill ha en USD kan vara många; Resa på semester, köpa en datorpryl eller investera i en aktie som handlas. Svårare än så är det inte. Vad är det som skulle göra en open source bättre än det här? En valuta kan i stort sett vem som helst förstå (även om jag tvekar lite när jag läser en del inlägg i den här tråden...). Open eller Closed source kan bara ett fåtal förstå. Varför göra något krångligt som är väldigt enkelt och fungerar väldigt bra?

Permalänk
Medlem

btw är det nån som kan förklara varför de tar så länge mittiallt att knäcka ett "block" på bticoinminingpool.com
"working on block: x" har ju bytts flera gånger,
är det för att nån annan pool har lyckats lösa den före?

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Skrivet av soderkvist:

Hur kan man jämföra detta med guld när man inte får något "guld" i handen? Det är ju bara på låtsas. Inget land har accepterat bitcoin som valuta, kassörskan nere på Ica vet inte vad det är för något och när vi lämnar anbud på jobbet så skriver vi inte enmiljonfemhundratusen bitcoin på framsidan. Det verkar inte finnas någon förankring i verkligheten.

Vagaries of perception, dagens pengar har ingen förankring i verkligheten heller. (tycker för övrigt att detta är efterblivet)

Permalänk
Medlem

Får Connection Problems, följer openCL och allt som behövs med i den senaste CCC till 6950?
någon som kan hjälpa? kunde inte starta guiminer.exe först så laddade ner någon spec openCL installerare, kunde starta den då men får som sagt Connection Problems, ska väl välja [0] Cayman och skriva in "-v -w 128" i Extra Flags, bitcoinpool som server? Något jag missat?
Någon mer som haft problem med 6950/Cayman GPU?
Tack på förhand!

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Skrivet av nick-li:

btw är det nån som kan förklara varför de tar så länge mittiallt att knäcka ett "block" på bticoinminingpool.com
"working on block: x" har ju bytts flera gånger,
är det för att nån annan pool har lyckats lösa den före?

Ja, det stämmer. Samma block löses av alla, så annan pool måste ha löst det blocket, då övergår man till nästa block osv. Edit: Annan pool eller användare.

Skrivet av Kikke:

Får Connection Problems, följer openCL och allt som behövs med i den senaste CCC till 6950?
någon som kan hjälpa? kunde inte starta guiminer.exe först så laddade ner någon spec openCL installerare, kunde starta den då men får som sagt Connection Problems, ska väl välja [0] Cayman och skriva in "-v -w 128" i Extra Flags, bitcoinpool som server? Något jag missat?
Någon mer som haft problem med 6950/Cayman GPU?
Tack på förhand!

Jag har inte testat bitcoinpool sedan jag hade problem med att ansluta till dem (iförrgår). Jag kan inte ens gå in på deras websajt, så jag antog bara att deras server är nere, men det har fungerat för er under tiden?
Jag kör just nu BTCmine (de tar 2 % i avgift), har fungerat smärtfritt, lite färre användare därmed lägre kraft, runt 9-10 GHash. Bitcoinpool brukade hamna på 19 Ghash om jag minns rätt (ingen avgift). Sedan finns det ett par mycket större pool

Visa signatur

i7 8700k - 32 GB - Z370 - RTX 2080 Ti - 4 GB Nvme SSD