Volymkontroll till datorhögtalare

Permalänk

Volymkontroll till datorhögtalare

Hej!

Volymkontrollen till mina högtalare strular, ett sprakande ljud hörs så fort man ändrar volymen. Efter lite googlande så kom jag fram till att volymkontrollen i sig kan vara problemet. Jag har testat andra högtalare och problemet kvarstod så det verkar inte vara högtalarna i sig. Så nu letar jag en billig och vettig volymkontroll.

Men först en beskrivning av min åldersstigna uppsättning:
Högtalare: Sharp stereohögtalare från 90-talet.
Subwoofer från tidigt 00-tal, med tillhörande volymkontroll.
HP laptop från 10-talet
Kopplingar: Dator(3,5 mm uttag)-->Volymkontroll (3,5 i båda ändar)-->Subwoofer-->Högtalare (RCA)

Hittade denna trådbundna (ser ut som stryk och verkar väldigt plastig) så jag är ute efter andra alternativ, både trådlösa och trådade.
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...

Permalänk

Enkel och lite bastantare volymkontroll

Denna är bättre och fortfarande helt ok i pris.
Den är en passiv kontroll som du placerar mellan dator och förstärkare.
Det finns många alternativ men det blir snabbt dyrt.

http://www.thomann.de/se/fostex_pc_1_volume_control.htm

Permalänk

Bra idé men den där har väl 2 rca-utgångar, medan min subwoofer har en 3,5 mm. Då skulle jag även behöva en sådan här ?:
http://www.clasohlson.com/se/Anslutningssladd/Pr323272000

Permalänk
Medlem

Lite kontaktspray i den sprakande volymkontrollen skulle kanske göra susen.

Permalänk

Jo, det är ju värt att testa!

Permalänk

Kontaktsprej kan göra susen

Efter att varit lite dålig ett tag på att lira gitarr så började min Marshall stack låta illa i hälften av pottarna. Biltemas kontaktsprej fixade det men då var det halvöppna pottar med ett litet hål så man fick in sprayen. Men med lite pill brukar man få in det. Sen vet man aldrig hur länge det håller.
Sladden från clas du bifogade innan har fel håll på rca kontaktertna. Men vilket som är hona/hane vet i fasen. Men det du skall ha är pinne i mitten och rund skärm runt så det borde vara en hane.

Permalänk
Medlem

Kan vara att poten har oxiderat, och då hjälper kontaktspray. Brukar vara vanligt på lite äldre utrustning. Har det på både gitarr och gitarrförstärkare här hemma samt på en gammal stereoförstärkare från 1979.

Är det en väldigt ny produkt så kan det vara av en annan anledning, kommer inte ihåg exakt men det var något med väldigt små mängder likström som hinner läcka ut när man höjer eller sänker volymkontrollen vilket ger upphov till ett svagt brusande eller susande när man vrider på volymkontrollen. Men detta är väldigt ovanligt och låter betydligt mindre än om det oxiderat (brukar låta rätt högt om det oxiderat).

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare